fresh news mobile
fresh news

FRESH NEWS: De hot topics van de voorbije week

Welkom bij Fresh News, een wekelijkse rubriek op de Game Mania-website. Elke vrijdag brengen we je op de hoogte van al het laatste nieuws op het gebied van games, board- en kaartgames, merchandise, content creators en technologie. Zo ga je goed geïnformeerd het weekend in en kun je op iedereen indruk maken met jouw kennis over de geekwereld! Deze keer kijken we naar het nieuws uit de periode van 18 tot en met 24 augustus, oftewel de week van de grootste gamebeurs ter wereld, Gamescom. Maak je dus maar op voor een flinke lading onthullingen, trailers en releasedata!

Gamescom 2023 is op dit moment bezig

Deze week staat helemaal in het teken van Gamescom, de gamebeurs in Keulen, Duitsland, waar bijna alle gamebedrijven, pers en natuurlijk de fans naar afreizen om aankomende topspellen uit te proberen. De grote hallen van het Koelnmesse-gebouw zijn tot de nok toe gevuld met imposante stands van de grootste uitgevers en nieuwste games, maar bijvoorbeeld ook een hal vol met merchandise om je zuurverdiende geld aan te spenderen. Voorafgaand aan de beurs is er een twee uur durende presentatie gehouden waar tientallen schitterende trailers van aankomend virtueel speelplezier de revue passeerden. Echt een paradijs voor gamers dus!

En je hoeft het niet alleen maar via internet te volgen, want je kunt er zelf natuurlijk ook gewoon heen! Tot en met aanstaande zondag zijn de deuren van Gamescom geopend, en je kunt hier een kaartje kopen – al is de zaterdag op moment van schrijven uitverkocht. Je kunt dan alvast spellen als Starfield, The Crew Motorfest of Sonic Superstars spelen en je vrienden thuis stinkend jaloers maken. Maar let wel op: de beurs is een enorm drukke bedoeling, zéker in het weekend, dus wees voorbereid op duizenden mensen om je heen en soms ellenlange wachtrijen. Gelukkig brengen we je bij Game Mania het laatste nieuws in dit artikel, dat scheelt je weer een intens reisje!

De prachtige live-action trailer van Starfield

Een van de meest in het oog springende trailers die tijdens Gamescom werd getoond, was die van Starfield, de nieuwe game van The Elder Scrolls-ontwikkelaar Bethesda waar je nu eens geen middeleeuws fantasierijk bezoekt, maar het heelal en de talloze planeten die daarin te vinden zijn. De getoonde reclamespot is geheel live-action, oftewel met echte acteurs, al komen er natuurlijk wel behoorlijk wat computereffecten bij kijken om de prachtige beelden mogelijk te maken. De video toont hoe een stoere ruimtereiziger op verkenning gaat en in spectaculaire ruimtegevechten terecht komt. De trailer zet de sfeer in ieder geval goed neer!

Gelukkig hoeven we niet lang te wachten tot we zelf op avontuur kunnen in Starfield, want het spel is vanaf 6 september verkrijgbaar op Xbox Series X en S, pc en Game Pass. Je kunt daarnaast ook de Constellation Edition aanschaffen – of een zogeheten Premium Upgrade als je de game digitaal wil kopen – om vanaf 1 september al los te mogen met deze langverwachte game.


Game Mania Blog

Profielfoto van Michel Musters
Game Mania Redactie

Michel schrijft al jaren over games en speelt op zo'n beetje elk gameplatform, maar geen spel kan wat hem betreft tippen aan Hollow Knight.

De eerste missie uit Call of Duty: Modern Warfare 3

Tijdens Gamescom kregen we ook voor het eerst een goede blik op de gameplay van Call of Duty: Modern Warfare 3. Er werden uitgebreide beelden getoond van de eerste missie in de game, waarin het afgetrainde Alpha-team vanuit de zee nabij Kastovia een gevangeniscomplex infiltreert. Zo te zien zit de spanning er in ieder geval goed in, maar natuurlijk mondt het uiteindelijk uit in een spectaculaire shoot-out. Call of Duty: Modern Warfare 3 verschijnt op 10 november op pc, PlayStation- en Xbox-consoles en volgt het verhaal uit het vorig jaar verschenen Modern Warfare 2 op. Zoals we je vorige week al vertelden, zitten daarbij alle zestien maps uit het in 2009 verschenen Call of Duty: Modern Warfare 2 in de multiplayer – volgens velen een van de beste spellen uit de reeks!

 

Fallout-televisieserie is in 2024 te zien

Het is al geruime tijd bekend dat er een televisieserie gebaseerd op Bethesda’s post-apocalyptische Fallout-reeks naar Amazon Prime Video komt. De Fallout-games laten je een wereld verkennen vele jaren na het vallen van nucleaire bommen, en in de woestenij die achter is gebleven heeft de mensheid een nieuw leven opgebouwd – maar natuurlijk ook bandieten die dankbaar gebruik maken van de situatie!

Tijdens Gamescom zijn er meer details over de serie naar buiten gebracht. Zo weten we nu dat het eerste seizoen in 2024 op Prime Video moet verschijnen en dat het zich in Los Angeles – of wat daar van over is – afspeelt. Er werd achter de schermen zelfs een vroege trailer getoond aan bezoekers. Het is niet de bedoeling dat de trailer officieel uit wordt gebracht, maar een bezoeker heeft de trailer stiekem gefilmd, waardoor we hem gelukkig ook kunnen bekijken. Niet in de allerbeste kwaliteit helaas, maar het is iets!

https://twitter.com/PrimeVideo/status/1694341434558800261

 

Sony brengt later dit jaar de streaminghandheld PlayStation Portal uit

PlayStation is niet aanwezig op Gamescom, maar ze hebben deze week toch van zich laten horen door details te geven over de PlayStation Portal. Deze streaminghandheld vergt even wat uitleg. Je kunt namelijk niet games op het apparaat zelf afspelen. In plaats daarvan kun je wanneer je PlayStation 5 en de Portal aan wifi hangen games van de console naar de handheld streamen. Handig voor wanneer iemand anders in het huis de televisie nodig heeft, of wanneer je op vakantie bent en je toch je PS5-games wil blijven spelen! Het apparaat komt ergens later dit jaar uit en gaat 219,99 euro kosten.

Assassin’s Creed Mirage-trailer voert ons mee naar Bagdad

Ook van Assassin’s Creed Mirage werd een nieuwe trailer getoond op Gamescom. De game gaat terug naar de basis van de reeks, en biedt dus één grote stad om te verkennen – in dit geval het Bagdad uit de negende eeuw. Samen met Basim Ibn Ishaq, die we ook al tegenkwamen in Assassin’s Creed Valhalla, ga je op avontuur in deze bruisende stad. Juist de sfeervolle omgevingen komen enorm goed tot hun recht in deze nieuwe trailer. Ook opvallend is dat iedereen in de video Arabisch praat. Om het spel zo authentiek mogelijk te laten aanvoelen, kun je daar tijdens het spelen voor kiezen. Maar geen zorgen, Engelse dialogen zijn ook gewoon mogelijk! Assassins Creed Mirage verschijnt op 5 oktober op pc, PlayStation- en Xbox-consoles.

 

En nu we het toch over Assassin’s Creed hebben: er werden ook nieuwe beelden getoond van Assassin’s Creed Jade, een aankomende game voor smartphones. Daarin reis je af naar China en bezoek je onder andere de Chinese muur. Een releasedatum is er nog niet, maar de trailer toont alvast dat de game zeker niet onderdoet voor andere delen in de reeks!

 

Singleplayer-rpg Crimson Desert gooit hoge ogen

Een trailer die vriend en vijand verraste tijdens Gamescom, was die van Crimson Desert. Deze singleplayer-rpg speelt zich af in hetzelfde universum als de massive multiplayer online rpg Pearl Abyss. In de game ga je op avontuur met een groep huurlingen in het continent Pywel, en onderweg krijg je allerlei missies en gevechten voor je kiezen. De beelden maakten zoveel indruk omdat ze ergens doen denken aan een combinatie tussen Assassin’s Creed en de moderne Zelda-games, en dat alles in een enorm gelikt grafisch jasje. De game moet op pc en consoles verschijnen, al is op dit moment nog niet duidelijk op welke consoles precies. Nu nog een releasedatum alsjeblieft, want we staan te popelen om Crimson Desert te spelen!