Game releases van oktober 2021
Grote banner met daarin illustraties van Guardians of the Galaxy, Far Cry 6, FIFA 22, Metroid Dread en Mario Party Superstars

De game releases van oktober 2021

De najaarsdrukte is in volle gang – dat betekent dat er een enorme hoeveelheid games op de planning staat in oktober. Daar zitten deze maand veel potentiële toppers tussen, waaronder het langverwachte Metroid Dread, het goedgevulde Far Cry 6 en een remaster van de cultklassieker Alan Wake. Vergeet vooral niet het lijstje met resterende games onderin dit artikel te checken, want daar zit ook genoeg lekkers tussen. Laten we meteen beginnen met de grootste releases van oktober!

FIFA 22

  Releasedatum: 1 oktober 2021
 Platforms: PS4, Xbox One, PS5, Xbox Series X, PC, Nintendo Switch (Legacy Edition)

 
>

Voetbalfanaten kunnen er hun klok op gelijk zetten: in het najaar verschijnt er weer een nieuwe Fifa. Ook dit jaar worden spelers getrakteerd op een gloednieuwe editie, waarin weer de nodige vernieuwingen worden geïntroduceerd. Zeker in de PlayStation 5- en Xbox Series X-versies, waarin HyperMotion-technologie verwerkt zit, waardoor spelers nog realistischere animaties op het veld vertonen. Natuurlijk kun je naar gelieve losgaan in de carrièremodus, straatvoetbal ervaren in Volta Football of al je tijd steken in het extreem populaire Fifa Ultimate Team. Fifa 22 biedt weer een tot in de puntjes verzorgd totaalpakket waar geen voetbalfan omheen kan.

Pre-order nu en ontvang:

 • 500 bonus XP Coins
 • Pre-order dlc in de vorm van een Team of the Week-spelersitem, Kylian Mbappé voor vijf FUT-wedstijden, een FUT-ambassadeur en een talent van eigen bodem voor de carrièremodus

Sonic Colours Ultimate

  Releasedatum: 1 oktober
 Platforms: PS4, Xbox One, Nintendo Switch, PC

Profielfoto van Michel Musters
Game Mania Redactie

Michel schrijft al jaren over games en speelt op zo'n beetje elk gameplatform, maar geen spel kan wat hem betreft tippen aan Hollow Knight.

 

Sonic Colours verscheen oorspronkelijk op de Wii en was toen al een van de leukste Sonic-platformers in jaren. Een heruitgave van deze game is dan ook meer dan welkom! Sonic neemt het wederom op tegen Dr. Eggman, die de buitenaardse ‘Wisps’ gevangenhoudt. Door de Wisps te bevrijden kan de supersnelle egel van hun speciale krachten gebruikmaken. Zo kan hij in een raket veranderen of door muren rennen, waardoor er allerlei geheime routes in levels zijn te ontdekken. Deze nieuwe versie van de klassieker ziet er een stuk beter uit, waardoor de kleurrijke graphics nog beter tot hun recht komen. Ook de besturing is aangepast naar moderne maatstaven. Zoals Sonic zelf zou zeggen: gotta go fast!

De game verscheen in digitale vorm op 7 september. De fysieke versie verschijnt op 1 oktober.

Alan Wake Remastered

  Releasedatum: 5 oktober 2021
 Platforms: PS5, PS4, Xbox-consoles, PC

 

Alan Wake verscheen oorspronkelijk in 2010 voor Xbox 360 en pc en wist in korte tijd een grote schare fans aan zich te binden. Deze spannende thriller puilt dan ook uit van de kwaliteit – niet zo gek ook wanneer je je bedenkt dat Remedy, de studio achter het geprezen Control, verantwoordelijk is voor de game. In Alan Wake bestuur je de titulaire held, een schrijver die de controle over zijn eigen observatievermogen lijkt te verliezen wanneer zijn schrijfwerk tot leven komt in een duister, bosrijk dorpje. Bewapend met een zaklamp neemt hij het op tegen de vele schimmen die hij op zijn pad tegenkomt. De game voelt daarbij een beetje als een combinatie tussen een spannend Stephen King-verhaal en de serie Twin Peaks. Dankzij deze remaster is de cultgame eindelijk speelbaar op moderne platforms, en dat in een maximale resolutie van 4k en inclusief de uitbreidingen The Signal en The Writer. Mocht je Alan Wake een decennium geleden hebben gemist, dan heb je nu echt geen excuus meer om je er niet aan te wagen!

Far Cry 6

  Releasedatum: 7 oktober 2021
 Platforms: PS4, Xbox-consoles, PS5, PC

 

Ervaren Far Cry-spelers weten wat hen te wachten staat: een uitgestrekte en sfeervolle spelwereld die als speeltuin dient voor een hoop spectaculair schietgeweld. Die speeltuin komt in Far Cry 6 in de vorm van Yara: een land dat in eerste instantie veel wegheeft van een tropisch paradijs, maar waar dictator Anton Castillo met ijzeren scepter regeert. Acteur Giancarlo Esposito – vooral bekend om zijn ijzingwekkende rol als Gus Fring in de hitserie Breaking Bad – geeft op fenomenale wijze gestalte aan deze dictator. Zelf kruip je in de huid van Yara-inwoner Dani Rojas. Bepaal zelf je geslacht en uiterlijk en sluit je vervolgens aan bij de rebellen om de dichtbegroeide jungles, glooiende stranden de bruisende hoofdstad te bevrijden van Castillo. Gelukkig doe je dat niet alleen: zo heb je speciale rugzakken waarmee je de meest explosieve moves kunt uitvoeren en kun je zelfs de hulp inroepen van een valse alligator!

Mensen die de game kopen ontvangen standaard de Yara-editie van de game, maar er zijn ook een Gold Edition (met de seizoenspas) en een Ultimate Edition (met de seizoenspas en een extra dlc-pakket) beschikbaar.

Back 4 Blood: Deluxe Edition

  Releasedatum: 8 oktober 2021
 Platforms: PS4, Xbox-consoles, PS5, PC

 

Op 12 oktober komt Back 4 Blood officieel uit, maar door de Deluxe Edition te kopen ontvang je vier dagen eerder toegang tot de game. En dat is de moeite waard, want het spel belooft alleen al door het team achter de ontwikkeling veel goeds. Back 4 Blood is namelijk ontwikkeld door Turtle Rock, de studio achter de Left 4 Dead-reeks. Hun nieuwe spel biedt een vergelijkbare co-op zombie-ervaring. Het overgrote gedeelte van de mensheid is geïnfecteerd door de Devil Worm, waardoor men in monsterlijke wezens verandert. De zogenaamde Cleaners doen er alles aan om ze tegen te houden en de wereld weer leefbaar te maken. Met z’n vieren houd je stand tegen de vele zombies op verschillende maps. Er zijn niet alleen allerlei wapens en extra opties om weerstand te bieden, er is ook een uniek kaartsysteem dat per potje allerlei elementen beïnvloed, van de wapens die tot je beschikking staan tot de weersomstandigheden.

Metroid Dread

 Releasedatum: 8 oktober 2021
 Platforms: Nintendo Switch

 

Op 8 oktober is niet alleen de fonkelnieuwe Switch Oled-editie beschikbaar, op die dag komt ook Metroid Dread uit, het langverwachte vijfde deel in de klassieke actiereeks van Nintendo. Premiejager Samus Aran reist af naar de planeet ZDR om een mysterieuze transmissie te onderzoeken. De planeet wordt geteisterd door monsterlijke, buitenaardse levensvormen. Een groep robots, de E.M.M.I., werd in eerste instantie naar de planeet gestuurd om dit te onderzoeken, maar zij zijn nu een eigen leven gaan leiden en maken jacht op Samus! Dat zorgt voor vele ijzingwekkende situaties: Samus heeft namelijk geen manier om deze robots uit te schakelen en moet koste wat het kost buiten het zicht- en gehoorsveld van hen blijven. Verder biedt Metroid Dread precies waar fans al vele jaren naar smachten: een uitgebreide, doolhofachtige spelwereld waar je door nieuwe moves, ammunitie en items te verzamelen langzaam maar zeker steeds meer nieuwe paden in vrijspeelt. De koning van de metroidvania’s keert eindelijk terug!

 

Pokémon Trading Card Game: Celebrations

 Releasedatum: 8 oktober 2021

In oktober is het tijd voor de nieuwe Pokémon Trading Card Game-uitbreiding, genaamd Celebrations. Deze uitbreiding viert het vijfentwintig jarig jubileum van de Pokémon-franchise. Met diverse Legendary, Mythical en andere Pokémon duik je in het verleden van de reeks. Denk aan Mew, Ho-Oh en Surfing Pikachu! Met de Elite Trainer Box zit je meteen goed met een uitgebreide verzameling aan kaarten, maar er zijn ook diverse Deluxe Pin Collections rondom Pikachu, Charizard, Dragapult en Dark Sylveon beschikbaar. Ga jij je collectie aanvullen met een nieuwe set?

The Dark Pictures: House of Ashes

  Releasedatum: 22 oktober 2021
 Platforms: PS4, Xbox-consoles, PS5, PC

 

Supermassive Games heeft in de afgelopen jaren een reputatie opgebouwd voor filmische en vooral nagelbijtend spannende games, waarin de keuzes die je voor een groep mensen maakt invloed heeft op het verhaal. Misschien heb je Until Dawn wel eens gespeeld, of vorige games in de The Dark Pictures-reeks. Dit zijn compleet losstaande spellen, elk met een uniek verhaal en nieuwe personages, die zich in allerlei griezelige settings afspelen. In House of Ashes komen een aantal Amerikaanse en een Irakese soldaat in een ondergrondse tempel in Mesopotamië terecht, waar een eeuwenoud kwaad op hen ligt te wachten. Zoals je gewend bent van deze games krijg je een filmische ervaring voorgeschoteld, waarin de interacties tussen personages en natuurlijk het mysterieuze wezen dat zich in de schaduwen verschuilt voor een hoop spanning zorgt. Alle personages kunnen het overleven of juist sterven – de afloop van het spel bepaal je dan ook helemaal zelf.

Op 22 oktober verschijnt ook een Triple Pack van The Dark Pictures voor PlayStation 4 en Xbox-consoles. Hiermee ontvang je naast House of Ashes ook Man of Medan en Little Hope.

Marvel's Guardians of the Galaxy

  Releasedatum: 26 oktober 2021
 Platforms: PS4, Xbox-consoles, PS5, Nintendo Switch (cloud), PC

 

Zeker na de Marvel-films zijn de Guardians of the Galaxy niet meer uit de populaire cultuur weg te denken. Het is dan ook de hoogste tijd voor een actiegame rondom de groep ruimtehelden, dat ook nog eens een volledig nieuw verhaal bevat en zich helemaal richt op een wervelende singleplayerervaring. Met Star-Lord en zijn iconische raketschoenen ga je op avontuur op diverse planeten, waar je heen reist met je eigen ruimteschip. Gevechten worden spectaculair in beeld gebracht en geven je de vrijheid allerlei combo’s uit te voeren. Natuurlijk voer je de rest van je Guardians-team aan en ontmoet je allerlei iconische personages uit de franchise. Er is zelfs een jaren 80-soundtrack in de game aanwezig, waarmee de authentieke sfeer uit de films nagebootst wordt. Laat het intergalactische avontuur maar beginnen!

Op de dag van release komt ook Cosmic Deluxe Edition van de game uit, met daarin een steelbook, Sun-Lord- en City-Lord-outfits voor Star-Lord, een digitale download voor de soundtrack en een artbook.

Riders Republic

  Releasedatum: 28 oktober 2021
 Platforms: PS4, Xbox-consoles, PS5, PC

 

Riders Republic is dé game voor waaghalzen: in een gigantische, open spelwereld race je met andere spelers door woeste, Amerikaanse natuurgebieden rondom Yosemite Valley, Bryce Canyon en Mammoth Mountain. Je bepaalt daarbij zelf hoe je dat doet: zo kun je snowboarden, fietsen of door de lucht zoeven met je wingsuit! In diverse multiplayermodi probeer je als winnaar uit de bus te komen. Je bepaalt helemaal zelf hoe jouw extreme sporter er uitziet. Op de next-gen consoles draait het spel in een soepele 60 frames per seconde en kunnen er meer dan vijftig spelers tegelijkertijd in een race getoond worden.

De standaard editie van de game wordt automatisch omgezet naar de Freeride Edition, met daarin extra digitale content. Ook zijn de Gold Edition – met daarin de Year 1-pass voor een jaar lang extra content – en de Ultimate Edition – met extra dlc – vanaf lancering verkrijgbaar.

Mario Party Superstars

  Releasedatum: 29 oktober 2021
 Platforms: Nintendo Switch

 

Heb je een feestje of een gezellig dagje met vrienden op de planning staan, dan is Mario Party daar natuurlijk een vast onderdeel van. Geen andere game laat je immers zoveel plezier en tegelijk zo’n intense, onderlinge strijd ervaren! Mario Party Superstars is het ultieme deel in de reeks, want het spel bevat de honderd beste minigames uit de voorgaande spellen. Een soort ‘best of’ dus! Ook keren de beste, klassieke speelborden uit de Nintendo 64-games terug. Je bepaalt helemaal zelf hoe je speelt: bijvoorbeeld met de Joy-Cons, een Switch Pro-controller of de Switch Lite. En kun je even geen vrienden bij elkaar trommelen, dan kan Mario Party Superstars gewoon online tegen anderen gespeeld worden. Er is geen feestje zoals een Mario Party!

 

Deze games komen ook nog uit!

Onderstaande games zijn o.a. digitaal verkrijgbaar via de Nintendo eShop, PlayStation Store en Xbox Store. Koop je PlayStation Store-tegoed, Xbox-tegoed en eShop-tegoed online bij Game Mania en krijg de code direct in je mailbox en spaar Game Mania XP Coins bij je aankoop, of bezoek één van onze vele Game Mania-winkels voor PlayStation-, Nintendo-, Xbox- en Steam-tegoedkaarten!

 • 1 oktober: Sonic Colours Ultimate (fysieke editie, PS4, Xbox-consoles, Nintendo Switch)
 • 5 oktober: Super Monkey Ball Banana Mania (PS5, PS4, Xbox-consoles, Nintendo Switch, pc)
 • 5 oktober: Jett: The Far Shore (PS5, PS4, pc)
 • 5 oktober: Nickelodeon All-Star Brawl (PS5, PS4, Xbox-consoles, Nintendo Switch, pc)
 • 5 oktober: BPM: Bullets Per Minute (PS4, Xbox One)
 • 5 oktober: Hell Let Loose (PS4, Xbox One)
 • 7 oktober: The Lightbringer (Nintendo Switch, pc)
 • 8 oktober: Lego Marvel Super Heroes (Nintendo Switch)
 • 8 oktober: Tetris Effect: Connected (Nintendo Switch)
 • 12 oktober: Monster Crown (PS4, Xbox-consoles, Nintendo Switch, pc)
 • 14 oktober: Jackbox Party Pack 8 (PS5, PS4, Xbox-consoles, Nintendo Switch, pc)
 • 14 oktober: Poker Club (PS5, PS4)
 • 15 oktober: Crysis Remastered Trilogy (PS5, PS4, Xbox-consoles, pc)
 • 15 oktober: The Good Life (PS4, Xbox One, Nintendo Switch, pc)
 • 15 oktober: Bugsnax (fysieke editie, PS5, PS4)
 • 15 oktober: Demon Slayer -Kimetsu no Yaiba- The Hinokami Chronicles (PS5, PS4, Xbox-consoles, pc)
 • 15 oktober: Story of Seasons - Friends of Mineral Town (PS4, Xbox-consoles)
 • 15 oktober: NHL 22 (PS5, PS4, Xbox-consoles)
 • 16 oktober: Blaze and the Monster Machines - Axle City Racers (PS4, Nintendo Switch)
 • 19 oktober: A Plague Tale: Innocence (PS5, Xbox Series X/S)
 • 21 oktober: Boerderijleven (PS5, PS4)
 • 21 oktober: Disciples - Liberation Deluxe Edition (PS5, PS4, Xbox-consoles, pc)
 • 22 oktober: Mijn Vriendin Peppa Pig (PS4, Nintendo Switch)
 • 22 oktober: Gris (fysieke en Deluxe editie, Nintendo Switch)
 • 26 oktober: Solar Ash (PS5, PS4, pc)
 • 26 oktober: Real Farm – Premium Edition (PS5, Nintendo Switch)
 • 26 oktober: Smurfen: Mission Vileaf (PS5, PS4, Xbox-consoles, Nintendo Switch, pc)
 • 26 oktober: Minecraft Dungeons – Ultimate Edition (PS4)
 • 26 oktober: Star Wars - Episode I & Republic Commando Collection (PS4)
 • 26 oktober: Star Wars - Jedi Knight Collection (PS4)
 • 28 oktober: Age of Empires 4 (pc)
 • 28 oktober: Fatal Frame: Maiden of Black Water (PS4, Xbox One, Nintendo Switch, pc)
 • 29 oktober: Tormented Souls (Nintendo Switch)
 

Gepubliceerd op: 28/09/2021
Laatste update:

Profielfoto van Michel Musters
Game Mania Redactie

Michel schrijft al jaren over games en speelt op zo'n beetje elk gameplatform, maar geen spel kan wat hem betreft tippen aan Hollow Knight.