Pandemic (Nederlandstalig)

Pandemic (Nederlandstalig)

Gloednieuwe Nederlandse uitgave van de bordspel klassieker Pandemic of ook wel bekend als Pandemie!

In dit coöperatief bordspel zijn de spelers leden van een eliteteam dat ten strijde trekt tegen vier bijzonder dodelijke ziektes. Het team reist over de hele wereld om de vloedgolf van infecties in te dammen en om kennis en hulpbronnen op te doen om medicijnen te ontwikkelen. Lukt het jou om de mensheid te redden?

 • Taal: Nederlandstalig
 • 2-4 spelers
 • Speelduur: ongeveer 45 minuten
 • Leeftijd: +10

Kies uw kleur

Pandemic (Nederlandstalig) product image

Kies uw maat

NVT
Levering 2-3 Werkdagen
 • Gratis verzending vanaf 50 euro
 • Extra korting met Game Mania XP (meer info)
 • Winnaar Beste Winkelketen van Nederland
  categorie Speelgoed & Games

Pandemic (Nederlandstalig)

Gloednieuwe Nederlandse uitgave van de bordspel klassieker Pandemic of ook wel bekend als Pandemie!

In dit coöperatief bordspel zijn de spelers leden van een eliteteam dat ten strijde trekt tegen vier bijzonder dodelijke ziektes. Het team reist over de hele wereld om de vloedgolf van infecties in te dammen en om kennis en hulpbronnen op te doen om medicijnen te ontwikkelen. Lukt het jou om de mensheid te redden?

 • Taal: Nederlandstalig
 • 2-4 spelers
 • Speelduur: ongeveer 45 minuten
 • Leeftijd: +10
4.4
(12)
(5)
(0)
(2)
(0)
Pandemic
je kunt veel doen
Het is elke keer een anders
Pandemic is eenheel leuk spel met veel verschillende onderdelen en veel mogelijkheden om te doen. Je kunt ook verdchillende personages met veel speciale acties.
Los zelf een gezondheidscrisis op
Een leuk spel waar je met je medespelers moet samenwerken om verschillende ziekte uitbraken tegen te gaan en te genezen. Enorm leuk, vooral omdat je moet samenwerken en dus samen wint of verliest, en uiteraard erg actueel!
Uitdagend spel
Mooie vormgeving
Uitdagend
In dit spel werk je met elkaar tegen het spel. Je wint dus niet van je tegenstander,maar van het spel door het virus te bestrijden. Het spelbord is mooi en duidelijk vormgegeven, de kaarten en onderdelen zijn stevig (wel wat kleine onderdelen). Neem de tijd om de uitleg te lezen, die hadden wij pas na meerdere keren lezen en spelen door. Pas daarna vinden wij het spel leuk genoeg om steeds weer uit de kast te pakken. Tot nu toe hebben wij het met z'n tweetjes gespeeld. Een leuk spel dat elke keer weer anders verloopt en daardoor uitdagend is.

Lees alles Lees minder

Gaaf spel
Leuk spel waarbij je moet samenwerken om samen te winnen. Het was voor ons de eerste keer eerst even zoeken hoe het spel precies werkte, maar na de eerste keer hadden we door hoe het precies allemaal werkte. Wij hebben tijdens het spelen flink overlegt, des te leuker het is om het spel te spelen. Het bord ziet er leuk uit, en de spelduur vinden wij ok. Een leuk spel om samen te spelen!

Lees alles Lees minder

Te veel regels
mooi design
moet veel spelregels lezen
Product ziet er qua design mooi uit. De kwaliteit van het spelbord en de kaartjes zijn prima. Veel losse en kleine onderdelen want het niet altijd even praktisch maakt. Het zit wel allemaal apart verpakt. Daarnaast zitten er uitgebreid geschreven spelregels bij. Deze moeten wel eerst zorgvuldig gelezen worden, het spel spreekt niet echt voor zich. Ook tijdens het spelen moet je ze de eerste keren zeker nog de gehele tijd erbij houden, dit bevordert voor ons niet het speelplezier. Het is een spel wat je met elkaar speelt en niet tegen elkaar. Het idee is leuk en ik denk dat dit spelelement er juist voor zorgt dat vele waarderen. Helaas vonden wij dit juist minder aan het spel en vinden we het leuker om tegen elkaar spelen. We zijn wellicht erg competitief ingesteld. Daarbij opgeteld dat er dus vele regeltjes en dingetjes zijn, zal het geen spel zijn die wij er nog vaak bij zullen pakken.

Lees alles Lees minder

Besmettelijk goed
Uiterlijk
Setting
Samenwerken
Na mijn vriendin overtuigd te hebben om een coöperatief spel toch een kans te geven, zijn we samen Pandemic gaan spelen. Zij zag het totaal niet zitten, vooral gezien het flinke regelboek dat in de doos zat, maar die regels vallen uiteindelijk wel mee. De eerste paar potjes zijn een beetje zoeken qua regels. Zowel qua moeilijkheid (de eerste potjes gingen we finaal ten onder of wonnen we moeiteloos) als qua ‘eerlijk’ spelen (we overtraden onbewust nogal wat regels), maar toen we de smaak eenmaal te pakken hadden en gingen uitzoeken waarom het zo goed of slecht ging, wilden we niet meer stoppen. Het spel zit écht goed in elkaar. Elk potje voelt anders en overleggen is cruciaal om tot een goed einde te komen. De ene keer heb je het idee dat je enigszins ‘in control’ bent en je naar een plan aan het toewerken bent, de andere keer ben je overal virussen aan het opruimen en hoop je maar op het beste. Echt een aanrader. Zowel voor mensen die bekend als onbekend zijn met coöperatieve spellen! Ik ga de uitbreidingen halen 😊

Lees alles Lees minder

Uitdagend, leuk en afwisselend spel!
Ik heb Pandemic nu een aantal weken in huis en heb het meermaals gespeeld, wel voornamelijk met zijn twee spelers. De kwaliteit van de onderdelen is zeer goed. Je krijgt een boel zakjes om alle onderdelen apart te verpakken, dit vind ik een pluspunt. Het spel is makkelijk op te zetten en de uitleg spreekt voorzich, kort en bondig. Na twee keer te hebben gewonnen op moeilijkheidsgraad "makkelijk" zijn we het op "normaal" gaan proberen. Heel leuk dat je meerdere moeilijkheidsgraden hebt. Vanaf "normaal" word het al uitdagend en hebben wij het niet voor elkaar gekregen om iedere keer te winnen. Dit houd je alert en zorgt ervoor dat je het vaker wilt gaan spelen! Je spelt met alle spelers tegen het spel. Een leuke cooperatieve bezigheid. De enige opmerking dat ik eigenlijk heb is dat niet alle karakters even goed zijn in een twee speler spel, maar dit is simpel op te lossen door andere karakters te kiezen of gewoon met meerdere te spelen. Conclusie: top spel voor een leuke prijsklasse waar je vaker dan eens plezier aan zult beleven!

Lees alles Lees minder

leuk spel
uitbreiding beschikbaar
mooie opzet
uitgebreid
voor een bordspel avond hebben wij voor de verandering maar is voor dit spel gekozen. voornamelijk omdat het niet tegen elkaar is maar samenwerken om de missie succesvol te behalen. in het begin was ik vrij sceptisch aangezien het er vrij simpel uit zag maar schijn bedriegt. een gezonde verstand en een logisch denk patroon is niet weg om dit te spelen. kwa afwerking is er niks op aan te merken, alles ziet er netjes uit, er zit een goede uitgebreide omschrijving en spelregels bij en ook zijn de kaartjes mooi verwerkt.

Lees alles Lees minder

Teamwork!
Samenwerken
Tactisch
Geen potje hetzelfde
Had iets meer (digitale) uitleg bij gemogen
Het kost even wat moeite om dit spel onder de knie te krijgen maar als je het eenmaal door hebt is het een ontzettend leuk, tactisch spel waarin je samen moet proberen de virussen uit te roeien! Hoe toepasselijk in deze tijd! Het speelbord ziet er mooi uit en is praktisch ingedeeld met de echte plaatsnamen. Per speelbeurt voer je meerdere handelingen uit maar dit gaat op een gegeven moment vanzelf. Omdat er iedere keer andere karakters in het spel zijn en de kaarten op verschillende momenten naar boven komen is elk potje uniek en moet je echt goed je best doen en blijven opletten om elkaar zoveel mogelijk te helpen! Ook als je zelf niet aan de beurt bent zijn er verschillende manieren om te helpen en mee te werken dus zo ben je continue met elkaar bezig, heel leuk. Ook voor kinderen is het heel goed te doen om mee te spelen, wij speelden met kinderen van 11 en 8 en dit ging prima! Fijn dat alle kleuren blokjes etc een eigen opbergzakje hebben zodat je niet uren bezig bent met het klaarleggen. Omdat je aan het begin van een potje zelf de kaarten uit de stapel trekt waar je begint met virussen, is geen enkel spel hetzelfde waardoor het iedere keer opnieuw even lastig en leuk is om het met elkaar tegen het spel op te nemen! Winnen is zeker niet vanzelfsprekend! Wij zijn nog niet toegekomen aan een de lastigste moeilijkheidsgraad, nog even door oefenen! Dit spel wordt inmiddels graag en vaak gekozen bij ons thuis dus dat gaat zeker goedkomen!

Lees alles Lees minder

Moeilijk spel , veel details
Leuk design
Met 2 personen te spelen
Niet met 10 minuten klaar
Lang spel
Veel details
Niet geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar
Het spel ziet er in eerste instantie leuk,kleurrijk en goed ingepakt uit. Echter, blijkt al snel bij het lezen van de gebruiksaanwijzing dat je echt je hoofd er bij moet houden om dit spel goed te kunnen spelen. Er staat dat het spel geschikt is voor kinderen vanaf 8 jaar maar, daar ben ik het niet mee eens. Voor volwassenen is het soms zelfs al lastig om alle handelingen uit te voeren en onderscheiden laat staan voor iemand van 8 jaar. Het zal best een leuk spel zijn en we hebben het ook met veel plezier getest maar, dan meer als game avond met vrienden waarbij je je volledige aandacht op het spel hebt. Er staat 90 minuten voor maar je bent gauw zo'n 2 uur bezig. Leuk avondvullend spel als het je ding is.

Lees alles Lees minder

Leuk spel!
Leuk spel om spelen. Het is weer eens wat anders. Samenspelen in plaats van tegen elkaar maakt dat het ook leuk is met je kind om te spelen. Als een team proberen te winnen van het spel. Uitdagend omdat de moeilijkheidsgraad zich aan past aan het aantal spelers. Mooie materialen wat netjes op te bergen is zodat je er lang van kan genieten. Het kost wel even wat tijd om door te hebben hoe je het moet spelen maar na het eerste potje spelen snap je de bedoeling waarna de volgende potjes echt met tactiek gespeeld kunnen worden. Naast dat het spel steeds iets anders is door de verschillende karakterkaarten is het ook steeds anders op het moment dat je met verschillende mensen samen speelt. Dit heeft dan voornamelijk te maken met het communiceren wat je moet doen om te kunnen winnen. Leuk spel, weer even wat anders. Leuk om met vrienden te spelen.

Lees alles Lees minder

Leuk spel om te spelen!
leuk om samen te spelen
voor zowel 2 als meer personen
verschillende moeilijkheidsniveaus
Een erg leuk spel om te spelen en daarnaast ook nog is erg toepasselijk in deze tijd. Het leuke aan dit spel is dat je samen mag spelen in plaats van tegen elkaar moet strijden om de winst. Samen moet je je best doen om virussen te kunnen verslaan. In de handleiding staat overzichtelijk welke stappen je allemaal moet doorlopen voordat je het spel kunt starten. Je kunt dit spel met 2,3 of 4 personen spelen. Ieder persoon heeft een eigen karakter in het spel wat weer bepaalde voordelen met zich meebrengt in het spel. Persoonlijk vind ik het ene karakter leuker/nuttiger dan het andere karakter. Verder kun je de moeilijkheid van het spel aanpassen in 3 gradaties. Bij een lastigere variant vindt er vaker een epidemie plaats waardoor de kans bestaat dat het virus zich sneller verspreid over de wereld. Al met al vinden wij dit een erg leuk spel en we zouden dan ook aanraden om het spel te kopen. Met name door zijn diversiteit en verscheidenheid aan karakters zal deze dan ook niet snel gaan vervelen.

Lees alles Lees minder

Weer eens wat anders!
Mooie materialen
Samenwerken
Geschikt om met een kind vanaf 8 te spelen
Spel uitleg duurt even voor je het snapt
Uitdagend spel waarbij je samen moet werken met alle spelers. Hierdoor is het ook leuk om als gezin het spel te spelen met een kind. Wel echt pas vanaf een jaar of 8 zodat ze een beetje tactisch mee kunnen denken. Het spel ziet er mooi uit, stevige materialen waarbij je ook alles weer netjes op kan bergen. Door de verschillende karakterkaarten die er bij zitten speel je eigenlijk elk spel een een nieuw spel en met hoe meer spelers hoe uitdagender het wordt. Je kan er voor kiezen om de kaarten open te leggen zodat iedereen makkelijk mee kan denken over elkaars stappen. Of je houdt de kaarten gesloten waardoor je nog beter moet communiceren om de beste uitkomst te krijgen van het spel. Je werkt samen als een team en win of verlies je ook samen waardoor het met kinderen ook leuker is om te spelen. Leuk spel, anders dan andere spellen waardoor je het sneller zal gaan spelen.

Lees alles Lees minder

Aanrader!
Een leuk en vernieuwend spel (voor ons in ieder geval) omdat je met elkaar tegen het spel speelt, in plaats van voor jezelf. Hier kan je in ieder geval geen ruzie mee krijgen! De 1e paar potjes deden we maar wat, en hebben we ook dik verloren. Maar na een paar keer heb je door hoe je het beste kan winnen en kan je echt nadenken over een goede tactiek en strategie. En omdat je steeds begint met een andere setting qua ziekte's, en steeds een andere kleur pion kan kiezen (elk met een andere 'kracht) blijft het spel je verassen. Je kan dit spel ook met zijn 2e spelen, maar met meer mensen vind ik het wel leuker omdat je dan beter samenspeelt en je strategie beter is. Het zijn wel heel veel kleine onderdelen, dus goed opletten dat je niks verliest :) De indeling van de doos kon wat beter door middel van meerdere kleine vakjes, nu moet je alle kleine ziektesteentjes van elkaar scheiden middels kleine plastic zakjes.

Lees alles Lees minder

Gaaf spel
Ontzettend leuk spel. Mocht je twijfelen of een coöperatief spel wel wat voor je is, gewoon doen. Het bord is een echte tegenstander. Je moet goed overleggen met je medespelers wat jullie volgende stap is. Zelfs met de beste uitgedachte strategieën zijn er allerlei factoren die roet in het eten kunnen gooien. Dit houdt het interessant.  Geen een potje is hetzelfde.  Je hebt in een nieuw potje meestal andere taken. Daardoor zal dit spel niet gauw vervelen. Het bordspel ziet er netjes uit. Veel kleine onderdelen, daar moet je wel op letten. Genoeg bewaarruimte in de doos.

Lees alles Lees minder

Productspecificaties

Geschreven taal Nederlands
Releasedatum 07.05.2021
EAN 681706911045
Moeilijkheidsgraad Gemiddeld
Merk Z-man games
Thema Pandemic
Minimaal aantal spelers 2 spelers
Maximaal aantal spelers 4 spelers
Soort bordspel Bordspel
Leeftijd vanaf 8 jaar
Speelduur (gemiddeld) 31 tot 60 min
Uitbreiding van basisspel Nee
Spelelement Bouw je basis/leger, Rollenspel/verhalend, Strategie, Coöperatief
Boardgamegenre Horror/mysterie, Realistisch
Aantal spelers 2, 3, 4

Koop nu

Pandemic (Nederlandstalig) product image
Pandemic (Nederlandstalig)
Levering 2-3 Werkdagen

Game Trailers