Cover art van Call of Duty Vanguard
Cover art van Call of Duty Vanguard

Zo krijg je vroege toegang tot de Call of Duty Vanguard open beta

Update: Alle open beta-momenten zijn inmiddels geweest. Het is dus niet meer mogelijk om mee te doen.

De nieuwe Call of Duty staat voor de deur, en dat betekent dat er ook weer een open bèta gaat zijn waarin je de game kan uitproberen! Hoe je daaraan mee kan doen, lees je in dit artikel!

Video URL:
Currently supported:

Hoe krijg je vroegtijdig toegang tot de open beta?

Om vroege toegang (early access) te krijgen tot de open bèta van Call of Duty Vanguard, hoef je enkel een pre-order te plaatsen bij een van de Game Mania-winkels, of op de Game Mania-website.

 • Als je de game reserveert in een winkel, dan ontvang je een sms-bericht zodra jouw code in de winkel opgehaald kan worden. De codes zijn naar verwachting vanaf woensdag 8 september beschikbaar.
 • Plaats je na woensdag 8 september een pre-order bij een van de Game Mania-winkels, dan kun je direct een code meenemen.
 • Heb je Call of Duty Vanguard in pre-order staan voor thuislevering? Dan ontvang je automatisch een e-mail met jouw code. Lees verder in dit artikel voor de exacte momenten waarop codes worden uitgestuurd.

Spelers die een digitale pre-order hebben geplaatst via de PlayStation Store, Microsoft Store of Battle.net, krijgen automatisch toegang tot het downloaden en spelen van de bèta en hebben dus geen code nodig.

Wanneer is de Call of Duty Vanguard open beta?

De open bèta heeft twee verschillende weekenden waarop gespeeld kan worden, maar niet alle platformen kunnen tegelijk spelen. Kijk hieronder voor de exacte data en op welke platformen de beta speelbaar is:

WEEKEND EEN:

 • PlayStation 4 en PlayStation 5 – Vroegtijdig toegang van 10 t/m 13 september

WEEKEND TWEE (CROSSPLAY):

 • PlayStation 4 en PlayStation 5 – Bèta toegang zonder pre-order van 16 t/m 17 september
 • Xbox en PC – Vroegtijdig toegang van 16 t/m 17 september
 • Alle platformen – Bèta toegang zonder pre-order van 18 t/m 20 september
Schema van Call of Duty Vanguard beta tijden

Wanneer worden de beta codes uitgestuurd?

Nieuwe beta codes worden op 7 t/m 10 september en op 16 en 17 september rond 17:00 uur uitgestuurd.

Plaats je bijvoorbeeld om donderdag om 16:00 uur een pre-order op de website, dan zul je diezelfde dag nog een beta code ontvangen. Plaats je op donderdag om 20:00 uur een pre-order, dan kan je jouw code de volgende dag rond 17:00 uur verwachten.

De codes worden op deze dagen verzonden rond 17:00 uur:

 • Dinsdag 7 september
 • Woensdag 8 september
 • Donderdag 9 september
 • Vrijdag 10 september
 • Donderdag 16 september
 • Vrijdag 17 september

Let op: Op zaterdag 11 en zondag 12 september worden er dus geen codes verstuurd!

Heb je geen code ontvangen terwijl dit wel zou moeten? Controleer eerst je spamfilter en ongewenste mails, en neem dan contact op met onze klantenservice.

Hoe gebruik je de Call of Duty Vanguard beta code

De code die je van ons ontvangt, geeft nog niet gelijk toegang tot de bèta, en is ook nog niet gebonden aan een bepaald platform. Volg deze stappen zodat je mee kan doen op jouw gewenste platform:

 1. Ga naar callofduty.com/betaredeem en voer hier jouw code in.
 2. Log in met het gewenste account, dit kan een PlayStation Network-account, Xbox of Battle.net account zijn.
 3. Geef aan op welk platform jij wil deelnemen aan de open bèta. (Het is niet mogelijk dit later te wijzigen)
 4. Open je e-mail en wacht op een mail van Activision met een nieuwe code.
 5. Gebruik de nieuwe code in de digitale winkel van jouw gekozen platform, bijvoorbeeld de PlayStation Store, Xbox Store of op Battle.net.
 6. Speel de bèta wanneer dit kan! De tijden vind je hieronder.
Screenshot van soldaten uit de Call of Duty Vanguard trailer

Pre-loaden en progressie

Pre-loaden van de bèta kan voor nu nog niet, maar wie weet verandert dat nog. Je wil natuurlijk niet na het werk nog eens moeten wachten op een flinke download voordat je kan beginnen. Helaas is het nog niet duidelijk of pre-loaden in de toekomst mogelijk wordt, maar  we zullen dit artikel updaten als uiteindelijk blijkt van wel!

Wat ook handig is om te weten, is dat alle behaalde levels of prestaties niet worden overgedragen naar de volledige game. Wees dus zeker niet bang dat je straks achterloopt in levels of XP, iedereen begint op dag 1 weer op het laagst mogelijke level.

Call of Duty Vanguard komt uit op 5 november op PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series S/X en PC. Pre-order hem dus snel, zodat jij binnenkort mee kunt knallen in de open bèta!

Profielfoto van Bram Vos
Game Mania Redactie

Bram is fan van zo'n beetje alles, maar blijft toch altijd teruggaan naar zijn Nintendo Switch. Geen franchise is beter dan Metroid volgens hem.

Pre-order nu

Gepubliceerd op: 07/09/2021
Laatste update:

Profielfoto van Bram Vos
Game Mania Redactie

Bram is fan van zo'n beetje alles, maar blijft toch altijd teruggaan naar zijn Nintendo Switch. Geen franchise is beter dan Metroid volgens hem.