lego game mania

De 10 coolste LEGO-bouwwerken gebaseerd op games

LEGO en games zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Niet alleen komen er regelmatig superleuke LEGO-games uit, er zijn ook diverse LEGO-bouwwerken gebaseerd op bekende gamefranchises uitgebracht en gemaakt. Zo rond LEGO Day (dat elk jaar op 28 januari wordt gevierd) is het dan ook het perfecte moment om enkele toffe aan games gerelateerde LEGO-bouwwerken met jullie door te nemen… zowel echt bestaande als LEGO-sets die we graag zouden willen zien!

Minecraft Mountain Cave

Natuurlijk was het maar een kwestie van tijd voordat er LEGO-sets gebaseerd op Minecraft uit zouden komen: in de game creëer je immers zelf ook bouwwerken met blokjes! Er zijn verschillende sets verschenen, maar het absolute hoogtepunt is de Mountain Cave, een gigantisch bouwwerk dat door diens grootte de filosofie achter de game perfect uitstraalt. Met meer dan 2800 LEGO-blokjes is het een indrukwekkende constructie, vol met details waar de fans van de game van gaan watertanden. Natuurlijk is ook de binnenkant van deze berg geheel in Minecraft-stijl opgebouwd en er is zelfs een mijnkarretje om er doorheen te rijden. Helaas is LEGO gestopt met het maken van deze set, want het is eigenlijk wel een must-have voor alle fans!

minecraft lego
 

Nintendo Entertainment System

Deze LEGO-set is misschien wel de meest unieke set in dit artikel. Het is namelijk geen set van een game, maar van een console! De Nintendo Entertainment System, oftewel de NES, was de eerste console van Nintendo en was eind jaren 80 en begin jaren 90 niet aan te slepen. Met deze set bouw je niet alleen de iconisch ogende console zelf na, maar ook een ouderwetse televisie waar Super Mario Bros. op wordt gespeeld, een cartridge van de game én de NES-controller. Deze officiële set lijkt zo levensecht, dat we bijna in de cartridge zouden blazen om hem aan de praat te krijgen...

nes lego
 
Profielfoto van Michel Musters
Game Mania Redactie

Michel schrijft al jaren over games en speelt op zo'n beetje elk gameplatform, maar geen spel kan wat hem betreft tippen aan Hollow Knight.

De Thunderjaw uit Horizon Zero Dawn

Helaas zijn er geen officiële LEGO-sets verkrijgbaar gebaseerd op Horizon Zero Dawn en Horizon Forbidden West, de fantasievolle adventuregames van het uit Amsterdam afkomstige Guerrilla Games. Juist de gigantische robots in die games zouden ideale bouwwerken vormen om urenlang mee zoet te zijn! Gelukkig dacht de schrijver van Review Geek daar ook zo over, want hij maakte met LEGO-blokjes de iconische Thunderjaw na uit Zero Dawn. In dit artikel beschrijft hij wat een gigantische onderneming dat was, en hieronder zie je het einderesultaat.

thunderjaw lego
 

Sonic the Hedgehog Green Hill Zone

Het is eigenlijk te bizar voor woorden dat de populaire platformheld Sonic tot voor kort nog geen eigen LEGO-set had. Dat vond een fanatieke fan ook, die het idee voor een set indiende op de website LEGO IDEAS. Wanneer een concept voor een set daar genoeg tractie wint, wordt hij écht geproduceerd. Gelukkig gold dat ook voor deze prachtige Green Hill Zone-set, waarin de iconische eerste wereld uit Sonic the Hedgehog wordt nagebootst. Er is natuurlijk een looping, de set komt met chaos emeralds en zelfs Dr. Robotnik is in zijn vliegende machine van de partij. Oké, de LEGO-versie van Sonic zal waarschijnlijk niet zo snel rennen als zijn virtuele evenbeeld, maar misschien kun je proberen deze set zo snel mogelijk in elkaar te zetten?

sonic lego
 

De Game Mania Lego-Pikachu

In 2016 steunde Game Mania op ludieke wijze Serious Request, het evenement in Nederland dat toen nog elk jaar werd georganiseerd om geld voor goede doelen op te halen. Game Mania maakte twee levensgrote Pikachu-replica’s van Lego! De beelden zijn ongeveer 1 meter 50 hoog en in totaal zijn daar maar liefst 50.000 blokjes voor gebruikt. De bouwwerken werden geveild en de opbrengst ging naar Serious Request en dus het goede doel. Hoewel je deze prachtige Pokémon-bouwwerken dus nergens kunt kopen, hebben we gelukkig het filmpje nog waarin het wordt opgebouwd. Kijk hieronder maar eens.

Video URL:
Currently supported:
 

Metal Gear Solid

De geprezen gamefranchise Metal Gear Solid is nog nooit officieel in LEGO-vorm uitgekomen. Dat is erg zonde, want zeker de oudere games in de reeks steken qua leveldesign perfect in elkaar om met LEGO op te bouwen. Sterker nog: Hideo Kojima, de bedenker van de franchise, bouwde levels in de game met LEGO-blokken op voordat hij ze in de games stopte! Als dat niet genoeg reden is om een toffe set uit te brengen weten wij het ook niet meer. Bijvoorbeeld van Shadow Moses, het ijskoude eiland uit Metal Gear Solid waar Solid Snake moet zien te infiltreren.

metal gear solid lego
 

Vraagtekenblok uit Super Mario 64

Natuurlijk is er een hele reeks aan Super Mario LEGO verkrijgbaar, waarin je je eigen interactieve levels bouwt waar je met Mario en Luigi doorheen loopt en springt. De meesten kennen die sets wel, maar het iconische vraagtekenblok in LEGO-vorm is een stuk minder bekend, terwijl het wel een officiële set betreft. In eerste instantie lijkt zo’n vraagtekenblok misschien een beetje saai, tot je er achter komt dat je hem uit kunt klappen en er opeens vier levels uit de klassieker Super Mario 64 in zitten, waaronder het kasteel van Princess Peach! Iedereen die nostalgische gevoelens heeft voor het eerste driedimensionale avontuur van de besnorde loodgieter moet deze LEGO-set dan ook zelf eens in elkaar zetten.

supermario lego
 

Final Fantasy VIII - Gunblade

Ook de Final Fantasy-reeks is nog nooit getrakteerd op een Lego-set. Gelukkig laten verschillende fans het daar niet bij zitten, want het internet staat vol met creatieve creaties. Het onderstaande bouwwerk is bijvoorbeeld gemaakt door Rythmik – bekijk hier zijn Flickr-pagina met meer creaties – en is een replica van de Gunblade uit Final Fantasy VIII. Het wapen waar hoofdpersonage Squall gedurende de hele game mee rondloopt is natuurlijk enorm herkenbaar, en in LEGO-vorm zie je dan ook meteen wat het voor moet stellen. We kunnen ons alleen zo voorstellen dat hij niet zo stevig is als de Gunblade in de game. Eén welgemikte klap tegen een Bite Bug en je kunt alle steentjes weer bij elkaar rapen...

final fantasy gunblade
 

The Legend of Zelda

Dat er nog geen officiële LEGO-sets gebaseerd op Nintendo’s The Legend of Zelda zijn uitgekomen, is natuurlijk een misdaad van epische proporties. Het is immers een van de populairste gamefranchises ooit en de fantasievolle werelden uit de verscheidene games spreken enorm tot de verbeelding. Wat zouden we graag Hyrule opbouwen met LEGO-blokjes! Op de LEGO IDEAS-website zijn er veel fans die daar hetzelfde over denken, zoals je in onderstaande voorbeelden kunt zien. Zo is Koholint Island uit Link’s Awakening nagebouwd, is er een replica van Hyrule Castle uit Breath of the Wild te vinden en heeft zelfs de King of Red Lions-boot uit Wind Waker ter inspiratie gestaan. Aangezien Mario al zijn eigen LEGO-sets heeft, hebben we goede hoop dat Nintendo en LEGO er samen ook wel uitkomen wat betreft Zelda. We blijven dromen!

 
 

Pre-order nu LEGO Star Wars: The Skywalker Saga

Gepubliceerd op: 26/01/2022
Laatste update:

 

Profielfoto van Michel Musters
Game Mania Redactie

Michel schrijft al jaren over games en speelt op zo'n beetje elk gameplatform, maar geen spel kan wat hem betreft tippen aan Hollow Knight.