releases juni blog
releases juni blog

De game releases van juni 2023

We hoeven niet bang te zijn dat we deze zomer niets te spelen hebben, want het zonnige seizoen begint alvast goed met een aantal grote releases in juni. Zo kunnen we weer een nieuwe, fantasievolle wereld verkennen in de langverwachte actie-rpg Final Fantasy 16, laat de ultieme fighterreeks zijn spierballen zien in Street Fighter 6 en gaan we weer vele uren kwijtraken met het doorlopen van dungeons in Diablo 4. En als je met dat lekkere weer dan toch even de (spel)computer wil uitzetten, dan kun je gewoon blijven spelen (en knutselen) dankzij Star Wars: Shatterpoint. Of wat te denken van je favoriete pc-games op het terras of het strand spelen met de Asus ROG Ally? Er staat dus genoeg moois op de planning deze maand!​

Street Fighter 6

  Releasedatum: 2 juni
 Platform(s): PS5, PS4, Xbox Series X en S, pc

 

Als er één vechtreeks is die de tand des tijds met elan heeft doorstaan, dan is het Street Fighter wel! In de jaren 90 toverden velen onder ons al de ene na de andere spectaculaire move op het beeldscherm met iconische personages als Ryu, Blanka en Chun-Li, en sindsdien is de franchise nooit echt van het podium verdwenen. Nadat Street Fighter 5 alleen op PlayStation en pc uitkwam, kunnen we de langverwachte zesde aflevering gelukkig ook weer op Xbox verwelkomen. Het kan niet anders of een hoop spelers met goede herinneringen aan de reeks én een heel peloton aan nieuwkomers gaat hier vanaf juni mee aan de slag, met blaren op de vingers van het knoppen rammen tot onvermijdelijk gevolg!

Street Fighter 6 wordt namelijk de ideale introductie tot deze alom geprezen serie. Door een speciale optie in te schakelen hoef je niet allerlei ingewikkelde knoppencombinaties in te drukken om toch de meest prachtig ogende moves onder de knie te krijgen – al kun je als ervaren leunstoelninja die optie natuurlijk ook compleet negeren. Daarnaast is er naast de gebruikelijke single- en multiplayermodi nu ook de World Tour-modus, waarin je met diverse vechtersbazen of zelfs je eigen ontworpen personage je vechtcarrière opbouwt in een open spelwereld genaamd Metro City. Daardoor heeft het er alle schijn van dat Street Fighter 6 je veel langer dan eerdere games in de reeks bezighoudt. Concurrerende vechtspellen weten hoe laat het is: de grote baas staat weer terug in de ring en deelt alleen maar rake klappen uit!

Pre-order nu en ontvang 500 extra XP coins

  • Klik op de onderstaande packshot(s) om te ontdekken of er nog extra pre-order voordelen op je staan te wachten!
 

Star Wars: Shatterpoint

  Releasedatum: 2 juni

 
Game Mania Blog

Profielfoto van Michel Musters
Game Mania Redactie

Michel schrijft al jaren over games en speelt op zo'n beetje elk gameplatform, maar geen spel kan wat hem betreft tippen aan Hollow Knight.

Aan Star Wars-content tegenwoordig geen gebrek. Niet alleen worden we constant getrakteerd op nieuwe series en games die zich afspelen in het Star Wars-universum, er komt juni ook een prachtig nieuw miniatuurspel uit genaamd Star Wars: Shatterpoint. In een set zitten zestien miniaturen van bekende Star Wars-personages die je zelf in elkaar mag zetten en kunt schilderen – zelfs voordat je gaat spelen kun je er dus al je creatieve geest op loslaten. Wanneer je je squad eenmaal hebt afgewerkt, kun je vervolgens ook je eigen terrein bouwen waar de gevechten op plaatsvinden. Daarna is het tijd voor spannende duels waarin verschillende strategieën gebruikt kunnen worden om als winnaar uit de bus te komen. Er komen zelfs verschillende uitbreidingspakketten uit met nieuwe squads en terreinen. Star Wars: Shatterpoint heeft alles in zich om uit te groeien tot een Warhammer-achtige passie voor Star Wars-fans!

Pre-order nu en ontvang: 500 extra XP coins

  • Klik op de onderstaande packshot(s) om te ontdekken of er nog extra pre-order voordelen op je staan te wachten!

Diablo 4

  Releasedatum: 6 juni
 Platform(s): PS5, PS4, Xbox-consoles, pc

 

De afgelopen maanden hebben de meest fanatieke Diablo-spelers al kunnen genieten van diverse bèta’s van het langverwachte vierde deel. Deze voorproefjes besloegen echter alleen maar het eerste gebied uit het spel. Toch werd al snel duidelijk dat Blizzard met Diablo 4 alle verwachtingen lijkt waar te maken. De snelle combat die via verschillende klassen met elk hun eigen sterke en zwakke punten naar de voorgrond treedt, de prachtig gedetailleerde spelwereld die de ene keer je adem beneemt en het volgende moment je de rillingen geeft, de talloze kerkers die er om smeken om verkend te worden: Diablo 4 lijkt alles te gaan bieden waar fans al die jaren naar hebben verlangd.

Op 6 juni ligt eindelijk de volledige game in de schappen, zodat je alle spannende omgevingen kunt verkennen en tientallen, zo niet honderden uren aan actievolle gameplay voor je kiezen krijgt. Of je de game nou alleen of met anderen speelt, louter tegen de computer vecht of het via PvP tegen anderen opneemt, en ongeacht op welk platform je speelt (dankzij cross-play en cross-progressie kun je daar zelfs wanneer gewenst tussen wisselen): Diablo 4 moet de ultieme dungeon crawler worden, vol met loot, angstaanjagende vijanden en een spannend verhaal dat je aan het scherm gekluisterd houdt. En de release is nog maar het begin: er komen na release nieuwe seizoenen uit, vol met nieuwe gameplay zodat het spel jaren leuk blijft.

Pre-order nu en ontvang: 500 extra XP coins

Pokémon TCG: Paldea Evolved

  Releasedatum: 9 juni

Het is de hoogste tijd voor de nieuwste uitbreidingsset voor de Pokémon Trading Card Game, de heer en meester van de moderne kaartspellen. Met Paldea Evolved worden er nieuwe legendes en krachten geïntroduceerd. De evoluties van Skeledirge ex, Quaquaval ex en Meowscarada ex zijn ontzagwekkend en ook Pokémon ex-versies van Forretress, Slowking en Dedenne zijn te verkrijgen. Zelfs Pikachu doet mee! Zoals gebruikelijk kun je voor alle booster packs en andere benodigdheden bij Game Mania terecht.

Pre-order nu en ontvang: 500 extra XP coins

  • Klik op de onderstaande packshot(s) om te ontdekken of er nog extra pre-order voordelen op je staan te wachten!

Asus ROG Ally

  Releasedatum: 13 juni

 

PC-games op een handheld spelen wordt alsmaar populairder, niet in de laatste plaats dankzij het succes van de Steam Deck. Ook Asus springt hier op in met de ROG Ally, een imposant krachtige draagbare handheld in een futuristisch ogend jasje. Denk aan een luxe witte kleur, de met RGB verlichte joysticks en krachtige speakers voor een indrukwekkend geluid. Je houdt het apparaat vast als een controller en speelt er vervolgens je pc-gamecollectie op af. In tegenstelling tot de Steam Deck loopt de ROG Ally op Windows 11, dus kun je allerlei apps voor programma’s als Steam, Epic Games Store en Xbox Game Pass installeren. Game je liever op tv, dan is er een ROG Gaming Charger Dock, waarmee je via een HDMI 2.0-kabel binnen de kortste keren je spellen op een groot scherm tovert. Het is zelfs mogelijk om de Ally op de ROG XG Mobile aan te sluiten om nog meer kracht tot je beschikking te krijgen. Handheld pc-gaming is met de ROG Ally dus nog aantrekkelijker geworden!

Pre-order nu en ontvang: 500 extra XP coins

  • Klik op de onderstaande packshot(s) om te ontdekken of er nog extra pre-order voordelen op je staan te wachten!

F1 23

  Releasedatum: 16 juni
 Platform(s): PS5, PS4, Xbox-consoles, pc

 

Natuurlijk kunnen we ook dit jaar aan de slag met een gloednieuwe F1-game van de race-experts bij Codemasters en EA. Zoals gebruikelijk zit ook dit deel vol met nieuwe content gebaseerd op de echte sport, waaronder de laatste teamsamenstellingen en de nieuwe Las Vegas- en Qatar-circuits, maar F1 23 biedt nog veel meer dan dat. Zo keert de Braking Point-verhaalmodus terug na een jaartje te hebben overgeslagen, waarin voormalige rivalen Aiden Jackson en Devon Butler opeens teamgenoten zijn in het Konnersport Butler-raceteam. Dat levert natuurlijk allerlei perikelen achter én voor de schermen op. Daarbij is het nieuwe F1 World een hub waarin alle dagelijkse, wekelijke en steeds veranderende seizoenscontent wordt gepresenteerd. Een vernieuwd Tech Level-voortgangssysteem zorgt er voor dat je gedurende het seizoen je F1 World-wagen kunt verbeteren door het klaren van uitdagingen en het meedoen aan (online) evenementen. Kortom: F1 23 is onmisbaar voor de liefhebbers van Formule 1!

Pre-order nu en ontvang: 500 extra XP coins

  • Klik op de onderstaande packshot(s) om te ontdekken of er nog extra pre-order voordelen op je staan te wachten!

Park Beyond

  Releasedatum: 16 juni
 Platform(s): PS4, PS4, Xbox-consoles

 

In Park Beyond kan zelfs de zwaartekracht je er niet van weerhouden je droompark te ontwerpen! Duik in de in scène gezette campagne en leer de basis van het bouwen en beheren van pretparken. Ontwerp adembenemende attracties dankzij een intuïtieve en gebruiksvriendelijke editor voor achtbanen en daag de zwaartekracht uit in verschillende modules. Het succes van je parken ligt in jouw handen. Werf personeel, beheer je werknemers, hou een oogje op de verschillende dichtheidskaarten, bekijk de meningen van bezoekers en neem de maatregelen die nodig zijn. Ontwerp in alle vrijheid dankzij de zandbakmodus. Als je je creativiteit geen enkele grens toestaat, selecteer dan de optie “onbeperkte middelen” en ontwerp je droompark! En als je hart sneller gaat kloppen van nauwgezet beheer, kun je alles opfleuren door zelf de doelen, het startbudget en de kaart te kiezen.

Pre-order nu en ontvang: 500 extra XP coins

  • Klik op de onderstaande packshot(s) om te ontdekken of er nog extra pre-order voordelen op je staan te wachten!

Final Fantasy 16

  Releasedatum: 22 juni
 Platform(s): PS5