releases juni blog
releases juli blog

De game releases van juli 2023

Het is hartje zomer. Terwijl we ons hoofd – en de rest van ons lichaam – koel proberen te houden, warmen de consoles en onze pc-kasten ons huis weer in rap tempo op. Er moet immers gegamed worden, weer of geen weer! Nadat we in de eerste helft van dit jaar al zijn getrakteerd op allerlei toppers, krijgen we ook in juli genoeg voorgeschoteld om zon, zee en strand te ontlopen. Virtueel tuinieren is immers veel leuker in Pikmin 4, of wat te denken van op dinosauriërs jagen in Exoprimal? Mocht je dan toch even de console of computer uitzetten om het kwik te laten dalen, dan zijn er nieuwe uitbreidingen van populaire kaartspellen als Yu-Gi-Oh en Digimon om mee aan de slag te gaan. Na al die drukke bezigheden is goede nachtrust ook belangrijk, en daar komt de nieuwe accessoire Pokémon Go Plus + om de hoek kijken. Dit zijn de releases van juli! ​

Exoprimal

  Releasedatum: 13 juli
 Platform(s): PS5, PS4, Xbox Series X en S, Xbox One, pc

 

Laat het maar aan het Japanse Capcom over om een uniek uitgangspunt voor een game te bedenken! Exoprimal speelt zich af in de toekomst, waarin de mensheid het met geavanceerde exoskeletten opneemt tegen dinosauriërs. In deze team-based online game strijden spelers in verschillende modi om te overleven tussen al dat prehistorische geweld. Zo is er de Jurassic Survival-modus, waarin twee teams van elk vijf spelers het tegen elkaar opnemen óf samenwerken terwijl ze verschillende missies moeten klaren tijdens een ware invasie van dinosauriërs. Gelukkig kunnen er allerlei wapens aan de exoskeletten gehangen worden, want er is flink wat vuurkracht nodig om weer levend het slagveld te verlaten. Doordat de game draait op de RE Engine – de engine waarop ook de nieuwste Resident Evil-games lopen – ziet het spel er schitterend uit. Let wel: Exoprimal is een online game en PlayStation Plus of Xbox Live Gold zijn dus vereist.

Pre-order nu en ontvang 500 extra XP coins

 • Klik op de onderstaande packshot(s) om te ontdekken of er nog extra pre-order voordelen op je staan te wachten!
 

Yu-Gi-Oh TCG 25th Anniversary

  Releasedatum: 13 juli

 
Game Mania Blog

Profielfoto van Michel Musters
Game Mania Redactie

Michel schrijft al jaren over games en speelt op zo'n beetje elk gameplatform, maar geen spel kan wat hem betreft tippen aan Hollow Knight.

Wat vliegt de tijd! De trading card game van Yu-Gi-Oh bestaat inmiddels 25 jaar, en om dat te vieren worden een aantal speciale kaartpakketten die voorheen alleen beschikbaar waren via de gelimiteerd verkrijgbare Legacy Collection opnieuw beschikbaar gesteld. Zo is er Pharaoh’s Servant, het debuut van het ultieme monster van Pegasus – Thousand-Eyes Restrict – en tijdbepalende kaarten als Imperial Order en Jinzo. Of wat te denken van Legend of Blue Eyes Dragon? Het was niet alleen de eerste boosterset, maar ook de uitbreiding waarmee beroemde kaarten als Exodia the Forbidden One werden geïntroduceerd. Ook Metal Raiders, Spell Ruler en Invasion of Chaos komen om de vijfentwintigste verjaardag van het kaartspel te vieren opnieuw beschikbaar. Je haalt ze allemaal bij Game Mania!

Pre-order nu en ontvang: 500 extra XP coins

 • Klik op de onderstaande packshot(s) om te ontdekken of er nog extra pre-order voordelen op je staan te wachten!

Pikmin 4

  Releasedatum: 21 juli
 Platform(s): Nintendo Switch

 

Pikmin is zonder twijfel een van de verborgen parels in Nintendo’s schatkist aan gamefranchises. De games prikkelen op toegankelijke wijze het strategische inzicht van spelers. Men krijgt immers controle over de piepkleine, plantaardige Pikmin-wezentjes, die precies doen wat je ze opdraagt – vijanden aanvallen, muurtjes breken, bruggen bouwen en natuurlijk allerlei schatten die in de natuur gevonden worden terugbrengen naar het ruimteschip waarmee je op de planeet van de Pikmin bent gearriveerd.

Deze zomer worden fans getrakteerd op het vierde deel, die je zonder eerdere games in de reeks te hebben gespeeld zo kunt oppakken. Ditmaal kun je je eigen personage aanmaken waarmee je de Pikmin aanstuurt. Ook nieuw is dat er nu een hondachtig wezen is genaamd Oatchi, die Pikmin bijvoorbeeld over water kan vervoeren en mee kan helpen bij het aanvallen van vijanden. Waar je in voorgaande games Pikmin voordat het nacht werd terug in hun thuisbasis moest zien te krijgen, daar zijn er nu extra gevaarlijke missies die zich ’s nachts afspelen. En net zoals in voorgaande delen worden er natuurlijk ook weer nieuwe soorten Pikmin geïntroduceerd, zoals ijs-Pikmin die vijanden kunnen bevriezen en Pikmin die licht geven in het donker. De echte ster blijft natuurlijk de natuurlijke omgevingen, die enorm ontspannend zouden zijn als je niet als een bezetene aan het multitasken was!

Nintendo heeft daarnaast ook Pikmin 1 en 2 digitaal beschikbaar gesteld op de Nintendo Switch eShop. Als je de games liever in de kast hebt staan, moet je nog even tot september wachten; dan komt er een fysiek bundel met de twee eerste games uit op Nintendo Switch.

Pre-order nu en ontvang: 500 extra XP coins

Digimon TGC Versus Royal Knights

  Releasedatum: 21 juli

De Digimon Trading Card Game krijgt in juli zijn volgende uitbreiding in de vorm van Versus Royal Knights, dat zich geheel richt op populaire dertien Digimon als Omegamon, Magnamon Alphamon en Gallantmon. Zij beschermen het computernetwerk onder leiding van King Drasil, die zelf ook voor het eerst speelbaar is via de uitbreiding. Daarbij zijn er vier verschillende Parallel rare-kaarten, die een enorm lage pull rate hebben. Bij Game Mania haal je natuurlijk de Booster Packs – óf meteen een Booster Box zodat je in één keer klaar bent voor de strijd!

Pre-order nu en ontvang: 500 extra XP coins

 • Klik op de onderstaande packshot(s) om te ontdekken of er nog extra pre-order voordelen op je staan te wachten!

Pokémon Go Plus +

  Releasedatum: 21 juli

 

Pokémon Go ook tijdens het slapen spelen? Dat klinkt misschien onmogelijk, maar deze droom komt toch echt uit met de Pokémon Go Plus +-accessoire. Het apparaatje dat vormgegeven is als een pokéball maakt contact met je smartphone via een app. Deze leg je vervolgens naast je kussen. De Pikachu in de accessoire kan vervolgens slaapliedjes voor je zingen en de wekker voor je zetten. Door meer te slapen versterk je je band met Pikachu en ontgrendel je bijvoorbeeld meer geluiden. Tijdens het slapen verzamel je pokémon om je Pokédex compleet te maken en door het apparaat aan Pokémon Go te linken draai je automatisch PokéStops en gooi je pokéballs. Pokémon Go Plus + is niet alleen gezond dankzij de goede nachtrust die het aanwakkert, het helpt je dus ook nog eens om een betere Pokémon-trainer te worden!

Pre-order nu en ontvang: 500 extra XP coins

 • Klik op de onderstaande packshot(s) om te ontdekken of er nog extra pre-order voordelen op je staan te wachten!

Disney Illusion Island

  Releasedatum: 28 juli
 Platform(s): Nintendo Switch

 

Mickey Mouse en zijn vrienden schitteren eindelijk weer eens in een nieuw platformavontuur. In Disney Illusion Island voor de Nintendo Switch ga je met Mickey, Minnie, Donald Duck en Goofy op het eiland Monoth zoek naar drie magische boeken om de pluizige Hokuns te redden. In je eentje of met maximaal vier spelers doorkruis je verschillende platformlevens die via de prachtige handgetekende graphics tot leven worden gewekt. De makers van de Xbox-game Battletoads hebben hun expertise gebruikt om een geweldige co-op-platformer voor jong en oud te maken. Gecombineerd met de professionele animaties en georkestreerde muziek waan je je in een waar Disney-avontuur!

Pre-order nu en ontvang: 500 extra XP coins

 • Klik op de onderstaande packshot(s) om te ontdekken of er nog extra pre-order voordelen op je staan te wachten!

Deze games komen ook nog uit!

Onderstaande games zijn o.a. fysiek of digitaal verkrijgbaar via de Nintendo eShop, PlayStation Store en Xbox Store. Koop je PlayStation Store-tegoed, Xbox-tegoed en eShop-tegoed online bij Game Mania en krijg de code direct in je mailbox en spaar Game Mania XP coins bij je aankoop, of bezoek één van onze vele Game Mania-winkels voor PlayStation-, Nintendo-, Xbox- en Steam-tegoedkaarten!

 • 4 juli: Synapse (PS5 – PS VR2)
 • 6 juli: Gylt (PS5, PS4, Xbox-consoles, pc)
 • 6 juli: Gimmick! Special Edition (Nintendo Switch)
 • 6 juli: Alterium Shift (pc)
 • 7 juli: The Legend of Heroes: Trails into Reverie (PS5, PS4, Nintendo Switch, pc)
 • 7 juli: Tad: The Lost Explorer (Nintendo Switch)
 • 11 juli: The Valiant (PS5, Xbox Series X en S)
 • 12 juli: Oxenfree 2: Lost Signals (PS5, PS4, Nintendo Switch, pc)
 • 13 juli: Testament: The Order of the High Human (PS5, PS4, Xbox-consoles, pc)
 • 14 juli: Jagged Alliance 3 (pc)
 • 18 juli: Viewfinder (PS5, pc)
 • 19 juli: Blackout Protocol (pc)
 • 20 juli: Homeseek (pc)
 • 20 juli: Unholy (pc)
 • 25 juli: Remnant 2 (PS5, Xbox Series X en S, pc)
 • 26 juli: Ratchet & Clank: Rift Apart (pc)
 • 27 juli: Double Dragon Gaiden: Rise of the Dragons (PS5, PS4, Xbox-consoles, Nintendo Switch, pc)
 

Gepubliceerd op: 28/06/2023
Laatste update:

Profielfoto van Michel Musters
Game Mania Redactie

Michel schrijft al jaren over games en speelt op zo'n beetje elk gameplatform, maar geen spel kan wat hem betreft tippen aan Hollow Knight.