releases aug blog
releases aug blog

De game releases van augustus 2023

Wát een gamejaar is 2023 toch! We zijn het gehele jaar door al getrakteerd op de ene na de andere topper, en het normaliter zo rustige augustus – het is immers vakantietijd – geeft ons ook geen moment rust. Er staan weer een aantal potentiële moderne klassiekers op stapel. Zo brengt Elden Ring-ontwikkelaar FromSoftware diens nieuwste wapenfeit uit in de vorm van mechgame Armored Core 6: Fires of Rubicon, kun je experimenteren met magische aanvallen in Immortals of Aveum en verken je een zanderige planeet met je zelf samengestelde personage in Atlas Fallen. Wanneer je de computer of console uitzet, blijft er ook genoeg te doen Naast uitbreidingen voor Magic the Gathering en Pokémon Trading Card Game gaat ook Disney de concurrentiestrijd aan binnen de kaartspellenmarkt met Lorcana, waarin allerlei bekende personages uit de stal van Mickey Mouse voorbijkomen. Hier volgen de releases van augustus!​

Magic The Gathering TCG: Commander Masters

  Releasedatum: 4 augustus

Commander van Magic the Gathering is op dit moment veruit het populairste format bij het overgrote deel van spelers, en de nieuwe Commander Masters-compilatieset heeft alles in zich om fans weer een tijdlang zoet te houden. Zoals bij eerder verschenen Masters-sets zijn alle nieuwe kaarten reprints van eerdere populaire Magic-kaarten, waardoor het aanvoelt als een soort ‘best of’ van Magic the Gathering. Vind Rare en Legendary kaarten en zelfs exemplaren zonder een zichtbare rand. Bij Game Mania hebben we alle pakjes en boostersets om je klaar te stomen voor je volgende potje Commander!

Pre-order nu en ontvang 500 extra XP coins

 • Klik op de onderstaande packshot(s) om te ontdekken of er nog extra pre-order voordelen op je staan te wachten!
 

Atlas Fallen

  Releasedatum: 10 augustus
 Platform(s): PS5, Xbox Series X en S, pc

 
Game Mania Blog

Profielfoto van Michel Musters
Game Mania Redactie

Michel schrijft al jaren over games en speelt op zo'n beetje elk gameplatform, maar geen spel kan wat hem betreft tippen aan Hollow Knight.

Ben je op zoek naar de volgende grootschalige actie-rpg om je tanden in te zetten, zoek dan niet verder dan Atlas Fallen. De game voert je mee naar een fantasiewereld waarin een genadeloze zonnegod het landschap omvormt tot een stoffige, zanderige puinhoop. Dit gevaarlijke land dient als decor voor extreem gevarieerde gevechten die bij wijlen doen denken aan een mix tussen God of War en Dark Souls. Talloze monsters staan op je te wachten – gelukkig kun je je personage tot in het oneindige aanpassen om zo je favoriete vechtstijl te vinden.

Kies en combineer uit verschillende wapens, glij en vorm het zand uit je omgeving om er je voordeel uit te doen en maak gebruik je ‘momentum’ – vul de meter op dankzij succesvolle aanvallen en voer de meest duizelingwekkende moves uit. Maar kijk uit: hoe meer momentum je hebt, hoe mee schade de aanvallen van vijanden opleveren. Dat maakt elk gevecht niet alleen spectaculair, maar ook strategisch. Er zijn daarnaast meer dan honderdvijftig ‘Essense Stones’, waarmee je zelf je speciale moves kunt kiezen, van een grote hamer die uit de lucht valt tot een zandstorm om je tegenstanders mee weg te blazen. En het beste van dit alles is dat je het niet alleen hoeft te doen: Atlas Fallen kan in zijn geheel met een vriend of vriendin in online co-op doorlopen worden.

Pre-order nu en ontvang: 500 extra XP coins

 • Klik op de onderstaande packshot(s) om te ontdekken of er nog extra pre-order voordelen op je staan te wachten!

Pokémon TCG: Obsidian Flames

  Releasedatum: 11 augustus

Het is tijd voor de nieuwste uitbreiding van de Pokémon Trading Card Game. Obsidian Flames is een vurige nieuwe toevoeging aan het populaire kaartspel. Niet alleen Charizard keert terug in ex-vorm, maar ook pokémon als Dragonite ex, Greedent ex en Melmetal ex zijn te verzamelen. Daarnaast worden pokémon als Vespiquen, Tyranitar en Eiscue met andere typen doordrenkt dan gebruikelijk. Creëer een vuurzie met deze Scarlet & Violet-uitbreiding en haal de nieuwste boosterpacks en Elite Trainer Box bij Game Mania!

Pre-order nu en ontvang: 500 extra XP coins

Disney Lorcana TCG: The First Chapter

  Releasedatum: 18 augustus

Disney mengt zich in de strijd van de Trading Card Games met Disney Lorcana! Als Illumineer gebruik je – via kaarten natuurlijk – inkt en een magisch boek om zogeheten ‘glimmers’ te maken. Denk aan bekende personages en voorwerpen uit het Disney-universum. Mickey Mouse, Frozen, Lilo & Stitch en Peter Pan zijn enkele voorbeelden van franchises die voorbij komen. Leg je kaarten op het speelveld en probeer sneller dan je tegenstander aan twintig ‘Lore’ te komen. Maar pas op: je hebt een beperkte hoeveelheid inkt – en dat kun je alleen bijvullen door tijdens een beurt een kaart met de achterkant naar boven in de ‘inktwell’ te leggen.

Dit alles resulteert in een toegankelijk, maar tegelijkertijd aantrekkelijk kaartspel waar vooral fans van Disney erg blij van gaan worden. En aangezien Disney ook eigenaar is van gigantische IP als Marvel en Star Wars, zou Lorcana wel eens hele toffe uitbreidingen kunnen krijgen. De eerste sets komen op 18 augustus uit – zorg dat je er bij bent!

Meer weten over Disney Lorcana TCG? In dit artikel vertellen we je er alles over!

Pre-order nu en ontvang: 500 extra XP coins

 • Klik op de onderstaande packshot(s) om te ontdekken of er nog extra pre-order voordelen op je staan te wachten!

Immortals of Aveum

  Releasedatum: 22 augustus
 Platform(s): PS5, Xbox Series X en S, pc

 

De nieuwe EA Originals-game Immortals of Aveum is een unieke combinatie tussen actievolle shooter en magisch avontuur. Spelers kruipen in deze singleplayergame in de huid van Jak, die samen met een elite-orde van battlemages – de Immortals –  de wereld moet zien te redden. Jak is een zogeheten Unforeseen, iemand die op latere leeftijd plotseling magische krachten bezit. Hij is dan ook de aangewezen persoon om de oorlog tussen twee koninkrijken, Lucium en Rasharn, te beslechten.

In de game kun je verschillende soorten magie gebruiken om de strijd te winnen. De magie bestaat uit drie kleuren: rood, groen en blauw, die elk hun eigen sterke eigenschappen hebben en op het juiste moment tijdens gevechten ingezet moeten worden. Er zijn in totaal meer dan 25 spreuken en 80 talenten die na het vrijspelen ook nog geüpgraded kunnen worden. Dankzij het feit dat de game op Unreal Engine 5.1 draait, worden deze magische effecten en de rest van het spel op fabuleuze wijze in beeld gebracht. Immortals of Aveum zou wel eens het begin van een magische nieuwe franchise kunnen worden!

Pre-order nu en ontvang: 500 extra XP coins

 • Klik op de onderstaande packshot(s) om te ontdekken of er nog extra pre-order voordelen op je staan te wachten!

Armored Core 6: Fires of Rubicon

  Releasedatum: 25 augustus
 Platform(s): PS5, Xbox Series X en S, pc

 

Wanneer je FromSoftware zegt, zeg je soulslike. De ontwikkelaar van de Dark Souls-games en Elden Ring heeft de laatste jaren onuitputtelijk aan de weg getimmerd als de hofleverancier van uitdagende actiegames die je gaming skills tot het uiterste drijven. Maar voor FromSoftware met dit genre ongekend succes vond, bracht het al met enige regelmaat mechgames uit onder de naam Armored Core. De ontwikkelaar keert nu terug naar diens roots met het langverwachte zesde deel, Fires of Rubicon.

Maak je vooral geen zorgen als je geen eerdere delen in de Armored Core-reeks hebt gespeeld, want Fires of Rubicon vertelt een nieuw verhaal die toegankelijk is voor nieuwkomers. Op de planeet Rubicon 3 wordt een mysterieus goedje ontdekt, maar in plaats van dat we het als een nieuwe energiebron kunnen gebruiken, verzwelgt het de planeet en omringende sterren in een grote vlammenzee. Daardoor ontstaat het Burning Star System, waar verschillende bedrijven en verzetsgroepen naar afreizen om te vechten om de overgebleven stoffen te verkrijgen.

Als huurling bevindt je je ook op Rubicon 3, waar je je eigen uit de kluiten gewassen mech bouwt om het zo op te nemen tegen de vele gewelddadige tegenstanders die je op je pad zult tegenkomen. Je past je mech in een handomdraai aan met verschillende onderdelen en wapens. Dat is wel nodig ook, want elk gevecht vergt weer een andere strategie. FromSoftware staat inmiddels bekend om diens epische baasgevechten, en ook daar is bepaald geen tekort aan in Fires of Rubicon. Dit alles levert een weergaloze actiegame op die je stoutste mechdromen in vervulling laat gaan!

Pre-order nu en ontvang: 500 extra XP coins

 • Klik op de onderstaande packshot(s) om te ontdekken of er nog extra pre-order voordelen op je staan te wachten!

F1 Manager 2023

  Releasedatum: 31 augustus
 Platform(s): PS5, PS4, Xbox Series-consoles

 

Eind vorige maand verscheen F1 Manager 2023 al digitaal op consoles en pc, maar PlayStation- en Xbox-eigenaren kunnen in augustus de game ook fysiek kopen. Frontier Developments – de makers van geprezen parkmanagers als Planet Coaster en Planet Zoo – gebruiken hun expertise sinds vorig jaar ook om F1-managergames te maken, waardoor je zelf je eigen F1-team kunt managen, met al het spektakel en kopzorgen die daar bij horen. In deze nieuwe editie kun je natuurlijk de 23 huidige parcoursen verwachten, net zoals de nieuwe coureurs en wagens. Ook is er een nieuwe modus, genaamd Race Replay, waarin een aantal van de belangrijkste en interessantste races uit dit seizoen opnieuw kunt beleven. Natuurlijk zijn ook de gameplay en de graphics weer van een flinke update voorzien, waardoor F1 Manager 2023 hét spel is om je liefde voor de autosport te combineren met je liefde voor games. Wordt Max ook bij jouw thuis kampioen?

Pre-order nu en ontvang: 500 extra XP coins

 • Klik op de onderstaande packshot(s) om te ontdekken of er nog extra pre-order voordelen op je staan te wachten!

Deze games komen ook nog uit!

Onderstaande games zijn o.a. fysiek of digitaal verkrijgbaar via de Nintendo eShop, PlayStation Store en Xbox Store. Koop je PlayStation Store-tegoed, Xbox-tegoed en eShop-tegoed online bij Game Mania en krijg de code direct in je mailbox en spaar Game Mania XP coins bij je aankoop, of bezoek één van onze vele Game Mania-winkels voor PlayStation-, Nintendo-, Xbox- en Steam-tegoedkaarten!

 • 2 augustus: Ninja or Die: Shadow of the Sun (pc)
 • 3 augustus: Baldur’s Gate 3 (pc)
 • 3 augustus: Flutter Away (pc)
 • 8 augustus: Gord (PS5, Xbox Series X en S, pc)
 • 8 augustus: WrestleQuest (PS5, PS4, Xbox-consoles, Nintendo Switch, pc)
 • 8 augustus: Tower of Fantasy (PS5, PS4)
 • 10 augustus: Stray (Xbox-consoles)
 • 10 augustus: Stray Gods: The Roleplaying Musical (PS5, PS4, Xbox-consoles, Nintendo Switch, pc)
 • 15 augustus: Moving Out 2 (PS5, PS4, Xbox-consoles, Nintendo Switch, pc)
 • 15 augustus: Hammerwatch 2 (PS5, PS4, Xbox Series X en S, Nintendo Switch, pc)
 • 16 augustus: Quasimorph (pc)
 • 17 augustus: Vampire Survivors (Nintendo Switch)
 • 17 augustus: Shadow Gambit: The Cursed Crew (PS5, Xbox Series X en S, pc)
 • 18 augustus: Bomb Rush Cyberfunk (Nintendo Switch, pc)
 • 18 augustus: The Texas Chain Saw Massacre (PS5, Xbox Series X en S, pc)
 • 21 augustus: Depowerball (pc)
 • 24 augustus: Blasphemous 2 (PS5, Xbox Series X en S, Nintendo Switch, pc)
 • 29 augustus: Goodbye Volcano High (PS5, PS4, pc)
 • 29 augustus: Samba de Amigo: Party Central (Nintendo Switch)
 • 29 augustus: Sea of Stars (PS4, Nintendo Switch, pc)
 • 29 augustus: Daymare: 1994 Sandcastle (PS5, PS4, Xbox-consoles, pc)
 • 29 augustus: Under The Waves (PS5, PS4, Xbox-consoles, pc)
 • 31 augustus: War Hospital (PS5, Xbox Series X en S, pc)
 • 31 augustus: Taito Milestones 2 (Nintendo Switch)
 

Gepubliceerd op: 25/07/2023
Laatste update:

Profielfoto van Michel Musters
Game Mania Redactie

Michel schrijft al jaren over games en speelt op zo'n beetje elk gameplatform, maar geen spel kan wat hem betreft tippen aan Hollow Knight.