Monthly Release Radar oktober blog
Monthly Release Radar oktober blog

De Monthly Release Radar van oktober 2023

Met oktober voor de deur krijgen we steeds minder tijd voor andere hobby’s of het onderhouden van sociale contacten, want de ene na de andere grote gamerelease staat in de startblokken. Deze maand kunnen we iconische gamepersonages zoals Mario, Sonic en (Detective) Pikachu verwelkomen, grijpt Assassin’s Creed terug naar zijn roots via het veelbelovende Mirage, krijgen we een collectie met een aantal klassieke Metal Gear Solid-games voorgeschoteld en staan er uitbreidingen op Pokémon Trading Card Game, Magic: The Gathering en Yu-Gi-Oh! TGC op stapel. Dat en meer kun je in oktober verwachten. Lees er alles over in deze verse Monthly Release Radar!

Assassin’s Creed Mirage

  Releasedatum: 5 oktober
 Platform(s): PS5, PS4, Xbox-consoles, pc

 

De Assassin’s Creed-reeks is al jaren niet meer weg te denken uit de spelsystemen van miljoenen gamers. De serie is in de loop der jaren wel een flinke transformatie ondergaan en richt zich tegenwoordig bovenal op gigantische, uitgestrekte spelwerelden en lichte rpg-elementen in combinatie met actievolle gevechten. Assassin’s Creed Mirage grijpt juist terug naar de eerste spellen uit de reeks. De game richt zich daarom juist op één grote stad – in dit geval het Bagdad uit de negende eeuw - waar je net zoals in de oudere games vooral veel rondsluipt over daken om zo ongezien je doelwitten uit te schakelen. Samen met hoofdpersonage Basim, die we nog kennen uit Assassin’s Creed Valhalla, werken we ons van ordinaire kruimeldief omhoog naar een ware Assassin. Voor iedereen die snakt naar de ‘klassieke’ Assassin’s Creed-games is dit een niet te missen, moderne ode aan een vervlogen tijdperk!

Pre-order nu en ontvang 500 extra XP coins

  • Klik op de onderstaande packshot(s) om te ontdekken of er nog extra pre-order voordelen op je staan te wachten!
 

Pokémon Trading Card Game – Scarlet & Violet 151

  Releasedatum: 6 oktober

Game Mania Blog

Profielfoto van Michel Musters
Game Mania Redactie

Michel schrijft al jaren over games en speelt op zo'n beetje elk gameplatform, maar geen spel kan wat hem betreft tippen aan Hollow Knight.

In september verscheen de Pokémon Trading Card Game-uitbreiding Scarlet & Violet 151 al. Deze voegde de 151 oorspronkelijke pokémon uit de Kanto-regio toe aan het spel. Denk aan welbekende pokémon als Charmander, Bulbasaur, Squirtle en natuurlijk Pikachu, die via schitterende illustraties opnieuw tot leven kwamen. Het was dan ook een ideale uitbreiding voor fans van het eerste uur en compleet nieuwe spelers om kennis te maken met de klassieke zakmonsters. In oktober komen er weer een paar producten uit die onderdeel uitmaken van deze uitbreiding. Zo is er de Ex Box Zapdos, met daarin niet alleen vier boosterpacks, maar ook een double rare kaart, extra grote kaart van Zapdox ex en een holografische promotiekaart van Electabuzz. Ook Alakazam krijgt een eigen Ex Box, onder andere met een foil promokaart van Alakazam en foil kaarten van Abra en Kadabra. Daarnaast is de Ultra Premium Collection van Scarlet & Violet 151 de ultieme box voor Pokémon TCG-spelers die de beste kaarten willen hebben, waaronder prachtige metalen en promokaarten van Mewtwo en Mew ex.

Pre-order nu en ontvang: 500 extra XP coins

Detective Pikachu Returns

  Releasedatum: 6 oktober
 Platform(s): Nintendo Switch

Detective Pikachu is eigenlijk zo’n gek concept, dat het bijna onvoorstelbaar is dat het zo goed werkt. In deze spin-off zie je de populaire gele pokémon namelijk niet op zijn gebruikelijke schattige wijze. In plaats daarvan is het een doorgewinterde detective – inclusief ruige, zware stem en een voorliefde voor koffie – die samen met zijn partner Tim Goodman in Ryme City allerlei misdaden en mysteries oplost. Het origineel was een verassende hit en kreeg zelfs een verfilming, en na jaren wachten kunnen we in oktober eindelijk aan de slag met het vervolg op de game. Hierin liggen er weer heel wat spannende onderzoeken voor onze favoriete detective in het verschiet, waaronder de verdwijning van Tims vader!

Pre-order nu en ontvang: 500 extra XP coins

Lords of the Fallen

  Releasedatum: 13 oktober
 Platform(s): PS5, Xbox Series X en S, pc

 

In 2014 kwam de actie-rpg Lords of the Fallen uit, een duistere, gewelddadige game met een moeilijkheidsgraad die vooral spelers van games als Dark Souls kon bekoren. In dit gelijknamige ‘vervolg’ dat zich duizend jaar na het origineel afspeelt verken je een gigantische spelwereld die ook nog eens bestaat uit twee parallelle werelden: die van de levenden (Axiom) en de doden (Umbral). Dat levert naast talloze spannende, tactische gevechten ook de mogelijkheid op om na het sterven door te spelen en alsnog die pittige eindbaas te verslaan. Gelukkig kun je gedurende de hele game worden bijgestaan door een medespeler dankzij de online coöperatieve stand, want alle extra hulp in de uitdagende wereld van Lords of the Fallen is mooi meegenomen! Maar elk voordeel heeft natuurlijk een keerzijde… speel met een helpende hand en andere spelers kunnen ook je game binnenvallen. En die zouden zomaar eens slechte bedoelingen kunnen hebben…

Pre-order nu en ontvang: 500 extra XP coins

  • Klik op de onderstaande packshot(s) om te ontdekken of er nog extra pre-order voordelen op je staan te wachten!

Magic: The Gathering: Doctor Who

  Releasedatum: 13 oktober

Het Universes Beyond-segment van Magic: The Gathering zorgt er voor dat we allerlei andere populaire franchises op Magic-kaarten te zien krijgen. In oktober is het de beurt aan Doctor Who, die met de tijdreismachine genaamd TARDIS al decennialang een begrip in Groot-Brittannië en ook steeds meer in de rest van de wereld is. De M:TG-collectie bevat vier Commander Decks, Collector Boosters, een Secret Lair en diverse speciale kaarten. Daarbij is de artwork op alle tweehonderd nieuwe kaarten gebaseerd op de verschillende versies van Doctor Who. De Collector Booster is ook nieuw: deze bevat alternatieve artwork ten opzichte van de reguliere kaarten. Bij Game Mania haal je natuurlijk je Boosters en Commander Decks. Onmisbaar voor de Magic-spelers met een voorliefde voor de populaire dokter!

Pre-order nu en ontvang: 500 extra XP coins

  • Klik op de onderstaande packshot(s) om te ontdekken of er nog extra pre-order voordelen op je staan te wachten!

Sonic Superstars

  Releasedatum: 17 oktober
 Platform(s): PS5, PS4, Xbox-consoles, Nintendo Switch, pc

 

Nadat we vorig jaar getrakteerd werden op een compleet nieuwe driedimensionale Sonic-platformer, biedt Sonic Superstars traditionele 2D-platformactie in een compleet nieuw jasje. Met Sonic, Tails, Amy en Knuckles reizen we ditmaal af naar Northstar Islands, waar weer een flink aantal levels staan te wachten waar je met een oogverblindende snelheid doorheen kan scheuren. Sonic wil namelijk maar één ding, en dat is snél gaan! Zoals gebruikelijk bij Sonic-games zijn er weer vele verschillende routes door levels heen te vinden, wat de herspeelbaarheid alleen maar ten goede komt. Uniek is dat de te verzamelen Chaos Emerals ditmaal unieke krachten geven. Daarbij kan de game in zijn geheel met z’n vieren doorlopen worden voor nog meer chaos en platformplezier op het scherm.

Pre-order nu en ontvang: 500 extra XP coins

  • Klik op de onderstaande packshot(s) om te ontdekken of er nog extra pre-order voordelen op je staan te wachten!

Yu-Gi-Oh! TCG: Age of Overlord

  Releasedatum: 19 oktober

Age of Overlord is de nieuwste core booster voor de Yu-Gi-Oh! Trading Card Game, en de tweede set in de OCG’s Series 12. Ontdek eeuwenoude geheimen en gloednieuwe thema’s, nieuwe kaarten en de Quarter Century Secret Rare. Onder andere de Supreme King Z-ARC keert terug na diens introductie in Maximum Crisis. Ook nieuwe Supreme King Pendulum Monsters maken hun debuut. Of wat de denken van 25 Quarter Century Secret Rares om te vieren dat Yu-Gi-Oh! TCG 25 jaar bestaat? Maak je klaar voor een nieuw tijdperk vol met krachtige monsters en magische spreuken!

Pre-order nu en ontvang: 500 extra XP coins

Super Mario Bros Wonder

  Releasedatum: 20 oktober
 Platform(s): Nintendo Switch

 

Sonic is niet de enige platformheld die zich dit najaar uitdost in een nieuw 2D-jasje. Ook niemand minder dan Mario toont dat twee dimensies na al die jaren nog altijd niet onderdoen voor drie! Mario, Luigi, Princess Peach, de Toads en de rest van de groep laten Mushroom Kingdom achter zich om het Bloemenrijk te bezoeken, waar – hoe kan het ook anders? – Bowser al snel de boel vergalt. Kies een personage en doorloop de vele verschillende platformlevels, inclusief nieuwe power-ups. Ooit wel eens Mario met een olifantenslurf gezien? In Super Mario Bros. Wonder is het mogelijk!

Uniek is ook de wonderbloem. Pak je die op, dan gebeuren er de meest bizarre dingen, van lopende warp-pijpen tot een compleet ander cameraperspectief. Verder verzamel je badges waarmee je de meest uiteenlopende krachten ontgrendeld die je voordat je aan een level begint kunt selecteren. Natuurlijk kan de game met z’n vieren doorlopen worden, en dankzij een uitgebreide online modus kun je spelers wereldwijd door je game zien lopen en ze zelfs een handje helpen – bijvoorbeeld met een item of een extra checkpoint. Super Mario Bros. Wonder neemt de klassieke Mario-platformformule op verfrissende wijze op de schop!

Pre-order nu en ontvang: 500 extra XP coins

  • Klik op de onderstaande packshot(s) om te ontdekken of er nog extra pre-order voordelen op je staan te wachten!

Marvel’s Spider-Man 2

  Releasedatum: 20 oktober
 Platform(s): PS5

 

Met Marvel’s Spider-Man en heerlijk tussendoortje Miles Morales heeft Insmoniac Games – tevens bekend van de Ratchet & Clank-reeks – miljoenen PlayStation-gamers en inmiddels ook pc-spelers laten ervaren hoe het voelt om al hangend aan een spinnendraad boven de drukke straten van Manhattan te zoeven. Het spannende verhaal uit de vorige twee games wordt in dit langverwachte vervolg eindelijk voortgezet. Hierin schakelen we regelmatig tussen Peter Parker en Miles Morales, zodat we de perspectieven van beide Spider-Mans meekrijgen.

De spanning is ditmaal in ieder geval om te snijden, want de Symbiotische krachten van Peter geven hem niet alleen allerlei nieuwe moves die spectaculair op het beeldscherm worden weergegeven, maar hebben ook een merkbare invloed op zijn karakter. De spelwereld is daarnaast uitgebreid met diverse andere wijken in New York, en dankzij nieuwe bewegingsopties zoals een wingsuit om stukken rond te kunnen vliegen voelt de actie ditmaal nog vloeiender. Met vijanden als Kraven, The Lizard en natuurlijk Venom die het gemunt hebben op Peter en Miles, belooft dit een waar superheldenspektakel te worden!

Pre-order nu en ontvang: 500 extra XP coins

  • Klik op de onderstaande packshot(s) om te ontdekken of er nog extra pre-order voordelen op je staan te wachten!