Monthly Release Radar november blog
Monthly Release Radar november blog

De Monthly Release Radar van november 2023

De dagen worden korter en buiten wordt het steeds frisser, maar ons hoor je niet klagen. Nu hebben we namelijk geen excuus meer nodig om onszelf knus op de bank in een deken te wikkelen en de nieuwste games te ervaren, of met vrienden aan tafel te zitten en leuke bord- en kaartspellen te spelen! Na een overvolle releasemaand in de vorm van oktober krijgen we ook in november weer een hoop speelplezier voorgeschoteld. Natuurlijk keert Call of Duty terug in de vorm van Modern Warfare 3 – vaste prik voor alle virtuele shooterfanaten – en kunnen tactische voetbalfans hun lol op met Football Manager 24. Zowel Mario als Wario schitteren in de games op de Switch, en eigenaren van de hybride console kunnen ook eindelijk aan de slag met Harry Potter-avontuur Hogwarts Legacy. Verder staan er diverse uitbreidingen op populaire Trading Card Games op stapel, waaronder Yu-Gi-Oh!, Magic the Gathering en Pokémon. Je leest het allemaal in de Monthly Release Radar van november!​

Yu-Gi-Oh! 25th Anniversary Rarity Collection

  Releasedatum: 2 november

Yu-Gi-Oh! viert feest, want het ruilkaartspel bestaat inmiddels ruim 25 jaar. Om dat te vieren komt de 25th Anniversary Rarity Collection uit, een prachtige set met 79 van de populairste kaarten uit de geschiedenis van het spel. Denk aan belangrijke kaarten als Baronne de Fleur en Savage Dragon, of Spell Cards als Forbidden Droplet en Pot of Prosperity. Van elke kaart zijn er daarbij zeven verschillende rarities verkrijgbaar, waaronder de Quarter Century Secret Rares ter ere van het vijfentwintigjarige jubileum en de nieuwe Prismatic-stijl die voorheen alleen beschikbaar was in Azië. Op die manier schitteren en glinsteren je favoriete kaarten meer dan ooit tevoren! Je boosterpacks en -boxen haal je natuurlijk bij Game Mania.

Pre-order nu en ontvang 500 extra XP coins

  • Klik op de onderstaande packshot(s) om te ontdekken of er nog extra pre-order voordelen op je staan te wachten!
 

WarioWare: Move It!

  Releasedatum: 3 november
 Platform(s): Nintendo Switch

 
Game Mania Blog

Profielfoto van Michel Musters
Game Mania Redactie

Michel schrijft al jaren over games en speelt op zo'n beetje elk gameplatform, maar geen spel kan wat hem betreft tippen aan Hollow Knight.

De WarioWare-games zijn het toppunt van chaotisch gameplezier. De reeks staat immers bol van de zogeheten ‘microgames’, spellen van luttele seconden waarin je bliksemsnel moet achterhalen wat de bedoeling is. Zeker doordat deze minuscule spelletjes elkaar in rap tempo opvolgen, mondt elke speelsessie al snel uit in totale chaos. Het nieuwste deel, Move It!, lijkt een beetje op de WarioWare-game die ooit op de Wii verscheen. Het spel gebruikt namelijk de bewegingsgevoelige technologie in de Joy-Cons. Je moet tijdens de microgames dan ook verschillende poses aannemen om ze tot een goed einde te volbrengen, wat de hectiek alleen maar vergroot. Zoals we gewend zijn van de serie wordt dit allemaal met de nodige humor gebracht. Alsof dat allemaal nog niet leuk genoeg is, kun je de game met z’n vieren doorlopen. De speciale Feestje-modus verandert het spel zelfs in een soort Wario-versie van Mario Party. Joy-Cons bij de hand en het feest kan beginnen!

Pre-order nu en ontvang: 500 extra XP coins

Magic the Gathering: Lord of the Rings Holiday

  Releasedatum: 3 november

Magic the Gathering wordt al geruime tijd uitgebreid met kaartensets gebaseerd op compleet andere franchises. Zo verscheen eerder dit jaar de Tales of Middle-earth-set, waarmee de The Lord of the Rings-wereld van Tolkien naar Magic kwam. In november wordt die set uitgebreid met de Holiday-release, vol met nog meer iconische momenten uit de The Lord of the Rings-franchise. Deze kun je naar gelieve combineren met de bestaande Tales of Middle-earth-set, aangezien hetzelfde symbool wordt gebruikt. Onder de nieuwe kaarten vallen 24 kaarten met unieke mechanismen, en twintig kaderloze reprints. Naast boosters kun je bij Game Mania ook een scene-box kopen zodat je meteen flink wat kaarten in het bezit hebt. The Lord the Rings en Magic the Gathering blijkt in ieder geval een perfecte combinatie te zijn!

Pre-order nu en ontvang: 500 extra XP coins

Pokémon Trading Card Game: Paradox Rift

  Releasedatum: 3 november

Het is weer tijd voor de volgende uitbreiding voor Pokémon Trading Card Game. Met Paradox Rift duik je in de wolken en verken je een land dat ongebonden lijkt door de tijd. Meer dan 180 kaarten staan er op je te wachten, waaronder nieuwe Ancient en Future Pokémon, zoals Roaring Moon ex en Iron Valiant ex. Verwacht ook meer dan twintig Trainer-kaarten en meer dan vijftien compleet nieuwe Pokémon ex. De tijdlijnen botsen in Paradox Rift – maak je op voor het avontuur met de booster packs, Elite Trainer Box en alle andere benodigdheden die je vanaf 3 november bij Game Mania kunt halen.

Football Manager 24

  Releasedatum: 6 november
 Platform(s): PS5, PS4, Xbox-consoles, Nintendo Switch, pc

 

Het is inmiddels jaarlijkse kost: terwijl buiten de bladeren van de bomen vallen, kunnen we ons opmaken voor een nieuwe Football Manager. De naam zegt het al: in deze spellenreeks voetbal je zelf niet, maar train je je team en kijk je vervolgens vanaf de zijlijn hoe ze het er van af brengen. Dat is leuker dan je misschien zou denken, vooral omdat er zo enorm veel tactische beslissingen bij komen kijken die het spel kunnen beïnvloeden. Met je droomteam vecht je je een weg naar de top. Het is daarbij ook mogelijk om je carrière uit het voorgaande deel te importeren, zodat je gewoon verder kunt gaan waar je gebleven bent. Ze zeggen wel eens dat het hele land uit voetbalcoaches bestaat – met Football Manager 24 voeg je de daad bij het woord en toon je dat jij er écht verstand van hebt!

Pre-order nu en ontvang: 500 extra XP coins

  • Klik op de onderstaande packshot(s) om te ontdekken of er nog extra pre-order voordelen op je staan te wachten!

Call of Duty: Modern Warfare 3

  Releasedatum: 10 november
 Platform(s): PS5, PS4, Xbox-consoles, pc

 

Een aantal jaar geleden werd de Modern Warfare-subreeks binnen Call of Duty voorzien van een spectaculaire reboot. Vorig jaar konden we nog genieten van het vervolg daarop, en dit najaar worden we al getrakteerd op Modern Warfare 3! Task Force 141 trekt er weer op uit om de wereld van terroristen te redden. Daarbij keert eindelijk de beruchte ultranationalist Vladimir Makarov terug, die je misschien nog wel kent uit de oude Modern Warfare-games. Gezien zijn reputatie zullen zijn snode plannen koste wat het kost tegengehouden moeten worden

Naast de filmische campagne staat er natuurlijk ook weer een multiplayer op je te wachten, waarbij ditmaal alle maps uit het in 2009 uitgekomen Modern Warfare 2 worden overgeheveld en gemoderniseerd. Iedereen met goede herinneringen aan die game zal zich hier dus meteen thuis voelen, en heb je het oorspronkelijke spel gemist dan hoef je eigenlijk alleen maar te weten dat het om een zestiental van de beste multiplayermaps uit de gehele franchise gaat. Na release zullen er zoals je inmiddels gewend bent nog meer maps worden toegevoegd. Alsof dat nog niet genoeg is, is dit ook nog eens de eerste Modern Warfare-game met een eigen Zombies-modus, die ditmaal grootser is opgezet dan ooit tevoren. Dat wordt heel de herfst en winter dus weer ouderwets knallen!

Pre-order nu en ontvang: 500 extra XP coins

  • Klik op de onderstaande packshot(s) om te ontdekken of er nog extra pre-order voordelen op je staan te wachten!

Hogwarts Legacy

  Releasedatum: 14 november
 Platform(s): Nintendo Switch

 

In november krijgen ook eindelijk Switch-gamers de kans om dit wervelende Harry Potter-avontuur te beleven. Hogwarts Legacy kwam eerder dit jaar al uit op andere systemen en gooide toen hoge ogen – duidelijk is dat dit een onmisbare game is voor iedereen die ook maar een beetje kan genieten van het Harry Potter-universum. In Hogwarts Legacy kom je als vijfdejaars student terecht op het betoverende Zweinstein, waar je toverdrankjes leert te brouwen, spreuken leert en fantastische wezens temt. Je verkent niet alleen de school, die tot in de kleinste details is nagebouwd en zelfs kamers bevat die niet in de films voorbij zijn gekomen, maar ook omringende gebieden. Wat dacht je van een spannende tocht dor het Verboden Bos, of een middagje shoppen in Zweinsveld? Maar als student aan Zweinstein is het niet alleen maar lang leve de lol, want er ligt ook een mysterieus complot op je te wachten die je al spelende zal ontrafelen. Hogwarts Legacy is ook op de Switch een magische ervaring!

Pre-order nu en ontvang: 500 extra XP coins

  • Klik op de onderstaande packshot(s) om te ontdekken of er nog extra pre-order voordelen op je staan te wachten!

Digimon TCG – Blast Ace

  Releasedatum: 15 november

Digimon begint steeds meer terrein te winnen in het Westen als een serieus alternatief op andere bekende trading card games. De Blast Ace-uitbreiding voor de Digimon Trading Card Game bevat een nieuw spelmechaniek genaamd ACE. Vier populaire Digimon uit de Adventure-reeks krijgen speciale ACE-kaarten. Daarbij zijn diverse illustraties op de kaarten gemaakt door bekende tekenaars uit het Westen, waaronder illustrators van comicbooks. Dat geeft deze uitbreiding een unieke eigenschap tegenover de Japanse versie. Je kunt bij Game Mania een sleeved booster-pakket, een double pack en een complete boosterbox bestellen.

Pre-order nu en ontvang: 500 extra XP coins

  • Klik op de onderstaande packshot(s) om te ontdekken of er nog extra pre-order voordelen op je staan te wachten!

PlayStation Portal

  Releasedatum: 15 november

 

De PlayStation Portal, is dat een nieuwe PlayStation-handheld? Niet helemaal. Ja, het is een draagbaar apparaat dat er uitziet alsof er een smarthonescherm tussen een DualSense-controller is geplakt, maar er komen geen unieke games voor uit. In plaats daarvan kun je er PlayStation 5 en PlayStation 4-games op streamen! Zolang je PlayStation 5 én de Portal een goede internetverbinding hebben, kun je overal je favoriete games on the go spelen. Bijvoorbeeld elders in het huis terwijl iemand de televisie bezet houdt, of op vakantie terwijl je PS5 thuisstaat. Zolang je een stabiele internetverbinding hebt, zit je goed. Deze PlayStation Portal kost 219 euro, maar dan heb je in feite wel overal je PS5-collectie bij de hand, die je kunt afspelen op een scherp 8-inch lcd-scherm en in 60 frames per seconde op een resolutie van 1080p. Een mega-interessante accessoire voor de fanatieke PlayStation-gamers!

Pre-order nu en ontvang: 500 extra XP coins

  • Klik op de onderstaande packshot(s) om te ontdekken of er nog extra pre-order voordelen op je staan te wachten!

Super Mario RPG

  Releasedatum: 17 november
 Platform(s): Nintendo Switch