Zeldzame Collector's editions Artwork
Zeldzame Collector's Editions Artwork

De meest zeldzame en bizarre Collector’s Editions ooit

Heb je een miljoen over?

Haast iedereen heeft wel eens een Collector’s Edition van een toffe game gekocht. Soms krijg je er een mooi beeldje bij, of een boekje met artwork, of wellicht een mooie metalen case om de game in te bewaren. Sommige Collector’s Editions gaan echter een stuk verder en bieden (vaak voor een hóóp geld) de meest bizarre extra’s aan. Andere Collector’s Editions zijn gewoonweg in zeer kleinen getale gemaakt, waardoor de prijs na enkele jaren vanzelf omhoog schiet. Bij sommige games, zoals Resident Evil is het zelfs zo ver gekomen dat je een trademark item kan terug vinden in hun meest exclusieve edities. Capcom laat alvast de fervente verzamelaar niet in de kou staan en zet de traditie voor in met Resident Evil Village! Hieronder vind je enkele van de meest zeldzame en bizarre Collector’s Editions ooit!

Resident Evil Village: Collector's Edition Version Z

Prijs: ★★★★☆
Bizarheid: ★★☆☆☆

Wie een exclusieve editie van Resident Evil koopt zit er alvast warmpjes bij. Je zou denken dat een set miniatuur wapens deze editie al speciaal maakt, maar een replica van Chris Redfield's chester-jas maakt deze collector's edition compleet! Door het - toch wel hoge - prijskaartje (192 500 Yen of ongeveer 1524 euro) zou je denken dat je er ook een bezoekje aan Lady Dimitrescu en haar dochters bij zou krijgen, maar helaas... In Europa zal je hem jammer genoeg niet vinden want de Version Z edition is alleen te verkrijgen via Capcom Japan.

Resident Evil Village: Collector's Edition Version Z

The Last of Us: Post-Pandemic Edition

Prijs: ★★★★★
Bizarheid: ☆☆☆☆☆

The Last of Us is natuurlijk één van de beste games ooit, dus een Collector’s Edition wordt dan al snel meer geld waard. Maar er zijn ook niet bijster veel exemplaren van de ‘Post-Pandemic Edition’ gemaakt, die ook nog eens alleen in Noord-Amerika is uitgebracht, waardoor de prijzen inmiddels behoorlijk oplopen. Op eBay is een nieuwe versie voor 3500 dollar te vinden, en een tweedehands versie voor 2000 dollar. Dat is een hoop geld voor een beeldje van Joel en Ellie, een stripverhaal en een metalen case…

The Last of Us: Post-Pandemic Edition

Avatar van Game Mania
Game Mania HQ

Death Stranding Collector’s Edition

Prijs: ★★☆☆☆
Bizarheid: ★★★☆☆

Echt zeldzaam is hij (nog) niet, maar vreemd des te meer: de Collector’s Edition van Death Stranding. Je krijgt hier niet alleen een koffertje bij – neem hem mee naar IJsland, loop ermee door de natuur en je zit ín Death Stranding! – maar ook een levensechte pod waar een baby – of moeten we zeggen BB? – in zit. Nu is Death Stranding natuurlijk ook een hele vreemde game, maar om (bijna) volwassen gamers massaal een plastic baby te zien kopen is wel een beetje vreemd.

Death Stranding Collector's Edition

Call of Duty: Modern Warfare 2 Prestige Edition

Prijs: ★★★☆☆
Bizarheid: ★★★☆☆

Voor een paarhonderd euro kan hij alsnog van jou zijn: de Prestige Edition van Call of Duty: Modern Warfare 2. Daar krijg je niet alleen een van de beste games in de shooterfranchise voor terug, maar ook een echt werkende nachtkijker! De kwaliteit van de ‘Night Vision Goggles’ laat volgens velen wat te wensen over, maar in principe kun je ze inderdaad gebruiken om beter te zien in het pikkedonker. Natuurlijk, dat doe je ook regelmatig in Call of Duty… maar de meeste spelers infiltreren in het echte leven geen vijandelijke basissen! We laten het dan ook liever aan jouw fantasie over waar je de Goggles voor wil gebruiken.

Call of Duty Modern Warfare 2 Prestige Edition

Dead Island Riptide: Zombie Bait Edition

Prijs: ★☆☆☆☆
Bizarheid: ★★★★★

De Dead Island-reeks staat met al dat rondspetterende bloed en nodeloos geweld richting onze ondode medemensen niet bepaald bekend om de tactvolle marketing. Dat blijkt eens te meer uit de Zombie Bait Edition van Dead Island Riptide. Naast een steelbook en wat in-game extra’s wordt deze editie namelijk geleverd met een romp van een vermoorde strandgangster! Armen of een hoofd heeft ze niet meer, maar bepaalde andere vrouwelijke lichaamsdelen des te meer. Iemand moet de makers misschien even vertellen dat games al lang niet meer alleen voor hitsige pubers van het mannelijke geslacht zijn.

Death Island Riptide: Zombie Bait Edition

Catherine ‘Love is Over’ Deluxe Edition

Prijs: ★★☆☆☆
Bizarheid: ★★★☆☆

Maar het kan natuurlijk altijd nog enger. De Love is Over Deluxe Edition van Catherine bevat een fleurige boxershort – dezelfde die hoofdpersonage Vincent in de game draagt – een pizzadoos en een kussensloop met Catherine er op afgebeeld. Stop er een kussen in, trek de boxershort aan en je waant je zo in de wondere wereld van Catherine! De nachtmerries (of warme dromen) moet je er zelf even bij bedenken.

Catherine 'Love is Over' Deluxe Edition

Uncharted 2: Among Thieves Fortune Hunter Edition

Prijs: ★★★★★
Bizarheid: ☆☆☆☆☆

Bij het zien van de Fortune Hunter Edition van Uncharted 2 komt er een iconische quote uit de Indiana Jones-films bij ons op: ‘It belongs in a museum!’ Deze speciale editie van de klassieke Naughty Dog-game voelt inderdaad een beetje alsof hij thuis hoort in een museum. Niet alleen vanwege de prijs (tegenwoordig betaal je er tot wel 5000 euro voor op internet), maar ook vanwege de inhoud: een replica van de Phurba Dagger uit de game. Om roekeloos over straat mee in het rond te zwaaien (niet doen natuurlijk), of voor op het dressoir. Dan kun je bezoekers vertellen dat je hem zelf in een mysterieuze ruïne in de jungle hebt opgedoken. Deze speciale editie werd alleen via wedstrijden weggeven, waardoor de prijs nu zo hoog ligt. In het onderstaande filmpje zie je hoe iemand hem uitpakt.

Video URL:
Currently supported:

Resident Evil 6 Premium Edition

Prijs: ★★★★☆
Bizarheid: ★★☆☆☆

De Premium Edition van Resident Evil 6 kostte rond release al rond de 1000 euro. Die prijs lag zo hoog door een specifiek onderdeel van dit pakket. De Premium Edition werd namelijk geleverd met een replica van Leon Kennedy’s leren jasje! En we moeten toegeven: het is een verdraaid lekker ogend jasje. Maar voor die prijs kunnen we onze hele garderobe wel vernieuwen…

Resident Evil 6 Premium Edition

GRID 2 Mono Edition

Prijs: ★★★★★
Bizarheid: ★★★★☆

Oké, het is tijd voor de écht vreemde speciale edities van games. De Mono Edition van racegame GRID 2 koste op release namelijk ongeveer twee ton! Nu horen we je vragen: welke game is in vredesnaam twee ton waard? Dat geld leg je niet zozeer voor de game neer, maar wel voor de racewagen die je erbij krijgt: de BAC Mono. Iets zegt ons dat wanneer je genoeg geld heb om uit het niets een racewagen aan te schaffen, je niet zo snel tijd maakt om uitgebreid GRID 2 op je spelcomputer te spelen. Maar goed, wij denken dan ook niet als miljonair.

GRID 2 Mono Edition

Saints Row 4 Super Dangerous Wad Wad Edition

Prijs: ★★★★★
Bizarheid: ★★★★★

Over miljonairs gesproken: de Super Dangerous Wad Wad Edition van Saints Row 4 kost je een ontzagwekkende miljoen dollars! Daar krijg je natuurlijk wel wat voor terug. Een ruimtereis, een replica van het dubstepgeweer, een training om spion te worden, plastische chirurgie, een weekje in het Jefferson Hotel in Washington DC, een Lamborghini Gallardo, een Toyota Prius, een weekje in het ontzagwekkende Burj Al-Arab-hotel in Dubai, eersteklas vluchten naar Washington en Dubai, een dagje een gijzelingssituatie meemaken, en o ja, de game! Zover bekend heeft niemand deze editie gekocht. Hopen we dan.

Saints Row 4 Super Dangerous Wad Wad Edition

Dying Light: The Following – Spotlight Edition

Prijs: ★★★★★
Bizarheid: ★★★★★

Je hebt altijd baas boven baas. De meest bizarre speciale editie ooit is de Spotlight Edition van Dying Light: The Following. Voor maar liefst 10 miljoen dollar kreeg je niet alleen vier kopietjes van de game, maar ook een aantal bizarre extra’s… die vooral te maken hebben met een verfilming van de game die nooit uitgekomen is. Een rol met dialoog in de film, training om stuntman te worden, professionele acteercoaching, je eigen trailer op de filmset, off-road rijlessen, een tutorial voor zombie make-up, het script en tien VIP-tickets naar de première van de film. Leuk en aardig, maar die film is er dus nooit gekomen! Nee, dan was je beter af met de Apocalypse Edition van Dying Light, waar je voor een kwart miljoen een eigen schuilplaats tegen zombies ontving. Handig voor wanneer die zombie Apocalyps ooit uitbreekt…

Dying Light: The Following - Spotlight Edition

Na deze soms bizarre en af en toe bijzonder prijzige speciale edities, voel je je vast een stuk beter over die paar Collector’s Edition die je voor een paar tientjes meer hebt aangeschaft!

Gepubliceerd op: 17/03/2021
Laatste update: 17

Avatar van Game Mania
Redactie Game Mania
Game Mania HQ