Cover art van Far Cry 6
Cover Art van Far Cry 6

Kruip in de huid van iconische Far Cry-schurken met de seizoenspas van Far Cry 6

Alsof een compleet nieuwe Far Cry-game in de vorm van het aankomende zesde deel nog niet genoeg is, krijg je via de bijbehorende seizoenspas ook toegang tot een losstaand avontuur waarin je eindelijk zélf speelt als de meest iconische schurken uit de Far Cry-spellen. Dat wil je echt niet missen!

Video URL:
Currently supported:

Liefhebbers van intense schietactie, prachtig vormgegeven open werelden en schurken die zó slecht zijn dat je er van gaat houden, kunnen 7 oktober beter alvast vrijhouden in hun agenda. Dan verschijnt Far Cry 6 voor PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox-consoles en pc en dat spel belooft weer in alle bovenstaande facetten te excelleren. De schitterende, gevarieerde locatie in de vorm van het fictieve eiland Yara; de door Giancarlo Esposito met overtuiging vertolkte dictator Anton Castillo; het uiteenlopende arsenaal om flink huis te houden: Far Cry 6 is zowel voor fans als nieuwkomers een geweldig nieuw avontuur om een startschot aan het virtuele plezier van aankomend najaar te geven.

Als je dan toch al hebt besloten om Far Cry 6 aan te schaffen, dan kun je beter meteen de Gold, Ultimate of Collector’s Edition van de game bestellen. Daar zit namelijk de seizoenspas bij inbegrepen – al kun je die natuurlijk ook los naast de standaard editie kopen met digitaal tegoed. En geloof ons: die seizoenspas, die toegang geeft tot extra downloadbare content, wil je dit keer écht niet missen. Naast dat er een remaster bij inbegrepen zit van de fantasievolle, retrofuturistische shooter Far Cry 3: Blood Dragon, bevat het namelijk ook een gloednieuw avontuur waarin je eindelijk zelf de schurken uit de Far Cry-games onder de knoppen krijgt.

Iconische bad guys

De Far Cry-reeks staat sinds het geprezen derde deel immers vooral bekend om zijn iconische slechteriken; bad guys die met veel overtuiging worden neergezet door hun acteurs en in de loop der jaren een ware cultstatus hebben opgebouwd. In de Far Cry-games levert werkelijk elk moment dat je deze slechteriken tegen het lijf loopt een gedenkwaardige situatie op. Het is zo’n genot om deze schurken aan het werk te zien, dat er eigenlijk maar één teleurstelling is wanneer je een Far Cry-game speelt: dat je ze niet zélf mag besturen.

De extra content in de Far Cry 6-seizoenspas brengt daar verandering in. Spelers kruipen als het ware in de verdraaide gedachtes van Vaas Montenegro (Far Cry 3), Pagan Min (Far Cry 4) en Joseph Seed (Far Cry 5) en moeten proberen te overleven terwijl ze diverse herkenbare gebieden uit die games bezoeken. Wanneer je sterft, begin je helemaal opnieuw, maar natuurlijk wel gesterkt door de ervaringen die je tijdens je vorige potje hebt opgedaan. Op die manier duik je steeds verder in de verwrongen psyche van deze schurken. Nog mooier is dat de stemacteurs achter de personages – Michael Mando voor Vaas, Troy Baker voor Pagan en Greg Bryk voor Joseph – terugkeren om hun rollen te hervatten! Nog niet bekend met dit illustere trio? Laat ons ze aan je voorstellen.

Afbeelding van Vaas Montenegro, Joseph Seed en Pegan Min

Vaas Montenegro

Met Vaas werd een nieuwe trend binnen de Far Cry-reeks gestart: slechteriken die de show stelen! Michael Mando, die je misschien wel kent van Breaking Bad-prequel Better Call Saul, vertolkt de rol van deze getikte bandiet op het tropische eiland met volle overgave. Hij speelt met het hoofdpersonage als een kat met een muis voordat hij er zijn tanden inzet. Als de rechterhand van drugssmokkelaar Hoyt Volker doet hij er alles aan om indringers op de Rook Islands het leven zuur te maken, en dat doet hij met zichtbaar plezier. Spelers van Far Cry 3 klaagden al steen en been dat ze Vaas te weinig terugzagen in de game, maar dat gaat dit najaar dus goedgemaakt worden.

Afbeelding van Vaas Montenegro uit Far Cry 3

Pagan Min

Pagan is de zelfbenoemde leider van het fictionele Kyat in de Himalaya. Hij zegt dat hij het allerbeste met zijn bevolking voorheeft, maar onderdrukt de mensen vooral, tot jij daar als speler een stokje voor steekt in Far Cry 4 natuurlijk. Vooral zijn flamboyante uiterlijk en stiekem gedrag maken hem uniek. Het acteerwerk van niemand minder dan Troy Baker (onder andere bekend van zijn fenomenale rol als Joel uit The Last of Us-games) heeft dit personage tot leven gebracht. Ook opvallend zijn de sterke onderhandelskills van Pagan: luister je naar zijn lege beloftes, dan kun je Far Cry 4 binnen de eerste vijf minuten uitspelen… maar laat je de bevolking van Kyat wel aan hun lot over.

Afbeelding van Pegan Min uit Far Cry 4

Joseph Seed

Joseph is de aanvoerder van een cult in Hope County. Het ‘Project at Eden’s Gate’ is er van overtuigd dat het einde der tijden nabij is en bewapent zijn aanhangers om zich zo voor te bereiken op wat er komen gaat. Daarmee onderdrukt hij een complete Amerikaanse regio. Ook bij Joseph zit er een aardig steekje los, aangezien hij er van overtuigd is dat hij door God zelf gekozen is om zijn ‘kinderen’ van de ondergang te redden. Toch komt hij gedurende Far Cry 5 erg gecalculeerd en verstandig over, wat hem eigenlijk alleen maar angstaanjagender maakt. Maar goed, uiteindelijk is het simpelweg een gestoorde maniak lijdt aan waanideeën… toch?!

Afbeelding van Joseph Seed uit Far Cry 5

Far Cry 3: Blood Dragon

Ook onderdeel van de seizoenspas van Far Cry 6 is een remaster van Far Cry 3: Blood Dragon. Die game kwam oorspronkelijk uit na Far Cry 3 als losstaand project en wordt door fans nog altijd geprezen om diens originele setting. Het spel is een parodie op actiefilms en cartoons uit de jaren 80 en plaatst je op een retrofuturistisch, met neonlichten uitgedost eiland.

Als de militaire cyborg Sergeant Rex ‘Power’ Colt verken je een spelwereld die lijdt onder de gevolgen van een nucleaire oorlog. Met een uitgebreid scala aan vernietigende vuurwapens én je trouwe mes maak je korte metten met talloze vijanden, redt je een dame in nood en uiteindelijk ook de wereld. Het is alsof je opgezogen wordt door in een oude scifi-actiefilm die je nog ergens op een verloren videoband hebt staan! Het is dan ook de hoogste tijd dat dit uitermate unieke avontuur voor een hele nieuwe generatie spelers beschikbaar komt, of dat je bijna tien jaar na release gewoon er gewoon nog eens doorheen speelt. Met de seizoenspas van Far Cry 6 haal je hem binnen.

Afbeelding van de Far Cry 3 Blood Dragon cover

Far Cry 6

Maar laten we vooral Far Cry 6 zelf niet vergeten. Naast alle bovenstaande content die je via de seizoenspas ontvangt, ligt er immers ook een compleet nieuw spel voor je klaar om tientallen uren in te verliezen. En dat wil je, want Far Cry 6 munt uit in de typerende gameplay waar de franchise groot mee is geworden. Ditmaal bezoek je het fictionele, tropische eiland Yara, dat uitpuilt van de meest uiteenlopende locaties. Baan je een weg door zompige jungles, struin over de oogverblindend mooie stranden of bezoek de bruisende hoofdstad Esperanza. De spelwereld is overduidelijk geïnspireerd door Cuba en bezit een vergelijkbare, Latijns Amerikaanse uitstraling.

Als Yara-inwoner Dani Rojas ben je hier echter niet zozeer om te genieten van de prachtige omgevingen. Je bent een guerrillastrijder die samen met een uiteenlopende cast van kleurrijke personages je inzet voor de vrijheid van de bewoners van het eiland. Dat doe je met wapens die – zoals het guerrillastrijders betaamt – in elkaar zijn geflanst met de meest uiteenlopende objecten. Er zijn wapens die van oude motoronderdelen zijn gemaakt en er is zelfs een geweer dat muziekplaten afvuurt! Daarnaast kun je jezelf uitdossen met verschillende rugzakken met een behoorlijk destructieve uitwerking: zo doen ze onder andere dienst als een vlammenwerper. Mocht dat nog niet genoeg zijn om gevechten naar je hand te zetten, dan neem je toch gewoon een agressieve alligator of een teckel op wieltjes mee? Guapo de alligator en Chorizo de teckel zien er misschien schattig uit, maar reken maar dat ze een waar bloedbad aanrichten!

Afbeelding met Antón Castillo van Far Cry 6

Voel je daar vooral niet schuldig over: je neemt het immers op tegen een slechterik die er om vraagt. Zoals inmiddels duidelijk moge zijn, staat de Far Cry-reeks bekend om zijn iconische schurken en dat is in Far Cry 6 niet anders. Dictator Anton Castillo regeert met zijn zoon Diego met ijzeren hand over het eiland. Het kan niet anders of Castillo voegt zich bij het rijtje geprezen bad guys uit de reeks; de rol wordt namelijk vertolkt door Giancarlo Esposito, vooral bekend als de ijzingwekkende Gus Fring uit de hitserie Breaking Bad. In de eerste trailers toont Esposito al zijn gebruikelijke benauwende acteerwerk, dus reken er maar op dat je Anton Castillo gedurende de game met veel liefde gaat haten!

Een overvloed aan redenen dus om op 7 oktober aan de slag te gaan met Far Cry 6 op jouw platform naar keuze, en alvast je reservering te plaatsen voor een speciale editie. Zo kun je niet alleen oog in oog komen te staan met dictator Castillo, maar ook eindelijk zelf ervaren hoe het is om een klassieke Far Cry-schurk te zijn!

Profielfoto van Michel Musters
Game Mania Redactie

Michel schrijft al jaren over games en speelt op zo'n beetje elk gameplatform, maar geen spel kan wat hem betreft tippen aan Hollow Knight.

Gepubliceerd op: 08/09/2021
Laatste update:

 

Profielfoto van Michel Musters
Game Mania Redactie

Michel schrijft al jaren over games en speelt op zo'n beetje elk gameplatform, maar geen spel kan wat hem betreft tippen aan Hollow Knight.