Game releases van september 2021
Game releases van september 2021

De game releases van september 2021

De hoeveelheid toffe games die in september uitkomt, is niet mis. Op elk platform valt er deze maand wel wat te spelen. Zo zien we het graag! Daarmee wordt dan ook het startschot gegeven voor het altijd goedgevulde najaar. Hieronder zie je een handig overzicht van welke virtuele avonturen je te wachten staan.

Sonic Colours Ultimate

  Releasedatum: 7 september (digitaal), 1 oktober (fysiek)
 Platforms: PS4, Xbox One, Nintendo Switch, PC

 

Sonic Colours verscheen oorspronkelijk op de Wii en was toen al een van de leukste Sonic-platformers in jaren. Een heruitgave van deze game is dan ook meer dan welkom! Sonic neemt het wederom op tegen Dr. Eggman, die de buitenaardse ‘Wisps’ gevangenhoudt. Door de Wisps te bevrijden kan de supersnelle egel van hun speciale krachten gebruikmaken. Zo kan hij in een raket veranderen of door muren rennen, waardoor er allerlei geheime routes in levels zijn te ontdekken. Deze nieuwe versie van de klassieker ziet er een stuk beter uit, waardoor de kleurrijke graphics nog beter tot hun recht komen. Ook de besturing is aangepast naar moderne maatstaven. Zoals Sonic zelf zou zeggen: gotta go fast!

De game verschijnt in digitale vorm op 7 september. De fysieke versie verschijnt op 1 oktober.

Pre-order nu en ontvang:

 • 500 bonus XP Coins
 • Baby Sonic-sleutelhanger
Profielfoto van Michel Musters
Game Mania Redactie

Michel schrijft al jaren over games en speelt op zo'n beetje elk gameplatform, maar geen spel kan wat hem betreft tippen aan Hollow Knight.

Tales of Arise

  Releasedatum: 10 september 2021
 Platforms: PS4, Xbox-consoles, PS5, PC

 

Het is tijd voor een gloednieuw avontuur in de populaire en langlopende rpg-reeks Tales of, genaamd Tales of Arise. Dit opzichzelfstaande deel speelt zich af in een zonnestelsel met twee nabij gelegen planeten: Rena en Dahna. Rena heerst met harde hand over Dahna, terwijl men laatstgenoemde planeet ontdoet van alle broodnodige grondstoffen. Het spel draait om Alphen en Shionne, beiden geboren op een andere planeet, die een nieuwe toekomst met gelijkheid willen creëren. De prachtige graphics komen tot stand dankzij een speciale grafische shader, wat het spel een waterverfachtig uiterlijk geeft. Dat maakt het verkennen van de levendige, natuurlijke spelomgevingen nog fijner. Natuurlijk staan er talloze spannende gevechten op je te wachten, waarbij je het Boost Strike-systeem gebruikt om aanvallen vliegensvlug elkaar op te laten volgen. De volgende Japanse rpg-sensatie is hier!

Er is ook een goedgevulde Collector’s Edition van het spel beschikbaar, met daarin een prachtige figurine van Alphen en Shionne, een dik artbook, een steelbook om de game in te bewaren en een hoop digitale extra’s om je avontuur nog completer te maken.

WarioWare: Get It Together!

  Releasedatum: 10 september 2021
 Platforms: Nintendo Switch

 

Waaaaaaaaah! Al jarenlang bieden de WarioWare-games uitermate snel gamevermaak voor spelers die moeite hebben voor lange tijd hun aandacht erbij te houden. Dat hoeft in WarioWare niet, want je krijgt de ene na de andere microgame voor de kiezen! Een microgame is een kort spelletje van soms amper tien seconden. Vogel vliegensvlug uit wat de bedoeling is en voldoe aan de eisen, voordat het volgende microspel alweer voor de deur staat. Deze nieuwe Switch-editie zit tot de nok toe gevuld met meer dan tweehonderd nieuwe microgames. Nieuw in dit deel is dat je met verschillende personages speelt, waarbij de spelregels voor elke microgame per personage een beetje veranderen. Ook nieuw is dat de Story Mode nu met twee spelers doorlopen kan worden. Ga jij de vele uitdagingen met antiheld Wario aan, of kies je toch voor de duistere en tegelijk schattige Ashley?

 

Life is Strange: True Colors

 Releasedatum: 10 september 2021
 Platforms:PS4, Xbox-consoles, PS5, PC

 

De Life is Strange-games behoren tot het neusje van de zalm voor avontuurlijke gamers die graag een emotioneel verhaal ervaren. Het nieuwe deel, True Colors, komt niet in verschillende episodes uit, maar meteen in zijn geheel. Daarbij is dit een compleet nieuw verhaal, dat je zonder voorkennis over de vorige games kunt beleven. Alex Chen bezoekt het dorpje Haven Springs om de mysterieuze dood van haar broer te onderzoeken. Ze heeft de speciale gave om de emoties van anderen te ervaren – als gekleurde aura’s om mensen heen - en die vervolgens te manipuleren, waarmee ze hopelijk meer te weten komt over het zogenaamde ongeluk waar haar broer in verzeild is geraakt. Ondertussen leert ze de dorpsbewoners steeds beter kennen en kan ze zelfs vriendschappen of romantische relaties opbouwen. Zoals gebruikelijk maak je ook in deze Life is Strange-games soms moeilijke keuzes die het verloop van het verhaal beïnvloeden. De prachtige soundtrack van bands en artiesten als Phoebe Bridgers en Radiohead maakt het plaatje af.

NBA 2K22

 Releasedatum: 10 september 2021
 Platforms: PS4, Xbox One, PS5, Xbox Series X, Switch

 

Basketbalfans kunnen al jaren terecht bij de NBA 2K-reeks, waarin het populaire spel op realistische wijze naar jouw hand gezet kan worden. Natuurlijk zit de game weer vol met echte NBA- en WNBA-teams en arena’s. In MyTEAM kun je je eigen droomteam samenstellen met zowel huidige sterspelers als iconische basketballers uit de geschiedenis. In MyCAREER bouw je vervolgens je eigen professionele loopbaan op. Op de next-gen consoles kun je daarnaast een nieuwe ‘City’ bezoeken, waarin het leven van een basketballer nagebootst wordt, óók buiten het veld. Altijd al een platenlabel voor hip-hop-artiesten willen opzetten? Het kan! Maar de kern van het spel blijft natuurlijk de natuurlijk aanvoelende en diepgaande gameplay, waarmee je het ene na het andere potje speelt.

Er is ook een speciale 75th Anniversary Edition van de game verkrijgbaar. In deze versie staan er niet alleen iconische basketballers in de vorm van Kevin Durant, Kareem Abdul-Jabbar en Dirk Nowitzki op de cover, je krijgt ook toegang tot de game op beide generaties consoles.

Deathloop

  Releasedatum: 14 september 2021
 Platforms: PS5, PC

 

De makers van geprezen games als Prey en Dishonored komen met hun nieuwste avontuur: Deathloop. Hierin arriveer je als Colt op een wetteloos eiland genaamd Blackreef. Al snel kom je er achter dat je in een soort tijdloep gevangen zit, waarbij je de dag telkens opnieuw beleeft, tenzij je acht verschillende doelwitten in de juiste volgorde om het leven brengt. Ga dus op onderzoek uit om de mysteries van het eiland bloot te leggen en de dagelijkse routines van je aanstaande doelwitten te onderzoeken. Gelukkig heb je toegang tot een flink arsenaal aan wapens en speciale krachten die het klusje vergemakkelijken. Ook uniek is dat andere spelers jouw spel kunnen infiltreren als rivaal Julianna Blake. Haar omleggen vergt het uiterste van je skills, maar de beloning is er wél naar. De game komt exclusief op PlayStation 5 en pc uit, waardoor Deathloop een echte next-gen ervaring biedt.

Er is ook een Deluxe-editie van Deathloop te koop. Hierbij ontvang je onder andere een digitale soundtrack en diverse wapens en speciale krachten, alsmede kostuums voor in de game.

Kena: Bridge of Spirits

  Releasedatum: 21 september 2021
 Platforms: PS4, PS5, PC

 

De volgende grote PlayStation-game staat alweer voor de deur. Kena: Bridge of Spirits, dat uitkomt op zowel PlayStation 5 als PlayStation 4 (én pc), wil je niet missen. Kena is een jonge gids in een fantasievolle wereld die gestorven zielen begeleidt naar het hiernamaals. Dat hoeft ze niet alleen te doen: ze krijgt de hulp van kleine, schattige wezentjes genaamd de Rot, die haar helpen bij deze taak en daarnaast verloren omgevingen weer tot leven laten komen. Ook heeft ze een staf waarmee ze magische aanvallen kan doen. Vooral de intens kleurrijke spelwereld valt meteen in positieve zin op. De natuurlijke gebieden zijn geïnspireerd door landschappen uit onder andere Japan en Bali. Kena was een van de eerste games die voor de PlayStation 5 werd onthuld – in augustus komen we er eindelijk achter of al die hype waar wordt gemaakt.

Kena: Bridge of Spirits zal op de releasedatum niet fysiek verkrijgbaar zijn in de winkels, maar kun je digitaal aanschaffen via de PlayStation Store voor €39,98. Bestel je tegoed bij Game Mania, ontvang de code direct in je mailbox, en verdien bovendien Game Mania XP Coins waarmee je spaart voor kortingen!

 

Diablo 2: Resurrected

  Releasedatum: 23 september 2021
 Platforms: PS4, Xbox-consoles, PS5, Nintendo Switch, PC

 

Diablo 2 is een ware klassieker. De hack ’n slash dungeon crawler is al meerdere decennia hét toonbeeld binnen het genre, zo volmaakt dat zelfs ontwikkelaar Blizzard er met vervolgen niet aan kan tippen. Het wordt dan ook de hoogste tijd dat een compleet nieuwe generatie kennismaakt met deze topper en dat fans een nieuwe manier krijgen om het spel te ervaren op moderne systemen. Diablo 2: Resurrected is de langverwachte remaster, waarin je op elk moment kunt schakelen tussen moderne graphics met 3D-modellen en het klassieke uiterlijk met 2D-sprites. Systemen en schermen die het ondersteunen kunnen de game zelfs in een 4k-resolutie afspelen. Naast het hoofdspel zit ook de geprezen uitbreiding, Lord of Destruction, in dit totaalpakket.

Kena: Bridge of Spirits zal op de releasedatum niet fysiek verkrijgbaar zijn in de winkels, maar kun je digitaal aanschaffen. Bestel je tegoed bij Game Mania, ontvang de code direct in je mailbox, en verdien bovendien Game Mania XP Coins waarmee je spaart voor kortingen!

Death Stranding Director's Cut

  Releasedatum: 24 september
 Platforms: PS5

 

Metal Gear-bedenker Hideo Kojima gooide hoge ogen met zijn in 2019 verschenen game Death Stranding. Het is vooral een erg unieke ervaring, waarin je in een post-apocalyptisch Amerika met The Walking Dead-acteur Norman Reedus pakketjes bezorgt en ondertussen een baby in een soort vat met je meedraagt. O ja, en de regen veroudert de omgeving heel snel en bevat ook een soort geesten uit een andere dimensie. Duidelijker kunnen we deze vreemde game niet beschrijven, maar het komt er op neer dat je door de meest prachtige, op IJslandse natuur gebaseerde omgevingen wandelt en ondertussen een duizelingwekkend verhaal probeert te volgen zoals alleen Kojima ze kan vertellen. De game komt nu ook uit op PlayStation 5 middels deze Director’s Cut, dat er op de gloednieuwe Sony-console niet alleen beter uitziet, maar ook vol zit met nieuwe content, van nieuwe wapens, voertuigen en hulpmiddelen om pakketjes te bezorgen, tot extra missies en een complete racebaan om voertuigen op uit te proberen. Ervaar deze unieke game!

 

Lost Judgment

  Releasedatum: 24 september 2021
 Platforms: PS4, Xbox-consoles, PS5

 

De makers van de sfeervolle openwereldreeks Yakuza verrasten vriend en vijand met de spin-off Judgment, waarin je in de huid kruipt van detective Takayuki Yagami terwijl hij in zo authentiek mogelijk nagemaakte wijken van wereldstad Tokio diverse zaken oplost, de straatvechter uithangt of de meest bizarre minigames speelt. Dit vervolg moet weer al deze elementen bevatten en draait om het onderzoeken van de perfecte misdaad. De gevechten zijn spectaculairder dan ooit en met een hoop nieuwe gadgets verlopen ook de onderzoeken zo soepel mogelijk. De echte ster van de game blijft toch wel de prachtige omgeving, het bruisende Tokio en diens wijken, en natuurlijk de vele leuke afleidingen die je er kan vinden. Wist je bijvoorbeeld dat je op je kantoor een klassieke Sega-console hebt staan om oude games op te spelen? Wat dat betreft blijft Lost Judgment een kind van zijn voorganger Yakuza, en diens algemene voorloper Shenmue.

Hot Wheels Unleashed

  Releasedatum: 30 september 2021
 Platforms: PS4, Xbox-consoles, Nintendo Switch, PS5, PC

 

Kun je je die kleine Hot Wheels-wagentjes nog herinneren? Je hoeft niet op zolder op zoek te gaan naar de doos waar je ze mogelijk hebt bewaard, want Hot Wheels Unleashed brengt de raceactie naar het scherm! Race met 66 verschillende wagens uit de geschiedenis van de Hot Wheels-franchise, waaronder auto’s bekend uit populaire cultuur. Denk aan de Party Wagon uit Teenage Mutant Ninja Turtles en K.I.T.T. uit Knight Rider. Verzamel wagentjes en race ermee op een grote verscheidenheid aan tracks. Je kunt zelfs je eigen parcoursen bouwen. Kies een omgeving, plaats allerlei obstakels en deel je track met andere spelers. Natuurlijk kan er ook online en lokaal tegen vrienden en onbekenden geracet worden. Met Milestone, de ontwikkelaar van de MotoGP- en Ride-games, aan het roer, kan dit bijna niet misgaan.

Deze games komen ook nog uit!

Onderstaande games zijn o.a. digitaal verkrijgbaar via de Nintendo eShop, PlayStation Store en Xbox Store. Koop je PlayStation Store-tegoed, Xbox-tegoed en eShop-tegoed online bij Game Mania en krijg de code direct in je mailbox en spaar Game Mania XP Coins bij je aankoop, of bezoek één van onze vele Game Mania-winkels voor PlayStation-, Nintendo-, Xbox- en Steam-tegoedkaarten!

 • 2 september: WRC 10 (PS5, PS4, Xbox-consoles, Nintendo Switch, pc)
 • 2 september: Animal Kart Racer (PS5)
 • 2 september: 3D Minigolf (PS5)
 • 2 september: El Shaddai: Ascension of the Metatron (pc)
 • 3 september: The Medium (fysieke versie, PS5, Xbox Series X, pc)
 • 9 september: WWI Verdun: Western Front / Easter Front (PS5)
 • 10 september: Lost in Random (PS4, Xbox One, Nintendo Switch, pc)10 september: Big Rumble Boxing: Creed Champions (PS4, Xbox One, Nintendo Switch, pc)
 • 10 september: Gamestudio (fysieke versie, Nintendo Switch)
 • 10 september: Chernobylite (PS4, Xbox One)
 • 10 september: Port Royale 4 (PS5, Xbox-consoles)
 • 14 september: KeyWe (PS5, PS4, Xbox-consoles)
 • 16 september: Eastward (Nintendo Switch, pc)
 • 16 september: SkateBIRD (Xbox One, Nintendo Switch, pc)
 • 17 september: Aragami 2 (PS5, PS4, Xbox-consoles)
 • 17 september: Ni No Kuni 2: Revenant Kingdom (Nintendo Switch)
 • 21 september: World War Z Aftermath (PS4, Xbox One)
 • 22 september: Pokémon Unite (mobiele telefoons)
 • 22 september: Test Drive Unlimited: Solar Crown (PS5, PS4, Xbox-consoles, Nintendo Switch, pc)
 • 23 september: Sable (Xbox Series X, pc)
 • 24 september: Addams Family – Mansion Mayhem (PS4, Nintendo Switch)
 • 24 september: Dragon Ball Z: Kakarot (Nintendo Switch)
 • 24 september: Streets of Rage 4 – Anniversary Edition (PS4, Nintendo Switch)
 • 28 september: Golf With Your Friends (Nintendo Switch)
 • 28 september: Ori – The Collection (Nintendo Switch)
 • 28 september: The Escapists 2 (Nintendo Switch)
 • 28 september: Overcooked! Special Edition (Nintendo Switch)
 • 29 september: Insurgency: Sandstorm (PS4, Xbox One)
 • 30 september: Bugsnax (fysieke versie, PS5, PS4)
 • 30 september: Doctor Who: The Edge of Reality (PS5, PS4, Xbox-consoles, Nintendo Switch, pc)
 • 30 september: Darksiders 3 (Nintendo Switch)
 • 30 september: Rogue Lords (pc)
 

Gepubliceerd op: 27/08/2021
Laatste update:

Profielfoto van Michel Musters
Game Mania Redactie

Michel schrijft al jaren over games en speelt op zo'n beetje elk gameplatform, maar geen spel kan wat hem betreft tippen aan Hollow Knight.