releases juli blog
releases juli blog

De game releases van juli 2022

Traditioneel gezien kennen we rond juli qua gamereleases een beetje een zomerdip. Maar daar is ditmaal geen sprake van gelukkig, dankzij een rijkelijk gevulde maand vol met potentiële toppers. Er is voor iedereen wat wils, of je nou net als Max Verstappen over asfalt wil scheuren in F1 2022, avonturen wil beleven in de uitgestrekte, fantasievolle wereld van Xenoblade Chronicles 3, of gewoon eens wil ervaren hoe het is om een straatkat te zijn in Stray. Voor welke virtuele ervaring ga jij deze maand?

F1 2022

  Releasedatum: 1 juli
 Platforms: PS5, PS4, Xbox-consoles, pc

De nieuwste F1-game voelt niet alleen vertrouwd aan voor de fans, het voert ook flink wat vernieuwing door. Zo is de F1 Life-modus vernieuwd, waarmee spelers kunnen ervaren hoe het is om een F1-coureur te zijn, zowel op de racebaan als daarbuiten. De nodige diepgang kun je vinden in de My Team-carrièremodus, er is verbeterde, ‘adaptive’ AI wat intelligente tegenstanders die zich aan jouw rijgedrag aanpassen oplevert, en de F1-bolides liggen nu nog realistischer op de weg. De pc-versie heeft zelfs een heuse virtualrealitymodus, waardoor je je al helemaal in een F1-wedstrijd waant. Natuurlijk zijn ook alle coureurs, teams en circuits weer van de partij. F1-fans kúnnen het dus gewoon niet maken dit nieuwste deel te missen!

Pre-order nu en ontvang 500 extra XP coins

 • Klik op de onderstaande packshot(s) om te ontdekken of er nog extra pre-order voordelen op je staan te wachten!

Pokémon Go – TCG release

  Releasedatum: 1 juli

Game Mania Blog
Profielfoto van Michel Musters
Game Mania Redactie

Michel schrijft al jaren over games en speelt op zo'n beetje elk gameplatform, maar geen spel kan wat hem betreft tippen aan Hollow Knight.

 

In juli botsen twee populaire werelden met elkaar: die van Pokémon Trading Card Game en Pokémon Go! Het Pokémon-kaartspel geniet inmiddels al vele jaren van ongekende populariteit en vorig decennium is ook de mobiele game Pokémon Go uitgegroeid tot een waar fenomeen. De droom van veel fans gaat deze maand eindelijk in vervulling: er komen Pokémon-kaarten uit in het thema van Pokémon Go. Op 1 juli komen er al allerlei battle decks, bundels en collecties uit, maar verspreid over de maand én augustus zullen er nog meer producten volgen, dus hou vooral contact met je dichtstbijzijnde Game Mania-vestiging om op de hoogte te blijven van alle releases!

Pre-order nu en ontvang: 500 extra XP coins

 • Klik op de onderstaande packshot(s) om te ontdekken of er nog extra pre-order voordelen op je staan te wachten!

Klonoa Dream Series

  Releasedatum: 8 juli
 Platforms: PS5, PS4, Xbox-consoles, pc, Nintendo Switch

 

De Klonoa-reeks doet wellicht niet bij iedereen even snel een belletje rinkelen. Toch worden de eerste twee delen, die oorspronkelijk op respectievelijk de PlayStation en PlayStation 2 verschenen, als het neusje van de zalm voor platformfanaten gezien. Deze twee games - Klonoa: Door to Phantomile en Klonoa 2: Lunatea’s Veil - worden nu gebundeld en in een nieuw jasje op moderne systemen uitgebracht. Kruip in de huid van de schattig ogende Klonoa en verken allerlei kleurrijke spelwerelden in Phantomile en Lunatea. Met verbeterde graphics, de mogelijkheid om zelf de moeilijkheidsgraad in te stellen en een co-op-modus voor twee spelers is deze collectie zowel voor oudgedienden als nieuwkomers de moeite van het spelen waard.

Pre-order nu en ontvang: 500 extra XP coins

 • Klik op de onderstaande packshot(s) om te ontdekken of er nog extra pre-order voordelen op je staan te wachten!

Stray

  Releasedatum: 19 juli
 Platforms: PS5, PS4, pc

 

Aangezien de gelimiteerde fysieke editie nog even op zich laat wachten, nemen we het je niet kwalijk als je in juli Stray al digitaal binnenhaalt. De game heeft namelijk een veelbelovend uitgangspunt: je verkent een futuristische stad vol met mensachtige robots… in de harige huid van een kat! Eindelijk kun je ervaren hoe het is om als zo’n pluizenbol over muren en daken te rennen, als je valt altijd op je pootjes terecht te komen… en natuurlijk zo nu en dan iets omstoten. Dat levert niet alleen de nodige omgevingspuzzels op, het is vooral ook héél sfeervol. En mocht je toch nog twijfelen, dan zit je met een PlayStation Plus Extra- of Premium-abonnement ook goed: dan kun je de game vanaf release namelijk zonder extra kosten spelen!

PlayStation tegoedkaarten

As Dusk Falls

  Releasedatum: 19 juli
 Platforms: Xbox-consoles, pc en Xbox Game Pass

 

Grafisch zijn maar weinig games zo uniek als As Dusk Falls. Dit spel lijkt haast op een soort interactieve strip! Ondanks dit opvallende stijltje, is het vooral het spannende verhaal dat de meeste indruk maak. Twee gezinnen komen in de Amerikaanse staat Arizona middenin een gijzeling terecht. Dat is natuurlijk een traumatische ervaring en het heeft dan ook een onuitwisbare invloed op de rest van hun levensloop. Dit levert een interactief drama op dat bij wijlen te vergelijken is met filmische games als Heavy Rain – niet zo gek ook als je je bedenkt dat een van de makers van dat spel ook aan As Dusk Falls heeft gewerkt. Het spel staat vanaf release op Xbox Game Pass, dus als je een abonnement hebt kost het je niets om je aan deze opvallende ervaring te wagen.

Xbox Game Pass

Live A Live

  Releasedatum: 22 juli
 Platform: Nintendo Switch

 

Square Enix, de hofleverancier van het rpg-genre, komt deze zomer met een remake van een lang vergeten – maar daarom niet minder interessante – rpg. Live a Live verscheen in de jaren 90 al op de Super NES, maar kwam toen alleen in Japan uit. Deze remake is dus de eerste keer dan we in het Westen fatsoenlijk van dit avontuur kunnen genieten. Het spel heeft een behoorlijk unieke insteek: je volgt zeven hoofdpersonages in zeven verschillende tijdsperiodes, waarbij je zelf bepaalt in welke volgorde je deze avonturen doorloopt. Zo bezoek je het Wilde Westen, Feodaal Japan, de prehistorie en zelfs de verre toekomst! Alsof dit unieke concept nog niet prikkelend genoeg is, maken de prachtige HD-2D-graphics het geheel af.

Pre-order nu en ontvang: 500 extra XP coins

 • Klik op de onderstaande packshot(s) om te ontdekken of er nog extra pre-order voordelen op je staan te wachten!

Xenoblade Chronicles 3

  Releasedatum: 29 juli
 Platform: Nintendo Switch

De Xenoblade Chronicles-reeks begon ooit met een cult-rpg voor de Wii die eerst alleen in Japan uitkwam. Pas nadat fans complete petities hadden opgezet, besloot Nintendo het ook in het Westen uit te brengen. Inmiddels is het echter uitgegroeid tot een van de paradepaardjes van het bedrijf, mede dankzij het vervolg en de remake van het eerste deel op de Switch. Deze maand worden we getrakteerd op het derde deel en aangezien elke game een nieuw verhaal vertelt, kunnen zowel nieuwkomers als fans meteen aan de slag. In een wereld genaamd Aionios komen hoofdpersonages Noah en Mio middenin een eeuwige strijd tussen twee rivaliserende naties terecht. Een uitgestrekte spelwereld om jezelf honderden uren in te verliezen, een geavanceerd gevechtssysteem waarin personages zogenaamde ‘Arts’ gebruiken en combineren en vooral ook een meeslepend, emotioneel verhaal staan garant voor een spannende zomer!

Pre-order nu en ontvang: 500 extra XP coins

 • Klik op de onderstaande packshot(s) om te ontdekken of er nog extra pre-order voordelen op je staan te wachten!

Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder’s Revenge (fysieke versie)

  Releasedatum: 29 juli
 Platforms: PS4, Xbox One, Nintendo Switch

 

De nieuwe Turtles-game kwam in juni al digitaal beschikbaar, maar eind juli verschijnt er ook een fysieke editie die je een mooi plekje kunt geven in je gameverzameling. Dat Shredder’s Revenge voor iedereen die de strip- en tekenfilmhelden een warm hart toedraagt verplichte kost is, heb je misschien al gehoord. Het spel brengt de klassieke side-scrolling beat ‘em-up-actie uit de jaren 90 naar de moderne tijd. Lekker vertrouwd met de Turtles, April O’Neil en Casey Jones slechte Foot Clan-leden omver beuken dus, maar dan met haarscherpe pixelgraphics die in een breed kleurenspectrum van je scherm afspatten. Je kunt de verschillende levels in de game zelfs met z’n zessen doorlopen! Vooral leuk is dat elk speelbaar personage zo zijn eigen unieke sterke en zwakke punten heeft, dus het spel met alle personages doorlopen loont zeker de moeite. Dit spel is een heerlijke nostalgische reis voor de tijd voor jong en oud.

Pre-order nu en ontvang: 500 extra XP coins

 • Klik op de onderstaande packshot(s) om te ontdekken of er nog extra pre-order voordelen op je staan te wachten!

Deze games komen ook nog uit!

Onderstaande games zijn o.a. fysiek of digitaal verkrijgbaar via de Nintendo eShop, PlayStation Store en Xbox Store. Koop je PlayStation Store-tegoed, Xbox-tegoed en eShop-tegoed online bij Game Mania en krijg de code direct in je mailbox en spaar Game Mania XP coins bij je aankoop, of bezoek één van onze vele Game Mania-winkels voor PlayStation-, Nintendo-, Xbox- en Steam-tegoedkaarten!

 • 4 juli: Lego Jurassic World (Nintendo Switch, code in box)
 • 4 juli: The Lego Ninjala Movie Video Game (Nintendo Switch, code in box)
 • 4 juli: Lego City Undercover (Nintendo Switch, code in box)
 • 7 juli: Matchpoint - Tennis Championships (PS5, PS4, Xbox-consoles, Nintendo Switch, pc)
 • 8 juli: AI: The Somnium Files - Nirvana Initiative (PS4, Xbox One, pc, Nintendo Switch)
 • 13 juli: Loopmancer (pc)
 • 12 juli: Monument Valley: Panoramic Edition (pc)
 • 12 juli: Monument Valley 2: Panoramic Edition (pc)
 • 14 juli: Clanfolk (pc)
 • 15 juli: DC League of Super-Pets: The Adventures of Krypto and Ace (PS4, Nintendo Switch, pc)
 • 19 juli: Forza Horizon 5: Hot Wheels-uitbreiding (Xbox-consoles, pc)
 • 19 juli: Endling: Extinction is Forever (PS4, Xbox One, Nintendo Switch, pc)
 • 21 juli: Hell Pie (PS5, PS4, Xbox-consoles, Nintendo Switch, pc)
 • 21 juli: Wayward Strand (Nintendo Switch, pc)
 • 22 juli: Capcom Arcade 2nd Stadium (PS4, Xbox One, Nintendo Switch, pc)
 • 28 juli: Bear and Breakfast (Nintendo Switch, pc)
 • 28 juli: Azure Striker Gunvolt 3 (Nintendo Switch)
 • 28 juli: Sweet Transit (pc)
 • 28 juli: Digimon Survive (PS4, Xbox One, Nintendo Switch, pc)
 • 29 juli: Among Us – Impostor Edition (PS5, PS4, Xbox-consoles, Nintendo Switch)
 

Gepubliceerd op: 29/06/2022
Laatste update:

Profielfoto van Michel Musters
Game Mania Redactie

Michel schrijft al jaren over games en speelt op zo'n beetje elk gameplatform, maar geen spel kan wat hem betreft tippen aan Hollow Knight.