Artwork van elden ring horizon forbidden west dying light 2
Artwork van elden ring horizon forbidden west dying light 2

De game releases van februari 2022

We zijn nog maar net bijgekomen van het najaar en alle bijbehorende toffe games die toen zijn verschenen. Toch belooft februari een van de beste maanden voor gamers sinds tijden te worden. Met gigantische producties als Horizon Forbidden West, Elden Ring en Dying Light 2: Stay Human staat er genoeg mooi speelplezier op stapel. Dit zijn de gamereleases van februari!

Dying Light 2: Stay Human

  Releasedatum: 4 februari 2022
 Platforms: PS5, PS4, Xbox-consoles, pc

In Dying Light 2 bezoek je alleen of met maximaal drie andere spelers de Stad, een van de laatste nederzettingen van de mens in een wereld die wordt overspoeld door zombieachtige wezens. Dat is echter niet het enige gevaar: de Stad wordt verscheurd door conflicten tussen de verschillende facties. Als buitenstaander krijg je de uitdagende taak om de mensheid weer te verenigen en moet je ondertussen zien te overleven. Gelukkig ben je net als in het eerste deel getraind in het betere ren- en klauterwerk, zodat je je als een ware acrobaat over de daken kunt voortbewegen. Dat is maar goed ook, want op de begane grond is het te gevaarlijk… Dying Light 2 biedt een gigantische open wereld waar je je wel vijfhonderd uur in kunt verliezen als je echt alles wil doen. Daarnaast belooft ontwikkelaar Techland het spel vijf jaar te ondersteunen met updates en nieuwe content. Geen loze belofte als we naar de geweldige ondersteuning van het origineel kijken! Naast de reguliere editie verschijnen er op de dag van release ook een Collector’s Edition en Deluxe Edition, gevuld met extra content en fysieke verzamelobjecten.

Pre-order nu en ontvang:

 • Pre-order DLC in de vorm van een Reload-outfit, Reload Paraglider-skin, Reload-wapenskin en Reach for the Sky-paraglider, -backpack-, kruisboogskin en outfit
 • 500 bonus XP Coins

Sifu

  Releasedatum: 8 februari 2022
 Platforms: PS5, PS4, pc

Game Mania Blog
Avatar van Game Mania
Game Mania HQ
 

Sifu is een langverwachte indiegame van de makers van Absolver die in februari eindelijk uitgebracht gaat worden. In deze stijlvol ogende game kruip je in de huid van een kung fu-student die op jacht gaat naar de vijf huurmoordenaars die zijn familie hebben uitgeroeid. Dat levert in de praktijk vooral flitsende gevechten op met een unieke insteek dankzij een speciale talisman: elke keer wanneer je het onderspit delft, wordt je personage een stukje ouder. Kun jij je missie voltooien voordat je te oud bent om rake klappen uit te delen?

Dynasty Warriors 9 Empires Collection

  Releasedatum: 15 februari 2022
 Platforms: PS5, PS4, Xbox-consoles, Nintendo Switch, pc (al verkrijgbaar)

 

In Dynasty Warriors 9 Empires wordt je meegevoerd naar een dramatische hervertelling van de Three Kingdoms. Zoals je mogelijk gewend bent van deze reeks, bestaat het spel uit actievolle slagvelden waarin je het samen met je leger opneemt tegen soms wel duizend vijandelijke soldaten. Naast de standaard gevechten neem je ook deel aan de ‘Castle Sieges’, ultieme strijdvelden rondom kastelen in een poging deze imposante bouwwerken te veroveren. Dankzij het in de game verwerkte politieke systeem loont het om banden te smeden en je officieren te vertrouwen. In de uitgebreide Edit-modus kun je daarnaast zelf allerlei instellingen bepalen. Met al deze content en het gebruikelijke spektakel waar de reeks om bekendstaat, is Dynasty Warriors 9 een absolute aanrader voor de fans van actievolle gevechten!

The King of Fighters 15

  Releasedatum: 17 februari 2022
 Platforms: PS5, PS4, Xbox Series X en S, pc

 

Vechtreeksen als Tekken, Street Fighter en Soulcalibur kennen we allemaal, maar The King of Fighters geniet niet van dezelfde bekendheid. Dat is zonde, want de sinds 1994 bestaande serie staat bekend om diens precieze besturing en uitgebreide cast. The King of Fighters 15 lijkt dan toch echt het omslagpunt te worden, want dit langverwachte nieuwe deel heeft alles in zich om de wereld te veroveren. Niet alleen de kleurrijke graphics vallen in positieve zin op, ook het feit dat er maar liefst 39 personages te besturen zijn maakt indruk. Tel daar een spannend verhaal met een explosieve climax, spectaculaire drie-versus-teamgevechten en een soepele online ervaring bij op en The King of Fighters 15 is dé game voor alle leunstoelninja’s dit jaar! Naast de Day One-editie is er ook een Omega Edition van de game verkrijgbaar. De hoes wordt geleverd in een speciale slipcase en komt met lithographs, een artbook, de soundtrack en in-game dlc.

Horizon Forbidden West

  Releasedatum: 18 februari 2022
 Platforms: PS5, PS4

 

De Amsterdamse Sony-studio Guerrilla Games gooide al jarenlang hoge ogen met de Killzone-reeks, maar in 2017 bliezen ze vriend en vijand weg met het avontuurlijke Horizon Zero Dawn. Hoofdpersonage Aloy begeeft zich in een post-apocalyptische wereld waar mensen in stammen leven en geteisterd worden door gigantische, op dinosauriërs en andere dieren lijkende robots. Na het eerste deel gaat de stoere Aloy in dit vervolg op een nieuw avontuur: ze trekt naar het mysterieuze Westen van wat ooit de Verenigde Staten was om een rood goedje dat langzaam de wereld en diens inwoners corrupt maakt te onderzoeken. Verwacht wonderschone graphics, emotionele filmpjes, actievolle gameplay en vooral een gigantische open spelwereld om te verkennen, vol met prachtige bossen, gezonken steden en reusachtige bergen. Het wordt zonder twijfel de volgende filmische topgame voor PlayStation-consoles! Op lancering komen er van Horizon Forbidden West ook een Special Edition (met een steelbook, artbook en digitale soundtrack), Collector’s Edition (met al het bovenstaande en o.a. beeldjes van Aloy en een Tremortusk, alsmede extra outfits) en een Regalla Edition (met al het bovenstaande en o.a. een replica van Focus) beschikbaar.

Assetto Corsa Competizione

  Releasedatum: 24 februari 2022
 Platforms: PS5, Xbox Series X en S

 

Laat het maar aan het Italiaanse Kunos Simulazioni over om dankzij hun jarenlange ervaring met het nabootsen van rijsimulaties met een realistische racegame te komen. Assetto Corsa Competizione is dan ook dé manier om het GT3-kampioenschap virtueel te ervaren. Neem het op tegen de officiële coureurs en teams en rij met echte racemonsters over de bestaande circuits. Elementen als bandengrip, motorparameters en aerodynamische impact hebben allemaal invloed op jouw prestaties. Naast de reguliere Sprint en Endurance Cups is ook de Spa 24 Hours-race aanwezig. De game verscheen eerder al voor pc, PS4 en Xbox One, maar deze nieuwe versie voor PS5 en Xbox Series X en S maakt de toch al fotorealistische graphics nog mooier. Daar zorgen de 4k-resolutie en 60 frames per seconde wel voor!

Elden Ring

  Releasedatum: 25 februari 2022
 Platforms: PS5, PS4, Xbox-consoles, pc

 

FromSoftware stond met de Demon’s Souls en Dark Souls-games en later ook Bloodborne en Sekiro aan de wieg van een compleet nieuw genre: de soulslike. Deze actiegames vergen het uiterste van de skills van spelers, want elke vijandelijke aanval kan fataal zijn. Met Elden Ring maken ze de volgende grote stap: de vertrouwde soulslike gameplay wordt gecombineerd met een volledig open spelwereld, waarin je zelf bepaalt waar je reis je heenbrengt. De Lands Between en het spannende verhaal zijn in samenwerking met George R.R. Martin, de schrijver van de A Song of Ice and Fire-boeken waarop HBO de serie Game of Thrones baseerde, gemaakt. Vecht tegen gigantische, bizarre eindbazen, verken mysterieuze bossen, bergen en kastelen en verander in de Elden Lord in dit avontuur dat zijn weerga niet kent! Op PlayStation 5 en Xbox Series X kunnen spelers daarnaast kiezen tussen een grafische modus (met een 4k-resolutie) en een Performance-modus (met een framerate tot 60 fps). Naast de Launch Edition van de game (met daarin stickers, art cards, een exclusieve poster en een patch) verschijnt op lancering ook een Collector’s Edition, met daarin onder andere al het bovenstaande, een gedetailleerd beeld van Malenia – Blade of Miquella, een steelbook, artbook en digitale soundtrack.

Pokémon Trading Card Game – Brilliant Stars – Sword & Shield

  Releasedatum: 25 februari 2022

In februari arriveert de nieuwe Pokémon Trading Card Game Sword & Shield Brilliant Stars set. Daarmee wordt dan eindelijk de Pokémon VSTAR geïntroduceerd in de vorm van Arceus VSTAR, Shaymin VSTAR, Charizard VSTAR en Whimsicott VSTAR. Zoals gebruikelijk komen er boosterpakketjes en 3Packs beschikbaar, en natuurlijk ook de Elite Trainer Box vol met alle kaarten die je nodig hebt om je TGC-verzameling helemaal op sterkte te krijgen!

Grid Legends

  Releasedatum: 25 februari 2022
 Platforms: PS5, PS4, Xbox-consoles, pc

In alweer het vijfde deel binnen de Grid-reeks duik je wederom in de internationale raceactie. De game bevat meer dan 130 parcoursen om over te scheuren, van echt bestaande tracks zoals de Indianapolis Motor Speedway en de Brands Hatch tot diverse straatcircuits in steden als Parijs, Londen, Moskou en San Francisco. Met meer dan honderd verschillende voertuigen, van stadiontrucks tot driftwagens, is er aan keuze geen gebrek. Je kunt zelfs je eigen races samenstellen. Daarbij bevat het spel een uitgebreide verhaalmodus genaamd Driven to Glory, waarin professionele acteur Ncuti Gatwa (bekend van o.a. Sex Education) het personage Valentin Manzi een gezicht en stem geeft. Met een online modus waarin je met maximaal 21 vrienden het tegen elkaar op kunt nemen en cross-platform play houdt Grid Legends je maandenlang zoet!

Deze games komen ook nog uit!

Onderstaande games zijn o.a. fysiek of digitaal verkrijgbaar via de Nintendo eShop, PlayStation Store en Xbox Store. Koop je PlayStation Store-tegoed, Xbox-tegoed en eShop-tegoed online bij Game Mania en krijg de code direct in je mailbox en spaar Game Mania XP Coins bij je aankoop, of bezoek één van onze vele Game Mania-winkels voor PlayStation-, Nintendo-, Xbox- en Steam-tegoedkaarten!

 • 1 februari: Life is Strange: The Remastered Collection (PS5, PS4, Xbox-consoles, pc)
 • 8 februari: Rumbleverse (PS5, PS4, Xbox-consoles, pc)
 • 8 februari: OlliOlli World (PS5, PS4, Xbox-consoles, Nintendo Switch, pc)
 • 8 februari: Model Builder (pc)
 • 10 februari: CrossfireX (Xbox-consoles)
 • 10 februari: Edge of Eternity (PS5, PS4, Xbox-consoles)
 • 10 februari: Know By Heart (pc)
 • 11 februari: Lost Ark (pc)
 • 11 februari: Unbound: Worlds Apart (Xbox-consoles)
 • 17 februari: Total War: Warhammer 3 (pc)
 • 17 februari: Assassin’s Creed: The Ezio Collection (Nintendo Switch)
 • 22 februari: Destiny 2: The Witch Queen (PS5, PS4, Xbox-consoles, pc)
 • 22 februari: Monark (PS5, PS4, Nintendo Switch, pc)
 • 22 februari: Tormented Souls (PS4, Nintendo Switch)
 • 22 februari: Monster Crown (PS4, Xbox One)
 • 23 februari: Edge of Eternity (Nintendo Switch via de cloud)
 • 24 februari: Martha is Dead (PS5, PS4)
 

Gepubliceerd op: 27/01/2022
Laatste update:

Avatar van Game Mania
Game Mania HQ