releases dec blog
releases dec blog

De game releases van december 2022

Het gamejaar 2022 zit er weer bijna op en wat hebben we kunnen genieten van al dat gameplezier! FromSoftware vertaalde het soulslike genre op succesvolle wijze naar een open spelwereld met Elden Ring, Sony gaf ons avontuurlijke vervolgen in de vorm van Horizon Forbidden West en God of War Ragnarök, op de Switch hadden we een hoop lol met Pokémon Scarlet en Violet en Splatoon 3… de lijst gaat maar door. Maar laten we eerst nog even dit gamejaar goed afsluiten met de laatste gamereleases. Die liegen er namelijk ook niet om! Denk aan de terugkeer van Need for Speed, de langverwachte current-gen update voor The Witcher 3: Wild Hunt en de griezelige sciencefictiongame The Callisto Protocol. Zo zit je er tijdens de feestdagen warmpjes bij, lekker voor het scherm, onder het genot van nieuwe virtuele avonturen. Dit zijn de gamereleases van december!

The Callisto Protocol

  Releasedatum: 2 december
 Platform: PS5, PS4, Xbox-consoles, pc

 

The Callisto Protocol is dan wel een compleet nieuwe franchise, de maker van het spel komt alles behalve net om de hoek kijken. De ontwikkelstudio wordt namelijk gerund door het brein achter de geprezen ruimtehorrorserie Dead Space. Heb je die games in het verleden wel eens gespeeld, dan weet je wat je kunt verwachten van The Callisto Protocol: doodenge en gore horror ver weg van aarde!

Spelers komen driehonderd jaar in de toekomst als Jacob Lee vast te zitten in de extreem beveiligde Black Iron-gevangenis op Callisto, een maan van Jupiter. Dan veranderen de gedetineerden plots in angstaanjagende monsters. Jacob moet in deze chaos zien te overleven en uit de gevangenis zien te ontsnappen… maar wat dan? Hoe dan ook levert dat in de praktijk talloze spannende momenten op en een hoop schietactie. Met allerlei wapens hak je de vijanden in mootjes, als ze jou niet eerst te pakken krijgen en je een sterfscène voorgeschoteld krijgt waar je maag van omdraait tenminste… The Callisto Protocol is bepaald bedoeld niet voor de angsthazen onder ons!

Pre-order nu en ontvang 500 extra XP coins

 • Klik op de onderstaande packshot(s) om te ontdekken of er nog extra pre-order voordelen op je staan te wachten!
 

Need for Speed Unbound

  Releasedatum: 2 december
 Platforms: PS5, PS4, Xbox-consoles, pc

 
Game Mania Blog

Profielfoto van Michel Musters
Game Mania Redactie

Michel schrijft al jaren over games en speelt op zo'n beetje elk gameplatform, maar geen spel kan wat hem betreft tippen aan Hollow Knight.

De Need for Speed-games stonden jarenlang garant voor spectaculaire virtuele straatraces. Het is de hoogste tijd dat deze gamefranchise een comeback maakt en dat is dan ook precies waar Burnout-ontwikkelaar Criterion mee op de proppen komt. Need for Speed Unbound neemt je mee naar de stad Lakeshore, waar je deelneemt aan straatraces om geld te verdienen en je zo langzaam maar zeker omhoog bokst in het racewereldje… als de politie je niet eerst te pakken krijgt tenminste!

Vooral het unieke stijltje van Unbound valt meteen op: de realistische omgevingen en geheel aan te passen wagens worden gecombineerd met hippe animaties die voor een nooit eerder vertoond geheel zorgen. De uitgebreide soundtrack met artiesten van over heel de wereld zorgt voor de juiste sfeer terwijl je met topsnelheid over het asfalt scheurt. Met zowel een campagne voor singleplayer- als multiplayerfanaten leg je Need for Speed Unbound niet zomaar weg!

Pre-order nu en ontvang: 500 extra XP coins

 • Klik op de onderstaande packshot(s) om te ontdekken of er nog extra pre-order voordelen op je staan te wachten!

Marvel’s Midnight Suns

  Releasedatum: 2 december
 Platform: PS5, Xbox Series X en S, pc (PS4-, Xbox One- en Nintendo Switch-versies volgen later)

 

Een nieuwe Marvel-game heeft sowieso meteen onze aandacht, maar we worden helemaal enthousiast wanneer we horen dat het een tactische rpg betreft van de experts binnen dit genre, Firaxis! Zij gebruiken de expertise die ze hebben opgedaan met de Xcom-games voor dit spel vol uitdagende tactische gevechten. Je stelt zelf je eigen held samen in de vorm van The Hunter en begint vervolgens een superheldenteam met bekende gezichten als Captain America, Iron Man, Blade en Ghost Rider.

Samen gaan jullie de strijd aan tegen de demonische Lilith en de legers van Hydra. Niet alleen als winnaar uit de bus komen tijdens gevechten is belangrijk, ook de onderlinge relaties tussen je helden worden op de proef gesteld. Gelukkig kun je ze beter leren kennen op je thuisbasis, de Abbey. Als Midnight Suns ook maar een beetje in de buurt komt van de kwaliteit van Xcom 2, dan wordt dit smullen geblazen voor Marvel-fans!

Pre-order nu en ontvang: 500 extra XP coins

 • Klik op de onderstaande packshot(s) om te ontdekken of er nog extra pre-order voordelen op je staan te wachten!

Cuphead

  Releasedatum: 6 december
 Platforms: PS4, Xbox-consoles, Nintendo Switch

 

Heb je Cuphead eenmaal een keer in actie gezien, dan vergeet je het spel nooit meer, zó uniek ziet het er uit. Grafisch laat de game zich nog het beste omschrijven als een replica van klassieke tekenfilms uit de jaren 20 van de vorige eeuw. Dat is vooral een compliment aan het adres van de prachtig getekende beelden en vloeiende animatie in Cuphead.

Maar laat je door dat kleurrijke uiterlijk niet misleiden: al heel wat controllers zijn gesneuveld tijdens pogingen van de meest ervaren gamers om elke uitdagende vijand in dit spel naar het hiernamaals te knallen! Cuphead vraagt het uiterste van je skills en reactievermogen, maar is altijd eerlijk: neem het vaak genoeg op tegen de gevarieerde eindbazen en je ziet vanzelf een patroon, waardoor je mogelijk eindelijk die torenhoge uitdaging overkomt.

Het spel is al een tijdje uit, maar na veel gesmeek van fans komt er nu ook een fysieke versie uit die prachtig in je collectie kan pronken. Daarbij bevat deze fysieke editie ook de pas geleden uitgekomen uitbreiding The Delicious Last Course, vol met nieuwe gevechten om je tanden in te zetten. Er is zelfs een nieuw personage, Ms. Chalice, waarmee het spel íéts makkelijker wordt. Mocht je Cuphead in het verleden dus hebben uitgeprobeerd en afgeschrikt zijn door de hoge moeilijkheidsgraad, dan loont een nieuwe poging absoluut!

Pre-order nu en ontvang: 500 extra XP coins

 • Klik op de onderstaande packshot(s) om te ontdekken of er nog extra pre-order voordelen op je staan te wachten!

Crisis Core: Final Fantasy 7 Reunion

  Releasedatum: 13 december
 Platform: PS5, PS4, Xbox-consoles, Nintendo Switch, pc

 

We moeten nog even geduld opbrengen tot Final Fantasy 7 Remake: Part 2 uitkomt, maar gelukkig trakteert Square Enix ons voor die tijd al op een ander avontuur binnen het Final Fantasy 7-universum. Crisis Core: Final Fantasy 7 kwam oorspronkelijk op de PSP uit, maar deze remake lijkt net een nieuwe game dankzij 3D-modellen, ingesproken stemmen voor alle personages (in het Engels én het Japans) en een verbeterd gevechtssysteem.

De game zelf speelt zich nog voor de avonturen uit Final Fantasy 7 af en draait om Zack Fair, een Shinra-soldaat op zoek moet naar een vermist lid. Hij stuit echter op een groot complot rondom het slechte Shinra. Ondanks dat de game zich voor FF7 afspeelt, zul je bekende personages uit die game tegenkomen, waaronder natuurlijk de enige echte Cloud Strife. Een onmisbaar avontuur voor Final Fantasy-fans dus!

Pre-order nu en ontvang: 500 extra XP coins

 • Klik op de onderstaande packshot(s) om te ontdekken of er nog extra pre-order voordelen op je staan te wachten!

The Witcher 3: Wild Hunt current-gen update

  Releasedatum: 14 december
 Platform: PS5, Xbox Series X en S, pc

 

The Witcher 3: Wild Hunt behoeft haast geen introductie meer, maar voor de enkeling die op een of andere manier dit alom bejubelende spel heeft gemist, doen we toch een poging. In deze gigantische actie-rpg kruip je in de huid van Geralt of Rivia, een zogenaamde ‘Witcher’ die met zijn uitzonderlijke zwaardskills en magische spreuken regelmatig wordt ingehuurd om monsters in Velen, Novigrad en omstreken een kopje kleiner te maken. In deze game komt hij middenin een strijd tussen verschillende volkeren terecht en volgt hij ondertussen het spoor van zijn protegé Ciri, waar ook door de lugubere Wild Hunt jacht op wordt gemaakt. Dat resulteert in een uiterst gedetailleerde spelwereld vol met spannende queesten, schitterende vergezichten en drukbezochte middeleeuwse steden.

The Witcher 3 verscheen oorspronkelijk in 2015 en hoewel het spel nog steeds een uitzonderlijk hoge kwaliteit waarborgt, is ontwikkelaar CD Projekt Red de tand des tijds voor door een current-gen update uit te brengen voor PlayStation 5, Xbox Series X en S en pc. Daardoor oogt en loopt de game nu nog beter. Denk aan de toevoeging van raytracing, een snellere framerate en kortere laadtijden, maar ook meer details in de toch al prachtige spelwereld. Er zit zelfs wat nieuwe content in – deels gebaseerd op de populaire Netflix-serie – wat het ook voor mensen die de game eerder hebben gespeeld de moeite waard maakt om weer op avontuur te gaan. Eigenaren van de pc-, PS4- of Xbox One-versie downloaden deze update geheel gratis, maar mocht je het spel nooit hebben gekocht, dan is dit hét moment om alsnog aan een van de beste games van het vorige decennium te beginnen!

Pre-order nu en ontvang: 500 extra XP coins

 • Klik op de onderstaande packshot(s) om te ontdekken of er nog extra pre-order voordelen op je staan te wachten!

Deze games komen ook nog uit!

Onderstaande games zijn o.a. fysiek of digitaal verkrijgbaar via de Nintendo eShop, PlayStation Store en Xbox Store. Koop je PlayStation Store-tegoed, Xbox-tegoed en eShop-tegoed online bij Game Mania en krijg de code direct in je mailbox en spaar Game Mania XP coins bij je aankoop, of bezoek één van onze vele Game Mania-winkels voor PlayStation-, Nintendo-, Xbox- en Steam-tegoedkaarten!

 • 1 december: WRC Generations (Nintendo Switch)
 • 1 december: Dwarven Skykeep (pc)
 • 1 december: Gundam Evolution (PS5, PS4, Xbox-consoles)
 • 1 december: Romancing SaGa -Minstrel Song- Remastered (PS5, PS4, Nintendo Switch, pc)
 • 5 december: Swordship (PS5, PS4, Xbox-consoles, Nintendo Switch, pc)
 • 6 december: Firefighting Simulator - The Squad (PS5, PS4, Xbox-consoles)
 • 6 december: Impaler (pc)
 • 6 december: Knights of Honor 2: Sovereign (pc)
 • 6 december: Kukoos - Lost Pets (PS4, Nintendo Switch)
 • 7 december: Hubris (pc)
 • 7 december: Togges (PS5, PS4, Xbox-consoles, Nintendo Switch, pc)
 • 7 december: Ixion (pc)
 • 8 december: Chained Echoes (PS5, PS4, Xbox-consoles, Nintendo Switch, pc)
 • 8 december: NecroBouncer (pc)
 • 8 december: The Rumble Fish 2 (PS5, PS4, Xbox-consoles, Nintendo Switch, pc)
 • 8 december: Witch On The Holy Night (PS4, Nintendo Switch)
 • 9 december: Dragon Quest Treasures (Nintendo Switch)
 • 9 december: Hello Neighbor 2 (PS5, PS4, Xbox-consoles, pc)
 • 12 december: Wavetale (PS5, PS4, Xbox-consoles, Nintendo Switch, pc)
 • 13 december: High on Life (Xbox Series X en S, pc)
 • 15 december: Aka (Nintendo Switch)
 • 22 december: Nakara: Bladepoint (Xbox-consoles)
 

Gepubliceerd op: 27/10/2022
Laatste update:

Profielfoto van Michel Musters
Game Mania Redactie

Michel schrijft al jaren over games en speelt op zo'n beetje elk gameplatform, maar geen spel kan wat hem betreft tippen aan Hollow Knight.