Artwork van Among Us, Danganronpa Decadence, Halo Infinite, GTA Trilogy en Chorus
Artwork van Among Us, Danganronpa Decadence, Halo Infinite, GTA Trilogy en Chorus

De game releases van december 2021

December is over het algemeen een fijne maand om een flinke inhaalslag te maken en nog wat toppers te spelen die je eerder dit jaar hebt gemist: de meeste grote releases zijn inmiddels al verkrijgbaar. Toch staat er deze december een gevarieerde line-up voor je klaar met enkele grote namen. De meest in het oog springende is natuurlijk de terugkeer van Master Chief in Halo Infinite. Verder kun je je brein flink trainen met Big Brain Academy: Knappe Koppen, meedoen aan Japanse moordspellen in Danganronpa Decadence en een fysieke editie van GTA: The Trilogy aanschaffen. Dit zijn de gamereleases van december!

Beyond a Steel Sky

  Releasedatum: 1 december 2021
 Platforms: PS5, Xbox-consoles, Nintendo Switch

 

De prachtig ogende adventuregame Beyond a Steel Sky komt 1 december eindelijk naar PlayStation 5 en Xbox-consoles en op 2 december naar Nintendo Switch. Als Robert Foster bezoek je de megastad Union City in een poging een ontvoerd kind te vinden en je een weg door deze bizarre wereld te hacken. Dankzij de stripboekachtige graphics, die bedacht zijn door Watchmen-tekenaar Dave Gibbons, wordt je meegesleept in de unieke spelwereld en het verrassend relevante verhaal. In de Utopia Edition zitten daarnaast allerlei extra’s, waaronder een verzamelbox, een artbook, de soundtrack, pins, stickers en een hologramlamp. Een geweldig totaalpakket voor de liefhebber!

Danganronpa Decadence

  Releasedatum: 2 december 2021
 Platforms: Nintendo Switch

Game Mania Blog
Profielfoto van Michel Musters
Game Mania Redactie

Michel schrijft al jaren over games en speelt op zo'n beetje elk gameplatform, maar geen spel kan wat hem betreft tippen aan Hollow Knight.

 

De Japanse Danganronpa-reeks geniet al jaren van een cultstatus dankzij het unieke uitgangspunt: een groep klasgenoten moet een spel onder begeleiding van een mysterieuze beer zien te overleven door de moordenaar onder hen te vinden. Dat komt in de praktijk neer op een unieke mix tussen een visual novel, avontuur en zelfs dating simulator! Danganronpa Decadence is de ideale manier om kennis te maken met deze unieke franchise, want het bevat de drie hoofdgames uit de franchise: Danganronpa: Trigger Happy Havoc Anniversary Edition, Danganronpa 2: Goodbye Despair Anniversary Edition en Danganronpa V3: Killing Harmony Anniversary Edition. Ook wordt de collectie geleverd met een bonusgame in de vorm van Danganronpa S: Ultimate Summer Camp, een soort digitaal bordspel met de bekende personages uit de franchise.

 

Big Brain Academy: Knappe Koppen

  Releasedatum: 3 december 2021
 Platforms: Nintendo Switch

 

De Big Brain Academy-reeks ken je misschien nog wel uit de tijd van de Nintendo DS en Wii – spellen om de scherpte van je brein eens flink bij te schaven! In het nieuwste deel, Knappe Koppen voor de Switch, kun je je hersenen en reflexen wederom op de proef stellen, maar ditmaal met de nadruk op multiplayer. De game zit vol met minigames die je met maximaal vier spelers lokaal kunt spelen, in de categorieën analyse, geheugen, visie, inzicht en rekenen. Geen nood: Professor Kwab begeleidt je tijdens deze spellen en helpt je steeds beter te worden. En heb je even geen vrienden of familie op bezoek, dan kun je dagelijkse oefeningen uitvoeren om ze de volgende keer te slim af te zijn. Big Brain Academy maakt het verbeteren van je denkprestaties leuk!

 

Chorus

 Releasedatum: 3 december 2021
 Platforms: PS4, Xbox-consoles, PS5, PC

 

Altijd al deel willen nemen aan spectaculaire ruimtegevechten? Dan is Chorus de game voor jou. Piloot Nara neemt het met haar snelle en wendbare ruimteschip Forsaken op tegen de ‘Circle’, een gevaarlijke cult die aangestuurd wordt door de Great Prophet en wil heersen over heel het universum. Dat uit zich vooral in duizelingwekkende vluchten en chaotische schietactie in de ruimte. De Forsaken is uitgerust met raketlanceerders, laserkanonnen en meer wapens om zo af te rekenen met ruimtegespuis. Tussendoor bezoekt Nara diverse tempels, waar ze nieuwe krachten vindt die haar nog sterker maken. De diverse locaties die je in Chorus aandoet, van ruimtestations tot schitterende vergezichten, zijn een lust voor het oog… als je tijdens de actie kans krijgt om er van te genieten tenminste! De Day One-editie die vanaf 3 december te koop is, bevat daarnaast een Elder Armor Skin-set als downloadbare content.

Disney Magical World 2 - Enchanted Edition

  Releasedatum: 3 december 2021
 Platforms: Nintendo Switch

 

Voor Disney-fans is Disney Magical World 2 een ware traktatie. In deze nieuwe versie van de populaire 3DS-game word je getransporteerd naar het magische land van Disney, waarin je met allerlei bekende personages zoals Mickey Mouse, Assepoester, Aladdin en de Kleine Zeemeermin op avontuur gaat. Dans met Disney-prinsessen, maak sierlijke meubels, stel kostuums samen en creëer je eigen betoverende Disney-wereld! Deze Switch-versie ziet er niet alleen beter uit dan het origineel op de 3DS, het bevat ook nog eens alle downloadbare content die er is uitgegeven, met een goedgevuld totaalpakket als resultaat.

 

Disney Classic Games Collection

 Releasedatum: 3 december 2021
 Platforms: PS4, Nintendo Switch

 

Een aantal jaar geleden kwam er al een collectie met Disney-klassiekers uit, maar daarin ontbraken diverse versies van spellen. Dat wordt nu helemaal goedgemaakt met Disney Classic Games Collection. Hierin zitten alle versies de klassieke games Aladdin, The Lion King en The Jungle Book. Van Aladdin the The Lion King zijn bijvoorbeeld verschillende consoleversies gemaakt – zowel voor de Super NES als de Mega Drive. Ook zijn er van enkele van deze spellen handheldedities uitgekomen. Al deze edities verschillen behoorlijk van elkaar, en in dit pakket kun je ze eindelijk allemaal ervaren. Dankzij de scherpe 1080p-graphics ogen de spellen beter dan ooit, maar je kunt ook een speciale filteroptie gebruiken om klassieke televisies na te bootsen. Ook kun je de game op elk gewenst moment terugspoelen om zo moeilijke onderdelen van levels opnieuw te proberen. Tijd voor een heerlijk nostalgisch ritje op een vliegend tapijt dus!

 

Halo Infinite

 Releasedatum: 8 december 2021
 Platforms: Xbox-consoles, PC

 

Fans hebben er lang op moeten wachten – Halo Infinite had in eerste instantie eigenlijk vorig jaar moeten uitkomen – maar Microsoft besloot de terugkeer van Master Chief te perfectioneren. Zo vlak voor de jaarwisseling kunnen we eindelijk weer op avontuur met de Spartan-117 en zijn iconische groene uitrusting. Hij doet dit keer de planeet Zeta Halo aan, dat een compleet nieuwe ervaring biedt ten opzichte van voorgaande Halo-games. De spelwereld is namelijk open, waardoor je zelf bepaalt welke locaties je als eerste bezoekt! Die enorme vrijheid doet denken aan dat speciale gevoel dat je kreeg toen je jaren geleden de allereerste Halo: Combat Evolved speelde. Op 8 december kun je eindelijk de langverwachte campagne spelen, maar de immens populaire multiplayer kun je nu al geheel gratis op je Xbox-console of pc downloaden! 

Among Us - Crewmate Edition

 Releasedatum: 14 december 2021
 Platforms: Nintendo Switch, PS4, Xbox-consoles, PS5

 

Among Us is enorm populair en behoeft dan ook haast geen introductie meer, maar voor de enkeling die er niet van op de hoogte is leggen we het nog een keer uit. In dit multiplayerspel voor vier tot en met vijftien spelers probeer je met de rest van de bemanning een ruimteschip te onderhouden. Er zijn echter een paar bemanningsleden – oftewel andere spelers – die de boel proberen te saboteren! Spelers proberen te achterhalen wie dat precies zijn, óf de boel tegen te werken terwijl ze niet ontdekt worden natuurlijk. Dit spannende kat-en-muisspel levert een hoop spannende en hilarische situaties op! In deze fysieke editie zit niet alleen het basisspel en alle downloadbare content, maar ook codes voor telefoonachtergronden gebaseerd op de game, een stickervel, een holografische toegangskaart en de plattegrond van het ruimteschip.

GTA The Trilogy - The Definitive Edition

 Releasedatum: 17 december 2021
 Platforms: Nintendo Switch, PS4, Xbox-consoles

 

In november verscheen dit dikke totaalpakket met daarin de drie klassieke Grand Theft Auto 3-games al digitaal, maar in december kunnen echte verzamelaars ook gaan voor een fysieke editie! Met GTA 3 begon de wereldberoemde openwereldreeks pas echt aan zijn megasuccesvolle carrière, en Vice City en San Andreas zijn natuurlijk alom geprezen klassiekers. De remasters geven de games een nieuw likje verf, betere besturing die zeker GTA 5-spelers bekend zal zijn en natuurlijk de mogelijkheid om jezelf helemaal opnieuw in deze wonderbaarlijke spelwerelden te verliezen. 

Deze games komen ook nog uit!

Onderstaande games zijn o.a. digitaal verkrijgbaar via de Nintendo eShop, PlayStation Store en Xbox Store. Koop je PlayStation Store-tegoed, Xbox-tegoed en eShop-tegoed online bij Game Mania en krijg de code direct in je mailbox en spaar Game Mania XP Coins bij je aankoop, of bezoek één van onze vele Game Mania-winkels voor PlayStation-, Nintendo-, Xbox- en Steam-tegoedkaarten!

 • 1 december: Knockout Home Fitness (Nintendo Switch)
 • 2 december: Solar Ash (PS5, PS4, pc)
 • 2 december: Asterix & Obelix - Slap Them All! Limited Edition (PS4, Xbox One, Nintendo Switch)
 • 2 december: Warhammer 40,000: Battlesector (PS4, Xbox-consoles)
 • 2 december: Gear.Club Unlimited 2 Definitive Edition (Nintendo Switch)
 • 7 december: Final Fantasy XIV: Endwalker (PS5, PS4, pc)
 • 7 december: Life is Strange: True Colors (Nintendo Switch)
 • 7 december: Gear.Club Unlimited 2 Definitive Edition (PS5, PS4)
 • 7 december: Spellforce 3: Reforged (pc)
 • 7 december: Gang Beasts (Nintendo Switch)
 • 7 december: Rune Factory 4 (PS4, Xbox One, pc)
 • 8 december: Sam & Max: Beyond Time and Space (Xbox One, Nintendo Switch, pc)
 • 9 december: Sol Cresta (Nintendo Switch, pc)
 • 9 december: Monopoly Madness (PS4, Xbox-consoles, Nintendo Switch)
 • 9 december: KEO (pc)
 • 13 december: Shovel Knight: Pocket Dungeon (PS4, Nintendo Switch, pc)
 • 16 december: Rogue Invader (pc)
 • 16 december: The Gunk (Xbox-consoles, pc)
 • 16 december: Five Nights at Freddy’s Security Breach (PS5, PS4, pc)
 

Gepubliceerd op: 30/11/2021
Laatste update:

Profielfoto van Michel Musters
Game Mania Redactie

Michel schrijft al jaren over games en speelt op zo'n beetje elk gameplatform, maar geen spel kan wat hem betreft tippen aan Hollow Knight.