releases feb blog
releases feb blog

De game releases van april 2023

We zijn nog nauwelijks bekomen van alle grote releases van begin dit jaar. Toch dendert dit gamejaar onverminderd hard door en staan er weer verschillende topgames op stapel in april. Zo kunnen Minecraft-fans zich opmaken voor een compleet nieuwe ervaring in de vorm van het strategische Minecraft Legends, hakken we zombies in mootjes in het zonovergoten Los Angeles in Dead Island 2 en gaat de spannende saga rondom Cal Kestis verder in Star Wars Jedi: Fallen Order-vervolg Survivor. Dit zijn de gamereleases van april!

Battle Spirit Saga TCG

  Releasedatum: 15 april

 

Fans van kaartspellen kunnen hun lol op met de release van Battle Spirit Saga, een gloednieuwe trading card game gebaseerd op een populair Japans kaartspel genaamd Battle Spirits. Bandai brengt de reeks na veertien jaar en meer dan zestig boostersets in Japan nu voor het eerst wereldwijd uit. In Battle Spirit Saga is de spelwereld verdeeld in verschillende rijken, elk met een eigen kleur. Elk rijk heeft zijn eigen persoonlijkheden en vechtstijlen.

Op release zijn er vier verschillende kleuren: rood, paars, wit en geel, waarbij er per kleur drie typen kaarten beschikbaar zijn. De prachtige illustraties op de kaarten tonen fantasievolle landschappen, indrukwekkende magische spreuken en imposante draken. Bij Game Mania vind je alles dat je nodig hebt om goed van start te gaan met dit spel dat op het punt staat de wereld te veroveren, van handige starter decks tot booster packs. Moge de beste speler winnen!

Pre-order nu en ontvang 500 extra XP coins

 • Klik op de onderstaande packshot(s) om te ontdekken of er nog extra pre-order voordelen op je staan te wachten!
 

Minecraft Legends

  Releasedatum: 18 april
 Platform(s): PS5, PS4, Xbox-consoles, Nintendo Switch, pc

 
Game Mania Blog

Profielfoto van Michel Musters
Game Mania Redactie

Michel schrijft al jaren over games en speelt op zo'n beetje elk gameplatform, maar geen spel kan wat hem betreft tippen aan Hollow Knight.

Minecraft is na al die jaren nog altijd een van de populairste games ooit. Er gaat maar weinig boven het ontspannen verzamelen van materialen om vervolgens je ultieme huis, kasteel of zelfs complete wereld vorm te geven! De makers van Minecraft blijken net zo creatief als diens spelers, want Mojang en consorten verzinnen regelmatig compleet nieuwe games waarmee de Minecraft-franchise uitstapjes maakt naar andere genres. Met Minecraft Dungeons werd de klassieke dungeon crawler al in een blokkerig jasje gestoken, en het aankomende Minecraft Legends is een heuse actie-strategiegame.

In Legends hebben de Piglins zich verspreid over de Bovenwereld. Slecht nieuws voor het anders zo pittoreske landschap waar Minecraft bekend om staat, want ze verschroeien alles op hun weg. Het is aan jou om je eigen team samen te stellen en het op te nemen tegen de Piglins. Overdag val je de basissen van de slechteriken aan, terwijl je ’s nachts in zelf ontworpen forten je eigen crew verdedigt. De game kan niet alleen in coöperatieve stand gespeeld worden; je kunt het ook tegen andere spelers wereldwijd opnemen. Bouw gigantische forten met muren en valstrikken waar de tegenstanders tegenaan lopen en kom als overwinnaar uit de bus!

Pre-order nu en ontvang: 500 extra XP coins

 • Klik op de onderstaande packshot(s) om te ontdekken of er nog extra pre-order voordelen op je staan te wachten!

Horizon Forbidden West: Burning Shores

  Releasedatum: 28 april
 Platform(s): PS5

 

Fans van de door de Nederlandse Guerrilla Games ontwikkelde Horizon-franchise hielden er al een beetje rekening mee dat er een uitbreiding voor Forbidden West zou verschijnen. Voorganger Horizon Zero Dawn ontving immers ook een kwalitatief hoogstaande uitbreiding in de vorm van The Frozen Wilds, waarmee een compleet nieuw gebied aan de basisgame werd toegevoegd. Forbidden West-spelers kunnen het toch al gigantische avontuur vanaf 28 april ook voortzetten, wat dan komt Burning Shores uit.

Net als bij The Frozen Wilds het geval was, trekken we in Burning Shores samen met hoofdpersonage Aloy ook naar een nieuw landschap. Daar kun je allerlei herkenbare locaties verwachten, want de Burning Shores stonden in een ver verleden bekend als Los Angeles. Deze regio ten zuiden van de Tenakth Clan ligt in puin, maar gelukkig weet Aloy met haar acrobatische moves daar wel raad mee. Ze kan sinds Forbidden West immers ook zwemmen én vliegen met behulp van gevleugelde robots. Met Burning Shores vraagt Guerrilla het uiterste van de huidige technologische ontwikkeling, waardoor de uitbreiding alleen voor PlayStation 5-spelers beschikbaar komt. Dat belooft in ieder geval wat!

Pre-order nu en ontvang: 500 extra XP coins

Dead Island 2

  Releasedatum: 21 april
 Platform(s): PS5, PS4, Xbox-consoles, pc

 

Meer dan tien jaar geleden werden gamers verrast door de nieuwe IP Dead Island, waarin men een tropisch resort bezoekt en juist op dat moment een zombieplaag uitbreekt. Over pech gesproken! Maar zo erg bleek het uiteindelijk allemaal niet, want het gaf je uitgebreid de kans om hele hordes aan ondoden met een breed scala aan wapens neer te maaien. De game bleek een grote hit en een vervolg werd dan ook snel aangekondigd. Tot het angstvallig stil werd…

Die stilte wordt nu doorbroken, want na lang wachten komt in april Dead Island 2 uit. Ondanks de naam van de game wordt ditmaal geen eiland aangedaan, maar het minstens zo zonnige Los Angeles, waar bekende wijken als Venice Beach en Beverly Hills worden verkend. Spelers kiezen uit één van de zes speelbare personages – elk met zijn of haar eigen unieke skills – en proberen vervolgens te overleven tussen de vele hersenetende monsters terwijl ze de waarheid van deze plaag ontdekken. Zo groei je al spelende uit tot de ultieme Zombie Slayer! Dat hoef je overigens niet moederziel alleen te doen, want er is een coöperatieve modus voor maximaal drie spelers beschikbaar.

Pre-order nu en ontvang: 500 extra XP coins

 • Klik op de onderstaande packshot(s) om te ontdekken of er nog extra pre-order voordelen op je staan te wachten!

Advance Wars 1+2: Reboot

  Releasedatum: 21 april
 Platform(s): Nintendo Switch

 

De Advance Wars-reeks was zeker op de Game Boy Advance en Nintendo DS mateloos populair. Niet zo gek ook, want de strategische gameplay waarin je eenheden verplaatst over land, zee en in de lucht was in combinatie met de kleurrijke graphics een van de meest unieke ervaringen binnen Nintendo’s portfolio. In Advance Wars 1+2: Reboot kunnen we opnieuw - of voor het eerst - ervaren waar het allemaal begon. Het zijn immers herinterpretaties van de gebeurtenissen uit het oorspronkelijke Advance Wars en Advance Wars 2: Black Hole.

Bedenk en pas de juiste strategie toe om gevechten tegen de vijand te winnen en geniet van de kleurrijke cast van commandanten, die speciaal voor deze nieuwe versie allemaal zijn voorzien van ingesproken stemmen. Mocht je je door de twee campagnes hebben gevochten, dan kun je nog je eigen kaarten waar gevechten op plaats vinden maken en delen, of die van andere spelers uitproberen. Met een lokale en online multiplayermodus blijf je daarna onbeperkt doorspelen. Ten aanval!

Pre-order nu en ontvang: 500 extra XP coins

 • Klik op de onderstaande packshot(s) om te ontdekken of er nog extra pre-order voordelen op je staan te wachten!

Star Wars Jedi: Survivor

  Releasedatum: 28 april
 Platform(s): PS5, Xbox Series X en S, pc

 

Vijf jaar na de gebeurtenissen uit Star Wars Jedi: Fallen Order gaat het verhaal rondom Cal Kestis verder. Hij is nog altijd op de vlucht van de Empire, aangezien zij jacht maken op iedereen met Force-krachten. Cal is echter allang niet meer de ietwat klungelige Padawan uit het eerste deel, en mag zich nu een machtige Jedi Knight noemen. Als een van de laatste overlevende Jedi’s is het aan hem om het op te nemen tegen de duistere krachten van de Empire.

Nieuwe Force-krachten en acrobatische moves met lightsabers maken elk gevecht een waar spektakel, terwijl een grote diversiteit aan herkenbare en compleet nieuwe planeten elke Star Wars-fan bekoren. Omdat de game alleen op de nieuwste consoles en pc uitkomt, maakt Survivor een flinke sprong ten opzichte van Fallen Order. Een onmisbaar avontuur voor iedereen die graag naar een heelal hier ver, ver vandaag afreist!

Pre-order nu en ontvang: 500 extra XP coins

 • Klik op de onderstaande packshot(s) om te ontdekken of er nog extra pre-order voordelen op je staan te wachten!

Deze games komen ook nog uit!

Onderstaande games zijn o.a. fysiek of digitaal verkrijgbaar via de Nintendo eShop, PlayStation Store en Xbox Store. Koop je PlayStation Store-tegoed, Xbox-tegoed en eShop-tegoed online bij Game Mania en krijg de code direct in je mailbox en spaar Game Mania XP coins bij je aankoop, of bezoek één van onze vele Game Mania-winkels voor PlayStation-, Nintendo-, Xbox- en Steam-tegoedkaarten!

 • 4 april: Road 96: Mile 0 (PS5, PS4, Xbox-consoles, Nintendo Switch, pc)
 • 4 april: GrimGrimoire OnceMore (PS5, PS4, Nintendo Switch)
 • 4 april: Meet Your Maker (PS5, PS4, Xbox-consoles, pc)
 • 5 april: Moviehouse (pc)
 • 6 april: Ravenswatch (pc)
 • 6 april: Curse of the Sea Rats (PS4, Xbox One, Nintendo Switch, pc)
 • 11 april: Tron: Identity (Nintendo Switch, pc)
 • 11 april: Sherlock Holmes The Awakened (PS5, PS4, Xbox-consoles, Nintendo Switch, pc)
 • 12 april: Ghostwire: Tokyo (Xbox Series X en S)
 • 12 april: Murderous Muses (PS5, PS4, Xbox-consoles, pc)
 • 13 april: Beyond the Long Night (pc)
 • 13 april: Voodolls (pc)
 • 14 april: Mega Man Battle Network Legacy Collection (PS4, Nintendo Switch, pc)
 • 17 april: Suffer the Night (pc)
 • 18 april: God of Rock (PS5, PS4, Xbox-consoles, Nintendo Switch, pc)
 • 20 april: Stray Blade (PS5, Xbox Series X en S, pc)
 • 20 april: Tin Hearts (PS5, PS4, Xbox-consoles, Nintendo Switch, pc)
 • 21 april: Mia and the Dragon Princess (PS5, PS4, Xbox-consoles, Nintendo Switch, pc)
 • 25 april: Strayed Lights (PS5, PS4, Xnox-consoles, Nintendo Switch, pc)
 • 25 april: Afterimage (PS5, P4, Xbox-consoles, Nintendo Switch, pc)
 • 25 april: Trinity Trigger (pc)
 • 26 april: Desta: The Memories Between (pc)
 • 27 april: The Last Case of Benedict Fox (Xbox-consoles, pc)
 • 28 april: Monster Hunter Rise: Sunbreak (PS5, PS4, Xbox-consoles)
 • 28 april: Welcome to Goodland (pc)
 • 28 april: Nuclear Blaze (PS4, Xbox One, Nintendo Switch)
 

Gepubliceerd op: 21/03/2023
Laatste update:

Profielfoto van Michel Musters
Game Mania Redactie

Michel schrijft al jaren over games en speelt op zo'n beetje elk gameplatform, maar geen spel kan wat hem betreft tippen aan Hollow Knight.