Artwork van Super Mario 3D World + Bowser's Fury
Artwork van Super Mario 3D World + Bowser's Fury

De game releases van april 2021

Nu we de eerste maanden van het jaar achter ons hebben gelaten en de nieuwe spelcomputers al een aantal maanden oud zijn, beginnen de grotere en interessante gamereleases zich langzaam maar zeker op te stapelen. In april verschijnen dan ook enkele veelbelovende titels, die je in het handige overzicht hieronder kunt vinden.

Disco Elysium: The Final Cut

  Releasedatum: 30 maart 2021
 Platforms: PS4, PS5, pc

Video URL:
Currently supported:

Oké, Disco Elysium: The Final Cut komt officieel aan het einde van maart uit, maar omdat je dit spel écht niet mag missen nemen we hem bij hoge uitzondering in het overzicht van april mee. Deze nieuwe versie van de geprezen rpg bevat compleet nieuwe quests. Tevens zijn alle dialogen in de game van ingesproken stemmen voorzien. In Disco Elysium kruip je in de huid van een detective die aan geheugenverlies lijdt. Samen met hem probeer je te achterhalen hoe zijn leven en persoonlijkheid eruit ziet, terwijl hij ook nog eens een moordmysterie op moet lossen in een door oorlog verscheurde stad. De vele scherpe dialogen zijn het absolute hoogtepunt van dit spel en zorgen voor een hoop hilarische en tegelijk macabere situaties. Alleen voor volwassen spelers!

Disco Elysium: The Final Cut is beschikbaar via de PlayStation Store. Koop je tegoed bij Game Mania en ontvang XP Coins!

 

Avatar van Game Mania

Outriders

  Releasedatum: 1 april 2021
 Platforms: PS5, PS4, Xbox en pc

Video URL:
Currently supported:

Het is geen grapje: vanaf 1 april is de spectaculaire rpg-shooter Outriders beschikbaar, ontwikkeld door de studio achter Bulletstorm en Gears of War: Judgment. Deze game speel je in je eentje of met één of twee vrienden en laat je de meest uiteenlopende geweren gebruiken om buitenaards gespuis op een planeet af te knallen. Verken bossen, bergen en woestijnen en vind de oorsprong van een mysterieus signaal met je zelf samengestelde Outrider, waarbij je kunt kiezen tussen vier klassen. Het drop-in drop-out systeem maakt het uitermate gemakkelijk voor vrienden om een potje mee te doen, waarna je gewoon weer op je eigen houtje verder kunt gaan. Met de Day One-editie van de game ontvang je tevens de Hell’s Rangers Content Pack, met daarin een Ranger Gear-set, elf unieke geweren en mods en stickers voor je in-game truck.

Oddworld: Soulstorm

  Releasedatum: 6 april 2021
 Platforms: PS4, PS5 en PC

Video URL:
Currently supported:

Oddworld: Soulstorm levert die leuke, inventieve gameplay uit de Oddworld-games in een schitterend ogend nieuw jasje. Soulstorm is losjes gebaseerd op de tweede game in de oorspronkelijke reeks, Abe’s Exoddus, maar dan op nieuwe en spectaculaire wijze herverteld. Het volgt dan ook het eerder verschenen Oddworld: New ‘n’ Tasty op, dat weer een remake van de allereerste game was. Hoe dan ook kun je weer in talloze prachtig vormgegeven tweedimensionale levels rondlopen en puzzels oplossen terwijl je de mudokons – wezens waar hoofdpersonage Abe zelf ook toe behoort – redt van slavernij. Via een trein kies je verschillende levels en doorloop je het spannende verhaal dat meer impact op je maakt dan het kleurrijke uiterlijk van de game in eerste instantie doet vermoeden.

De game verschijnt digitaal op 6 april op de PlayStation Store en is voor PS5-bezitters gratis als onderdeel van PlayStation Plus in april! Op 6 juli verschijnen de volgende fysieke uitgaves.

MotoGP 21

  Releasedatum: 22 april 2021
 Platforms: PS4, Xbox, PS5, Nintendo Switch en PC

Motormuizen weten het al langer: de MotoGP-reeks is dé plek om te snuffelen aan een flinke dosis virtueel verbrand rubber. MotoGP 21 bevat logischerwijs alle content uit het seizoen van dit jaar, inclusief de klassen MotoGP, Moto2 en Moto3. Er zijn meer dan honderdtwintig officiële coureurs en meer dan twintig circuits beschikbaar. De game bevat zelfs meer dan veertig historische coureurs om met de grootheden uit de geschiedenis van de sport rond te scheuren. Je kunt zelf je carrière als coureur of als manager opbouwen, inclusief het samenstellen van een team dat je tijdens races bijstaat. Dankzij het ongekende realisme van de game kunnen zelfs elementen als bandenslijtage en het brandstofpeil het verschil maken tussen een dikke winst en verlies.

NieR Replicant ver.1.22474487139...

  Releasedatum: 23 april 2021
 Platforms: PS4, Xbox One en PC

Video URL:
Currently supported:

Fans van het geprezen NieR: Automata, ontwikkeld door PlatinumGames en Square Enix, komen in april eindelijk weer eens aan hun trekken. Dan komt NieR Replicant ver.1.22474487139… uit. Een ingewikkelde naam, maar eigenlijk is de oorsprong vrij simpel: dit is een betere versie van het voorheen alleen in Japan uitgekomen NieR Replicant, dat weer een prequel is op Automata. Ga met het hoofdpersonage op een spannende reis om zijn zus Yonah te redden van de dodelijke Black Scrawl-ziekte, waardoor een groot deel van de mensheid dreigt uit te sterven. De reis leidt je door een indrukwekkende, verwoeste wereld, opgezweept door een opnieuw opgenomen soundtrack. Veel van de geprezen ontwikkelaars van de originele game keren terug voor deze prequel, zodat de kwaliteit waar de NieR-franchise bekend om staat gewaarborgd blijft.

 

Judgment

  Releasedatum: 23 april 2021
 Platforms: PS5 en Xbox Series X

Video URL:
Currently supported:

In 2019 verscheen deze spannende spin-off van de Yakuza-reeks al voor de PlayStation 4, maar in april komt een remaster van het spel ook naar PlayStation 5 en Xbox Series X en S. Spelers besturen Takayuki Yagami, een rechercheur die diverse zaken in de Tokio-wijk Kamurocho onderzoekt. Dat levert niet alleen extreem sfeervolle locaties op, maar ook veel speurwerk. Zoek naar aanwijzingen, achtervolg zo nu en dan een slechterik en vecht om hem of haar achter de tralies te krijgen. Vooral het onderzoeken kan heel spannend worden, met het vinden van bewijsmateriaal, inbreken op locaties en jezelf vermommen. Dankzij de vele ingesproken dialogen en de schitterende graphics, kortere laadtijden en 60 frames per seconde draait de next-gen versie vlekkeloos. Genoeg reden voor zowel Yakuza-fans als nieuwkomers om in deze spannende detective te duiken.

 

New Pokémon Snap

  Releasedatum: 30 april 2021
 Platforms: Nintendo Switch

Video URL:
Currently supported:

Neem een schattige pose aan… goed zo… nu even stil blijven zitten… even nog… lachen naar het appeltje… yes, de foto is gemaakt! En wat staat hij er geweldig op! New Pokémon Snap is een vervolg op de Nintendo 64-game die in de loop der jaren een flinke cultstatus heeft gekregen. Spelers bezoeken de Lental-regio, een gevarieerd eiland vol met herkenbare pokémon. Via een hovercraft die op rails voortbeweegt verken je de diverse gebieden van deze locatie en heb je je camera altijd in de aanslag om mooie foto’s te maken. Het leukste is natuurlijk een spetterende actieshot waarin de pokémon een unieke beweging maakt. Niet alleen omdat professor Mirror dan erg tevreden is over je fotokunsten, maar ook omdat je je beste foto’s online kunt delen. Misschien groeit jouw werk door je oog voor detail wel uit tot de populairste foto ter wereld!

Returnal

  Releasedatum: 30 april 2021
 Platforms: PS5

Video URL:
Currently supported:

Returnal is een van de eerste grote exclusieve PlayStation 5-games die verschijnt. Het spel is ontwikkeld door Housemarque, de studio achter het PS4-schietspel Resogun. Die hectische actie keert in Returnal zeker terug, maar dan in een third-person jasje met roguelike elementen gegoten. Selene verkent een mysterieuze planeet waar ze restanten vindt van een oude beschaving, maar wordt elke dag verslagen door een vreemd wezen. Telkens begint de dag opnieuw, en het lijkt er op dat ze er alleen uit deze lus kan ontsnappen door sterker te worden. Leer nieuwe aanvalstactieken en wordt steeds beter, terwijl je de prachtige wereld om je heen verkent. Dankzij de procedureel gegenereerde wereld kun je Returnal voor altijd blijven herspelen!

 

Deze games komen ook nog uit!

Onderstaande games zijn o.a. digitaal verkrijgbaar via de Nintendo eShop, PlayStation Store en Xbox Store. Koop je PlayStation Store-tegoed, Xbox-tegoed en eShop-tegoed online bij Game Mania en krijg de code direct in je mailbox en spaar Game Mania XP Coins bij je aankoop, of bezoek één van onze vele Game Mania-winkels voor PlayStation-, Nintendo-, Xbox- en Steam-tegoedkaarten!

  • 6 april: Star Wars: Republic Commando (PS4, Nintendo Switch)
  • 8 april: Cozy Grove (PS4, Nintendo Switch)
  • 8 april: Before Your Eyes (PC)
  • 15 april: Saga Frontier Remastered (PC, PS4, Nintendo Switch)
  • 22 april: Scourgebringer (PS4, PS Vita)
  • 30 april: Terminator Resistance (PS5)

Gepubliceerd op: 29/03/2021
Laatste update:

 

Avatar van Game Mania
Redactie Game Mania