game pass xbox
game pass xbox

Deze topgames verschijnen tot de zomer van 2023 op Xbox Game Pass

Xbox Game Pass is inmiddels niet meer weg te denken uit het collectieve gedachtengoed van gamers. Met de abonnementsservice krijg je voor een vast bedrag per maand (of kwartaal, of jaar) toegang tot vele tientallen spellen, waaronder alle games die Microsoft en diens partners uitbrengen op de dag van release. En dat op Xbox, pc en in sommige gevallen zelfs op mobiel via de cloud! Tot de zomer van 2023 staan er in ieder geval weer een aantal unieke meesterwerkjes op stapel voor Game Pass, waarvan we hieronder de meest interessante exemplaren met je doornemen.

Starfield

  Releasedatum: 06/09/2023

Van alle spellen die de komende tijd gepland staan voor Game Pass, is Starfield misschien wel de meest veelbelovende. Het is in ontwikkeling bij de makers van de The Elder Scrolls-games en belooft een vergelijkbaar gigantisch rollenspel te worden, maar dan gesitueerd in de ruimte! Je kunt meer dan honderd zonnestelsels bezoeken met in totaal meer dan duizend planeten, je eigen personage en ruimteschip samenstellen en de meest exotische locaties verkennen, van dorre, verlaten manen tot futuristische steden op planeten die precies ver genoeg van hun ster staan om leven mogelijk te maken. Starfield lijkt net als ons universum haast ongekende mogelijkheden te bieden en moet dan ook de ultieme ontdekkingsreis worden!

 

Somerville

  Releasedatum: OUT NOW

Game Mania Blog
Profielfoto van Michel Musters
Game Mania Redactie

Michel schrijft al jaren over games en speelt op zo'n beetje elk gameplatform, maar geen spel kan wat hem betreft tippen aan Hollow Knight.

Twee ontwikkelaars die bij Playdead aan de geprezen cultplatformers Limbo en Inside hebben gewerkt, komen via hun eigen studio later dit jaar met Somerville. In dit nog in mysterie gehulde spel bestuur je een gezin bestaande uit een vader, een moeder, een zoon en hun hond, die proberen te overleven in een post-apocalyptische wereld. De stijlvolle graphics tonen op indrukwekkende wijze de ruïnes van onze samenleving, terwijl er ook nog vreemde buitenaardse levensvormen jacht maken op de overgebleven mensen. Een ideale, kunstzinnige ervaring om eens uit te proberen via Game Pass dus.

 

Minecraft Legends

  Releasedatum: 18/04/2023

 

Minecraft is allang niet alleen meer de populaire bouwgame. Eerder gooide ontwikkelaar Mojang al hoge ogen met de multiplayer-dungeon crawler Minecraft Dungeons, en in 2023 staat de volgende spin-off in de startblokken: Minecraft Legends. Ditmaal is gekozen voor het real-time strategiegenre, waarbij spelers de Overworld verkennen, dat gered moet worden van de Piglins. Verdedig dorpjes en vecht tegen hordes vijanden om de Nether-corruptie tegen te gaan. Als hoofdpersonage deel je ook opdrachten uit aan je door de computer bestuurde metgezellen. Voordat je het weet zet je als een ware krijgsmeester het slagveld naar je hand. Maar het blijft allemaal wel enigszins lichtvoetig en vrolijk natuurlijk, want dit is natuurlijk Minecraft!

 

De line-up van Riot Games

  Releasedatum: OUT NOW

 

Riot Games is een van de grootste game-ontwikkelaars ter wereld dankzij gigantische hits als League of Legends en Valorant. De studio brengt in 2023 haar grootste titels eindelijk naar Game Pass. Het gaat daarbij specifiek om Game Pass voor pc – het zijn immers pc-spellen - al zijn sommige spellen via de cloud ook op je smartphone speelbaar. League of Legends, Wild Rift, Valorant, Teamfire Tactics en Legends of Runeterra: deze games zijn natuurlijk sowieso al free-to-play, maar met Game Pass worden automatisch allerlei Champions, Agents en andere extra’s ontgrendeld die normaal geld of heel veel speeltijd kosten. Game Pass blijft zichzelf daardoor met gemak terugverdienen.

 

Wo Long: Fallen Dynasty

  Releasedatum: 03/03/2023

 

De makers van Nioh komen met de volgende extreem uitdagende game waar de meest ervaren spelers hun tanden in kunnen zetten, genaamd Wo Long: Fallen Dynasty. De game voert je mee naar een fictieve versie van het China uit de veertiende eeuw, gebaseerd op het beroemde boek Romance of the Three Kingdoms. Hier teisteren allerlei monsters de vredelievende dorpjes. Aan het hoofdpersonage, die helemaal thuis is in Chinese martial arts, om daar een stokje voor te steken. Gezien de reputatie van studio Team Ninja wordt dit spel echt alleen voor de meest fanatieke doorzetters, maar dat is het mooie van Game Pass: je kunt het altijd eens uitproberen om te zien of je er mee uit de voeten kunt. Ligt het niet in je straatje, dan heeft het je niets gekost.

 

Forza Motorsport

  Releasedatum: Verschijnt in 2023

 

Xbox- en pc-games met een voorliefde voor ronkende motoren weten inmiddels al lang en breed dat ze terecht kunnen bij de Forza-racespellen. Waar de Forza Horizon-games vooral arcade-achtig raceplezier in speelvolle open spelwerelden bieden, daar zijn de Forza Motorsport-games vooral bedoeld voor het serieuzere racewerk, vergelijkbaar met PlayStation-franchise Gran Turismo. Een nieuwe Forza Motorsport is in de maak voor Xbox Series X en S en moet in de lente van 2023 eindelijk verschijnen… natuurlijk ook meteen op Game Pass. De prachtige graphics – inclusief raytracing - die dankzij de nieuwe Xbox-consoles mogelijk zijn, gecombineerd met een realistische dag- en nachtcyclus, maken dit spel om van te watertanden!

 

Replaced

  Releasedatum: Verschijnt in de eerste helft van 2023

Eén ding is zeker: er is geen enkele game die er uitziet als Replaced! De pixelachtige grafische stijl valt enorm op, vooral omdat ze niet worden ingezet bij een vrolijke game, maar een actiespel vol met serieuze onderwerpen. De game speelt zich af in de toekomst, waar spelers een AI gevangen in een menselijk lichaam besturen. Met deze zogenaamde R.E.A.C.H. verkennen spelers het indrukwekkende Phoenix City, waar de mensheid nog maar met moeite overeind blijft staan. Dit is typisch zo’n spel waarbij beelden veel meer zeggen dan een duizend woorden, dus we raden je vooral aan om onderstaande trailer eens te bekijken.

 

As Dusk Falls

  Releasedatum: OUT NOW

 

Over uniek ogende games gesproken! As Dusk Falls oogt eerder als een soort interactieve strip dan een reguliere game, maar dat is de ideale manier om het spannende verhaal in dit door een van de makers van Heavy Rain bedachte spel te ervaren. In de game komen twee gezinnen terecht in een gijzeling in de Amerikaanse staat Arizona. Dat heeft een onmisbare invloed op de rest van hun levens, zoals je in dit spel gaat ervaren. Dit interactieve drama is ideaal voor fans van een goed verhaal, en je kunt er zowel alleen als met vrienden doorheen lopen.

 

Cocoon

  Releasedatum: Verschijnt in de eerste helft van 2023

 

Een van de bedenkers van de moderne cultgame Limbo heeft een eigen studio opgericht, waarmee hij het al net zo vreemd ogende Cocoon ontwikkelt. In plaats van een 2D-platformer, bekijk je in Cocoon de actie van schuin bovenaf. Het bevleugelde hoofdpersonage – een soort insect? – kan nieuwe werelden in een orb op zijn rug dragen en die gebruiken om zichzelf naar andere spelwerelden te transporteren. Daarbij geeft elke orb ook een unieke kracht, die nodig is om de diverse puzzels die de buitenaards ogende spelwereld rijk is op te lossen. Cocoon is perfect voer voor Game Pass, waarop spelers sneller openstaan voor een experimentele ervaring zoals deze.

 

Flintlock: The Siege of Dawn

  Releasedatum: Verschijnt ergens begin 2023

 

De makers van de rpg Ashen komen met een nieuwe game die een stuk actievoller is, maar nog steeds uitpuilt van de fantasievolle omgevingen. Flintlock: The Siege of Dawn laat spelers Nor Vanek besturen, die met haar wapens en magie het op moet nemen tegen een leger van ondoden nadat de Deur naar het Hiernamaals is geopend. Ze wordt daarbij geholpen door een vreemd door de computer bestuurd wezen genaamd Enki. Met het uitgebreide vechtsysteem zijn allerlei duizelingwekkende combo’s mogelijk, terwijl de open spelwereld je langs de meest uiteenlopende locaties brengt, van dorre woestijnen tot de Stad van de Dageraad. Een fantasievol avontuur waar je jezelf helemaal in kunt verliezen!

 

High On Life

  Releasedatum: OUT NOW

 

Bekijk de onderstaande trailer van de first-person shooter High On Life en er vallen je wellicht meteen een paar dingen op: de extreem kleurrijke graphics, de bizarre humor en… is dat de stem van Morty uit de tekenfilm Rick & Morty? Jazeker, want High On Life is de nieuwe game van Justin Roiland, de bedenker en een van de stemacteurs van die geprezen cartoon. Hij neemt in ieder geval zijn even duizelingwekkend verwarrende als harde humor mee naar dit spel, waar buitenaardse wezens de mensheid aanvallen, omdat ze ons als drugs willen gebruiken. Gelukkig heb je… eh… een pratend geweer om je uit de brand te helpen. Tja, van Roiland zijn we niet normaler gewend!

 

Scorn

  Releasedatum: OUT NOW

 

Dit najaar wordt het griezelen geblazen, want dan komt eindelijk Scorn uit, een sciencefiction-horrorgame die al voordat de Xbox Series X en S uitkwamen was aangekondigd. Het spel viel toen meteen op dankzij de lugubere buitenaardse omgevingen, die overduidelijk zijn geïnspireerd op het artwork van kunstenaar H.R. Giger. Hij combineerde mens en machine vaak op bizarre wijze in zijn werk – denk onder andere aan de omgevingen in de film Alien – en dat is ook precies hoe Scorn er uitziet. Hoe dan ook kun je maar beter niet in het bezit zijn van een zwakke maag wanneer je dit spel speelt… anders kun je maar beter snel op zoek naar iets anders op Game Pass!

 

The Last Case of Benedict Fox

  Releasedatum: 27/04/2023

Populaire games als Hollow Knight en Ori and the Will of the Wisps hebben bewezen dat er een fanatieke markt is voor metroidvania’s, oftewel 2D-platformers waarin je helemaal verdwaalt in een sfeervolle spelwereld en door meer moves en items te verzamelen steeds meer paden opent. The Last Case of Benedict Fox is ook zo’n spel, overgoten in een heerlijk cartoony sausje. De game speelt zich af in 1925, waarin detective Benedict Fox een landhuis onderzoekt om er achter te komen wat er met een vermiste familie is gebeurd. Hij heeft daarbij de unieke kracht om in de trauma’s van pas overleden mensen te stappen en die helemaal uit te pluizen. Spannend én mooi!

 

Redfall

  Releasedatum: 02/05/2023

 

Redfall is de nieuwe game van Bethesda-studio Arkane, de ontwikkelaar van geprezen games als Prey, Dishonored en Deathloop – oftewel spellen waarin je jezelf helemaal kunt verliezen. In deze nieuwe game, die zowel in je eentje als met z’n vieren doorlopen kan worden, doe je een mysterieus eiland genaamd Redfall aan waar vampiers hoogtij vieren en zelfs het licht van de zon hebben geblokkeerd. Kies je personage – elk van de vechtersbazen heeft zo zijn of haar eigen sterke eigenschappen - pak je favoriete geweer erbij en schiet je een weg door al dat bloedzuigend gespuis!

 

Je merkt het al: de komende tijd ben je op het gebied van speelplezier wel zoet met een Game Pass-abonnement. Voor een vast bedrag per maand krijg je een enorme verscheidenheid aan virtuele ervaringen voorgeschoteld. Misschien spreekt niet elke game in dit lijstje je evenveel aan – we hebben immers allemaal favoriete genres en type spellen waar we minder goed op gedijen – maar dát is nou net de kracht van Game Pass: je kunt altijd op z’n minst een poging wagen. Je weet maar nooit of je de verrassing van het jaar ontdekt…

Xbox Game Pass

 

Gepubliceerd op: 30/06/2022
Laatste update:

Profielfoto van Michel Musters
Game Mania Redactie

Michel schrijft al jaren over games en speelt op zo'n beetje elk gameplatform, maar geen spel kan wat hem betreft tippen aan Hollow Knight.