fresh news mobile
fresh news

FRESH NEWS: De hot topics van de voorbije week

Welkom bij Fresh News, een wekelijkse rubriek op de Game Mania-website. Elke vrijdag brengen we je op de hoogte van al het laatste nieuws op het gebied van games, board- en kaartgames, merchandise, content creators en technologie. Zo ga je goed geïnformeerd het weekend in en kun je op iedereen indruk maken met jouw kennis over de geekwereld! Deze keer kijken we naar het nieuws uit de periode van 17 tot en met 23 november, met onder andere de aankondiging van de remaster van The Last of Us: Part 2, de ultimate edition van Cyberpunk 2077 en een prachtig ogende fantrailer van hoe Zelda: Ocarina of Time er als tekenfilm uit zou zien.

The Last of Us: Part 2 Remastered aangekondigd

Met het gigantische succes van de televisieserie kon het niet uitblijven. Nadat er eerder al een remake van de eerste The Last of Us uitkwam op PlayStation 5 en pc, is afgelopen weekend een remaster van het tweede deel aangekondigd. Vooralsnog komt die alleen naar PlayStation 5, al zou het ons niets verbazen als pc-gamers er uiteindelijk ook mee aan de slag kunnen. Hoe dan ook kun je vanaf 19 januari 2024 de nieuwe versie van The Last of Us: Part 2 spelen op PS5 – en als je de PS4-versie al hebt betaal je maar een tientje voor een upgrade.

The Last of Us: Part 2 Remastered geeft de game in 4k weer (of 1440p opgeschaald naar 4k als je liever een stabielere framerate hebt) en bevat kortere laadtijden. Er is zelfs nieuwe content te vinden in de game, waaronder een roguelike modus genaamd No Return, waarin je diverse personages kunt besturen en elk potje weer anders verloopt, en zogenaamde ‘Lost Levels’ – content die uit de oorspronkelijke versie van het spel is gehaald. Ook is er net als in de remake van de eerste The Last of Us een speedrunmodus aanwezig, zodat je kunt proberen je snelste tijd neer te zetten.

De echte ster van de game is en blijft natuurlijk het indrukwekkende, emotionele verhaal dat in het aankomende tweede seizoen van de HBO-serie deels verfilmd gaat worden. Hoe minder we er over zeggen, hoe beter, want je moet het echt zelf ervaren als je dat nog niet hebt gedaan!

 

League of Legends Worlds 2023 trok de meeste gelijktijdige kijkers voor een esport-toernooi ooit

Afgelopen week werd League of Legends Worlds 2023 gehouden, alweer de dertiende editie van het populaire esports-toernooi rondom de immens populaire battle arena-game van Riot Games. Het toernooi kwam dit weekend tot een hoogtepunt met de finale tussen de teams Weibo Gaming en T1 afgelopen zondag, waarbij laatstgenoemde team er uiteindelijk met de winst vandoor ging.
Dat hoogtepunt is bepaald niet overdreven: tijdens het drukste moment keken er namelijk meer dan 6,4 miljoen mensen gelijktijdig naar een stream van het toernooi. Het maakt van League of Legends Worlds 2023 in één klap het best bekeken esports-toernooi ooit! League of Legends stond al jaren bekend als een van de – zo niet dé populairste esportsgame, maar dat is met deze cijfers voor eens en voor altijd bevestigd. Hieronder kun je de finale terugzien.

 
Game Mania Blog

Profielfoto van Michel Musters
Game Mania Redactie

Michel schrijft al jaren over games en speelt op zo'n beetje elk gameplatform, maar geen spel kan wat hem betreft tippen aan Hollow Knight.

Cyberpunk 2077: Ultimate Edition verschijnt op 5 december

Na vele updates en de onlangs verschenen uitbreiding kon je er op wachten: de Ultimate Edition van Cyberpunk 2077, een van de meest veelbesproken openwereldgames van de laatste jaren. Toen de game een paar jaar geleden uitkwam werd het hevig bekritiseerd vanwege de vele bugs, maar ontwikkelaar CD Projekt Red – ook bekend van The Witcher-games – ging de afgelopen jaren onvermoeibaar aan de bak om het spel te verbeteren. De kers op de taart zijn de onlangs uitgekomen uitbreiding Phantom Liberty – inclusief een compleet nieuw verhaal en gebied – en een bijbehorende update die allerlei nieuwe mogelijkheden aan de game toevoegt. 
De Ultimate Edition van Cyberpunk 2077 bevat dan ook alle verschenen updates en de uitbreiding, waardoor je hiermee een totaalpakket binnenhaalt waarmee je je een flinke tijd kunt vermaken. Dompel jezelf onder in het futuristische Night City, vol met duizelingwekkende wolkenkrabbers, een grote verscheidenheid aan missies en natuurlijk een spannend avontuur die je samen met de enige echte Johnny Silverhand – gespeeld door niemand minder dan Keanu Reeves – ervaart. De Ultimate Edition verschijnt zowel fysiek als digitaal op 5 december voor PlayStation 5, Xbox Series X en S en pc.

cyberpunk

Half-Life bestaat 25 jaar en ontvangt nieuwe update

Speelde je in de jaren 90 pc-games, dan kon je haast niet om Half-Life heen. De first-person shooter van ontwikkelaar Valve – ook bekend van het Steam-platform - heeft het genre voorgoed veranderd dankzij de naadloze spelwereld, het interessante verhaal en het onconventionele hoofdpersonage in de vorm van wetenschapper en antiheld Gordon Freeman. Dat fans bijna twintig jaar na de release van Half-Life 2 nog altijd smeken om een derde deel (al hebben we onlangs gelukkig wel de vr-game Half-Life Alyx ontvangen), spreekt boekdelen over de impact die deze reeks heeft gemaakt op het gamelandschap.

Afgelopen weekend bestond de eerste Half-Life precies 25 jaar – de game kwam namelijk uit op 19 november 1998 – en Valve heeft dat jubileum niet in stilte laten passeren. Het bedrijf bracht namelijk een update voor het spel uit die alle eigenaren van de game op Steam gratis kunnen downloaden. Met die update kan de game eindelijk in hogere resoluties worden gespeeld en worden officieel controllers en widescreens ondersteund. Verder zijn er ook bugfixes doorgevoerd, nieuwe multiplayermaps toegevoegd en is zelfs de minicampagne Half-Life Uplink aanwezig, dat al die jaren geleden via cd-roms bij magazines werd gevoegd als voorproefje op het complete spel.

Mocht dat nog niet genoeg zijn, dan kun je hieronder een nieuwe documentaire rondom deze klassieker bekijken. Met meer speeltijd van langer dan een uur is dat een waar feestje voor iedereen die Half-Life een warm hart toedraagt!

 

Zelda: Ocarina of Time als Studio Ghibli-tekenfilm

Soms weten fanatieke fans van spellen iedereen weg te blazen met projecten waar de bedrijven achter de officiële games nog een puntje aan kunnen zuigen. Zo ook YouTuber RwanLink, die vanwege het vijfentwintigste jubileumjaar van de Nintendo 64-klassieker The Legend of Zelda: Ocarina of Time besloot iets heel speciaals te maken. Hij creëerde in Unreal Engine 5 namelijk een tekenfilm gebaseerd op Nintendo’s meesterwerk, die zich nog het beste laat omschrijven als Zelda: Ocarina of Time als Studio Ghibli-animatiefilm. Hieronder kun je het eindresultaat zien – in één woord: wauw!

 

Zo ziet de nieuwe South Park-game er uit

We sluiten deze editie van Fresh News af met de eerste gameplaybeelden van het afgelopen zomer aangekondigde South Park: Snow Day, een nieuwe game gebaseerd op de bekende tekenfilmreeks. Spelers kunnen met z’n vieren Cartman, Stan, Kyle en Kenny besturen en verkennen het iconische dorpje op een dag dat er geen school is – ze hebben namelijk sneeuwvrij! Maar South Park zou South Park niet zijn als alles op rolletjes verloopt, en uiteindelijk moet het viertal zelfs de wereld zien te redden. Verwacht vooral veel actievolle gevechten, gecombineerd met de typische humor waar de reeks bekend om staat. South Park: Snowday verschijnt in de loop van aankomende maart voor PlayStation 5, Xbox Series X en S, Nintendo Switch en pc.

 

Dit was het Fresh News van deze week. Kom volgende week vrijdag terug een kijkje nemen, dan brengen we je opnieuw op de hoogte van al het laatste nieuws op het gebied van games, board- en kaartgames, merchandise, content creators en technologie.

Gepubliceerd op: 24/11/2023
Laatste update:

Profielfoto van Michel Musters
Game Mania Redactie

Michel schrijft al jaren over games en speelt op zo'n beetje elk gameplatform, maar geen spel kan wat hem betreft tippen aan Hollow Knight.