fresh news mobile
fresh news

FRESH NEWS: De hot topics van de voorbije week

Welkom bij Fresh News, een wekelijkse rubriek op de Game Mania-website. Elke vrijdag brengen we je op de hoogte van al het laatste nieuws op het gebied van games, board- en kaartgames, merchandise, content creators en technologie. Zo ga je goed geïnformeerd het weekend in en kun je op iedereen indruk maken met jouw kennis over de geekwereld! Deze keer kijken we naar het nieuws uit de periode van 10 tot en met 16 november, met onder andere de nominaties voor The Game Awards, de eerste trailer van Pokémon Concierge en nieuwe beelden van Suicide Squad: Kill the Justice League!

Genomineerden voor The Game Awards 2023 bekend

Elke december worden The Game Awards gehouden, een Amerikaanse awardshow waarin de beste games en ontwikkelaars van het jaar in het zonnetje worden gezet. Daarnaast worden er vaak ook nieuwe games onthuld en nieuwe trailers van aankomende langverwachte spellen getoond. Het is dus onmisbaar kijkvoer voor fanatieke gamers, alleen vindt de show wel altijd midden in de nacht plaats vanwege het tijdsverschil. Gelukkig houden we je bij Game Mania op de hoogte van al het laatste nieuws, mocht je je o zo belangrijke nachtrust er niet voor willen opgeven!

In de nacht van 7 op 8 december wordt de 2023-editie van The Game Awards uitgezonden, maar deze week zijn al wel de genomineerden voor de verschillende awards onthuld. Die genomineerden zijn geselecteerd door meer dan honderd wereldwijde gamesmedia en bieden dus een behoorlijk goed gemiddelde qua populaire gamereleases van dit jaar. De zes kanshebbers voor de felbegeerde award voor ‘game van het jaar’ zijn Alan Wake 2, The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom, Marvel’s Spider-Man 2, Baldur’s Gate 3, Super Mario Bros. Wonder en de remake van Resident Evil 4. Een van deze zes games gaat in december dus uitgeroepen worden tot de beste game van het jaar - wie denk jij dat er gaat winnen?

Mocht je de genomineerden voor alle andere categorieën willen inzien of zelfs je eigen stem willen uitbrengen, dan kun je dat via de officiële website van The Game Awards doen. Moge de beste games winnen!

 

Lara Croft-kaarten voor Magic the Gathering onthuld

De laatste tijd lijkt de ene na de andere Magic: The Gathering-kaartset uit te komen gebaseerd op een bekende franchise. Vanaf volgende week komt daar een nieuwe cross-over bij via Secret Lair. Dat is een speciale subcategorie van Magic die draait om relatief kleine sets. Secret Lair x Tomb Raider is een feit, en er komen zes kaarten en een Treasure-token beschikbaar gebaseerd op de gamereeks rondom Lara Croft. Vijf van de kaarten zijn gebaseerd op bestaande Magic-kaarten, maar dan herzien met een Tomb Raider-sausje. Niet alleen de heldin zelf is te zien, maar ook iconische omgevingen en wapens uit de gamereeks, zoals de Lost Valley en de boog van Lara. De kaarten zullen vanaf 20 november voor een gelimiteerde tijd beschikbaar worden gesteld via de officiële Secret Lair-website. Een geweldig voorproefje terwijl we wachten op complete decks gebaseerd op Final Fantasy, Fallout en Assassin’s Creed die de komende jaren op de planning staan!

 
Game Mania Blog

Profielfoto van Michel Musters
Game Mania Redactie

Michel schrijft al jaren over games en speelt op zo'n beetje elk gameplatform, maar geen spel kan wat hem betreft tippen aan Hollow Knight.

Microsoft geen speciale Xbox-console en controller van chocolade weg

Microsoft organiseert een wel heel speciale weggeefactie op X, oftewel het voormalige Twitter. Daar geeft het bedrijf namelijk een Xbox Series X-console weg die lijkt op een gigantische chocoladereep! Dit in verband met de komst van de bioscoopfilm Wonka, gebaseerd op het alom bekende verhaal Sjakie en de Chocoladefabriek. De console werkt echt en kan dus gewoon gebruikt worden om op te gamen, maar de bijgeleverde controller heeft een heel andere functie. Deze is namelijk van échte chocolade en kan dus opgegeten worden! Wil je hier kans op maken? Retweet dan deze tweet en gebruik de hashtag #XboxWonkaSweepstakes, en misschien beloont Microsoft jou wel met deze zoete prijs…

xbox chocolade

De eerste trailer van de nieuwe serie Pokémon Concierge

Pokémon-fans gaan knallend het jaar uit. Op 28 december verschijnt namelijk de gloednieuwe serie Pokémon Concierge op Netflix. Hieronder kun je de eerste trailer zien en mocht je al hebben gekeken, dan weet je dat het niet om een animatieserie gaat. In plaats daarvan is stop-motion-technologie gebruikt, wat de serie een unieke en enorm schattige uitstraling geeft. In Pokémon Concierge volgen we Haru, die op een Pokémon-resort arriveert en daar de vakantie van gasten zo fijn mogelijk moet maken. Natuurlijk komen er een hoop pokémon voorbij, met een speciale rol voor dat bekende gele zakmonstertje. Nee, niet Pikachu, maar Psyduck!

 

Outer Wilds en andere indietoppers getoond tijdens Nintendo’s Indie World-presentatie

Deze week zond Nintendo een nieuwe Indie World-presentatie uit. Deze streams draaien zoals de naam al aangeeft geheel om indiegames; oftewel onafhankelijk ontwikkelde spellen die vaak met een kleiner budget dan de grote titels die elk jaar uitkomen worden ontwikkeld, maar dankzij hun originele insteken daar meestal niet voor onderdoen.

Een van de leukste aankondigingen van deze Indie World is dat de geprezen game Outer Wilds op 7 december voor Nintendo Switch verschijnt. We wisten al dat er een Switch-versie in de maak was, maar zaten geruime tijd ongeduldig te wachten op een releasedatum, die er nu dus is. Over uniek gesproken: in Outer Wilds verken je een compleet zonnestelsel en bezoek je verschillende planeten. Na twintig minuten vergaat het zonnestelsel echter en begin je weer van vooraf aan. Langzaam maar zeker kom je meer te weten over de geheimen die dit heelal herbergt en zo los je uiteindelijk als het goed is het complete mysterie op. Een ervaring die nergens mee te vergelijken valt!

 

Tijdens de Indie World-presentatie kwamen nog veel meer indietitels voorbij, waaronder spellen die deze week meteen uit zijn gekomen en games die nog wat langer op zich laten wachten. Zo kunnen we in de lente van 2024 de kleurrijke Xbox-hit Planet of Lana op Switch (en PlayStation-consoles) verwachten, is Shantae Advance: Risky Revolution een nieuw avontuur rondom de stoere platformheldin gebaseerd op een GameBoy Advance-game die nooit is afgemaakt, en kunnen we alvast uitkijken naar volgende zomer, wanneer de survivalgame Core Keeper uitkomt. Hieronder kun je de gehele presentatie terugzien.

 

Nieuwe beelden van Suicide Squad: Kill the Justice League

Deze week zijn we getrakteerd op een nieuwe video rondom de aankomende actiegame Suicide Squad: Kill the Justice League. En niet zomaar een video, want het gaat om bijna twintig minuten aan nieuwe beelden, waarin we uitgebreide gameplay te zien krijgen en ontwikkelaar Rocksteady – die je misschien nog wel kent van de Batman: Arkham-games – vertelt over wat je zoal te wachten staat.

De naam geeft het al aan: in Suicide Squad: Kill the Justice League bestuur je de criminelen die onderdeel uitmaken van de Suicide Squad, waaronder de inmiddels iconische Harley Quinn. Als je de game alleen doorloopt kun je wanneer je maar wil schakelen tussen de speelbare personages, maar het is ook mogelijk om de game met drie andere spelers te doorlopen. Je neemt het op tegen de normaal zo brave superhelden uit de Justice League – Superman, Batman en consorten – aangezien die zijn gebrainwasht door slechterik Brainiac. In de video leer je nog veel meer details over deze veelbelovende game, die op 2 februari 2024 naar PlayStation 5, Xbox Series X en S en pc komt.