fresh news mobile
fresh news

FRESH NEWS: De hot topics van de voorbije week

Welkom bij Fresh News, een wekelijkse rubriek op de Game Mania-website. Elke vrijdag brengen we je op de hoogte van al het laatste nieuws op het gebied van games, board- en kaartgames, merchandise, content creators en technologie. Zo ga je goed geïnformeerd het weekend in en kun je op iedereen indruk maken met jouw kennis over de geekwereld! Deze keer kijken we naar het nieuws uit de periode van 3 tot en met 9 november, met onder andere de aankondiging van de The Legend of Zelda-film, groot nieuws over de nieuwe Grand Theft Auto, diverse onthullingen vanaf Blizzcon en een teaser van de nieuwe Mass Effect!

Film gebaseerd op The Legend of Zelda in de maak

Na het succes van The Super Mario Bros. Movie was het een kwestie van tijd, en toch verraste Nintendo vriend en vijand toen het bedrijf deze week een film gebaseerd op The Legend of Zelda aankondigde. Het gaat om een live-action film, dus met echte acteurs en gefilmde beelden, maar helaas werd er nog geen trailer getoond – de ontwikkeling gaat nu pas van start.

Duidelijk is in ieder geval dat Shigeru Miyamoto, de sterontwikkelaar die Zelda ooit bedacht, de film produceert. Hij werkt daarvoor samen met Avi Arad, de producent die bijna alle moderne Spider-Man-films op zijn naam heeft staan. Wes Ball – die we nog kennen van de Maze Runner-films en volgend jaar Kingdom of the Panet of the Apes aflevert, neemt de regie op zich.

Dan is het nu vooral wachten tot we meer te weten komen en wat te zien krijgen van deze droomfilm. Zelda is voor veel fans een uiterst belangrijke reeks en het zal dan ook een uitdaging voor Nintendo worden om aan alle hoge verwachtingen te voldoen, zeker na het succes van het eerder dit jaar verschenen Zelda: Tears of the Kingdom. We zijn in ieder geval razend benieuwd. Welke acteurs en actrices zouden gestalte geven aan de personages uit de zo geliefde gamereeks?

zelda film

Eerste Grand Theft Auto 6-trailer komt in december uit

We hebben er lang op moeten wachten, maar dat wachten wordt binnenkort eindelijk beloond: de eerste trailer van Grand Theft Auto 6 – of hoe het vervolg op deel 5 ook zal gaan heten – wordt ergens begin december getoond! Ontwikkelaar Rockstar Games heeft dat deze week bevestigd, en het internet was natuurlijk meteen in rep en roer. Niet zo vreemd ook, want met 190 miljoen verkochte exemplaren is Grand Theft Auto 5 de op één na bestverkochte game ooit. Ergens begin december – wanneer precies moet nog blijken – gaan we dus eindelijk zien wat we van het nieuwe deel in de immens populaire gamereeks kunnen verwachten.

Officieel is er nog helemaal niets bekend over de nieuwe Grand Theft Auto, maar er gaan geruchten dat het spel om twee hoofdpersonages draait, waarvan één een vrouw – een unicum binnen de reeks! Het lijkt er daarnaast op dat we in het spel terugkeren naar Vice City en omstreken, dat losjes is gebaseerd op de Amerikaanse stad Miami. Hoe dan ook hoeven we nog maar een paar weken te wachten tot we écht meer te weten komen. Natuurlijk kun je op Game Mania straks de nieuwe trailer bekijken!

Meer weten over Grand Theft Auto 6? In dit overzichtsartikel vertellen we je er alles over!

GTA 6
Game Mania Blog

Profielfoto van Michel Musters
Game Mania Redactie

Michel schrijft al jaren over games en speelt op zo'n beetje elk gameplatform, maar geen spel kan wat hem betreft tippen aan Hollow Knight.

Nieuwe World of Warcraft- en Diablo 4-uitbreidingen onthuld op Blizzcon

Afgelopen weekend werd Blizzcon gehouden, het Amerikaanse evenement dat helemaal draait om gameontwikkelaar Blizzard. Zoals inmiddels traditie is werden daar weer allerlei interessante aankondigingen voor fans van het eerder dit jaar door Microsoft overgenomen bedrijf gedaan.

De grootste aankondiging draaide om niet één, maar drie uitbreidingen voor de nog altijd populaire massive multiplayer online-game World of Warcraft. Blizzard gaat de komende jaren een overkoepelend verhaal vertellen genaamd The Worldsoul Saga, en dit verhaal wordt dus verspreid over drie nieuwe uitbreidingen verteld. De eerste uitbreiding moet ergens volgend jaar uitkomen en heet The War Within. Hierin verkennen spelers vooral de ondergrondse gebieden van spelwereld Azeroth, waar de Nerubians en de Earthen Dwarves leven. Er worden zogeheten ‘Devles’ geïntroduceerd, wat in feite uitgebreide schattenjachten zijn, en je kunt gebieden zoals The Ringing Deeps, Isle of Dorn en Azj-kahet verkennen.

Hieronder zijn al wat beelden te zien, waaronder zoals inmiddels gebruikelijk bij nieuwe WoW-uitbreiding een werkelijk episch aankondigingsfilmpje. En het is wel zo fijn om te weten dat er na The War Within dus nog twee uitbreidingen in de startblokken staan, genaamd Midnight en The Last Titan!

 
 

Zoals gezegd zijn de nieuwe World of Warcraft-uitbreidingen maar één van de vele aankondigingen die tijdens Blizzcon werden gedaan. Zo werd ook eindelijk de eerste uitbreiding op het eerder dit jaar uitgekomen Diablo 4 onthuld, genaamd Vessel of Hated. Duidelijk is dat de uitbreiding zich in de jungles van Torajan afspeelt, een locatie die fans van het eerste uur nog wel kennen uit Diablo 2, en dat het ergens aan het einde van 2024 moet verschijnen. Dat duurt helaas nog wel even, en daarom zijn er verder ook nog niet zoveel details bekend. Het aankondigingsfilmpje zet in ieder geval al de juiste toon!

 

Onder de andere aankondigingen die tijdens Blizzcon de revue passeerden, was vooral de nieuwe Overwatch 2-hero Mauga interessant. Deze gloednieuwe ‘tank’ komt in het achtste seizoen van de game beschikbaar, dat op 5 december begint. Met een betaalde battle pass kun je meteen met hem aan de slag, en met een gratis battle pass ontgrendel je hem op niveau 45. In onderstaande video’s leer je zijn achtergrondverhaal en krijg je te zien wat voor moves hij in petto heeft op het slagveld.

 

Een teaser van de nieuwe Mass Effect

In een toch al goed gevulde week op het gebied van gamenieuws deed ook Bioware een duit in het zakje. Het was afgelopen dinsdag namelijk N7 Day, dat elk jaar wordt gevierd ter ere van de Mass Effect-reeks. Om deze ‘feestdag’ niet stilletjes voorbij te laten gaan bracht bovengenoemde ontwikkelaar een korte teaser uit van de nieuwe Mass Effect waarvan we weten dat die in ontwikkeling is.

Het gaat helaas om zo’n kort filmpje dat er vrij weinig over valt te zeggen, al krijgen we wel meteen kriebels in onze buik van het ‘N7’-logo dat op het pak van het personage prijkt. We weten eigenlijk nog nagenoeg niets over de game, al gaan er geruchten dat Commander Shepard – het hoofdpersonage uit de oorspronkelijke trilogie – terugkeert. We zullen het voorlopig met deze teaser moeten doen en gaan maar weer ongeduldig verder met wachten…

 

God of War-bordspel in de maak

Spellenmaker Cmon – vooral bekend van het bordspel Zombicide – heeft aangekondigd een bordspel gebaseerd op God of War te willen maken. Om specifiek te zijn de in 2018 verschenen game, waarin een wat oudere Kratos samen met zijn zoontje Atreus de Noordse omgevingen verkent, vol met mythische trollen, draken en andere indrukwekkende monsters.

Cmon, die al ervaring heeft met de PlayStation-franchise dankzij het in 2019 verschenen kaartspel rondom God of War, werkt samen met ontwikkelaar Santa Monica Studio en uitgever Sony Interactive Entertainment om dit bordspel te creëren. Veel details zijn er nog niet, behalve dus dat de setting uit de in 2018 verschenen game gebruikt wordt. Hieronder kun je al wel de eerste twee figurines die bij het bordspel horen bekijken, en die zijn in alvast heerlijk gedetailleerd. Medio volgend jaar moet een crowdfundingcampagne opgezet worden, en als er genoeg geld opgehaald wordt – wat zeer waarschijnlijk is – kunnen we er in 2025 mee aan de slag!

GoW board game

Bèta van nieuwe shooter The Finals blijkt erg populair

Eind oktober en begin november werd er een open bèta georganiseerd voor de nieuwe shooter The Finals. Die bleek erg succesvol, want deze werd door 7,5 miljoen mensen gespeeld! Niet slecht voor een compleet nieuwe game waar op voorhand nog niet veel mensen van hebben gehoord.

Toch mag je deze snelle first-person shooter alsnog op je radar zetten, want The Finals, waarin je meedoet aan een geweldige spelshow en concurrerende teams te slim af moet zijn, speelt heerlijk soepel. Daarbij doet de mogelijkheid om complete gebouwen met de grond gelijk te maken denken aan de hoogtijdagen van de Battlefield-reeks. Dat is niet zo gek ook, want The Finals is het eerste spel van Embark Studios, een nieuwe ontwikkelaar die wordt aangestuurd door iemand die voorheen verantwoordelijk was voor de Battlefield-games. De game moet op een nog onbekend moment uitkomen op PlayStation 5, Xbox Series X en S en pc… hopelijk volgt er snel een datum!