fresh news mobile
fresh news

FRESH NEWS: De hot topics van de voorbije week

Welkom bij Fresh News, een wekelijkse rubriek op de Game Mania-website. Elke vrijdag brengen we je op de hoogte van al het laatste nieuws op het gebied van games, board- en kaartgames, merchandise, content creators en technologie. Zo ga je goed geïnformeerd het weekend in en kun je op iedereen indruk maken met jouw kennis over de geekwereld! Deze keer kijken we naar het nieuws uit de periode van 27 oktober tot en met 2 november, met onder andere een nieuw Fortnite seizoen gebaseerd op de klassieke map, zwaar weer bij Destiny-studio Bungie en de komst van nieuwe Mario Kart 8 Deluxe-tracks!

De oorspronkelijke Fortnite-map is terug

Vandaag is er een nieuw seizoen in Fortnite begonnen, en die is extra speciaal voor spelers van het eerste uur. De oorspronkelijke map uit Chapter 1 van Fortnite keert namelijk terug! Een op hol geslagen tijdmachine zorgt daarvoor, en dat betekent dat je dit seizoen de map waarmee Fortnite ooit zo groot geworden is kunt ervaren. Voor mensen die Fortnite toen ook al speelden worden dit dan ook een enorm nostalgische ervaring, en nieuwere spelers leren de klassieke map voor het eerst kennen.

Naast allerlei locaties waar de allereerste Fortnite-map om bekend stond – waaronder natuurlijk Titled Towers – keren ook verschillende wapens en voertuigen uit de beginperiode van de populaire battle royale-game terug. Wat te denken van de iconische pump action shotgun, of de kekke winkelkarretjes om mee rond te scheuren? Er zullen zelfs populaire skins uit de geschiedenis van de game beschikbaar komen, maar wel met een twist: ze worden namelijk met elkaar gecombineerd, wat voor unieke nieuwe skins zorgt!

Dit seizoen duurt extra kort: een maandje, en de battle pass bestaat dan ook maar uit vijftig tiers in plaats van de gebruikelijke honderd. De map wordt wel regelmatig van updates voorzien om zo de verschillende seizoenen van Chapter 1 te behandelen. Maar genoeg gepraat, tijd om in de vliegende bus te stappen en naar het eiland af te reizen. Where we dropping, boys?

 
 

Back to the Future-dlc voor Powerwash Simulator op komst

Het is niet voor het eerst dat we het over het populaire Powerwash Simulator hebben in Fresh News – een paar weken terug vertelden we je nog dat de virtualrealityversie van het spel op 2 november uit zou komen en nu dus beschikbaar is op Meta Quest 2, Meta Quest 3 en Meta Quest Pro. Maar spelers van de ‘gewone versie’ van de game worden gelukkig niet achtergesteld. Op 16 november komt namelijk een gloednieuwe uitbreiding voor de game uit, het Back to the Future Special Pack. De naam verraadt het al: met deze downloadbare content kun je allerlei locaties en objecten uit de klassieke filmtrilogie schoonspuiten. Wacht dacht je van Hill Valley Clocktower, of natuurlijk de tijdreizende DeLorean. Great Scott! De uitbreiding gaat 7,99 euro kosten. Je kunt Powerwash Simulator spelen op PlayStation- en Xbox-consoles, Nintendo Switch en pc.

 
Game Mania Blog

Profielfoto van Michel Musters
Game Mania Redactie

Michel schrijft al jaren over games en speelt op zo'n beetje elk gameplatform, maar geen spel kan wat hem betreft tippen aan Hollow Knight.

Destiny-ontwikkelaar Bungie kampt met ontslagronde

Het gamejaar 2023 biedt een hoop geweldige games, maar tegelijkertijd is het een minder leuke tijd voor veel mensen die werkzaam zijn in de game-industrie. Het hele jaar door verschijnen er al berichten over ontslagrondes bij ontwikkelaars en uitgevers. Zelfs bij Sony PlayStation komt het voor, zo blijkt de laatste weken. Eerder gingen er al geruchten over ontslagen bij The Last of Us-ontwikkelaar Naughty Dog en kortgeleden kregen we ook te horen dat bij LittleBigPlanet- en Dreams-studio Media Molecule mensen zijn ontslagen. En deze week is het blijkbaar de beurt aan Bungie, dat sinds vorig jaar onderdeel uitmaakt van de PlayStation-familie.

Dat er een ontslagronde bij de studio achter de Destiny-games en de oorspronkelijke Halo-spellen gaande is, werd door de topmensen binnen het bedrijf bevestigd. Het zou gaan om zo’n honderd werknemers, waaronder de legendarische componist Michael Salvatori die vooral met de muziek uit de oude Halo-games naam maakte. Er gaan daarnaast ook geruchten dat de projecten die in ontwikkeling zijn bij de studio vertraging oplopen. Destiny 2-uitbreiding The Final Shape staat qua release officieel op 27 februari 2024 gepland, maar dat zou wel eens juni kunnen worden, en de eerder dit jaar onthulde Marathon-reboot verschuift volgens geruchten naar 2025. Hopelijk komen alle getroffen voormalige werknemers elders binnen de industrie op hun pootjes terecht!

https://twitter.com/FortniteGame/status/1717889001632174342

Spannende co-op gameplay van Little Nightmares 3 getoond

Op Gamescom afgelopen zomer werd de derde game in de griezelige Little Nightmares-serie aangekondigd. De ontwikkelaar van de vorige twee delen, Tarsier Studios, heeft voor Little Nightmares 3 het stokje doorgegeven aan Supermassive Games, die we kennen van spellen als Until Dawn en de The Dar Pictures Anthology. Die weten wel raadt met horror! We zijn inmiddels net te laat voor Halloween, maar willen je alsnog onderstaande nieuwe gameplaybeelden tonen. Deze video draait helemaal om coöperatieve gameplay, want je kunt deze game – in tegenstelling tot de voorgaande delen – nu ook met een vriend of vriendin doorlopen. Dat maakt het misschien net iets minder eng! Little Nightmares 3 verschijnt in de loop van volgend jaar op Nintendo Switch, PlayStation- en Xbox-consoles en pc.

 

Op 14 december verschijnt de tweede uitbreiding voor Pokémon Scarlet en Violet

Afgelopen september verscheen The Teal Mask, het eerste deel van de uitbreiding voor Pokémon Scarlet en Violet. Maar we wisten al dat we nog een tweede uitbreiding tegoed hadden, en inmiddels is bekend dat we The Indigo Disk op 14 december kunnen verwachten. Heb je de seizoenspas dus gekocht, dan kun je eind dit jaar weer terug op avontuur in de Pokémon-games! Als uitwisselingsstudent wordt je ditmaal naar Blueberry Academy gestuurd, dat deels in de zee ligt. Hier kun je nieuwe gebieden verkennen en natuurlijk ook op nieuwe pokémon stuiten, zoals de Legendary pokémon Terapagos. Naar school gaan is dus bepaald geen straf in Pokémon Scarlet en Violet!

pokémon

De PlayStation Plus Explore-oortjes komen op 6 december uit

Sony heeft zelf oordopjes ontwikkeld om in te doen wanneer je aan het gamen bent. Deze werden tijdens Gamescom afgelopen zomer al onthuld, maar nu is er ook een daadwerkelijke releasedatum bekend. De PlayStation Pulse Explore-oortjes komen op 6 december uit, onder andere in Nederland en België. Reserveren is mogelijk vanaf 9 november.

De Pulse Explore-oordopjes kunnen kwalitatief hoogstaand geluid weergeven en filteren daarnaast ook geluiden van buitenaf weg. Ook zit er een microfoon ingebouwd, zodat je tijdens het online gamen met je medespelers kunt praten. De Pulse Explore-oortjes gaan 219,99 euro kosten. Mocht je liever een koptelefoon gebruiken, dan heb je nog iets langer geduld nodig: de PlayStation Pulse Elite-koptelefoon verschijnt op 21 februari 2024 voor 149,99 euro.

 

Laatste Mario Kart 8-dlc verschijnt aanstaande maandag

Mario Kart 8 Deluxe is verreweg de populairste Nintendo Switch-game ooit. Het is dan ook niet gek dat Nintendo het spel de afgelopen jaren ondersteunt met een constante stroom aan nieuwe content. Met de Booster Course Pass ontvang je in totaal zes sets met elk acht parcoursen, en de laatste set komt op 6 november uit. In onderstaande video krijg je te zien welke acht banen er vanaf die dag op je te wachten staan in de kartracer. En we hebben goed nieuws: eindelijk is de klassieker DK Mountain uit de GameCube-game Mario Kart: Double Dash van de partij! Alsof dat nog niet genoeg is kun je ook vier nieuwe speelbare personages verwachten, waaronder Diddy Kong en Pauline. Hierna houdt het waarschijnlijk echt op qua nieuwe content in Mario Kart 8, maar dat mag ook wel met zo’n enorm gevulde game. Rest ons alleen nog te wachten op een nieuwe Mario Kart!