fresh news mobile
fresh news

FRESH NEWS: De hot topics van de voorbije week

Welkom bij Fresh News, een wekelijkse rubriek op de Game Mania-website. Elke vrijdag brengen we je op de hoogte van al het laatste nieuws op het gebied van games, board- en kaartgames, merchandise, content creators en technologie. Zo ga je goed geïnformeerd het weekend in en kun je op iedereen indruk maken met jouw kennis over de geekwereld! Deze keer kijken we naar het nieuws uit de periode van 20 tot en met 26 oktober, met onder andere een Xbox-livestream waarin allerlei aankomende games werden getoond, het aanzienlijke succes van zowel Spider-Man 2 als Super Mario Bros. Wonder, en een samenwerking tussen Magic: The Gathering en Marvel!

Ark: Survival Ascended en meer getoond tijdens Xbox-livestream

Microsoft zond afgelopen woensdagavond een ‘Xbox Partner Preview’-livestream uit, waarin aankomende games van allerlei ontwikkelaars voorbijkwamen. Er viel flink wat te bekijken, met bijvoorbeeld de eerste beelden van Ark: Survival Ascended, een remake van het populaire Ark: Survival Evolved die op Unreal Engine 5 draait. Logischerwijs ziet de game er grafisch een stuk mooier uit, maar er worden ook allerlei extra opties toegevoegd, zoals splitscreen multiplayer.

Verder is dit de Ark waar al acht jaar miljoenen gamers van genieten: lekker overleven, bouwen en knokken met dinosauriërs dus. Een vroege versie van het spel is nu al uitgekomen op pc, en verschijnt in de loop van november ook op Xbox Series X en S en PlayStation 5. Een prima manier om de tijd te doden tot het langverwachte Ark 2 uitkomt – dat vervolg staat gepland voor een release eind 2024.

 

Tijdens de livestream kregen we ook de eerste in-game beelden van Metal Gear Solid Delta: Snake Eater te zien. Deze remake van de klassieke stealthgame Metal Gear Solid 3, waarin Snake zich een weg door de jungle baant terwijl hij stiekem vijanden omlegt en zo nu en dan zelfs op het nodige wild jaagt, draait net als Ark: Survival Ascended op Unreal Engine 5 – indrukwekkende beelden zijn dus verzekerd! De trailer laat duidelijk zien dat de sfeer van het origineel, enkele decennia geleden gemaakt door sterontwikkelaar Hideo Kojima, intact is gebleven. Rest ons alleen nog te wachten op een releasedatum. Duidelijk is dat het spel naar Xbox Series X en S, PlayStation 5 en pc komt. Kun je nou echt geen geduld opbrengen, dan is onlangs een Metal Gear Solid-collectie uitgekomen waar de oorspronkelijke versie ook in zit.

 

Er werd nog veel meer tijdens de Xbox-livestream getoond. Zo legde een nieuwe trailer van het volgend jaar te verschijnen Like a Dragon: Infinite Wealth de nadruk op een eiland die je – vergelijkbaar met Animal Crossing – helemaal naar je eigen smaak kunt inrichten, en gooide de nieuwe game van de makers van Everybody’s Gone to the Rapture, genaamd Still Wakes the Deep, hoge ogen met griezelige beelden. De gehele presentatie is hieronder te zien!

 

Spider-Man 2 en Super Mario Bros. Wonder doen het erg goed

Zowel Nintendo als Sony zullen in hun nopjes zijn. Super Mario Bros. Wonder voor de Nintendo Switch en Marvel’s Spider-Man 2 voor PlayStation 5 kwamen beiden afgelopen vrijdag uit en blijken gigantische verkoopsuccessen. Om met die laatste te beginnen: Sony heeft aangekondigd dat het spel in de eerste 24 uur van release meer dan 2,5 miljoen keer over de toonbank vloog. Daarmee is het de snelst verkochte game van PlayStation Studios ooit! In een interview dat onlangs werd gepubliceerd hintte de ontwikkelaar zelfs al naar plannen voor een Spider-Man 3, al is er van een officiële aankondiging zo kort nadat deel 2 is uitgekomen natuurlijk nog geen sprake. Hoe dan ook raden we iedereen aan met een voorliefde voor de lekker normaal gebleven superheld uit New York om meteen met Spider-Man 2 aan de slag te gaan, mocht je nog niet aan het spelen zijn.

En dan Super Mario Bros. Wonder: Nintendo liet via social media weten dat het de snelst verkochte Super Mario-game ooit is in Europa! Mario is dus populairder dan ooit – niet zo gek ook aangezien de animatiefilm rondom de mascotte eerder dit jaar in de bioscoop draaide – en dat werpt zijn vruchten af op het gebied van gameverkoop. De vele mensen die Super Mario Bros. Wonder hebben aangeschaft zullen daar vast geen spijt van hebben, want het is de meest verrassende tweedimensionale Mario-platformer in jaren, vol met origineel leveldesign en heerlijk gevarieerde levels. Of zoals Mario tegenwoordig graag zegt: wowie zowie!

spiderman 2 stats
Game Mania Blog

Profielfoto van Michel Musters
Game Mania Redactie

Michel schrijft al jaren over games en speelt op zo'n beetje elk gameplatform, maar geen spel kan wat hem betreft tippen aan Hollow Knight.

De Fallout-televisieserie gaat in april 2024 in première

Een paar maanden geleden kregen we nog te horen dat de televisieserie gebaseerd op Fallout ergens in 2024 zal verschijnen, maar inmiddels hebben we een precieze datum te pakken. De eerste aflevering komt namelijk op 12 april 2024 op streamingdienst Amazon Prime Video te staan. Dat werd onthuld via een korte teaser op social media. We hebben nu dus in ieder geval een datum om naar af te tellen!

De Fallout-franchise is al decennialang bekend bij veel gamers. Sinds Fallout 3 wordt de reeks ontwikkeld door Bethesda, het bedrijf dat tevens verantwoordelijk is voor The Elder Scrolls-games en Starfield. De games spelen zich af in een Amerika dat door een nucleaire winter is verwoest, waar je na je hele leven in een schuilkelder te hebben gezeten eindelijk de wijde wereld in trekt en moet zien te overleven tussen de criminelen en ‘ghouls’ – oftewel mensen die door radioactieve straling behoorlijk zijn veranderd qua uiterlijk.

De aankomende televisieserie wordt mede gemaakt door het creatieve team achter de serie Westworld, en bevat acteurs als Walter Goggins (bekend van Justified) en Kyle MacLachlan (Twin Peaks). Het is nu wachten op een eerste officiële trailer…

https://twitter.com/falloutonprime/status/1716468771521434080

Samenwerking tussen Magic: The Gathering en Marvel aangekondigd

We hebben het al vaker in deze rubriek opgemerkt: de cross-overs tussen trading card game Magic: The Gathering en compleet andere franchises zijn echt supertof. Recentelijk zijn bijvoorbeeld kaarten uitgekomen gebaseerd op The Lord of the Rings en Doctor Who, en er zit nog veel meer aan te komen. Deze week werd bijvoorbeeld een samenwerking met Marvel aangekondigd. Dat betekent dat er Magic-kaarten gebaseerd op de Marvel-comics zullen verschijnen, met daarop je favoriete superhelden en schurken!

Volgens Magic-producent Hasbro beslaat de samenwerking meerdere jaren en meerdere kaartensets. Het gaat helaas nog wel even duren voordat we hier meer van te zien krijgen, want de eerste kaarten van deze cross-over verschijnen pas in 2025. Tot die tijd staat er gelukkig nog genoeg moois op stapel, waaronder de Jurassic World-spin-off in november en Magic-kaarten gebaseerd op Fallout in maart 2024. En daar blijft het niet bij qua cross-overs met bekende games: de komende jaren moeten er bijvoorbeeld kaartensets gebaseerd op Final Fantasy en Assassin’s Creed verschijnen!

 

Eindelijk nieuwe beelden van Star Citizen-campagne Squadron 42 getoond

Echt waar: pc-game Star Citizen is al zo’n twaalf jaar in ontwikkeling. De langverwachte ruimtegame heeft in die tijd meer dan 600 miljoen dollar (!) opgehaald via crowdfunding, maar nog altijd is de game niet af – al kunnen fans wel al geruime tijd een vroege versie spelen. Het is vooral wachten op Squadron 42, een singleplayercampagne voor het spel die eigenlijk al in 2014 uit had moeten komen. Maar aan het lange wachten lijkt nu langzaam maar zeker een einde te komen, want ontwikkelaar Cloud Imperium Games heeft nieuwe beelden van Squadron 42 gedeeld, en laat weten dat het nu vooral de puntjes op de i zet. Dat kan nog even duren, maar duidelijk is in ieder geval dat het leeuwendeel van de ontwikkeling achter de rug is. We hebben er engelengeduld voor moeten opbrengen, maar dan heb je straks ook wat… Bekijk de nieuwe beelden hieronder!

 

PlayStation-iconen bezoeken Champions League-wedstrijd

Vorige week wezen we je al op een indrukwekkende nieuwe marketingcampagne rondom Xbox. We houden bij Game Mania van álle gamesystemen, dus deze week zetten we een nieuwe commercial van PlayStation in het zonnetje. Het gaat specifiek om een Champions League-reclame. PlayStation is al jarenlang een belangrijke sponsor van het voetbaltoernooi, en de commercials die het bedrijf op basis daarvan maakt zijn vaak erg leuk om te zien. Zo ook deze nieuwe, waarin we bekende gezichten zoals Joel en Ellie, Kratos, Spider-Man en zelfs Astro Bot voorbij zien komen tijdens een potje voetbal!

 

Dit was het Fresh News van deze week. Kom volgende week vrijdag terug een kijkje nemen, dan brengen we je opnieuw op de hoogte van al het laatste nieuws op het gebied van games, board- en kaartgames, merchandise, content creators en technologie.

Gepubliceerd op: 27/10/2023
Laatste update: