fresh news mobile
fresh news

FRESH NEWS: De hot topics van de voorbije week

Welkom bij Fresh News, een wekelijkse rubriek op de Game Mania-website. Elke vrijdag brengen we je op de hoogte van al het laatste nieuws op het gebied van games, board- en kaartgames, merchandise, content creators en technologie. Zo ga je goed geïnformeerd het weekend in en kun je op iedereen indruk maken met jouw kennis over de geekwereld! Deze keer kijken we naar het nieuws uit de periode van 29 september tot en met 5 oktober, met onder andere de nieuwe Warzone-map, een goudkleurige Xbox-controller en officiële Lego gebaseerd op Animal Crossing!

Urzikstan is de nieuwe Call of Duty: Warzone-map

We worden bedolven onder Call of Duty-nieuws de laatste weken. Ook niet zo gek, aangezien op 10 november Call of Duty: Modern Warfare 3 verschijnt. Een nieuwe Call of Duty-game betekent ook dat het immens populaire Warzone een opfrisbeurt krijgt, en wel in de vorm van een compleet nieuwe map genaamd Urzikstan.

Zoals de naam al weggeeft, is de map gesitueerd in het fictieve land gelegen op de grens tussen Oost-Europa en het Midden-Oosten – eerdere Call of Duty-games speelden zich hier al af. Volgens de makers kunnen we een iets kleinere map verwachten die volgestampt zit met interessante plekken om shoot-outs te houden. In onderstaande video krijg je een beter beeld van de map, die in december – tijdens het nieuwe eerste seizoen van Modern Warfare 3 en Warzone – moet verschijnen.

 

Goudkleurige Xbox-controller onthuld

Als jij ook helemaal wild wordt van alles dat blinkt als goud, dan zit je wel goed met deze nieuwe Xbox-controller die Microsoft deze week heeft aangekondigd. De Gold Shadow Special Edition-controller heeft namelijk een goudkleurige voorkant. De zwartkleurige knoppen zorgen tegelijkertijd voor wat variatie tussen al dat bling-bling. De controller is vanaf 17 oktober beschikbaar en gaat 69,99 euro kosten. Op die manier speel je in stijl door je favoriete Xbox-games – of natuurlijk op pc of op je smartphone, want daar werkt de controller ook gewoon op.

Game Mania Blog

Profielfoto van Michel Musters
Game Mania Redactie

Michel schrijft al jaren over games en speelt op zo'n beetje elk gameplatform, maar geen spel kan wat hem betreft tippen aan Hollow Knight.

The Last of Us-multiplayergame mogelijk in de problemen

Mogelijke problemen bij sterontwikkelaar Naughty Dog. De website Kotaku claimt van bronnen te hebben vernomen dat de ontwikkeling van de nog naamloze multiplayergame die zich in het The Last of Us-universum afspeelt, zo goed als stilstaat. Eerder dit jaar werd de game, die enkele jaren geleden al werd aangekondigd, uitgesteld.

Daarnaast zouden de contracten van 25 tijdelijke werknemers vroegtijdig zijn opgeheven. Het zou hierbij vooral gaan om mensen die games op bugs en andere problemen testen. Of de ontslagen gerelateerd zijn aan het multiplayerspel is niet duidelijk.

De oorspronkelijke versie van de eerste The Last of Us had een fijne multiplayermodus genaamd Factions. In The Last of Us: Part 2 ontbrak deze helaas, maar gelukkig kregen we al snel te horen dat de multiplayermodus tot een compleet nieuwe game uitgebouwd zou worden. Met al die geruchten is het nu nog maar de vraag of we dit spel ooit kunnen spelen. Naast wat artwork zijn er zelfs nog nooit beelden van het spel gedeeld. We hebben er alle vertrouwen in dat we in de toekomst nog genoeg toffe games van deze getalenteerde ontwikkelstudio kunnen spelen, maar we zijn wel benieuwd of dit multiplayerproject daar één van gaat zijn…

Genieten van filmische Spider-Man 2-trailer

Met nog maar twee weken te gaan voor de releasedatum van Marvel’s Spider-Man 2 beginnen we aardig ongeduldig te worden, en deze nieuwe trailer helpt daar bepaald niet bij! De video bevat geen daadwerkelijke gameplay, maar dit cinematische meesterwerkje vat wel heel goed samen wat we kunnen verwachten. We zien namelijk Peter Parker en Miles Morales – oftewel de twee superhelden in spandex pakjes die New York en omstreken veilig houden – in een gevecht met Venom verzeild raken. Op 20 november is het zover, dan kun je Spider-Man 2 eindelijk spelen op je PlayStation 5!

 

Lego Animal Crossing-sets in de maak

In deze rubriek hebben we het met enige regelmaat over Lego-sets gebaseerd op games. Gezien het feit dat er steeds meer Lego uitkomt gebaseerd op onze favoriete games, lijken deze sets het behoorlijk goed te doen. Ook Nintendo werkt steeds fanatieker samen met Lego, en nu niet alleen meer in combinatie met Super Mario. Er wordt namelijk gewerkt aan Lego gebaseerd op Animal Crossing! Buiten onderstaande teaser is er nog helemaal niets bekend over wat we kunnen verwachten, maar gezien het concept van de franchise – je eigen huizen en complete dorpen bouwen – past dit natuurlijk perfect bij Lego! Hopelijk komen we er snel meer over te weten.

https://www.youtube.com/shorts/0cr_GRfXsz0

https://twitter.com/NintendoNL/status/1709902652954304661

Virtual reality-versie van PowerWash Simulator in aantocht

Je kunt de wereldbevolking in twee groepen verdelen: de mensen die PowerWash Simulator hebben gespeeld en er niet uitgepraat over raken hoe leuk het spel is, en de mensen die het nog nooit hebben gespeeld en niets van het enthousiasme van de andere groep begrijpen. Geloof ons: die eerste groep heeft gelijk, PowerWash Simulator is een waar genot! Met een hogedrukspuit sproei je allerlei objecten en gebouwen schoon, en dat is simpelweg erg leuk om te doen. Op 2 november gaat het een nóg mooiere ervaring worden, want dan komt de virtualrealityversie van de game uit op de Meta Quest 2, Meta Quest 3 en Meta Quest Pro. Als je dus een van die vr-helmen in je bezit hebt en je de game aanschaft, lijkt het allemaal nog levensechter.

 

Live-action project gebaseerd op Cyberpunk 2077 in ontwikkeling

Cyberpunk 2077 is weer helemaal hot de laatste weken. Niet alleen is de game sterk verbeterd dankzij een gratis update, sinds kort is ook de uitbreiding Phantom Liberty verkrijgbaar. En daar blijft het niet bij: ontwikkelaar CD Projekt Red – de studio die tevens verantwoordelijk is voor The Witcher-games – heeft eerder al aangegeven aan een vervolg te werken. En nu heeft het ook nog eens aangekondigd dat men is begonnen aan een live-action project rondom Cyberpunk, met acteurs van vlees en bloed dus. Dat is belangrijk om er bij te vermelden, want eerder verscheen op Netflix al de uitstekende animatieserie Cyberpunk: Edgerunners. Veel details zijn er nog niet – het is zelfs niet duidelijk of het om een serie of film gaat – maar duidelijk is wel dat CD Projekt Red de handen ineen slaat met mediabedrijf Anonymous Content. Het gaat waarschijnlijk nog wél een flinke tijd duren voordat we er meer van gaan zien, want men zoekt nu nog naar een scenarioschrijver.

Dit was het Fresh News van deze week. Kom volgende week vrijdag terug een kijkje nemen, dan brengen we je opnieuw op de hoogte van al het laatste nieuws op het gebied van games, board- en kaartgames, merchandise, content creators en technologie.

Gepubliceerd op: 06/10/2023
Laatste update:

Profielfoto van Michel Musters
Game Mania Redactie

Michel schrijft al jaren over games en speelt op zo'n beetje elk gameplatform, maar geen spel kan wat hem betreft tippen aan Hollow Knight.