fresh news mobile
fresh news

FRESH NEWS: De hot topics van de voorbije week

Welkom bij Fresh News, een wekelijkse rubriek op de Game Mania-website. Elke vrijdag brengen we je op de hoogte van al het laatste nieuws op het gebied van games, board- en kaartgames, merchandise, content creators en technologie. Zo ga je goed geïnformeerd het weekend in en kun je op iedereen indruk maken met jouw kennis over de geekwereld! Deze keer kijken we naar het nieuws uit de periode van 22 tot en met 28 september, met onder andere de Complete Edition van Horizon Forbidden West, een aantal zeer interessante toonstellingen in musea en diverse op games gebaseerde animatieseries van Netflix!

Horizon Forbidden West: Complete Edition komt naar PS5 en pc

Begin vorig jaar kwam het bejubelde vervolg op Horizon Zero Dawn uit voor PlayStation 4 en PlayStation 5. Het door het Nederlandse Guerrilla Games ontwikkelde Horizon Forbidden West maakte alle beloftes waar door een gigantische spelwereld te bieden vol met prachtige vergezichten, spannende robotgevechten en interessante personages voor heldin Aloy om te ontmoeten en te helpen. Deze week heeft Sony de Complete Edition aangekondigd, die gebundeld komt met de pas verschenen uitbreiding Burning Shores en diverse andere extra’s. Op 6 oktober verschijnt dit totaalpakket al op PlayStation 5, en ergens begin 2024 kunnen ook eindelijk pc-gamers aan de slag met de game.

 

Assassin’s Creed ervaar je vanaf 16 november in virtual reality

Assassin’s Creed Mirage is niet de enige nieuwe game in de populaire reeks die dit najaar op stapel staat. Op 16 november komt namelijk Assassin’s Creed Nexus VR uit voor Meta Quest-headsets. Je leest het goed: je kunt straks Assassin’s Creed in virtual reality ervaren! Speciaal voor de game keren we terug naar verschillende locaties uit eerdere delen, en gaan we op avontuur met personages die de fans inmiddels goed kennen, namelijk niemand minder dan Ezio, Connor en Kassandra!

Je kunt Assassin’s Creed Nexus VR straks spelen met een Meta Quest 2, Meta Quest 3 en Meta Quest Pro. Vooralsnog is de game helaas niet aangekondigd voor de PlayStation VR2, al hopen we natuurlijk vurig dat dit nog staat te gebeuren. Mocht je nou snel misselijk worden van vr-games, dan is het in ieder geval goed om te weten dat Ubisoft allerlei handigheidjes in het spel heeft gecreëerd om dat zoveel mogelijk tegen te gaan.

 

En zit je écht niet op vr te wachten, dan verschijnt op 5 oktober natuurlijk Assassin’s Creed Mirage, waarvan je hieronder de launchtrailer kunt bekijken. Het zijn mooie tijden voor Assassin’s Creed-fans, zoveel is zeker!

 
Game Mania Blog

Profielfoto van Michel Musters
Game Mania Redactie

Michel schrijft al jaren over games en speelt op zo'n beetje elk gameplatform, maar geen spel kan wat hem betreft tippen aan Hollow Knight.

Diverse gametentoonstellingen in musea te bezoeken

Games nemen langzaam maar zeker ook musea over. In ieder geval in Nederland, waar je de komende tijd meerdere gametentoonstellingen kunt bezoeken. Zo is in het Van Gogh Museum te Amsterdam de Pokémon-Van Gogh-collectie te zien. Dat houdt in dat er schilderijen met Pokémon erop te zien zijn, maar dan geïnspireerd door het werk van de wereldberoemde schilder Vincent van Gogh. En als je er toch bent, dan kun je een speciale speurtocht houden met als beloning een exclusieve Pokémon Trading Card! De expositie kun je vanaf nu tot en met 7 januari bezoeken. Lees er meer over op de officiële site.

Maar daar blijft het niet bij. Heb je Zelda: Tears of the Kingdom al uitgespeeld? Dan wordt het tijd voor je volgende epische reis, en wel naar Groningen! Dat is misschien een aardige afstand van je woonplaats, maar het is vanaf 4 november toch de moeite waard om die reis te af te leggen. In het Storyworld-museum in het Forum-gebouw wordt daar vanaf die datum namelijk een The Legend of Zelda-expositie gehouden. Je kunt daar allerlei interessante dingen bekijken en lezen over de geschiedenis van de wereldberoemde Nintendo-reeks, inclusief veel artwork en een aantal interessante objecten die er mee te maken hebben. Tickets kun je hier bestellen.

Tales of the Shire: A The Lord of the Rings Game in de maak

Er is geen twijfel over mogelijk dat Hobbits de gezelligste wezens in het The Lord of the Rings-universum zijn. We krijgen dan ook meteen een warm gevoel van binnen bij het zien van de eerste teaser trailer van Tales of the Shire: A The Lord of the Rings Game. Gezien de naam – Shire staat voor de Gouw, de woonplaats van Hobbits – draait die game in zijn geheel om de eetgrage figuren met harige voeten uit Midden-Aarde. Veel meer details hebben we op dit moment helaas nog niet, alleen dat Private Division (een uitgeverslabel van Take-Two) samenwerkt met Weta Workshop aan de game. Dat bedrijf uit Nieuw-Zeeland heeft de special effects uit de The Lord of the Rings-films gemaakt, dus dat moet wel goed zitten in deze game! Het spel moet ergens volgend jaar op pc en consoles uitkomen.

 

De grote baas van PlayStation vertrekt volgend jaar

Schokkend nieuws: Jim Ryan, de huidige CEO van Sony Interactive Entertainment – oftewel de tak van Sony die over PlayStation gaat – pakt de biezen. Maart 2024 zal zijn laatste werkmaand zijn. Van kwaad bloed lijkt in ieder geval geen sprake, want de topman laat weten alle vertrouwen te hebben in het PlayStation-merk, ook na zijn vertrek. Ryan was bijna dertig jaar werkzaam binnen het bedrijf en heeft PlayStation zo groot gemaakt in Europa, voordat hij in 2019 de rol van CEO op zich nam.

Duidelijk is dat hij volgend jaar tijdelijk vervangen gaat worden door iemand anders binnen het bedrijf, terwijl er op zoek gegaan wordt naar een permanente nieuwe CEO. Bedankt voor al het speelplezier, Jim, en het ga je goed!

Netflix pakt uit met verschillende animatieseries gebaseerd op games

Dat Netflix met animatieseries rondom videogames een gat in de markt heeft gevonden is inmiddels overduidelijk. Series als Castlevania, Arcane en Sonic Prime worden goed ontvangen en natuurlijk speelt het streamingbedrijf daar op in met nog veel meer aankomend lekkers. Deze week heeft het bedrijf dan ook een aantal trailers getoond van animatieseries die het op stapel heeft.

Zo verschijnt volgend jaar Tomb Raider: The Legend of Lara Croft, natuurlijk een serie rondom de iconische avonturierster. De eerste trailer geeft behalve toffe actie nog niet veel prijs, maar het lijkt erop dat de show zich afspeelt in hetzelfde universum als de reboot-gamereeks van de afgelopen jaren. Ergens binnenkort verschijnt daarnaast een animatieserie gebaseerd op Devil May Cry, bedacht door Adi Shankar, die van Castlevania ook al zo’n succes maakte. De trailer van Captain Laserhawk: A Blood Dragon Remix valt vooral op door de speelse humor. De serie, die vanaf 19 oktober online komt te staan, is gebaseerd op Far Cry 3-uitbreiding Blood Dragon en toont diverse bekende Ubisoft-personage, waaronder Altaïr en Rayman! En wil je tot slot nú al iets leuks op Netflix bekijken dat aan games gerelateerd is, dan is inmiddels het eerste seizoen van de spin-off serie Castlevania: Nocturne beschikbaar. Daar zie hieronder de eerste zeven minuten van!