fresh news mobile
fresh news

FRESH NEWS: De hot topics van de voorbije week

Welkom bij Fresh News, een wekelijkse rubriek op de Game Mania-website. Elke vrijdag brengen we je op de hoogte van al het laatste nieuws op het gebied van games, board- en kaartgames, merchandise, content creators en technologie. Zo ga je goed geïnformeerd het weekend in en kun je op iedereen indruk maken met jouw kennis over de geekwereld! Deze keer kijken we naar het nieuws uit de periode van 15 tot en met 21 september, met uitgelekte informatie over een nieuw Xbox Series X-model, de releasedatum van Like a Dragon: Infinite Wealth, een bordspel gebaseerd op Horizon Forbidden West en nog veel meer!

Bestaan van nieuw Xbox Series X-model en -controller uitgelekt

Oeps! In verband met een rechtszaak die eerder dit jaar werd gehouden, moest Microsoft allerlei documenten over de Xbox-strategie van het bedrijf uploaden naar de website van de rechtbank. Het bedrijf uploadde per ongeluk echter de onaangepaste versies van die documenten, waardoor allerlei strikt vertrouwelijke informatie over de toekomst van Xbox op straat kwam te liggen. Het gaat met name om strategieën die een paar jaar geleden uiteen zijn gezet, dus hoeveel er op dit moment nog van klopt valt niet te zegge. Toch geeft ons een interessante blik op wat het bedrijf in de nabije toekomst eventueel van plan zou kunnen zijn.

Het meest opvallende is de vertoning van een nieuw Xbox Series X-model, die de codenaam Brooklin draagt. In de illustratie is te zien dat de console een cilindervorm heeft en niet 1TB, maar 2TB aan schijfruimte bevat. Dat is wel zo handig, want er zou geen diskdrive in het apparaat zitten. Deze nieuwe versie van de console stond enkele jaren geleden in ieder geval gepland voor een release in november 2024, maar of dat nog steeds het geval is, is onbekend. Vlak daarvoor zou ook een nieuw Xbox Series S-model moeten verschijnen, maar daar is beduidend minder over bekend.

De illustraties onthulden ook een nieuwe Xbox-controller met de projectnaam ‘Sebile’. Deze zou met een heroplaadbare batterij worden geleverd en ook gyro-technologie bevatten zodat bewegingen geregistreerd worden. Daarnaast zou het indrukken van de knoppen en het bewegen van de analoge sticks minder geluid maken dan op de huidige Xbox-controllers. Tot slot zou Microsoft mogelijk van plan zijn om in 2028 compleet nieuwe Xbox-consoles uit te brengen.

De gelekte documenten toonden trouwens nog veel meer interessante details, waaronder een paar jaar oude planning van Bethesda-games. Ook hier is het nog maar de vraag hoeveel van die informatie nog klopt, maar er zouden in ieder geval spellen als Doom Year Zero, Dishonored 3 en Ghostwire: Tokyo 2 in de maak zijn. Daarnaast zou er gewerkt worden aan remasters van The Elder Scrolls 4: Oblivion en Fallout 3!

Microsoft zelf heeft inmiddels aangegeven dat het om een stomme fout gaat en verzekert fans dat veel van bovengenoemde informatie niet meer helemaal up-to-date is. We zijn dan ook benieuwd wat er de komende jaren zoal realiteit wordt!

Like a Dragon: Infinite Wealth komt op 26 januari uit

De bovengenoemde Xbox-geruchten zijn nog alles behalve zeker, maar wél officieel is de releasedatum van Like a Dragon: Infinite Wealth. Die game komt namelijk op 26 januari 2024 uit, zodat we na dit goedgevulde gamejaar al meteen sterk het volgende jaar kunnen beginnen! Het is alweer het achtste deel in de Like a Dragon-reeks, die vroeger nog bekend stond als de Yakuza-serie. In Infinite Wealth besturen we zowel Kazuma Kiryu als Ichiban Kasuga, de twee hoofdpersonages uit de eerdere games. Naast dat we zoals gebruikelijk Japan kunnen verkennen en daar allerlei gekke dingen kunnen doen en in spectaculaire gevechten verzeild raken, speelt een gedeelte van de game zich ook in Hawaï af.

Mocht je nou niet kunnen wachten tot het spel op pc, PlayStation- en Xbox-consoles uitkomt, dan raden we je aan om op 9 november de spin-off Like a Dragon Gaiden: The Man Who Erased His Name aan te schaffen. Die game wordt namelijk geleverd met een demo van Infinite Wealth! En nog meer goed nieuws: Like a Dragon Gaiden komt op releasedag meteen op Xbox Game Pass uit.

 
Game Mania Blog

Profielfoto van Michel Musters
Game Mania Redactie

Michel schrijft al jaren over games en speelt op zo'n beetje elk gameplatform, maar geen spel kan wat hem betreft tippen aan Hollow Knight.

Horizon Forbidden West-bordspel aangekondigd

Steamforged Games heeft als expertise het maken van bordspellen gebaseerd op populaire videogames. Je kent ze misschien wel van bordspellen gebaseerd op Resident Evil, Monster Hunter of het aankomende Elden Ring-bordspel. Ook hebben ze al een bordspel gebaseerd op Horizon Zero Dawn op hun naam staan, die in 2020 uitkwam.

Deze week heeft het bedrijf plannen aangekondigd om ook Horizon Forbidden West om te vormen tot bordspel, onder de naam Horizon Forbidden West: Seeds of Rebellion. Daarvoor werkt men nauw samen met het Amsterdamse Guerrilla Games – de ontwikkelaar van de games – om er voor te zorgen dat het verhaal van het spel goed past binnen het universum. Het bordspel krijgt namelijk een uniek verhaal, die zich afspeelt nog voordat hoofdpersonage Aloy een bezoek aan de Forbidden West brengt.

In grote lijnen moet het spel vergelijkbaar worden met eerdere bordspellen van Steamforged. Als zogeheten Marshals verken je het Tenkath-gebied binnen de Forbidden West en probeer je de vrede te bewaren tussen de drie stammen die daar leven. Natuurlijk worden er ook gevechten gehouden tegen de indrukwekkende mechanische beesten waar de reeks bekend om staat, waar dan ook nieuwe miniatuurfiguren voor worden gemaakt. Het spel is bestemd voor maximaal vier spelers en het is de bedoeling dat je met je medespelers samenwerkt.

Ook leuk om te weten: mocht je het Horizon Zero Dawn-bordspel hebben gekocht, dan kun je de miniaturen uit die game ook gebruiken voor dit spel. Althans, als het ooit gemaakt wordt. Op 21 november moet een Kickstarter-campagne starten om geld op te halen zodat Steamforged er mee aan de slag kan. Maar gezien het succes van eerdere bordspellen van het bedrijf zit dat waarschijnlijk wel goed.

De Zombies-modus en multiplayermaps van Call of Duty: Modern Warfare 3 getoond

Nu we alsmaar dichter bij de release van Call of Duty: Modern Warfare 3 komen, wordt er steeds meer van het spel onthuld. Zo is er een eerste video uitgekomen van de Zombies-modus. Je leest het goed: voor het eerst bevat een Modern Warfare-game ook een modus waarin je het met andere spelers opneemt tegen hordes zombies. De trailer geeft nog niet veel van de daadwerkelijke gameplay prijs, maar Activision heeft al wel laten weten dat spelers voor het eerst een open spelwereld kunnen verwachten.

 

Daarnaast zijn er onlangs beelden uitgebracht van de multiplayermaps die vanaf releasedag in Modern Warfare 3 zitten. Het gaat om alle zestien maps die oorspronkelijk al in het in 2009 verschenen Modern Warfare 2 zaten. Mensen met een voorliefde voor die klassieke shooter kunnen dus al hun favoriete maps opnieuw beleven, in een nieuw jasje natuurlijk! Maar geen nood als je liever op compleet nieuwe maps speelt: die worden na de release van de game er nog aan toegevoegd. Call of Duty: Modern Warfare 3 komt op 10 november uit op pc, PlayStation- en Xbox-consoles.

 

Japanse cult-ontwikkelaars komen met actiegame Hotel Barcelona

Twee van de meest excentrieke Japanse ontwikkelaars hebben de handen ineengeslagen voor het spel Hotel Barcelona, zo werd deze week tijdens de Tokyo Game Show aangekondigd. Goichi ‘Suda51’ Suda ken je waarschijnlijk wel van de lekker actievolle No More Heroes-spellen, en Hidetaka ‘Swery’ Suehiro is vooral bekend van de Deadly Premonition-games.

Het tweetal brengt in de loop van 2024 de tweedimensionale actiegame Hotel Barcelona uit op PlayStation 5, Xbox Series X en S en pc. De game speelt zich af in het gelijknamige hotel waar allerlei seriemoordenaars samenkomen, en biedt snelle platformactie in zeven verschillende gebieden die daar onderdeel van uitmaken, zoals een casino. Daarbij hebben de makers zich laten inspireren door allerlei horrorgenres, die terugkeren in de vorm de verschillende eindbazen die spelers staan op te wachten. Zeker gezien de reputatie van beide heren is dit een veelbelovend concept!

 

Everywhere is de nieuwe game van de Grand Theft Auto-producent

Leslie Benzies was jarenlang de producent van de Grand Theft Auto-games en Red Dead Redemption. Tegenwoordig werkt hij niet meer bij Rockstar, maar runt hij in Schotland zijn eigen studio, genaamd Build A Rocket Boy. Daar werkt hij aan de game Everywhere, waar je hieronder een gloednieuwe trailer van kunt bekijken.

Everywhere omschrijven is knap lastig, maar de maker zelf noemt het de echte versie van Ready Player One. Het komt er op neer dat spelers hun eigen avonturen, racespellen of zelfs complete games kunnen creëren en delen met de wereld. Ergens kun je Everywhere dus vergelijken met spellen als Roblox, of de Creative-modus van Fortnite. Daarbij moet het mogelijk zijn om dezelfde uitgebreide openwereldactie te creëren als bijvoorbeeld de GTA-games, en ook Benzies zelf maakt een actievolle game binnen Everywhere, genaamd Mindseye.

Veel is vooralsnog onduidelijk – er is zelfs geen releasedatum bekend – maar ergens binnenkort moet er een alfaversie van Everywhere speelbaar worden op pc. Geïnteresseerden kunnen zich hier aanmelden voor die testversie, en misschien ben jij dan wel een van de eerste mensen die er mee aan de slag mag gaan!

 

Bekijk uitgebreide gameplay van Dragon’s Dogma 2

We beëindigen deze editie van Fresh News met een nieuwe gameplayvideo van Dragon’s Dogma 2. Het origineel was een ware culthit voor Capcom, mede dankzij de uitdagende gameplay en de tot de verbeelding sprekende middeleeuwse spelwereld vol met grote monsters om het tegen op te nemen. Dit vervolg belooft alle elementen die Dragon’s Dogma zo populair maakte terug te brengen, waaronder verschillende klassen die een groot verschil maken tijdens het spelen en de mogelijkheid om computergestuurde partyleden aan te stellen. De beelden smaken in ieder geval naar meer, maar helaas weten we op dit moment nog niet wanneer Dragon’s Dogma 2 op PlayStation 5, Xbox Series X en S en pc verschijnt. Niet bekend met Dragon’s Dogma? Je kunt een geüpdatet versie van de game op PS4, Xbox One, Nintendo Switch en pc spelen, en er staat zelfs een animatieserie gebaseerd op de game op Netflix!

 

Dit was het Fresh News van deze week. Kom volgende week vrijdag terug een kijkje nemen, dan brengen we je opnieuw op de hoogte van al het laatste nieuws op het gebied van games, board- en kaartgames, merchandise, content creators en technologie.

Gepubliceerd op: 22/09/2023
Laatste update:

Profielfoto van Michel Musters
Game Mania Redactie

Michel schrijft al jaren over games en speelt op zo'n beetje elk gameplatform, maar geen spel kan wat hem betreft tippen aan Hollow Knight.