fresh news mobile
fresh news

FRESH NEWS: De hot topics van de voorbije week

Welkom bij Fresh News, een wekelijkse rubriek op de Game Mania-website. Elke vrijdag brengen we je op de hoogte van al het laatste nieuws op het gebied van games, board- en kaartgames, merchandise, content creators en technologie. Zo ga je goed geïnformeerd het weekend in en kun je op iedereen indruk maken met jouw kennis over de geekwereld! Deze keer kijken we naar het nieuws uit de periode van 11 tot en met 17 augustus, met uitgelekte beelden van een mogelijk nieuw PlayStation 5-model, een nieuwe South Park-game, een wel heel opmerkelijke Pokémon-knuffel en meer!

Quake 2 opnieuw uitgebracht

Afgelopen weekend werd QuakeCon gehouden, hét jaarlijkse evenement waarin id Software en hun actievolle games in het zonnetje worden gezet. Denk aan Doom, Wolfenstein 3D en Quake… id Software heeft dus een reputatie waar ze trots op mogen zijn! De grootste aankondiging dit jaar was een heruitgave van de geprezen first-person shooter Quake 2, nadat enkele jaren geleden de eerste Quake al opnieuw werd uitgebracht.

Deze verbeterde versie kan onder andere in een 4K-resolutie gespeeld worden op de systemen die dat ondersteunen, maar ook de vijanden zijn slimmer geworden en er zijn allerlei verbeterde animaties en lichteffecten toegevoegd. Er zit zelfs een nieuw routesysteem in zodat je nooit meer hoeft te verdwalen. Daarnaast bevat het pakket twee uitbreidingen met extra missies, en een compleet nieuwe uitbreiding gemaakt door MachineGames (bekend van de moderne Wolfenstein-spellen) met 28 nieuwe levels. Zelfs de Nintendo 64-versie van Quake 2 zit er bij inbegrepen!

Het mooiste van dit alles is dat het spel tegelijk met de aankondiging verscheen op pc, PlayStation- en Xbox-consoles en Nintendo Switch. Je kunt er dus meteen mee aan de slag. Het kost je maar 10 euro en het is zelfs gratis als je de oorspronkelijke game al op Steam hebt of Windows Store hebt. Knallen geblazen dus!

 

Is dit de PlayStation 5 Slim?

We zwengelen de geruchtenmolen maar weer eens aan, want er zijn beelden online opgedoken van wat mogelijk een gloednieuw PlayStation 5-model is. Er doen al maandenlang geruchten de ronde dat Sony aan een nieuwe versie van de PlayStation 5 werkt die iets kleiner is – mede omdat er geen diskdrive in verwerkt zit. Geen zorgen: je kunt nog gewoon je fysieke games afspelen (en kopen bij Game Mania natuurlijk), want er zou een diskdrive bij zitten – of mogelijk los verkocht worden  – die er op vastgeklikt en weer afgehaald kan worden. Daarmee zou dit nieuwe model dus een beetje tussen de huidige PlayStation 5 met diskdrive en de Digital Edition hangen.

Hieronder kun je de beelden zelf bekijken. Let op: we hebben geen idee of ze daadwerkelijk echt zijn, maar het uiterlijk komt wel redelijk overeen met beschrijvingen uit eerdere geruchten. Nu moeten we dus nog afwachten of Sony een nieuw model aankondigt, of dit gerucht ontkracht natuurlijk. Wat denk jij: echt of nep?

Bron: Twitter

Game Mania Blog

Profielfoto van Michel Musters
Game Mania Redactie

Michel schrijft al jaren over games en speelt op zo'n beetje elk gameplatform, maar geen spel kan wat hem betreft tippen aan Hollow Knight.

Suggestieve knuffel van de pokémon Wiglett neemt het internet over

Deze week is er veel te doen rondom een nieuwe knuffel van een pokémon die via de officiële Pokémon Center-winkel te koop staat. De knuffel van Wiglett – bekend uit Pokémon Scarlet en Violet – heeft volgens velen namelijk veel weg van een seksspeeltje! Met zijn buigzame lichaam kregen vele fans rode oortjes van de pluche replica van het wezen. Nu had Wiglett altijd al een ietwat opmerkelijk uiterlijk, maar deze fysieke versie is natuurlijk wel héél ongemakkelijk. Ach, het nieuws verspreidde zich als een lopend vuurtje, dus The Pokémon Company zal vast niet getreurd zijn om al die aandacht…

Call of Duty: Modern Warfare 3 bevat alle maps uit Modern Warfare 2 (2009)

We hebben het in de vorige editie van Fresh News ook al over Call of Duty: Modern Warfare 3 gehad, maar inmiddels zijn er veel meer details bekendgemaakt. Zo zijn de eerste gameplaybeelden getoond, die je hieronder zelf kunt bekijken. De beelden tonen in ieder geval weer genoeg spektakel, dus de liefhebber zal zich helemaal thuis voelen in dit vervolg op het vorig jaar verschenen Modern Warfare 2.

Mogelijk nog interessanter is dat alle zestien multiplayermaps uit de geprezen in 2009 verschenen Modern Warfare 2 in deze nieuwe game zitten. Denk aan klassiekers als Rust, Quarry, Estate, Rundown en natuurlijk Terminal: ze zijn allemaal aanwezig! Vanaf 10 november kun je met Call of Duty: Modern Warfare 3 aan de slag op je PlayStation- en Xbox-consoles, of natuurlijk op pc.

 

THQ Nordic kondigt nieuwe South Park-game en meer aan

Uitgever THQ Nordic hield afgelopen weekend een livestream waarin het bedrijf meer liet zien van de games die het de komende tijd in petto heeft. De grootste verrassing tijdens de presentatie was een gloednieuwe game gebaseerd op de South Park-tekenfilmserie, genaamd South Park: Snow Day. Cartman, Stan, Kyle en Kenny hebben vrij van school vanwege de gevallen sneeuw. Dat betekent er op uit en sneeuwballengevechten houden… tot ze opeens de wereld moeten redden! South Park: Snow Day biedt coöperatieve gameplay voor meerdere spelers en verschijnt ergens volgend jaar op PlayStation 5, Xbox Series X en S, Nintendo Switch en pc.

 

Ook werd Teenage Mutant Ninja Turtles: The Last Ronin onthuld. Het spel is gebaseerd op de ministripserie The Last Ronin. Deze reeks met een volwassen inslag speelt zich ver in de toekomst af, waarbij nog maar één van de vier heldhaftige Turtles in leven is. Hij krijgt het aan de stok met de kleinzoon van de slechte Shredder, die de Foot Clan op hem afstuurt om zijn identiteit te achterhalen en hem uit te schakelen. Als enige overgebleven Turtle gebruikt onze held in ieder geval alle vier de iconische wapens, dus het zou ons niets verbazen als we daar straks tussen kunnen schakelen in de game! Wanneer we The Last Ronin kunnen spelen is nog niet bekend, maar dat de game op PlayStation 5, Xbox Series X en S en pc uitkomt weten we wel alvast.

 

Verder toonde THQ vooral nieuwe beelden van eerder aangekondigde games, maar dat maakt ons natuurlijk niet minder enthousiast voor wat komen gaat! Zo wachten we met smart op Outcast: A New Beginning, het langverwachte vervolg op de in België ontwikkelde openwereldgame waarin we een planeet uit een andere dimensie verkennen met de stoere soldaat Cutter Slade. Fans van het betere hack- en slash-werk kunnen hun geluk op met Titan Quest 2, waarin je top-down actie in een oud-Griekse setting kunt verwachten. Ook de remake van Gothic, een diepgaande actie-rpg uit het begin van dit millennium, zag er erg goed uit. Bekijk onderstaande beelden maar eens!