fresh news mobile
fresh news

FRESH NEWS: De hot topics van de voorbije week

Welkom bij Fresh News, een wekelijkse rubriek op de Game Mania-website. Elke vrijdag brengen we je op de hoogte van al het laatste nieuws op het gebied van games, board- en kaartgames, merchandise, content creators en technologie. Zo ga je goed geïnformeerd het weekend in en kun je op iedereen indruk maken met jouw kennis over de geekwereld! Deze keer kijken we naar het nieuws uit de periode van 4 tot en met 10 augustus, met bijvoorbeeld Red Dead Redemption die naar Nintendo Switch en PlayStation 4 komt, flink wat nieuws over vechtspellen vanuit EVO 2023, de aankondiging van Call of Duty: Modern Warfare 3 en meer informatie over de toekomst van Magic: The Gathering!

Red Dead Redemption komt naar Nintendo Switch en PlayStation 4

De klassieke Rockstar-game Red Dead Redemption verschijnt aanstaande donderdag op Nintendo Switch en PlayStation 4! Er gingen al enkele maanden geruchten over een aankondiging rondom het uit 2010 afkomstige spel, maar inmiddels is er eindelijk meer duidelijkheid. Met deze overzetting van de geprezen westerngame kun je dit grootse avontuur in het Amerika uit het jaar 1911 beleven op je Switch of PS4 – of natuurlijk op je PS5 via backward compatibility.

Kruip in de huid van John Marston en zet alles op alles om je ontvoerde vrouw en zoon te redden uit de handen van de corrupte overheid. Of je dit cowboyavontuur nou jaren geleden al hebt gespeeld, of er nooit eerder aan toe bent gekomen, dit is het ideale moment om er eens goed voor te gaan zitten! Aanstaande donderdag betreft trouwens alleen de digitale release. Mocht je de game liever fysiek aan je collectie toevoegen, dan moet je nog wat extra geduld opbrengen: de fysieke editie verschijnt namelijk op 13 oktober.

 

Volop nieuws over aankomende vechtspellen tijdens EVO 2023

De Evolution Championship Series – kortweg EVO – is een van de grootste esportstoernooien waar allerlei fighters worden gespeeld. Afgelopen weekend werd EVO 2023 in Las Vegas gehouden, en dat leverde niet alleen een hoop mooie potjes op in games als Street Fighter 6, Tekken 7 en Guilty Gear Strive, maar ook veel interessante aankondigingen van uitgevers die maar wat graag gebruikmaakten van de media-aandacht rondom het toernooi. Hieronder vind je een kleine greep uit de onthullingen.

Zo werden er twee personages voor het aankomende Tekken 8 onthuld: Raven en Azucena. Raven kennen we nog van eerdere Tekken-spellen, en de United Nations-agent bijt weer flink van zich af in de eerste beelden. Azucena Castillo is een compleet nieuw personage. Zij stamt af van een familie die bestaat uit eigenaren van een gigantische koffieplantage. Ze wordt dan ook wel liefkozend de ‘Coffee Queen’ genoemd. Helaas kregen we nog geen releasedatum te horen van dit veelbelovende vechtspel voor PlayStation 5, Xbox Series X/S en pc.

 
Game Mania Blog

Profielfoto van Michel Musters
Game Mania Redactie

Michel schrijft al jaren over games en speelt op zo'n beetje elk gameplatform, maar geen spel kan wat hem betreft tippen aan Hollow Knight.

Er werden ook drie vechtersbazen voor het aankomende Mortal Kombat 1 getoond, namelijk Reptile, Ashrah en Havik. Van deze game weten we gelukkig wel wanneer hij uitkomt, namelijk op 19 september op PlayStation 5, Xbox Series X/S, Nintendo Switch en pc. Al kun je wanneer je de Premium of Kollektor’s Edition reserveert al vanaf 14 september aan de slag. Doe er je voordeel mee!

 

Street Fighter 6 is dan wel al uit, maar ook voor deze populaire fighter staan er toevoegingen op stapel. Zo is er deze week een update voor de game verschenen dat een waar feest is voor fans van de Teenage Mutant Ninja Turtles. De update voegt namelijk allerlei items, emotes, kleding en stickers toe gerelateerd aan de vier gemuteerde helden. Ook werd er gehint naar een aankomend personage die via downloadbare content toegevoegd gaat worden: de zogeheten A.K.I., die in onderstaande teaser trailer een griezelige eerste indruk maakt!

 

Zelfs de Fatal Fury-reeks maakt een comeback. De laatste game uit deze Neo Geo-serie stamt al weer uit 1999, maar we kunnen op over een tijdje eindelijk aan de slag met een compleet nieuwe game, genaamd Fatal Fury: City of the Wolves. De fighter bevat in ieder geval personages als Terry Bogard en Rock Howard. Mocht je nou nooit Fatal Fury hebben gespeeld, dan ken je deze personages misschien wel uit The King of Fighters, waar ze ook regelmatig een robbertje mee knokken.

 

Er werd nog veel meer aangekondigd op EVO, van een nieuwe update voor het inmiddels al tien jaar oude Killer Instinct tot Plankton uit Spongebob Squarepants als speelbaar personage in Nickelodeon All-Star Brawl 2. Het was dus de moeite waard! Volgend jaar wordt EVO van 26 tot en met 28 juli gehouden, al is er eerst een Japanse editie van 27 tot en met 29 april.

PlayStation 5-weggeefactie in New York loopt helemaal uit de hand

Een weggeefactie van de populaire Twitch-streamer Kai Cenat mondde uit in complete chaos in Union Square, een drukbezochte locatie in Manhattan, New York. Afgelopen vrijdag meldde Kai tijdens de livestream dat hij daar PlayStation 5-consoles en game-pc’s weg zou geven. Het resultaat? Duizenden fans kwamen op de oproep af, in de hoop een gratis console of pc te krijgen of misschien wel een glimp van hun idool op te vangen. De politie moest er aan te pas komen om de menigte in bedwang te houden en Kai zelf werd opgepakt. Het lijkt er op dat hij niet eens wat heeft kunnen weggeven, zo’n gigantische chaos was het…

 

Een blik op de toekomst van Magic: The Gathering

Tijdens Gen Con 2023, een van de grootste beurzen op het gebied van trading card games en tabletop spellen, heeft Wizards of the Coast de komende jaren van het populaire Magic: The Gathering uit de doeken gedaan. Sowieso opvallend voor iedereen met een voorliefde voor Magic én videogames is de samenwerking met enkele grote gamefranchises. Zo verschijnen er in maart 2024 Commander-decks gebaseerd op Fallout en kun je dus kaarten met allerlei personages en locaties uit die Bethesda-reeks verwachten. In juli van dat jaar volgt – vergelijkbaar met de eerder dit jaar uitgekomen Tales of Middle-earth-set – een volledige boosterset gebaseerd op Assassin’s Creed. In 2025 kunnen we een booster-uitbreiding van Final Fantasy verwachten, waarin alle games uit de hoofdreeks de revue passeren.

Een geweldige aankondiging voor Magic-fans dus, maar buiten de samenwerkingen met bekende gameseries werd er nog veel meer onthuld. Zo staat later dit jaar de Lost Caverns of Ixalan-uitbreiding op stapel, waarin onder andere kaarten zitten gebaseerd op de Jurassic Wold-franchise. Ook volgend jaar staat er meer dan genoeg op de planning, waaronder de murder mystery-set Murders at Karlov Manor, de Halloween-set Duskmourn: House of Horror en het in het Wilde Westen gesitueerde Outlaws of Thunder Junction. Op deze wijze blijft Wizards of the Coast Magic: The Gathering uitbreiden en relevant houden, en ons hoor je niet klagen! Hieronder kun je het complete Gen Con-panel terugzien.