fresh news mobile
fresh news

FRESH NEWS: De hot topics van de voorbije week

Welkom bij Fresh News, een nieuwe wekelijkse rubriek op de Game Mania-website. Elke vrijdag brengen we je op de hoogte van al het laatste nieuws op het gebied van games, board- en kaartgames, merchandise, content creators en technologie. Zo ga je goed geïnformeerd het weekend in en kun je op iedereen indruk maken met jouw kennis over de geekwereld! Zo bekijken we nieuwe beelden van Spider-Man 2, heeft een achttienjarige Nederlander het WK Fifa gewonnen, komt er een Xbox-controller die naar pizza ruikt en is er een vervolg op Nickelodeon All-Star Brawl aangekondigd.

Venom laat van zich zien in nieuwe Spider-Man 2-beelden

Afgelopen week gaven PlayStation Studios en ontwikkelaar Insomniac Games ons een nieuwe blik op het veelbelovende Marvel’s Spider-Man 2. Nadat de meesten van ons Spider-Man: Miles Morales al vlug na de PlayStation 5-release hadden uitgespeeld, kijken we des te meer uit naar dit langverwachte vervolg, waarin Peter Parker en Miles Morales de handen ineenslaan. Je leest het goed: In Spider-Man 2 kun je beide superhelden besturen! Het verhaal wisselt zo nu en dan tussen de twee personages, en elk van hen heeft natuurlijk zijn eigen sterke punten. We wisten al dat symbioot Venom ook een rol speelt in de game – wat zelfs verregaande gevolgen heeft voor Peter – en daar krijgen we in de nieuwe trailer die je hieronder kunt bekijken voor het eerst meer van te zien. De beelden maken in ieder geval wel duidelijk dat we nog meer spektakel dan de voorgaande games kunnen verwachten. Spider-Man 2 komt op 20 oktober exclusief uit op PlayStation 5. Niemand met een voorliefde voor de New Yorkse superheld en Sony’s console in huis mag deze najaarsklapper missen!

 

Mocht je nou nog geen PlayStation 5 in huis hebben staan, of misschien wel interesse hebt in n/og een exemplaar – bijvoorbeeld voor op de slaapkamer? – dan komt er op 1 september ook een toffe bundel uit. Hierin zitten een PlayStation 5 met speciale covers gebaseerd op de game, inclusief het Spider-Man-logo, een stijlvolle DualSense-controller en natuurlijk een downloadcode voor de game, zodat je op releasedatum van Spider-Man 2 meteen aan de slag kunt.

 
 

Nederlander wint het Fifa-wereldtoernooi

Net volwassen en nu al wereldkampioen in Fifa: het overkwam de Nederlander Manuel Bachoore. De achttienjarige gamer die ook wel bekend staat onder zijn gamenaam ‘Manubachoore’ won onlangs het wereldkampioenschap Fifa. Hij won in de finale van tegenstander Mark11. Manuel mocht dankzij zijn winst naar huis met een indrukwekkende prijzenpot van 300.000 euro. Al valt er voor Mark11 ook weinig te klagen: voor de tweede plaats ontving hij de helft van dat bedrag. Daar kun je een hoop leuke games van kopen!

De wedstrijd werd – zoals je in onderstaande livestream kunt zien – beslecht met penalty’s. Het einde van de wedstrijd leverde overigens nog flink wat ophef op. Gedurende de penalty’s was de input van Mark11 – oftewel de knoppen die hij indrukte – kort te zien op het grote scherm in de ruimte waar het toernooi werd gehouden. Maar het aanwezige personeel besloot dat dit niet voldoende was voor Manubachoore om daar zijn voordeel uit te halen. De winst was dus geheel verdiend!

 
Game Mania Blog

Profielfoto van Michel Musters
Game Mania Redactie

Michel schrijft al jaren over games en speelt op zo'n beetje elk gameplatform, maar geen spel kan wat hem betreft tippen aan Hollow Knight.

High on Life nu ook verkrijgbaar op PlayStation-consoles

De grappige shooter High on Life kon je al spelen op Xbox, pc en Game Pass, maar vanaf nu kunnen ook PlayStation-gamers ervaren waarom dit spel vorig jaar zo populair was. De game is namelijk plotseling uitgekomen voor PlayStation 5 en PlayStation 4! In High on Life proberen buitenaardse wezens de aarde over te nemen en mensen te gebruiken als een nieuwe soort drugs. Jij steekt daar een stokje voor en gebruikt diverse wapens… die vreemd genoeg kunnen praten! De wapens geven gevraagd én ongevraagd hun kijk op de situaties waarin je terechtkomt, en dat is vooral dolkomisch. Niet zo gek ook, aangezien de bedenker van de hilarische tekenfilm Rick & Morty heeft meegeholpen met de ontwikkeling.

 

Een Xbox-controller… die naar pizza ruikt?

Microsoft brengt een hoop verschillende Xbox-controllers uit, maar zó gek hebben we het nog niet eerder gezien… of moeten we zeggen geroken? Speciaal voor de promotie van een aankomende animatiefilm rondom de Teenage Mutant Ninja Turtles – genaamd Mutant Mayhem – heeft het bedrijf vier verschillende Xbox-controllers gemaakt. De controllers zijn natuurlijk gebaseerd op de vier Turtles: Leonardo, Michelangelo, Donatello en Raphael.

Maar wat écht uniek is aan de controllers, is dat er een replica van een pizzapunt aan vast zit die écht naar pizza ruikt! Dat is immers het favoriete gerecht van de Turtles. De controllers worden voor zover bekend niet te koop aangeboden – je kunt alleen kans maken om ze te winnen door het Xbox Game Pass-twitteraccount te volgen en onderstaande tweet te retweeten. Wij vragen ons vooral af of je niet constant lekkere trek krijgt wanneer je met deze controller je games doorspeelt…

Meer info: https://twitter.com/XboxGamePass/status/1683492348234199041

De Borderlands-film laat nog een jaartje op zich wachten

Gamefilms en -series zijn populairder dan ooit. Dit jaar konden we bijvoorbeeld al genieten van de ijzersterke HBO-serie The Last of Us en de bioscoophit The Super Mario Bros. Movie, maar er is nog véél meer op komst. Een van de gameverfilmingen waar we al geruime tijd over horen, is een film gebaseerd op de lootshooterreeks Borderlands. In 2015 deden er al berichten de ronde over deze film, en inmiddels kun je hem nog altijd niet bekijken. Maar nu is er gelukkig wel een datum voor de première van de bioscoopfilm, namelijk op 9 augustus 2024.

De cast van de Borderlands-film is in ieder geval veelbelovend. Zo vertolkt Jamie Lee Curtis de rol van Tannis, kruipt Jack Black in de metalen huid van Claptrap en is de eer aan Cate Blanchett om Lilith te spelen. Het belangrijkste lijkt ons dat de film in de buurt komt van de stijl en humor van de games, dan zit het verder vast wel goed. Nog een jaar geduld opbrengen om er achter te komen!

Meer info: https://twitter.com/Borderlands/status/1682090596553625600

Nickelodeon All-Star Brawl 2 aangekondigd

Super Smash Bros. is en blijft de koning van de arenafighters, maar de eerste Nickelodeon All-Stars Brawl kwam aardig in de buurt van het plezier van die legendarische Nintendo-reeks. Niet zo gek ook, want wie wil er nu niet op de vuist met personages als Spongebob Squarepants, Avatar: The Last Airbender en Rugrats? Een vervolg kon dan ook niet uitblijven, en inmiddels is duidelijk dat het tweede deel nog ergens dit jaar uitkomt op alle consoles en pc. Natuurlijk kunnen we meer personages en verschillende modi verwachten, waaronder een nieuwe campagne waarin we het opnemen tegen Vlad Plasmius uit Danny Phantom. Zoals je in onderstaande beelden kunt zien, worden de graphics ook aardig op de schop genomen. Tijd voor een stevig robbertje vechten dus!

 

Sea of Thieves is er nu ook als bordspel

Games en bordspellen verschillen eigenlijk niet enorm veel van elkaar – toch zeker niet op het gebied van plezier (voor meerdere spelers) die ze kunnen bieden. Het is dan ook niet zo gek dat diverse computerspellen in de loop der jaren al vertaald zijn naar een fysiek bordspel. Sea of Thieves, de populaire piratengame van de gerenommeerde Britse ontwikkelaar Rare, is de volgende die de overstap maakt. Steamforged Games heeft namelijk een bordspel genaamd Sea of Thieves: Voyage of Legends uitgebracht. Met een groep van twee tot vier spelers ga je op jacht naar schatten en zeemonsters en groei je hopelijk uit tot de schrik van de zee!

Mocht je nou niets met bordspellen hebben, maar Sea of Thieves wel een warm hart toedragen, dan hebben we nog meer goed nieuws: sinds kort kun je de nieuwe uitbreiding The Legend of Monkey Island doorlopen in de game, waarin je een spannend verhaal beleeft gebaseerd op de niets minder dan legendarische adventurereeks. Tijd om voor het ruime sop te kiezen, matey. Arrrrr!

sea of thieves steam

Dit was het Fresh News van deze week. Kom volgende week vrijdag terug een kijkje nemen, dan brengen we je opnieuw op de hoogte van al het laatste nieuws op het gebied van games, board- en kaartgames, merchandise, content creators en technologie.

Gepubliceerd op: 28/07/2023
Laatste update:

Profielfoto van Michel Musters
Game Mania Redactie

Michel schrijft al jaren over games en speelt op zo'n beetje elk gameplatform, maar geen spel kan wat hem betreft tippen aan Hollow Knight.