De legendarische Pokémon Dialga en Palkia naast elkaar met de titels van Pokémon Brilliant Diamond en Shining Pearl tussen hen in.
De legendarische Pokémon Dialga en Palkia naast elkaar met de titels van Pokémon Brilliant Diamond en Shining Pearl tussen hen in.

Dit is er anders in Pokémon Brilliant Diamond en Shining Pearl

Op 19 november krijgen we weer een nieuw Pokémon-avontuur voorgeschoteld met Pokémon Brilliant Diamond en Shining Pearl. Het zijn geen compleet nieuw verhalen, maar remakes van de Pokémon Diamond en Pearl games uit 2009. Net zoals met de originele games zijn er verschillen tussen de twee versies. In dit artikel lees je precies wat die verschillen nou zijn en wat je van de remakes kan verwachten.

Video URL:
Currently supported:

Terug naar het bekende Sinnoh!

Het heeft ruim vijftien jaar geduurd voordat de bekende Pokémon Diamond en Pearl spellen opnieuw leven in worden geblazen, maar binnenkort is het dan eindelijk zover! Net zoals het geval is bij eerdere remakes van Pokémon-games, gaan we in Brilliant Diamond en Shining Pearl terug naar de regio van het originele spel. In Diamond en Pearl voor de Nintendo DS beleefden we een avontuur in de Sinnoh-regio en in Brilliant Diamond en Shining Pearl mogen we dit avontuur herbeleven in een nieuw jasje.

De gehele look van de game is van pixel-art naar een cartoon stijl overgegaan. Daardoor lijkt het een beetje op de stijl die we ook zagen in de remake van The Legend of Zelda Link’s Awakening. Niet alleen is de stijl veranderd, ook zijn er een hoop nieuwe functies toegevoegd die de herbeleving van de populaire spellen je tijd waard maken.

Een overzicht van de gehele Sinnoh regio uit Pokémon Brilliant Diamond en Shining Pearl

De verschillen tussen Brilliant Diamond en Shining Pearl

Zoals we gewend zijn van de Pokémon-games, zijn er twee verschillende versies van het spel: Brilliant Diamond en Shining Pearl. Het grootste verschil zit ‘m in welke legendarische Pokémon er in de game zit en op de voorkant van het spel staat. In Brilliant Diamond is dit de over-tijd-regerende Pokémon Dialga en in Shining Pearl is dit de Pokémon Palkia, die regeert over ruimte. Daarnaast zijn er ook verschillen in de Pokédex, oftewel: welke Pokémon je in beide versies kunt vangen. Ondertussen zijn de games al uit en weten we dus ook precies welke Pokémon er in iedere versie te vangen zijn, hieronder vind je de gehele lijst terug:

​​

Brilliant Diamond

Shining Pearl

Weedle
Caterpie
Kakuna
Metapod
Beedrill
Butterfree
Sandshrew
Ekans
Sandslash
Arbok
Vulpix
Growlithe
Ninetales
Arcanine
Pinsir
Seel
Slowpoke
Dewgong
Slowbro
Scyther
Slowking
Scizor
Larvitar
Teddiursa
Pupitar
Ursaring
Tyranitar
Stantler
Seedot
Lotad
Nuzleaf
Lombre
Shiftry
Ludicolo
Mawile
Sableye
Zangoose
Seviper
Solrock
Lunatone
Kecleon
Bagon
Gligar
Shelgon
Gliscor
Salamence
Murkrow
Misdreavus
Honchkrow
Mismagius
Cranidos
Glameow
Rampardos
Purugly
Stunky
Shieldon
Skunktank
Bastiodon
Elekid
Magby
Electabuzz
Magmar
Electivire
Magmortar
Raikou
Articuno
Entei
Zapdos
Suicune
Moltres
Ho-Oh
Lugia
Dialga
Palkia
Profielfoto van Bram Vos
Game Mania Redactie

Bram is fan van zo'n beetje alles, maar blijft toch altijd teruggaan naar zijn Nintendo Switch. Geen franchise is beter dan Metroid volgens hem.

De speler als trainer in het begin van het spel in zijn of haar eigen dorp

Nieuwe features

Een remake is geen remake zonder dat er een aantal nieuwe functies worden geïntroduceerd. Fans mogen een aantal functies uit recente Pokémon-spellen verwachten, maar er zijn ook een aantal compleet nieuwe functies, die we voor het eerst zullen zien in Brilliant Diamond en Shining Pearl. We nemen ze hieronder met je door.

 

Pokémon lopen achter je aan

In de laatste nieuwe trailer voor Pokémon Brilliant Diamond en Shining Pearl werd onthuld dat de games de geliefde functie bevatten die Pokémon je achterna doen lopen. Deze functie werd voor het eerst geïntroduceerd in Pokémon Yellow, waarin Pikachu je altijd achtervolgde, maar in Pokémon Soul Silver en Heart Gold was het mogelijk om elke Pokémon uit je team je te laten volgen door deze vooraan in je party te zetten. Diezelfde functie maakt nu een terugkeer in Pokémon Brilliant Diamond en Shining Pearl.

Een speler als trainer rennend door een stad met een Pokémon achter zich aan

Trainers zijn aan te passen

Het lijkt er ook op dat, net zoals in Pokémon Let’s Go Pikachu en Eevee, de remakes meer personalisatie bieden dan voorheen. Wanneer je het spel start kan je kiezen uit verschillende avatars met uiteenlopende uiterlijke kenmerken zoals haarstijlen, kleding en huidskleur. Daarnaast is het ook mogelijk om in-game je personage nog meer aan te passen door nieuwe kleding aan te schaffen. Of dit ook zichtbaar is tijdens het rondlopen in de wereld, en niet alleen in gevechten, is nog niet duidelijk, maar alle nieuwe opties en keuzes maken de ervaring in Pokémon Brilliant Diamond en Shining Pearl een stuk persoonlijker.

Het menu waar spelers de outfits van hun trainer aan kunnen passen

Secret Bases en Pokémon Hideaway

Niet alleen trainers en de Pokémon krijgen een nieuw jasje in Pokémon Brilliant Diamond en Shining Pearl, ook de Underground en Secret Bases in de nieuwe Pokémon Hideaways krijgen een compleet nieuwe look en werking. Met de nieuwe Secret Bases kun je een eigen thuisbasis maken en inrichten. De manier waarop je deze inricht, heeft vervolgens weer invloed op op de Pokémon die je kunt vangen in de nieuwe Pokémon Hideaways. Hierin zijn Pokémon te vangen die je niet op andere plekken in de spellen kunt tegenkomen.

Pokémon Hideaways lijken op de grote Wild Areas uit Pokémon Sword en Shield. Het zijn grote open gebieden waar je verschillende Pokémon kunt vangen, die je alleen in dat gebied kunt vinden. Net zoals in Sword en Shield, kan je alle Pokémon zien zitten en kies je met welke wilde Pokémon je de strijd aan wilt gaan. Je komt hier dus geen Random Encounters tegen. Dit komt erg goed van pas als je nog jaagt naar een specifieke Pokémon.

Een speler die in een van de grotten loopt met diverse Pokémon om zich heen

Ieder een unieke Poké Ball

Dat is nog niet alles, er is nog een grote toevoeging die veel spelers aan zal spreken. Alle Poké Balls zijn namelijk compleet naar wens aan te passen. Je kan een Poké Ball geheel onderstickeren naar wens en andere kleuren geven, maar ook kun je andere visuele effecten op een Poké Ball zetten zodra je een Pokémon inzet tijdens een gevecht.

Personalisatie speelt dus een grote rol in Pokémon Brilliant Diamond en Shining Pearl.

Een Pokéball met een doorzichtige bovenkant met stickers en een lichtblauwe onderkant

Ben jij al klaar om een klassiek avontuur in Pokémon Brilliant Diamond en Shining Pearl te herbeleven? En weet je al welke versie je gaat halen? Pokémon Brilliant Diamond en Shining Pearl zijn vanaf 19 november exclusief voor de Nintendo Switch verkrijgbaar.

Gepubliceerd op: 05/10/2021
Laatste update: 23

 

Profielfoto van Bram Vos
Game Mania Redactie

Bram is fan van zo'n beetje alles, maar blijft toch altijd teruggaan naar zijn Nintendo Switch. Geen franchise is beter dan Metroid volgens hem.