Deze 10 games maken je vrolijk

We zitten allemaal wel eens in de put. Misschien gaat het even wat minder goed op werk of school, heb je een meningsverschil met je beste vriend of vriendin of wellicht heeft het slechte weer gewoon een negatief effect op je humeur. Wat de reden ook is: games spelen kan de ideale manier zijn om weer gelukkig te worden. Onderstaande titels toveren ongetwijfeld binnen een mum van tijd weer een glimlach op je gezicht!

Animal Crossing: New Horizons

 Platform: Nintendo Switch

Deze enorm populaire Switch-game is natuurlijk een inkoppertje, want Animal Crossing: New Horizons zit bomvol met gelukzalige momenten. Of het nou de behulpzame dieren zijn die in je dorpje wonen, de prachtige meubels die je zelf in elkaar timmert of een ontspannend bezoek aan het strand met een schep of een hengel: zelfs het hart van de grootste zuurpruim smelt vanzelf als hij of zij een paar uurtjes in dit virtuele paradijs verkeert. Zelfs een regenbui op het eiland heeft in New Horizons zijn charme!

Video URL:
Currently supported:

Game Mania Blog logo
Profielfoto van Michel Musters
Game Mania Redactie

Michel schrijft al jaren over games en speelt op zo'n beetje elk gameplatform, maar geen spel kan wat hem betreft tippen aan Hollow Knight.

Bugsnax

 Platforms: PS5, PS4, PC

In Bugsnax kom je als journalist aan op een mysterieus eiland, waar al snel blijkt dat bijna alle dieren en insecten bestaan uit heerlijke snacks! Een chillende zak met frieten of een wandelende hamburger zijn er de gewoonste zaak van de wereld, en jij probeert ze allemaal op de foto te krijgen én te vangen. Dat is een enorm ontspannende bezigheid waarmee je je bloeddruk vanzelf naar beneden krijgt, maar ook de enorm schattige Bugsnax zelf én de andere, op Muppets lijkende inwoners van het eiland zou je eigenlijk constant willen knuffelen.

bugsnax screenshot

Kind Words

 Platform: PC

Wat voelt er beter dan een andere persoon helpen, of door iemand anders geholpen worden? Kind Words is alles behalve een traditionele game, maar vult je wel met veel warme gevoelens. In een klein kamertje ontvang je van een hert verschillende berichten van random andere spelers, waar je vervolgens weer op kunt reageren. Sommige mensen zijn verdrietig en kunnen wat troostende woorden gebruiken, anderen steken jou juist een hart onder de riem. Tijdens het ontspannende lees- en schrijfwerk wordt je bijgestaan door heerlijk chille muziek. Kind Words is voedsel voor je ziel.

Video URL:
Currently supported:

Minecraft

 Platforms: PS5, PS4, Xbox-consoles, Nintendo Switch, PC

Creatief bezig zijn is altijd goed voor je hersenen en helpt je dan ook om die noodzakelijke gelukstofjes te ontgrendelen. Als het op creatief gamen aankomt, is er geen beter voorbeeld te vinden dan Minecraft. Zoals je misschien wel weet, verzamel je in dit spel dat op zo’n beetje elk systeem dat je je maar kunt bedenken bouwblokken, waarmee je vervolgens zelf de mooiste creaties kunt maken, van je eigen huis of kasteel tot complete fantasiesteden. En mis je zelf even de nodige inspiratie, dan bezoek je gewoon een van de ontelbare creaties van andere spelers! Met Minecraft prikkel je constant je fantasie en word je er aan herinnerd dat álles mogelijk is.

minecraft screenshot

Sackboy: A Big Adventure

 Platforms: PS5, PS4

Sackboy is de van een juten zak gemaakte platformheld uit de LittleBigPlanet-games, maar A Big Adventure kan ook prima gespeeld worden door nieuwkomers. In deze 3D-platformer baan je je een weg door talloze origineel ogende, swingende levels. De game biedt je vanwege drie redenen een ultieme opsteker. Eén: je kunt het spel met vrienden doorlopen (er zijn zelfs levels speciaal gemaakt voor meerdere spelers). Twee: je kunt Sackboy uitdossen in allerlei grappige kleding. En drie: diverse levels bevatten heerlijk ritmische popmuziek, wat het springen van platform naar platform nóg leuker maakt!

Video URL:
Currently supported:

Flower

 Platforms: PS4, PS3, Vita, PC

Thatgamecompany maakte nog voor de geprezen cultgame Journey het artistieke spel Flower. Hierin bestuur je bloemblaadjes die zich door de wind over de meest prachtige natuurlandschappen laten waaien. Op die manier geef je nog meer kleur aan deze landschappen. Je mag zelf interpreteren waarom je dit precies doet en waar de wedergeboorte van de natuur voor staat, maar één ding is zeker: het is een lust voor het oog en een enorm ontspannende bezigheid. Na een potje Flower ben je weer helemaal zen.

Video URL:
Currently supported:

Stardew Valley

 Platforms: PS4, Vita, Xbox One, Nintendo Switch, PC

Het boerenleven is hard werken, maar geeft extreem veel voldoening. Mocht je zelf niet op het platteland zijn opgegroeid, dan kun je dat ervaren via Stardew Valley. Hierin erf je een boerderij vlak naast een idyllisch dorpje genaamd Pelican Town. Verbouw je akkergrond, verzorg de dieren en trek er als je wat tijd over hebt op uit. Misschien ontdek je wel een geheime grot of leer je de dorpsbewoners beter kennen. Het is zelfs mogelijk om halsoverkop verliefd te worden en je eigen gezinnetje te starten. Stardew Valley biedt het prachtige boerenleven in een notendop!

stardew valley screenshot

Untitled Goose Game

 Platforms: PS4, Xbox One, Nintendo Switch, PC

Hoewel ganzen er prachtig uitzien, kun je er maar beter niet te dicht bij in de buurt komen, want ze kunnen flink uithalen met hun vleugels. Maar in de gevederde huid van een gans kruipen is wél een goed idee! In Untitled Goose Game ben je zo’n kwakend wezen en pest je inwoners van een dorpje eens lekker door hun spullen stiekem met je snavel te grijpen en ze te verstoppen. Het blijkt verrassend leuk om te plagen, en de schattige graphics en de periodieke ‘honks’ van de gans zelf maken je in no-time weer vrolijk.

Video URL:
Currently supported:

Super Mario Odyssey

 Platform: Nintendo Switch

Eigenlijk zijn zo’n beetje alle games met Mario in de hoofdrol een geweldige manier om jezelf op te vrolijken. Gelukkig zijn er vele tientallen games beschikbaar! Maar vooruit, als we er toch één moeten uitkiezen, dan gaan we voor Super Mario Odyssey. In dit avontuur vlieg je met een luchtschip dat er uitziet als een grote hoed een fantasiewereld over en bezoek je de meest uiteenlopende locaties, van prehistorische natuurlandschappen tot een wereld waarin zo’n beetje alles draait om lekker eten. Daarnaast kun je met Mario’s eigen pet in allerlei andere dieren en wezens veranderen. Als je niet met een brede glimlach voor je Switch zit wanneer je als een gigantische Tyrannosaurus Rex met een Mario-pet rondstampt, dan weten wij het ook niet meer!

supermario odyssey screenshot

Pokémon Go en Pikmin Bloom

 Platform: mobiel

Niets is zo goed om weer blij te worden als beweging krijgen. Daarom mogen de twee mobiele games die Nintendo samen met Niantic heeft gemaakt niet op deze lijst ontbreken. Met Pokémon Go en Pikmin Bloom ben je niet alleen met leuke Nintendo-franchises bezig, maar krijg je ook de nodige beweging, wat voor die noodzakelijke gelukstofjes in je lichaam zorgt. Voor Pokémon Go moet je er natuurlijk op uit trekken om pokémon te vangen en pokéstops te veroveren, en Pikmin Bloom draait juist om het bijhouden van je wandelingen. Wil je goed in beide games worden, dan zit er dus niets anders op dan van die bank af te komen en er op uit te trekken!

Video URL:
Currently supported:

Natuurlijk hoeven games niet de enige remedie te zijn om weer blij te worden, maar ze kunnen zeker helpen. Bovenstaande voorbeelden bieden je hopelijk genoeg reden om die donkere wolken boven je hoofd weg te blazen en weer te genieten!

Gepubliceerd op: 13/01/2022
Laatste update:

 

Profielfoto van Michel Musters
Game Mania Redactie

Michel schrijft al jaren over games en speelt op zo'n beetje elk gameplatform, maar geen spel kan wat hem betreft tippen aan Hollow Knight.