De wildste game-voorspellingen voor 2022

Het nieuwe jaar staat weer bijna voor de deur. Dat is natuurlijk het perfecte moment om de mysterieuze glazen bol van Game Mania op te poetsen tot hij weer glimt en een kijkje te nemen: wat kunnen we in 2022 van de game-industrie verwachten?

Grand Theft Auto 6 nog steeds niet onthuld

Laten we maar meteen met het slechte nieuws beginnen: volgens onze glazen bol hoeven we ook in 2022 geen onthulling van Grand Theft Auto 6 te verwachten. Ondanks dat het vorige deel in de reeks in 2013 uitkwam, blijft GTA 6 voorlopig nog in mysterie gehuld. We hebben dan ook zojuist GTA: The Trilogy ontvangen en kunnen volgend jaar aan de slag met de PS5- en Xbox Series-edities van Grand Theft Auto 5. ,,Genoeg GTA om nog tien jaar op te kunnen teren”, zo stelt een woordvoerder van Rockstar. We zien je in 2033!

CJ uit GTA San Andreas die

Microsoft koopt Sega

Microsoft heeft al eerder aangegeven nog lang niet klaar te zijn met het opkopen van gamestudio’s en uitgevers. Na bedrijven als Double Fine, Obsidian, Ninja Theory en natuurlijk Bethesda, is het in 2022 tijd voor de volgende grote aankoop: de legendarische Japanse uitgever Sega. Microsoft kan wel wat extra elan gebruiken in het land van de rijzende zon en daar is het huis van Sonic the Hedgehog natuurlijk uiterst geschikt voor. Franchises als Yakuza, Judgment en Persona die exclusief op Xbox en pc verschijnen is wel even wennen. De aankoop veroorzaakt zoals gebruikelijk schokgolven binnen de industrie, maar Game Pass-abonnees glimlachen en knikken instemmend.

Logo's van Microsoft en SEGA waar Sonic naast staat

De Efteling kondigt een samenwerking met Nintendo aan

Leuk en aardig hoor, dat Super Nintendo World-pretpark in Japan en (binnen een paar jaar) Amerika, maar daar hebben we in de Benelux natuurlijk vrij weinig aan. Nintendo Benelux ervaart dat gemis ook en weet het hoofdkantoor te overtuigen dat Super Nintendo World in Noord-Europa een belangrijke toeristische trekpleister kan worden. Als locatie wordt de Efteling in Kaatsheuvel gekozen, dat dankzij zijn ligging in Noord-Brabant relatief dichtbij voor Nederlandse én Vlaamse bezoekers is. De Efteling koopt er een heel stuk grond bij en begint aan de bouw. Vanaf 2025 kunnen we dan ook in het echt ‘Mario Karten’ en ritjes maken in de Donkey Kong-achtbaan… én papier in de mond van Yoshi gooien natuurlijk.

Mario en Pardoes staan samen voor de ingang van Super Nintendo World Kaatsheuvel
Profielfoto van Michel Musters
Game Mania Redactie

Michel schrijft al jaren over games en speelt op zo'n beetje elk gameplatform, maar geen spel kan wat hem betreft tippen aan Hollow Knight.

De filmindustrie kijkt eindelijk op naar de game-industrie

Games brengen al jaren meer geld in het laadje dan films, en toch neemt Hollywood dit prachtige medium nauwelijks serieus. In 2022 verandert dat. De hoge heren van de filmstudio’s maken het een ongeschreven regel dat geen acteur of regisseur zich meer denigrerend over games mag uitlaten en de Oscars roepen een speciale categorie voor gamefilms in het leven, die wordt gewonnen door Uncharted. Niet dat het een ijzersterke representatie van de games blijkt te zijn, maar goed, het zijn de Oscars. Fijnproevers genieten vooral van de series gebaseerd op The Last of Us en Halo, die wél alles bieden waar fans op hoopten. Het jaar wordt afgesloten met de geanimeerde Super Mario-film, die vriend en vijand van het weergaloze acteertalent van Chris Pratt overtuigt. Moment, misschien moeten we die glazen bol nog even een extra poetsbeurt geven...

Tom Holland houdt een award vast die hij heeft gewonnen voor zijn acteerwerk in de Uncharted-film

Hideo Kojima voorspelt wederom de toekomst met zijn nieuwe game

De plot van een gemiddelde Hideo Kojima-game lijkt in eerste instantie misschien op de grootste onzin die voortvloeit uit een geniaal getikt brein, maar de beste man heeft de wonderbaarlijke gave om de toekomst te voorspellen. Misschien heeft ‘ie zelf ook een glazen bol! De Metal Gear-games voorspelden bijvoorbeeld de mogelijkheden van klonen en het tracken van digitale gegevens van mensen. Death Stranding lijkt in eerste instantie een bizar toekomstbeeld te schetsen, maar na de coronapandemie is een wereld vol met mensen die zich binnen opsluiten, met uitzondering van een pakketjesbezorger die mensen weer met elkaar in contact brengt, ook niet zo heel gek meer. In 2022 onthult Kojima eindelijk zijn nieuwe game. Hoewel we nog niet helder kunnen zien wat dat precies inhoudt, weten we wel dat we de eerste beelden nauwlettend in de gaten houden om er achter te komen wat ons in de toekomst te wachten staat. Oké, één ding is al wel zeker: Kojima plaatst op zijn sociale kanalen weer honderd foto’s van etentjes die hij heeft met de hoofdrolspeler van zijn nieuwe passieproject.

Een glimlachende Hideo Kojima

Cheaters brengen een game uit waarin je niet eerlijk mag spelen

Het is niet gemakkelijk om een cheater te zijn. In steeds meer online multiplayergames worden de valsspelers geweerd, aangezien ze een groot voordeel hebben tegenover de gamers die eerlijk spelen. Zo wordt tegenwoordig ook in Call of Duty: Warzone en Vanguard hard opgetreden tegen dit soort praktijken: cheaters hebben zelfs kans nooit meer online te kunnen spelen in een Call of Duty-game! In 2022 besluiten cheaters dat ze het massaal beu zijn om zo behandeld te worden, en brengen ze een online multiplayergame uit waarin eerlijke spelers niet welkom zijn. Alleen cheaten is toegestaan!

Een screenshot van Counter Strike waarin cheats aanstaan en je alle omlijningen van spelers kan zien

Nieuwe Smash Bros.-game bevat dit keer écht iedereen

Smash Bros.-ontwikkelaar Masahiro Sakurai sprak onlangs dan wel zijn twijfels uit over of hij ooit nog een nieuwe Smash Bros.-game wil maken, maar Nintendo kondigt in 2022 tóch een nieuw deel in de populaire reeks aan. Super Smash Bros. Ultimate droeg de slogan ‘iedereen is hier’, aangezien het spel propvol zat met speelbare personages. Dat kan beter! Super Smash Bros. Super Complete Ultimate Forever bevat elk personage dat ooit heeft bestaan, fictief of echt. Mario en consorten; Master Chief uit Halo; de voltallige cast uit de verhalen van William Shakespeare en Charles Dickens; de Spice Girls; je ouders en die ene leraar waar je altijd zo’n hekel aan had: nu is écht iedereen hier. Sakurai zit ondertussen thuis met een burn-out. 

Parodie op de Super Smash Bros. aankondigingen van nieuwe speelbare personages, dit keer met Shrek en de tekst

Een Game Pass-abonnement voor fysieke verzamelaars

Met Game Pass kun je voor een vast bedrag per maand meer dan honderd games onbeperkt spelen op je Xbox, computer of mobiel. Dat is leuk en aardig, maar het gaat natuurlijk wel om digitale games. Speciaal voor consumenten die hun spellen graag echt in de kast willen hebben staan, komt Microsoft met een Game Pass-abonnement voor fysieke games op de proppen. Wanneer je je inschrijft, stuurt het bedrijf zo’n honderdvijftig fysieke exemplaren van spellen naar je toe, tot frustratie van het postbedrijf. Maar let op: zodra je het abonnement weer stopzet, ramt Xbox-baas Phil Spencer eigenhandig je voordeur in en trekken ze hardhandig de games weer uit je handen. “Je kunt altijd weer lid worden”, hoor je hem zeggen terwijl je hem uit de deuropening ziet verdwijnen. 

Phil Spencer houdt een onbetaalde factuur van Game Pass vast en belt aan bij een huis

2022 wordt gezien als een van de beste gamejaren ooit

Oké, dan nog één bloedserieuze voorspelling: 2022 wordt een prachtig gamejaar, vol met geweldige releases. God of War: Ragnarok, Starfield, Horizon Forbidden West, Bayonetta 3, Elden Ring, S.T.A.L.K.E.R. 2, Hogwarts Legacy, Gran Turismo 7, Pokémon Legends: Arceus en misschien zelfs het vervolg op The Legend of Zelda: Breath of the Wild: 2022 staat bol van de in potentie fenomenale gamereleases. Ondanks dat veel van bovenstaande voorspellingen dus misschien niet de meest realistische ooit zijn, kun je je zonder pardon opmaken voor een prachtig gamejaar!

Pre-order nu de heetste games van 2022

Gepubliceerd op: 24/11/2021
Laatste update:

 

Profielfoto van Michel Musters
Game Mania Redactie

Michel schrijft al jaren over games en speelt op zo'n beetje elk gameplatform, maar geen spel kan wat hem betreft tippen aan Hollow Knight.