Beste Games voor Nintendo Switch Artwork
Beste games voor Nintendo Switch Artwork

De vijftien beste games voor Nintendo Switch

De Switch is inmiddels een kleine drie jaar verkrijgbaar en draait op volle toeren. Er zijn honderden games beschikbaar voor de hybride console van Nintendo die je zowel thuis onderuitgezakt voor de televisie, als overal waar je maar bent kunt spelen. Maar wat zijn nu de beste spellen voor het apparaat? Hieronder nemen we de vijftien beste Switch-games met je door – naar onze bescheiden mening natuurlijk!

Screenshot The Legend of Zelda: Breath of the Wild

97

#1 The Legend of Zelda: Breath of the Wild

Genre: Actie-avontuur
PEGI-leeftijd: Vanaf 7 jaar

Jong en oud kunnen genieten van de epische The Legend of Zelda-serie, maar met Breath of the Wild slaat Nintendo een nieuwe, indrukwekkende weg in. Het spel biedt een gigantische, open wereld die vrij te verkennen is. Zie je die bergen in de verte? Daar kun je heen en zelfs op klimmen! Als Link moet je na een diepe slaap van honderd jaar erop uit om de slechte Calamity Ganon tegen te houden. Hij dreigt Hyrule Castle en het complete land op te slokken. Verken prachtige stranden, glooiende heuvels en mysterieuze bossen en wordt sterk genoeg om af te rekenen met het kwaad. Breath of the Wild houdt je letterlijk honderden uren zoet. Nog nooit was een Zelda-game zó avontuurlijk!

Probeer ook eens: The Legend of Zelda - Link's Awakening

 

Screenshot Super Mario Odyssey

97

#2 Super Mario Odyssey

Genre: Platformer
PEGI-leeftijd: Vanaf 7 jaar

De wereldberoemde loodgieter is terug in dit uitgebreide platformavontuur waarin hij in een luchtschip in de vorm van een hoed de wereld doorreist! Bowser heeft namelijk Princess Peach ontvoerd en Mario moet er snel achteraan voordat ze gedwongen in het huwelijksbootje moet stappen. Bezoek de wolkenkrabbers in New Donk City, de eindeloze woestijn van Sand Kingdom of loop een T-Rex tegen het lijf in Cascade Kingdom. De vrijheid die je in de grote, open levels krijgt is vergelijkbaar met spellen als Super Mario 64 en Super Mario Sunshine. De originele uitdagingen die zichzelf in rap tempo opvolgen doen dan juist weer denken aan de Super Mario Galaxy-games. Hoe dan ook biedt Super Mario Odyssey een wereldreis om nooit te vergeten.

Probeer in deze serie ook: New Super Mario Bros. U Deluxe

Probeer in dit genre ook: Donkey Kong Country - Tropical Freeze

Avatar van Game Mania
Game Mania HQ
 


Screenshot Mario Kart 8 Deluxe

92

#3 Mario Kart 8 Deluxe

Genre: Racing
PEGI-leeftijd: Vanaf 3 jaar

Start de motoren maar! Met Mario Kart 8 Deluxe heb je meteen een zeer compleet pakket in handen: het spel bevat alle parcours uit de Wii U-game Mario Kart 8, alsmede de tracks die als uitbreiding zijn verschenen. Dat betekent dat je 48 verschillende duizelingwekkende racetracks aandoet waarop je met karts alle kanten op scheurt… zelfs ondersteboven! Veel van de tracks zijn gebaseerd op bekende locaties uit de Mario-games, al zullen ook fans van Zelda en F-Zero enkele omgevingen herkennen. Met verschillende snelheden en een uitgebreide online modus - inclusief de optie om elkaar aan te vallen in arena’s - raak je nooit uitgespeeld met Mario Kart 8 Deluxe. En hadden we de meer dan veertig personages al genoemd?

Probeer in dit genre ook: Crash Team Racing Nitro-Fueled

 

Screenshot Animal Crossing: New Horizons

90

#4 Animal Crossing: New Horizons

Genre: Simulatie
PEGI-leeftijd: Vanaf 3 jaar

Als je in de put zit door de waan van de dag, dan heeft Tom Nook de perfecte oplossing voor je: zijn gloednieuwe, superexclusieve Eilandleven-pakket! Je hebt overal kleurrijke personages ontmoet. Je hebt mogen proeven aan het stadsleven. Je hebt misschien zelfs een tijdje een publieke functie bekleed! Maar schuilt er niet iets in je dat smacht naar… vrijheid? Gewoon doen waar je zin in hebt, wanneer het jou uitkomt? Een lange strandwandeling op een onbewoond eiland met ongerepte natuur is wellicht precies wat de dokter je heeft voorgeschreven!

Probeer in dit genre ook: Stardew Valley

 

Screenshot Super Smash Bros. Ultimate

93

#5 Super Smash Bros. Ultimate

Genre: Fighting
PEGI-leeftijd: Vanaf 12 jaar

Al die schattige personages uit de stal van Nintendo kunnen ook flink van zich afbijten. In Super Smash Bros. Ultimate nemen ze het namelijk allemaal tegen elkaar op in arena’s! Je kunt met tientallen vechters knokken, van Mario, Link en Donkey Kong tot Samus Aran en Bowser. Er zitten zelfs personages in uit games die niet van Nintendo zijn, zoals Pac-Man, Solid Snake en Ryu en Ken. Bij elkaar zorgen ze voor het grootste rooster ooit in de geschiedenis van Super Smash Bros. Natuurlijk keren alle bekende modi terug en kun je het online of lokaal tegen vrienden opnemen. Daarnaast kun je nu Spirits verzamelen, gebaseerd op honderden bekende gamepersonages, die unieke eigenschappen aan gevechten geven. Super Smash Bros. Ultimate is een bomvol spel en essentieel voor iedereen die een voorliefde voor games heeft.

Probeer ook eens: Splatoon 2

 

Screenshot Dragon Quest XI S

#6 Dragon Quest XI S

Genre: RPG
PEGI-leeftijd: Vanaf 12 jaar

Dragon Quest XI is een van de meest indrukwekkende RPGs van deze generatie! Met de Luminary trek je er op uit om de wereld van Erdrea te redden van monsters. Dat levert een episch avontuur op van honderden uren, waarin je talloze turn-based gevechten in je voordeel beslecht en de meest uiteenlopende locaties verkent. De Switch-versie wordt met recht de definitieve versie van het spel genoemd, aangezien het bomvol zit met vele extra’s. Zo kun je op elk moment schakelen tussen moderne HD-graphics en 16-bit-beelden, zodat het spel op een Super NES-RPG lijkt! Ook bevat deze versie zowel Engelse als Japans ingesproken stemmen en een grote hoeveelheid aan extra outfits.

Probeer in deze serie ook: Dragon Quest Builders 2

Probeer in dit genre ook: Ni No Kuni: Wrath of the White Witch, Xenoblade Chronicles: Definitive Edition

 

Screenshot van Super Mario 3D World + Bowser's Fury

89

#7 Super Mario 3D World + Bowser's Fury

Genre: Platformer
PEGI-leeftijd: Vanaf 7 jaar

Super Mario 3D World was op de Wii U al een erg leuke platformer, en op de Switch is hij er alleen maar beter op geworden! Niet alleen kun je dankzij de hybride console nu waar je maar wil op avontuur gaan met de besnorde loodgieter en zijn vrienden; ze lopen allemaal ook een stuk rapper, waardoor het spel nog lekkerder wegspeelt. Mario 3D World houdt daarbij het midden tussen de platformrijke 2D-games uit de franchise en de uitgebreidere 3D-versies. Levels hebben een duidelijke finish in de vorm van de iconische vlaggenmast, maar bieden wél de vrijheid om zo nu en dan op ontdekkingstocht te gaan. Onder andere in een kattenpakje – waardoor je flink uit kunt halen met je klauwen en over hoge muren kunt klimmen – en in de multiplayermodus voor vier spelers. En ben je eenmaal door de vele levels die het spel rijk is gespeeld, dan staat er nog een gloednieuw avontuur in de vorm van Bowser’s Fury op je te wachten. Hierin terroriseert een gigantische Bowser een open wereld. Verken allerlei kleurrijke eilandjes en verzamel genoeg zonnetjes om de grote kattenbel te ontgrendelen, zodat je het tegen deze reus van een slechterik op kunt nemen! Daarmee is Super Mario 3D World + Bowser’s Fury een rijkelijk gevuld totaalpakket voor jong en oud.

 

Screenshot van Monster Hunter Rise

88

#8 Monster Hunter Rise

Genre: Actie-rpg
PEGI-leeftijd: Vanaf 12 jaar

Alle monsterjagers verzamelen! Na het grote succes van Monster Hunter World op PlayStation- en Xbox-consoles zijn ook Nintendo Switch-eigenaren getrakteerd op een gloednieuwe game in de Japanse franchise. Deze pakt de beste elementen uit World en breidt ze verder uit. Een gigantische spelwereld zit tot de nok toe gevuld met de meest uiteenlopende monsters om tegen te vechten. Deze soms gigantische wezens voelen eigenlijk als eindbazen op zich: met sommigen ben je wel drie kwartier aan het knokken voordat ze het onderspit delven! Gelukkig speel je na elk gevecht nieuwe materialen vrij om zo sterkere bepantsering en wapens te creëren. Die grote spelwereld is gemakkelijk te verkennen dankzij dierlijke hulpjes om op te rijden en een vreemd insect waarmee je met gemak naar de top van die berg in de verte springt. Je kunt dit insect zelfs inschakelen om op een monster te rijden! Monster Hunter Rise biedt vele tientallen uren speelplezier en ontwikkelaar Capcom blijft het spel voorlopig uitbreiden met allerlei nieuwe gevechten en opties, zodat je hier vele maanden zoet mee bent.

 

Screenshot Luigi's Mansion 3

86

#9 Luigi's Mansion 3

Genre: Avontuur
PEGI-leeftijd: Vanaf 7 jaar

Het is griezelen geblazen met Luigi, het angstige broertje van Mario! In Luigi’s Mansion 3 gaat de hele groep op vakantie in een prachtig hotel, maar ’s nachts slaat het noodlot toe… wanneer Luigi wakker wordt, zijn Mario en zijn vrienden gevangengenomen door een stel spoken die in het hotel wonen. Met zijn zaklamp verkent hij de verschillende verdiepingen van het hotel om de rest te redden. Gelukkig heeft hij zijn trouwe Poltergust bij – een stofzuiger waarmee hij de spoken kan vangen. Elke verdieping van het hotel heeft weer een totaal ander thema, van een uitgebreide filmset tot een levensecht winkelcentrum. Er zit zelfs een multiplayermodus in Luigi’s Mansion 3, waarin je het tegen maximaal zeven andere spelers opneemt in de chaotische tumulttoren.

Probeer in dit genre ook: Captain Toad - Treasure Tracker

 

Screenshot van Ring Fit Adventure

83

#10 Ring Fit Adventure

Genre: Sport
PEGI-leeftijd: Vanaf 7 jaar

Met Ring Fit Adventure blijf je niet alleen fit dankzij de bijgeleverde Rig-Con en beenband, je gaat ook op een spannend avontuur in een fantasievolle spelwereld. Door te joggen beweeg je je echt voort in het spel, en tijdens je avontuur krijg je allerlei fysieke oefeningen voorgeschoteld die je armen, buik en benen trainen. Je hartslag wordt ook geregistreerd, zodat je een schatting krijgt van hoeveel calorieën je verbrandt. En heb je even geen zin in het uitgebreide avontuur? Dan kun je elke dag specifiek de oefeningen opstarten om zo toch in conditie te blijven. Leuk én goed voor de gezondheid, een ideale

Probeer in dit genre ook: Just Dance 2020, Fitness Boxing 2

 

Screenshot van The Witcher III: Wild Hunt

85

#11 The Witcher III: Wild Hunt

Genre: RPG
PEGI-leeftijd: Vanaf 18 jaar

The Witcher 3 is gebaseerd op een spannende, fantasievolle boekenreeks en is nu als Netflix-serie te zien! In deze Switch-versie van deze openwereld-RPG verken je een gigantische spelwereld vol met moerassen, weidse landschappen en zelfs complete steden. Kruip in de huid van de stoere monsterjager Geralt of Rivia en gebruik je vlijmscherpe zwaarden om korte metten met je vijanden te maken. De game zit vol met spannende missies met indrukwekkende plottwists en sterk geacteerde dialogen. Alsof de gigantische hoofdgame nog niet genoeg is, zitten in deze Complete Edition ook de geprezen uitbreidingen in het spel verwerkt. Ervaar nu zelf een van de meest indrukwekkende RPG’s van de laatste jaren, dankzij de draagbare Switch waar je maar wil!

Probeer in dit genre ook: Divinity: Original Sin 2 (verkrijgbaar via Nintendo eShop)

 

Screenshot van Pikmin 3 Deluxe

85

#12 Pikmin 3 Deluxe

Genre: Strategie-avontuur
PEGI-leeftijd: Vanaf 3 jaar

Pikmin 3 was al een van de leukste games op de gruwelijk ondergewaardeerde Wii U, en op de Switch krijgt dit spel een welverdiend tweede leven! In de Pikmin-games begeleidt je een groep kleine, schattige plantaardige wezentjes. Hoe lief ze er ook uitzien, ze kunnen behoorlijk van zich afbijten! Jij bepaalt welke vijand in de natuurlijke omgevingen ze aanvallen, terwijl ze bruggen bouwen, muren afbreken en heerlijk sappig fruit naar de thuisbasis dragen. De game heeft een coöperatieve modus voor twee spelers zodat je elkaar een handje kunt helpen. Daarbij bevat deze nieuwe editie alle eerder verschenen downloadbare content, voor nog meer speelplezier. Pikmin 3 is een van de meest toegankelijke en tegelijk uitdagende strategiegames ooit, waardoor echt iedereen van dit spel kan genieten. Een kleurrijke en uiterst originele game die alleen maar van Nintendo kan komen!

 

Screenshot van Pokémon Sword & Shield

80

#13 Pokémon Sword & Shield

Genre: RPG
PEGI-leeftijd: Vanaf 7 jaar

Verken de compleet nieuwe Galar-regio – gebaseerd op Groot-Brittannië – in Pokémon Sword en Shield. De prachtige heuvels en stadjes in het spel worden gecomplimenteerd door de Wild Area. Voor het eerst in de Pokémon-franchise kun je dit open gebied op eigen tempo verkennen en de meest uiteenlopende pokémon tegenkomen. Natuurlijk zitten er heel wat oude bekende zakmonstertjes in het spel, maar de nieuwe pokémon zijn minstens zo interessant. Dankzij de nieuwe Dynamax-optie kunnen de pokémon daarnaast gigantisch worden. Dat maakt de gevechten nog gevarieerder en spannender.

Probeer in deze serie: Pokémon - Let’s Go, Pikachu!, New Pokémon Snap

 

Screenshot van Paper Mario: The Origami King

80

#14 Paper Mario: The Origami King

Genre: RPG-avontuur
PEGI-leeftijd: Vanaf 7 jaar

De Paper Mario-reeks staat al jaren garant voor een unieke blik op Mario’s wereld, gecombineerd met spannende RPG-gevechten en originele puzzels. Op Switch keert Paper Mario via The Origami King terug naar de uitmuntende kwaliteit van diens hoogtijdagen. Een open spelwereld die geheel van papier gemaakt is smeekt om verkend te worden. Overal waar je gaat of staat zie je grappige referenties naar Mario-spellen. De gevechten met vijanden zijn ditmaal een soort puzzel op zich: in een grote ring probeer je vijanden zo te positioneren dat je ze zo snel en krachtig mogelijk uitschakelt. Houd de kwaardaardige koning Olly tegen en redt de in origami getransformeerde Princess Peach!

 

Screenshot van New Pokémon Snap

80

#15 New Pokémon Snap

Genre: Fotografie
PEGI-leeftijd: Vanaf 3 jaar

Meer dan twintig jaar geleden verscheen er een unieke game in de Pokémon-franchise. In plaats van dat je de kleine zakmonstertjes ving en tegen elkaar liet vechten, had je in Pokémon Snap opeens een fototoestel in de aanslag om prachtige kiekjes van de meest uiteenlopende pokémon te schieten. Dat was verrassend leuk! Het lange wachten van fans is eindelijk beloond met New Pokémon Snap op de Nintendo Switch. Nog altijd doe je met de automatisch rijdende Neo-One een groot scala aan omgevingen aan, terwijl je foto’s maakt van de vele pokémon in hun natuurlijke habitat. Je bezoekt ditmaal de Lental-regio, een eiland met een grote diversiteit aan weersomstandigheden en dus omgevingen, van zompige jungles tot uitgestrekte woestijnen. De foto’s die je schiet worden door Professor Mirror gekeurd – zo kijkt hij naar van hoe dichtbij de foto’s zijn genomen en wat voor pose de pokémon in kwestie aannemen. Levels kun je ook op verschillende momenten van de dag bezoeken, wat weer invloed heeft op hoe de pokémon zich gedragen. Alsof dat nog niet genoeg is, kun je je foto’s online delen, waar andere New Pokémon Snap-spelers zich aan jouw foto’s kunnen vergapen. Misschien word jij online wel een extreem populaire fotograaf!

 

Of je nou van epische avonturengames zoals The Legend of Zelda of Super Mario Odyssey houdt, gewoon plezier wil hebben met vrienden in multiplayergames in Monster Hunter Rise of Super Smash Bros. Ultimate, of het relaxte eilandleven in Animal Crossing: New Horizons op wil zoeken: de Switch heeft voor ieder wat wils!

Gepubliceerd op: 03/06/2021
Laatste update:

Avatar van Game Mania
Redactie Game Mania
Game Mania HQ