Nintendo Switch OLED banner
Nintendo Switch OLED banner

Alles over de Nintendo Switch OLED bij Game Mania

Wat is de Nintendo Switch OLED?

De Nintendo Switch-familie mag een nieuw lid welkom heten. De Nintendo Switch (OLED-model) werd op 8 oktober uitgebracht en geeft spelers een nieuwe optie voor het spelen van de enorme catalogus aan games op de Nintendo Switch. Aanschouw hem hieronder:

Video URL:
Currently supported:

Het nieuwe Switch-model is uitgerust met een OLED-scherm van 7 inch (ter vergelijking: de huidige Switch heeft een 6,2 inch LCD-scherm), waardoor je games nog mooier dan ooit tevoren eruit zien.

Daarnaast heeft het Nintendo Switch OLED-model een brede verstelbare standaard voor de tafelstijl, een nieuwe houder met een LAN-poort voor een stabiele online-ervaring, 64 GB systeemgeheugen en ingebouwde luidsprekers met verbeterde audio voor de handheld- en tafelstijl. Net als met de Nintendo Switch kunnen spelers met dit OLED-model op de tv spelen en de Joy-Con-controllers delen om samen te spelen.

Wat is een OLED-scherm?

Een OLED-scherm heeft geen achtergrondverlichting zoals bij LCD-schermen, maar geeft afbeeldingen weer met behulp van licht dat door elke afzonderlijke pixel wordt uitgestraald.

Diep zwart kan worden weergegeven door het licht van een pixel uit te schakelen, waardoor een hoger contrast ontstaat. Dit heeft als resultaat dat kleuren levendiger ogen en je games echt van het scherm spetteren!

Wat kost de Switch OLED?

De Nintendo Switch OLED kost €349 en is verkrijgbaar in twee uitvoeringen:

  • Nintendo Switch (OLED-model) met witte Joy-Con-controllers: bevat witte Joy-Con-controllers, een zwarte hoofdunit en een witte houder.
  • Nintendo Switch (OLED-model) met neonrode en neonblauwe Joy-Con-controllers: bevat neonrode en neonblauwe Joy-Con-controllers, een zwarte hoofdunit en een zwarte houder.

Inbegrepen in de verpakking zijn de twee Joy-Cons, het Nintendo Switch-systeem met OLED-scherm, de houder (dock), en natuurlijk ook de Joy-Con Grip (houder), twee Joy-Con polsbandjes, een hdmi-kabel, een voedingskabel en natuurlijk de handleiding. Het enige wat je dan nog nodig hebt, zijn spellen!

Is er een Nintendo Switch OLED inruilactie?

Als je al een Nintendo Switch, Nintendo Switch Lite of andere console bezit en deze graag wilt upgraden naar de Nintendo Switch OLED, dan hebben we goed nieuws voor je. Game Mania heeft namelijk een aantrekkelijke inruilactie!

Bij inlevering van je Nintendo Switch ontvang je bijvoorbeeld €200 korting op de Nintendo Switch OLED!

Veelgestelde vragen

Ja, dit kun je doen via een optie in de instellingen van de Nintendo Switch. Op deze pagina van Nintendo vind je alle informatie hierover. Let wel, voor deze methode heb je beide systemen tegelijkertijd nodig.

Als je jouw huidige Nintendo Switch niet meer in je bezit hebt wanneer je de Nintendo Switch OLED ontvangt, is het niet mogelijk om de systeemtransfer uit te voeren.

Wel is het mogelijk om je opgeslagen savedata naar de cloud te uploaden, zodat je deze vervolgens op de Nintendo Switch OLED weer kunt downloaden. Hiervoor heb je een Nintendo Switch Online-abonnement nodig. Let wel op: er zijn enkele games waarbij het uploaden en downloaden van savedata naar de cloud niet mogelijk is. Dit zijn onder andere Animal Crossing: New Horizons en Pokémon Sword & Shield. Als je jouw opgeslagen gegevens van deze spellen wilt behouden, kan dit alleen door de systeemtransfer uit te voeren.

We adviseren om dit te bespreken met de winkel waar je jouw Nintendo Switch OLED hebt gereserveerd. Zij kunnen, op basis van jouw wensen en de omstandigheden in de winkel, een plan van aanpak met je afspreken om de inruilactie toe te passen met behoud van jouw Nintendo Switch-gegevens.

Enkele mogelijke manieren zijn*:

  • Je spreekt af met de winkel dat je gebruik wilt maken van de inruilactie. Je laat jouw Nintendo Switch alvast keuren door de winkel om er zeker van te zijn dat jouw systeem ingenomen kan worden. Zodra de Nintendo Switch OLED voor jou klaarligt, reken je deze af voor het volledige bedrag. Bij thuiskomst voer je de systeemoverdracht uit, en je brengt jouw Nintendo Switch vervolgens in dezelfde staat als tijdens de keuring naar de winkel. De winkel geeft jou hiervoor €200 terug in cash.
  • Je laat de winkel weten dat je gebruik wilt maken van de inruilactie, en spreekt een moment af waarop je jouw reservering komt halen. Bij het afhalen van de reservering lever je jouw Nintendo Switch in en wordt de systeemoverdracht ter plekke uitgevoerd. Je laat jouw oude Switch achter en gaat naar huis met je nieuwe Nintendo Switch OLED, waar al je gegevens al op zijn overgezet.
  • Je laat jouw Nintendo Switch achter bij de winkel en overhandigt hen de gegevens die nodig zijn om de systeemoverdracht uit te voeren. Wanneer jouw Nintendo Switch OLED afgehaald kan worden, heeft de winkel de systeemoverdracht alvast voor jou uitgevoerd en hoef je zelf niks meer te doen.

*Het is niet gegarandeerd dat al deze opties mogelijk zijn bij elke winkel.

Belangrijk is om de winkel tijdig te laten weten dat je gebruik wilt maken van de inruilactie met behoud van je gegevens, zodat hier rekening mee gehouden kan worden. Indien je meer info wenst, kun je altijd contact opnemen met de winkel.

Omdat de Nintendo Switch OLED ietsjes groter is dan het huidige Switch-model, is er een kans dat bepaalde accessoires zoals grips en draagtassen niet meer (goed) zullen passen. Het gaat echter om een minimaal verschil dus bij de meeste accessoires zal dit geen problemen opleveren.

Screen protectors die gemaakt zijn voor de huidige Switch-modellen, zullen echter niet meer passen omdat de Nintendo Switch OLED een groter scherm heeft.

Gepubliceerd op: 08/07/2021
Laatste update: