Artwork van Super Mario 3D World + Bowser's Fury
Artwork van Super Mario 3D World + Bowser's Fury

Aankomende gameverfilmingen om naar uit te kijken

In het verre verleden stonden films gebaseerd op games niet bepaald garant voor een avondje kijkplezier: talloze verfilmingen van populaire spellen waren vaak van beschamende kwaliteit. Zeker wanneer je je favoriete game op het witte doek tot leven zag komen, kon dat een grote teleurstelling zijn. Gelukkig is het tij de laatste jaren aan het keren: films als Detective Pikachu en Sonic the Hedgehog en series als Castlevania hebben bewezen dat veel games zich wel degelijk lenen voor vermakelijk kijkvoer. En de toekomst heeft nog veel meer moois in het verschiet, zo blijkt uit onderstaande films en series die in productie zijn!

Uncharted

De Uncharted-games zijn op zichzelf natuurlijk al erg filmische ervaringen, dus de spellen lenen zich erg goed voor een verfilming. Een charismatische Nathan Drake die als een moderne Indiana Jones de meest avontuurlijke bestemmingen aandoet en zo nu en dan een sarcastische opmerking maakt; je zou toch denken dat dit bijna niet mis kan gaan!

Toch moesten fans even slikken toen ze hoorden wie de rol van Nathan ging vertolken: niemand minder dan Tom ‘Spider-Man’ Holland! Hij is, afgaand op zijn virtuele evenbeeld, wat aan de jonge kant, maar tegelijkertijd bezit hij absoluut een flinke scheut charisma, dus we kijken alvast voorzichtig uit naar het eindresultaat dat begin volgend jaar op het witte doek verschijnt.

 

Borderlands

Er is nog geen releasedatum bekend, maar dat de Borderlands-film er aankomt is in ieder geval zeker. Begin dit jaar werd al duidelijk dat de productie spoedig zou beginnen en er is ook al een flinke sterrencast aangekondigd. Zo is de halve cast uit de moderne Jumanji-films aanwezig: Jack Black speelt Claptrap en Kevin Hart speelt Roland. Ariana Greenblatt (die de jonge versie van Gamora speelde in Avangers: Infinity War) is Tiny Tina, Jamie Lee Curtis is Tannis en niemand minder dan Cate Blanchett speelt Lilith.

De regie van de film is in handen van Eli Roth, bekend van films als Cabin Fever en Hostel. Met al die grote namen die aan de film verbonden zijn, zou je toch denken dat we wel een bepaalde mate van kwaliteit kunnen verwachten. We hopen het, want het Borderlands-universum zit vol met grappige personages en spannende situaties. Al is het wel even wennen om met Borderlands bezig te zijn en geen loot te ontvangen…

 

Avatar van Game Mania

Mortal Kombat

De Mortal Kombat-reeks heeft al meerdere verfilmingen gehad. Hoewel het acteertalent en de special effects in deze films uit de jaren ’90 het een en ander te wensen overlieten, waren ze wel heerlijk cheesy en kwamen alle toffe vechtmoves en oneliners ruimschoots aan bod. In april moet er een nieuwe film uitkomen – al is het even afwachten hoe we die in de Benelux gaan bekijken in verband met het coronavirus – en wat blijkt? De cheese-factor is nog altijd erg hoog! Maar ach, Mortal Kombat speel je ook niet voor de diepzinnige dialogen. De eerste trailer toont in ieder geval al favorieten als Sub-Zero en Scorpion, maar natuurlijk ook behoorlijk brute actie. Meer kunnen we eigenlijk niet verlangen van een avondje hersenloos popcornvermaak.

Video URL:
Currently supported:
 

Sonic the Hedgehog

Wie had er van te voren gedacht dat die snelle Sonic in een van de leukste gamefilms tot nu toe zou schitteren? Snelle actie en een flinke dosis humor stonden garant voor een vermakelijke filmervaring, om nog maar te zwijgen over de geweldige rol van Jim Carrey als de slechte Dr. Robotnik. Een vervolg kon dan ook niet uitblijven.

Helaas hebben we op moment van schrijven alleen een logo om ons aan te vergapen, maar dat maakt wel één ding duidelijk: Sonic’s beste maatje Tails krijgt ook een prominente rol in de film! Hopelijk worden nog meer elementen uit de klassieke Sonic-games naar het witte doek gebracht, zodat dit vervolg nóg meer een feest van herkenning wordt voor de fans!

Video URL:
Currently supported:
 

The Last of Us

The Last of Us en het vervolg zijn twee van de beste games ooit gemaakt – dat verdient een verfilming die deze spellen eer aan doet. Gelukkig lijkt dat goed te komen, want het toonaangevende netwerk HBO gaat er een serie van maken. Series op dit kanaal staan vaak bekend om hun duizelingwekkende kwaliteit en van The Last of Us verwachten we natuurlijk niets minder.

Het aangekondigde eerste seizoen behandelt het verhaal uit de eerste game, waarin de stoere en tegelijk gevoelige man Joel en het meisje Ellie een epische tocht door een post-apocalyptische Verenigde Staten maken. De wereld is namelijk getroffen door een luguber schimmelvirus dat mensen in moordlustige, monsterlijk ogende wezens verandert. Iedereen die de game heeft gespeeld weet dat daar genoeg potentie in zit voor zowel angstaanjagende als emotionele scènes. Daarbij zouden latere seizoenen bij aanhoudend succes ook de gebeurtenissen uit de tweede game kunnen behandelen.

Met de maker van de bejubelde miniserie Chernobyl aan het roer hebben we er alle vertrouwen in. Daarbij zijn de aangekondigde acteurs en actrices ook niet mis: Joel wordt gespeeld door Pedro ‘The Mandalorian’ Pascal en Bella Ramsey – die we nog kennen als de stoere jonge edelvrouw Lyanna Mormont uit Game of Thrones – gaat zich aan de rol van Ellie wagen.

 

Resident Evil

De langlopende Resident Evil-filmreeks is inmiddels tot een einde gebracht, maar fans van de horrorgames kunnen zich opmaken voor misschien wel meer Resident Evil-content dan ze aankunnen! Niet alleen zit Resident Evil Village er deze lente aan te komen, er zijn ook zowel een film als twéé series gebaseerd op de franchise in ontwikkeling!

De eerste serie heet Resident Evil: Infinite Darkness en wordt geheel met de computer geanimeerd. Deze draait om Leon Kennedy en Claire Redfield en wordt gemaakt door Hiroyuki Kobayashi, die eerder al animaties gebaseerd op de reeks heeft geproduceerd. De serie bestaat uit acht afleveringen en moet later dit jaar op Netflix verschijnen. De tweede serie is volledig live-action en gaat over Billie en Jade Wesker, maar wanneer het uitkomt is nog niet duidelijk. Tot slot komt er in september een nieuwe bioscoopfilm van Resident Evil uit. Deze reboot speelt zich af in Raccoon City in 1998 en lijkt dus het ontstaansverhaal opnieuw te gaan vertellen. Poeh, dat zijn een hoop zombies!

Video URL:
Currently supported:
 

Metal Gear Solid

De langverwachte verfilming van Metal Gear Solid werd al een jaar of acht geleden aangekondigd, dus we hadden bijna de hoop opgegeven… tot we eind vorig jaar te horen kregen dat Oscar Isaac de enige echte Snake gaat spelen! Isaac lijkt op het eerste gezicht niet bepaald op het personage dat hij gaat vertolken, maar is wel een acteur van formaat met rollen in films als Star Wars, Ex Machina en de aankomende nieuwe Dune-verfilming. De regie is in handen van Kong: Skull Island-regisseur Jorgan Vogt-Roberts. Kortom: genoeg details om voorzichtig enthousiast te worden. We kunnen niet wachten om die ene legendarische scène met Sniper Wolf op het witte doek te ervaren…

 

Halo

Nog zo’n project die al eeuwen in de maak lijkt, is de serie gebaseerd op Halo. De prachtige shooterreeks met Master Chief in de hoofdrol werd in 2013 aangekondigd. Onlangs werd bekendgemaakt dat de serie, die door Showtime wordt geproduceerd, ergens volgend jaar op de streamingdienst Paramount+ uitkomt. Met een beetje geluk is die streamingdienst dan ook al in de Benelux beschikbaar.

Het eerste seizoen bevat negen afleveringen en is al geruime tijd in productie, al werd dat enige tijd vertraagd toen het coronavirus uitbrak. We weten in ieder geval dat Pablo Schreiber – bekend van onder andere American Gods – in het harnas van Master Chief kruipt, dat Natascha McElhone – uit Californication en The Truman Show – Dr. Catherine Halsey speelt en Jen Taylor – Cortana in de Halo-games – haar stem ook zal verlenen aan de Cortana in de tv-serie. Maar wat we vooral graag willen weten, is welke game(s) precies worden verfilmd. Of zou het om een nieuw verhaal gaan? Geduld is een schone zaak!

 

Zoals je hierboven kunt lezen staat fans van gameverfilmingen veel potentieel kijkvoer te wachten. Het is echter nog maar een kleine greep uit alle aangekondigde projecten. Detective Pikachu 2, een animatiefilm rondom Super Mario, Five Nights at Freddy’s, Minecraft, een nieuwe Tomb Raider, Watch Dogs, Dante’s Inferno, Firewatch… de lijst is haast eindeloos, en ze zien vast niet allemaal het levenslicht. Toch hebben we vertrouwen in dat de komende jaren onze favoriete spellen ook op het witte doek (en het kleine scherm) een onuitwisbare indruk gaan maken!

Gepubliceerd op: 08/04/2021
Laatste update:

 

Avatar van Game Mania
Redactie Game Mania