Mario Kart 8 Deluxe krijgt 48 nieuwe racetracks

De eerste acht tracks zijn beschikbaar vanaf 18 maart 2022

Mario Kart 8 Deluxe krijgt een tweede leven met 48 nieuwe parcours

Eerder dit jaar kondigde Nintendo de Booster Course Pass aan, een uitbreiding voor het razend populaire Mario Kart 8 Deluxe waarmee in totaal 48 parcours aan de kartracer worden toegevoegd. In dit artikel lees je alles over hoe je deze nieuwe racebanen binnenhaalt en welke tracks je kunt verwachten.

De ultieme kartracer

Mario Kart 8 Deluxe is met meer dan 43 miljoen verkochte exemplaren veruit het populairste Nintendo Switch-spel. En dat terwijl het eigenlijk een heruitgave is van Mario Kart 8, dat in 2014 al op de Wii U verscheen! Dat het spel acht jaar later nog altijd zoveel gamers aanspreekt, is het bewijs dat Nintendo met de game iets heel speciaals heeft gecreëerd. Eigenlijk zou je het als de ultieme Mario Kart kunnen omschrijven!

Video URL:
Currently supported:
 

De game staat immers ook nu al bol met een grote verscheidenheid aan personages uit het Mario-universum en 48 verschillende parcoursen. Mario Kart 8 richt zich in tegenstelling tot sommige eerdere delen binnen de reeks puur op snelle, precieze raceactie: behalve de mogelijkheid om over het plafond te scheuren staan er geen gekke gimmicks centraal. Naast racetracks en personages uit Mario-games, passeren zelfs omgevingen uit Zelda, Animal Crossing, Excitebike en F-Zero de revue. Mario Kart 8 Deluxe voelt door al deze pluspunten als de meest complete, perfecte Mario Kart-game ooit. Het bedrijf zou wel gek zijn om een nieuwe Mario Kart-game uit te brengen op de Switch, wanneer Mario Kart 8 Deluxe nog zo veelvuldig gespeeld wordt en eigenlijk een perfecte basis biedt voor nog meer raceplezier. Logisch dus dat Nintendo daar een hele lading nieuwe content voor uitbrengt!

De Booster Course Pass

De Booster Course Pass, die eerder dit jaar werd onthuld tijdens een Nintendo Direct-livestream, bevat in totaal 48 parcoursen die al in eerder uitgekomen Mario Kart-games zaten. Al deze parcoursen worden van een nieuw likje verf voorzien om ze bij de rest van de game te laten passen.

Video URL:
Currently supported:
 

De 48 racetracks worden uitgebracht in zes verschillende pakketten, verspreid over dit en volgend jaar. Elk pakket bevat dus acht parcoursen. Het eerste pakket met daarin acht tracks komt al op 18 maart uit.

Het is nog niet bekend wanneer de vijf andere pakketten precies uitkomen, maar Nintendo kennende zenden ze rond juni een nieuwe Nintendo Direct-livestream uit en komt kort daarna het volgende pakket uit. Hoogstwaarschijnlijk gebeurt dat dit najaar nog eens aan en moet volgend jaar min of meer dezelfde structuur aangehouden worden. Maar goed, dat is nog koffiedik kijken: alleen de releasedatum van het eerste pakket op 18 maart is officieel bekend.

Hoe kom je aan de Booster Course Pass?

Er zijn twee manieren om de Booster Course Pass te bemachtigen. Allereerst kun je hem kopen voor 24,99 euro. Daarvoor ontvang je alle 48 de parcoursen zodra ze uitkomen; het is dus een totaalbedrag voor de zes verschillende pakketten.

Een andere manier om aan de Booster Course Pass te komen, is lid te worden van Nintendo Switch Online, inclusief het uitbreidingspakket. De Booster Course Pass zit daar namelijk bij inbegrepen en blijft speelbaar zolang je abonnee bent. Daarnaast krijg je met Nintendo Switch Online en het bijbehorende uitbreidingspakket toegang tot apps waarmee je NES-, Super NES- en Nintendo 64-games op je Switch kunt spelen.

Voor beide opties geldt dat je natuurlijk wel in het bezit moet zijn van Mario Kart 8 Deluxe om de parcoursen uit de Booster Course Pass te kunnen spelen. Tegoed om de Booster Pass op de eShop te kopen of om lid te worden van Nintendo Switch Online kun je via Game Mania aanschaffen.

Welke parcoursen zitten er in het eerste Booster Course Pass-pakket?

Nintendo heeft al bekendgemaakt welke acht racetracks er zitten in het eerste pakket, dat op 18 maart uitkomt. Het gaat om de volgende parcoursen.

Golden Dash Cup:

Paris Promenade (Mario Kart Tour): Een van de leukste tracks uit de mobiele game Mario Kart Tour is, zoals de naam al aangeeft, gebaseerd op de hoofdstad van Frankrijk - inclusief de prachtige Eiffeltoren!

Toad Circuit (Mario Kart 7): Dit parcours diende als eerste track in de Mario Kart-game op 3DS. Allerlei grote Toad-ballonnen zweven boven de weg. Een simpele structuur die perfect is voor pure races.

Choco Mountain (Mario Kart 64): Dit is een van de favorieten uit de klassieke Mario Kart-game op de Nintendo 64, niet in de laatste plaats omdat de gehele omgeving een chocoladeachtige kleur heeft… of ís de track daadwerkelijk van chocolade gemaakt? Hoe dan ook is het oppassen voor de vallende rotsblokken!

Coconut Mall (Mario Kart Wii): Als we het dan toch over favorieten hebben, mag Coconut Mall niet ontbreken, een intense track uit Mario Kart Wii waarin je door een winkelcentrum rijdt, inclusief roltrappen.

 
 

Lucky Cat Cup:

Tokyo Blur (Mario Kart Tour): Waar Paris Promenade gebaseerd is op Parijs, daar race je in Tokyo Blur door de Japanse stad, inclusief verschillende kenmerkende gebouwen zoals de Tokyo Tower.

Shroom Ridge (Mario Kart DS): Sommige Mario Kart-tracks spelen zich om een of andere reden af op openbare wegen. Zo ook Shroom Ridge, waar je goed moet uitkijken voor tegenliggend verkeer, anders wordt je geplet en verlies je kostbare seconden!

Sky Garden (Mario Kart Super Circuit): Sky Garden is prachtige track in de wolken, die in Super Circuit door de technische limieten van de Game Boy Advance nogal plat oogde. In Mario Kart 8 Deluxe komt de track echt tot leven.

Ninja Hideaway (Mario Kart Tour): Er zitten niet alleen maar parcoursen gebaseerd op echte steden in Mario Kart Tour. Ninja Hideaway is een compleet originele track die zich afspeelt in een Japanse dojo, inclusief twee verschillende routes om uit te kiezen. Het kan wel eens een nieuwe favoriet worden in Mario Kart 8 Deluxe.

Welke parcoursen komen er later nog uit via het Booster Course Pass-pakket?

Het is nog niet bekend wat de inhoud is van de andere vijf pakketten die onderdeel uitmaken van de Booster Course Pass; het enige dat we weten is dat er in elk acht parcoursen uit eerdere Mario Kart-games zitten. Daarbij zitten er al veel favoriete tracks uit eerdere games in Mario Kart 8 Deluxe zelf. Toch is er nog genoeg te putten uit de geschiedenis van de franchises. Wij zouden bijvoorbeeld erg blij worden van onderstaande parcoursen!

Banshee Boardwalk (Mario Kart 64): Er zitten relatief gezien maar weinig spookachtige parcoursen in Mario Kart 8 Deluxe en door deze klassieke track toe te voegen wordt dat gerectificeerd. In Banshee Boardwalk zweven overal Boo’s rond. Met een beetje pech knal je er tegen eentje aan en val je in een afgrond!

DK Mountain (Mario Kart: Double Dash!!): Dit is een van de meest iconische tracks uit Double Dash. Eerst wordt je met kart en al uit een kanon geschoten richting een vulkaan, gevolgd door een chaotische tocht naar beneden terwijl er overal om je heen rotsblokken én andere spelers uit de lucht komen vallen.

Toad’s Factory (Mario Kart Wii): Een van meest gevarieerde Mario Kart-tracks ooit is zonder twijfel Toad’s Factory, waarin je door een fabriek rijdt, je trucjes met je motor kunt doen over halfpipes en over transportbanden rijdt. Tijd voor een comeback!

 
 

Wario Colosseum (Mario Kart: Double Dash!!): Dit parcours voelt met zijn wilde bochten en hoogteverschillen eerder als een achtbaan! De track is daarbij zo groot, dat je er maar twee rondjes op rijdt.

Maple Treeway (Mario Kart Wii): Maple Treeway is misschien wel meest geprezen track uit de Wii-versie van Mario Kart, waarin je langs boomtoppen zoeft en ondertussen van de heerlijk rustgevende muziek geniet. Een nieuwe versie in Mario Kart 8 Deluxe is een inkoppertje.

Wuhu Loop (Mario Kart 7): Aangezien andere franchises zoals Zelda en F-Zero toch al in Mario Kart 8 Deluxe voorkomen, mag dit speciale parcours uit Mario Kart 7 ook wel toegevoegd worden. De track speelt zich namelijk af op Wuhu Island uit Wii Sports Resort en Wii Fit!

Goedgevuld totaalpakket

Aangezien we op moment van schrijven nog maar van acht racetracks zeker weten dat ze in de Booster Course Pass zitten, staan er nog dertig verrassingen voor je klaar de komende jaren. Hoe dan ook wordt een toch al bomvolle Mario Kart 8 Deluxe de komende tijd alleen maar completer. Start de motoren maar en kijk uit voor de rode en blauwe schildjes!

Profielfoto van Michel Musters
Game Mania Redactie

Michel schrijft al jaren over games en speelt op zo'n beetje elk gameplatform, maar geen spel kan wat hem betreft tippen aan Hollow Knight.

Gepubliceerd op: 28/02/2022
Laatste update:

 

Profielfoto van Michel Musters
Game Mania Redactie

Michel schrijft al jaren over games en speelt op zo'n beetje elk gameplatform, maar geen spel kan wat hem betreft tippen aan Hollow Knight.