De Xbox Series X en Xbox Series S zijn momenteel uitverkocht. Hier vind je veelgestelde vragen over het reserveren van een Xbox Series X.

Xbox Series X | S

Of je nu op zoek bent naar eersteklas console-gaming met Xbox Series X, of de volgende generatie liever wilt ervaren in een kleinere, volledig digitale console met Xbox Series S, next-gen gaming begint bij Xbox. Krijg toegang tot honderden games met Game Pass en laat je overrompelen door de snelheid en kracht van Xbox Velocity-architectuur.

Ervaar next-gen snelheid en prestaties met de Xbox Velocity-architectuur.

Speel duizenden games van vier generaties Xbox dankzij de compatibiliteit met eerdere versies.

Krijg onbeperkte toegang tot meer dan 100 geweldige games met de Xbox Game Pass.

Speel de best beschikbare versie van je game, ongeacht op welk apparaat je speelt met Smart Delivery.

Must-have launch games

Afbeelding van Assassin's Creed Valhalla

Assassin's Creed Valhalla

Speel als Eivor, een legendarische Viking die vecht voor roem en glorie. Verken een dynamische en prachtige open wereld tegen de wrede achtergrond van de Engelse Middeleeuwen. Beroof je vijanden, laat je nederzetting groeien en bouw je politieke macht uit om een plaats tussen de goden in Walhalla te bemachtigen.

Afbeelding van Watch Dogs Legion

Watch Dogs Legion

Massale surveillance, privé-legers die het op straat voor het zeggen hebben, georganiseerde misdaad... Het is genoeg geweest! Tijd om een einde te maken aan de onderdrukking. Richt een veelzijdige verzetsgroep op om de opportunisten onderuit te halen, die deze ooit zo geweldige stad de vernieling in helpen. Het lot van Londen ligt in jouw handen.

Afbeelding van Yakuza Like a Dragon

Yakuza: Like a Dragon

Word Ichiban Kasuga, een onbeduidende yakuzasoldaat die voor dood achtergelaten werd door de man die hij het meest vertrouwde. Pak in Yakuza: Like a Dragon je legendarische knuppel en kraak onderwereldschedels in dynamische RPG-gevechten in het moderne Japan.

Afbeelding van Gears Tactics

Gears Tactics

Gears Tactics is de snelle turn-based strategiegame uit een van de meeste bejubelde gamefranchises ooit: Gears of War. Vecht voor je leven, rekruteer manschappen en voer ze aan in de strijd tegen een kwaadaardige vijand.

Meer games nu beschikbaar

Xbox Pre-orders

Forwards Compatible Games

Tientallen van jouw Xbox One-games zijn kosteloos te upgraden naar de geüpgradede Xbox Series-versie, met hogere resolutie en framerates en spectaculaire next-gen graphics!

Xbox Series Consoles

Xbox Series X

Xbox Series X - €499

Maak kennis met de nieuwe Xbox Series X, de snelste, krachtigste Xbox ooit. De kern van Series X is de Xbox Velocity-architectuur voor snellere, gestroomlijnde gameplay met aanzienlijk verminderde belasting. Schakel in een handomdraai naadloos tussen meerdere games met Quick Resume. Verken rijke nieuwe werelden en geniet van de actie als nooit tevoren met de ongeëvenaarde 12 teraflops aan ruwe grafische verwerkingskracht. Geniet van 4K-gaming met tot 120 frames per seconde, geavanceerd ruimtelijk 3D-geluid en meer.

Xbox Series S

Xbox Series S - €299

Maak kennis met de Xbox Series S, de kleinste, meest gestroomlijnde Xbox-console ooit. Ervaar de snelheid en prestaties van een volledig digitale console van de volgende generatie voor een betaalbare prijs. Geniet van discvrij gamen en ervaar de volgende generatie snelheid en prestaties met de Xbox Velocity Architecture, mogelijk gemaakt door een aangepaste SSD en geïntegreerde software. Speel duizenden digitale games van vier generaties Xbox met achterwaartse compatibiliteit, inclusief geoptimaliseerde titels bij de lancering.

Krijg toegang tot meer dan 100 geweldige games met steeds nieuwe titels met Xbox Game Pass! Speel rechtstreeks op console, pc en mobiele Android-apparaten vanuit de cloud en geniet bovendien zonder extra kosten van alle voordelen van EA Play met een Ultimate-abonnement!

  • Toegang tot meer dan 100 games voor console
  • Xbox Game Studio-titels op dag van release
  • Exclusieve kortingen en aanbiedingen
  • Alle bovenstaande voordelen, plus:
  • Toegang tot meer dan 100 games op pc
  • Games spelen op Android-devices vanuit de cloud
  • Inclusief Xbox Live Gold voor online multiplayer

Xbox Accessoires

Speel je games in de cloud

Speel meer dan 100 games op je mobiele Android-telefoon of -tablet vanuit de cloud met Xbox Game Pass Ultimate. Download de mobiele Xbox Game Pass-app en begin met Xbox-games vanuit de cloud te spelen.

Aanbevolen accessoires

Power Your Dreams

Technische specificaties

Specificatie Xbox Series X Xbox Series S
Processor 8 custom Zen 2-cores met smt 8 custom Zen 2-cores met smt
CPU snelheid 3,8GHz (3,66GHz met smt) 3,6Ghz (3,4GHz met smt
GPU 52 cu's @ 1825MHz 20 cu's @ 1565MHz
GPU architectuur Custom RDNA 2 Custom RDNA 2
GPU rekenkracht 12 TFLOPS 4 TFLOPS
Target-resolutie en fps 4K @ 60fps
Maximaal 120fps
1440p @ 60fps
Maximaal 120fps
Geheugen 16GB GDDR6/320-bit 10GB GDDR6
Snelheid geheugen 10GB @ 560GB/s
6GB @ 336GB/s
8GB @ 224GB/s
2GB @ 56GB/s
Interne opslag 1TB, custom nvme-ssd, pci-e 4.0
512GB, custom nvme-ssd, pci-e 4.0
I/O doorvoersnelheid 2,4GB/s (uncompressed), 4,8GB/s compressed 2,4GB/s uncompressed, 4,8GB/s compressed
Uitbreidbare opslag 1TB SSD Expansion Card (optioneel) 1TB SSD Expansion Card (optioneel)
Optische drive 4K UHD Blu-Ray Drive Nee