Google Stadia

Het streamingplatform van Google is eindelijk een feit. De internetgigant zette de gamingwereld op zijn kop met de officiële aankondiging van Google Stadia, dat in November 2019 zal lanceren. Wat is het, hoe werkt het en wat gaat deze ontwikkeling eigenlijk betekenen voor gamers? We zetten alle info op een rij.

Google Stadia laat het toe om traditionele AAA-games in haarscherpe HDR-beelden met een 4K-resolutie aan 60 frames per seconde te spelen zonder dat je extra of krachtigere hardware nodig hebt. De slogan van Google Stadia spreekt boekdelen: “De toekomst van gaming past niet meer in een doos.” Met Google Stadia zeggen we vaarwel aan de klassieke console, vaarwel aan fysieke games en verpakkingen, vaarwel aan downloaden en vaarwel aan updates.

Google’s doel is om online gaming en streaming naar elk type toestel te brengen dat de Google Chrome webbrowser ondersteunt zoals tv, smartphone, pc, laptop of tablet. Het enige wat je nodig hebt, is een snelle, stabiele internetverbinding van ongeveer 25 megabits per seconde (voor een max. resolutie van 1080p aan 60 frames per seconde) en je kan meteen aan de slag in de browser. Om dat alles te verwezenlijken gebruikt Google Stadia de kracht van zijn datacenters. Deze datacenters kunnen voor elke gebruiker tot 10,7 teraflops genereren wat meer is dan de gecombineerde kracht van een PlayStation 4 Pro en Xbox One X.


Google Chromecast V3

Met de Google Chromecast V3 ben je helemaal klaar voor Google Stadia. Met Chromecast bekijk je eenvoudig je favoriete films, tv-programma's, foto's en websites op je tv via YouTube, Google Play, Chrome en meer.
Game Trailers