In Top Spin 3 is het jouw taak om naar de top van de tenniswereld te stijgen. Speel met officiële profspelers of creëer je eigen personage. De meer dan 20 personages beschikken elk over hun eigen bewegingen en aparte speelstijl. Bovendien kan de speler zich uitleven op 40 verschillende speelvelden die met een levendig realisme hun virtuele zelf zijn. Een leuke feature is de aanwezigheid van tennislegendes. Neem de controle van Boris "Boom Boom" Becker of Monica Seles en herspeel klassiekers uit de jaren '80 en '90. Van hun uitrusting en uiterlijk tot hun unieke swingbewegingen, het is allemaal tot in het kleinste detail nagebootst. Een belangrijke aanwinst is de voormalige nr. 1 van de wereldranglijst en Belgische trots, Justine Henin.

Gameplay

Top Spin 3 slaat in tegenstelling tot Virtua Tennis 3 een realistischer steegje in. De speler krijgt meer controle over de opslag door het gebruik van de rechter analoogstick. De intuïtieve controle werkt zoals bij Virtua Tennis. Je hebt vier knoppenmet elke een soort slag: de normale slag, de slice, de top spin en de lob.

De bal terugspelen doe je door je slag op te laden. Eenmaal induwen activeert je slagstand. Hoe langer je de knop ingedrukt houdt en de slag oplaadt hoe sterker het schot. Het is wel belangrijk om de knop weer tijdig los te laten. De timing van de slag is cruciaal. Positionering op het speelveld voegt ook een laagje extranuances toe. Terwijl de speler beweegt kan hij zijn slag opladen maar daarmee hindert hij wel zijn loopsnelheid. Op het moment dat de speler slaagt, is het tevens belangrijk om de voeten stevig op de grond te hebben. Al deze factoren spelen mee in de effectiviteit van de slag. Ook slagkracht en balplaatsing zijn van immens belang in tennis. Daarom kozende ontwikkelaars voor extra knoppen die beide invullen. Met de rechtertrekker geef je meer kracht aan de slag, met de linkertrekker mep je bal verder richting zijlijn. Een combinatie van beide is natuurlijk mogelijk. Voor de agressieve spelers is er de R1/RB, hiermee zet je karakter na de slag een beweging naar het net in.

Een extra moeilijkheidsgraad is de aanwezigheid van een hartmeter. Deze houdt defitheid van je karakter in het oog. Spelers zullen dus ook vermoeid worden na een tijdje hollen achter het gele balletje. De PS3/X360 versie geniet hier van ongekende grafische kwaliteit. De gelaatstrekken, het haar en de huid van spelers zullen allemaal symptomen van vermoeidheid en inspanning tonen.

Online

Online biedt het spel een nieuw concept: online tournaments. Hier neem je het op tegen tal van spelers die verzameld worden in één toernooi. De speler moet een reeks van tegenstanders uitschakelen over een periode van twee weken. Elke twee weken komt er een absolute winnaar uit de bus. Deze toernooien kunnen natuurlijk ook in dubbelspel gespeeld worden met een vriend of vriendin.

- Knappe karaktercreatie mogelijkheden
- 20-tal wereldbekende spelers met legendes als Boris Becker en Justine Henin
- Diep slagsysteem dat op variërendefactoren speelt voor een unieke diepgang
- Vermoeidheid merkbaar aan de speler en het spelverloop
- Onlinemode (2 speler co-op mogelijk) met tweewekelijksetoernooien om de speler meer te betrekken

Platform:

Op alle USED producten ontvang je 100% garantie. DLC codes meegeleverd met USED producten kunnen al gebruikt zijn.

  • Gratis verzending vanaf 20 euro
  • Spaar coins en ontvang korting met Game Mania XP (meer info)
  • Betaal veilig online via je eigen bank of mobiel via je bank app
  • Gratis verzending vanaf 20 euro
  • Spaar coins, unlock badges en ontvang korting met Game Mania XP (meer info)
  • Betaal veilig online via je eigen bank

Productspecificaties

Releasedatum 19/6/2008
EAN 5026555247603
Aantal spelers Singleplayer
Genre Sport
PEGI leeftijd 3
Publisher Take 2