Mass Effect 2

Twee jaar nadat Commander Shepard de invasie van de Reapers heeft afgehouden, duikt er een mysterieuze, nieuwe vijand op. Een stille ontvoerder aast op menselijke kolonies. Shepard is verplicht om zijn (of haar) principes aan de kant te zetten. Samen met de Cerberus, een wrede organisatie die alles op het spel zet om het menselijk ras te redden, moeten ze afrekenen met de grootste dreiging ooit. Om deze gevaarlijke missie te ondernemen moet Shepard een elite team samenstellen en het krachtigste schip in het universum bevelen. Een missie die volgens de politieke kopstukken louter zelfmoord is. Commander Shepard is echter vastbesloten om hen het tegendeel te bewijzen.

Dé Trilogie

Ontwikkelaar Bioware beschouwt Mass Effect als één epische verhaallijn. De speler bepaalt echter hoe het verhaal van de trilogie evolueert. Daarom gaf Bioware de mogelijkheid om de savegame van Mass Effect te integreren in Mass Effect 2 in de Xbox 360 versie. Vermist Mass Effect 1 echter door Microsoft uitgegeven werd is het onmogelijk om een PS3 versie hiervan uit te brengen. De ontwikkelaars hebben hier toch een oplossing voor gevonden. Bij het begin van Mass Effect 2 op PS3 krijg je een interactieve comic (te downloaden van het in-game Cerberus netwerk) voorgeschoteld die je het verhaal van Mass Effect 1 vertelt én je zelf bepaalde keuzes laat maken die de gebeurtenissen in Mass Effect 2 zullen beïnvloeden. De cruciale beslissingen die Shepard als personage hebben ontwikkeld tijdens ME draag je dus mee naar de tweede game. Het knapste aan deze feature is dat continuïteit doorloopt naar Mass Effect 3. Personages die gestorven zijn in vorige games duiken niet meer op in het laatste deel. Ja, ook Commander Shepard kan sterven in Mass Effect 2. Bioware werkt daarom aan verschillende scenario's. Het elite team kan het allesbepalende eindgevecht overleven of het kan uitdraaien in een bloedbad. Hun leven ligt in jouw handen.

Minder RPG, meer actie

Naast de fantastische verhaallijn wist Mass Effect uit te blinken in de gameplay. Mass Effect 2 brengt ook op dit vlak veel verbeteringen. Vooral het combatsysteem is sterk verbeterd. De makers hebben veel aandacht geschonken aan de intensiteit van de gevechten. Wapens schieten accurater en het is mogelijk om met precisie te richten naar headshots en andere kwetsbare plekken. Voorts reageert de AI van je teamgenoten sneller op gevechtssituaties en vijanden zullen niet meteen doodvallen na enkele kogels. Ze kruipen naar dekking en zullen niet rusten alvorens ze hun laatste adem uitgeblazen hebben. Er zijn ook enkele ingrijpende aanpassingen gebeurd. Het medi-gel systeem maakt plaats voor een autoheal-systeem. Wapens functioneren anders. In Mass Effect had je geen ammunitie. Mass Effect 2 gebruikt daarentegen koelstof waardoor je dus niet oneindig kan schieten. Andere aanpassingen bepalen de algemene flow van de gameplay. Shepard kan vloeiender dekking zoeken dankzij de meer dan 200 bewegingen.

U zei?

Een drijfkracht van Mass Effect's diepe en intrigerende verhaallijn was het knap uitgedokterd dialoogsysteem. Het spel gebruikt een dialoogstamboom en ook Shepard's sociale vaardigheden bepalen welke acties je kan uitvoeren tijdens dialogen. Hierdoor kreeg je realistische interactie en veel vrijheid om je eigen weg te tegelen. In Mass Effect 2 plakt de camera tijdens de conversaties niet statisch op de twee sprekers maar beweegt hij vrij rond de personage voor een cinematisch effect. Ben je een brutale speler die gek wordt van oeverloze gesprekken? Nu kan je jouw ongeduldige persoonlijkheid laten doorschijnen. Tijdelijke buttonevents geven je de kans om dialogen vroegtijdig af te sluiten. Houdt er wel rekening mee dat dit bepalend is voor Shepard's persoonlijkheid en het verloop van de game.

- Maak je klaar voor een zelfmoordmissie om de mensheid te redden.
- Kies uit 19 verschillende wapenklassen.
- Nieuwe, verwoestende heavy weapons die een gevecht razendsnel kunnen bepalen.
- Recruteer een team elite operatieven die Shepard tot het bittere eind zullen volgen.
- Verken het universum - Scan planeten en ontdek unieke geheime zijmissies.
- Train en bevoorraad je teamgenoten om de meest onvoorziene omstandigheden te overleven.
- Controlleer conversaties met fysieke onderbrekingen en bewuste acties.
- Speel een interactieve comic-versie van Mass Effect 1, waarbij je verschillende keuzes kan maken die het verhaal in Mass Effect 2 zullen beïnvloeden.
- Inclusief de DLC missies die eerder apart verschenen voor Xbox 360: Kasumi - Stolen Memories, Overlord en Lair of the Shadow broker.

Platform:

Op alle USED producten ontvang je 100% garantie. DLC codes meegeleverd met USED producten kunnen al gebruikt zijn.

  • Uniek spaarsysteem +34 punten (meer info)
  • Betaal veilig online via je eigen bank of mobiel via je bank app
  • Afhalen of retourneren in één van onze 75 winkels of 1.500 Pickuppoints
  • Uniek spaarsysteem +34 punten (meer info)
  • Betaal veilig online via je eigen bank
  • Met 75 winkels altijd een winkel in je buurt!

Productspecificaties

Releasedatum 19/1/2011
EAN 5030946098064
Aantal spelers Singleplayer
Genre RPG
PEGI leeftijd 18
PEGI inhoud Geweld, Grof taalgebruik
Publisher Electronic Arts