Driveclub

Deel de spanning dankzij Club racing

Driveclub draait volledig om jou en je vrienden. Het gaat om teamwerk, om het knokken met elkaar op de baan en samen beloningen te verdienen, maar vooral om met elkaar de pure kick van elke race te beleven. De game koppelt jou constant aan je vrienden, waardoor je altijd je belevingen kunt delen, uitdagingen kunt versturen of ontvangen én op de hoogte blijft van de prestaties van je team.

Pak je punten

Het is je eerste race in een razendsnelle supercar en je ligt flink achter. Geen nood: je kunt op elk moment belangrijke punten voor je club scoren door tijdens de race uitdagingen te voltooien. Face-offs zijn evenementen waarin je wordt beoordeeld op je rijvaardigheid en niet alleen op je topsnelheid. Elementen die je dus misschien niet direct de eerste plaats bezorgen, maar die jou en je vrienden wel vooruit helpen op het scorebord.

Zoek je eigen route

Iedereen vindt het geweldig om op Silverstone te rijden, maar de makers van Driveclub wilden iets compleet anders. Ken jij veel racegames die je door de Schotse Hooglanden laten scheuren? Het afgelegen dorpje Kinloch biedt niet alleen een omgeving vol prachtige herfstkleuren, maar ook een uitdagend parcours vol haarscherpe bochten. Niet verrassend, aangezien gameregisseur Rustchynsky heeft gewerkt aan WCR-rallygames. "We hebben onze WCR-achtergrond een beetje kunnen gebruiken", zegt hij. "We hebben prachtige banen die langs de toeschouwers rechtstreeks de bergen intrekken. Er is ook een combinatie van circuits en lange-afstandsraces."

Leer de weg kennen

Driveclub combineert de arcade-spanning van MotorStorm met het modderige realisme van WCR en de besturing komt pas echt goed tot zijn recht wanneer je flink op het gaspedaal trapt. Je begint de weg snel al echt te voelen. Driveclub maakt gebruik van de nieuwste simulatietechnieken voor bijvoorbeeld de banden en de ophanging, maar valt de spelers niet te veel lastig vallen met al die data. Het gaat ons echt om het spelplezier.

Geniet van de geur van nieuwe auto's

Een van de spannendste dingen van een nieuwe auto is ontdekken wat hij allemaal in huis heeft. Alle voertuigen zijn al perfect afgesteld zodat je zelf niet onder de motorkap hoeft te duiken. Elke auto geeft je een een compleet eigen gevoel. Als je in Driveclub in de Hennessey Venom GT stapt en eens flink doorschakelt, voelt het dankzij de 1200 pk onder de motorkap alsof de banden als een gek gaan draaien en piepen.

Geniet van je nieuwe wagen

De developers hebben zich vooral gericht op wat zij momenteel de beste auto's vinden, de auto's die ze zelf zouden kopen als ze het geld hadden. En ze hebben zo veel mogelijk tijd besteed om die auto's helemaal kloppend te maken. Er zijn zes man voor nodig om een auto te maken en te perfectioneren, dat is ongeveer een kwart miljoen polygonen per wagen.

"Driveclub combineert de arcade-spanning van MotorStorm met het modderige realisme van WCR en de besturing komt pas echt goed tot zijn recht wanneer je flink op het gaspedaal trapt."

Platform:

Editie:

  • Gratis verzending vanaf 20 euro
  • Spaar coins en ontvang korting met Game Mania XP (meer info)
  • Betaal veilig online via je eigen bank of mobiel via je bank app
  • Gratis verzending vanaf 20 euro
  • Spaar coins, unlock badges en ontvang korting met Game Mania XP (meer info)
  • Betaal veilig online via je eigen bank

Productspecificaties

Releasedatum 18/7/2018
EAN 711719412175
Aantal spelers Singleplayer, Online Multiplayer Competitief, Online Multiplayer Coöp
Genre Race
PEGI leeftijd 3
Publisher Sony
Ontwikkelaar Evolution Studios
Gesproken taal Engels
Geschreven taal Engels

Game Trailers