Saints Row 2

Sommige games dragen maar één boodschap met zich mee: "Hier doe je wat je wil, wanneer je maar wil, waar je maar wil!" Saints Row is een van die games dat alle moraal overboord gooit en simpelweg ongehoord leuk is. Het sandbox genre zit duidelijk in een stroomversnelling. Hoewel er geen groot verschil is tussen Saints Row en GTA zijn de verschillen onmiskenbaar. De cartoony stijl, het 'gangsta'-gehalte en de vele verbeteringen van Saints Row op de GTA missiestructuur (GTA San Andreas) geven aan dat we niet zomaar spreken over een kloon.

Who the $%!£ are you?

In Saints Row 2 beslist de speler met wie hij speelt. De karaktercreatie-mode kreeg een knappe update. Vanaf nu kan je spelen als man of vrouw. Op het einde van SR1 geraak je namelijk zwaar gewond. Om terug te integreren in de stad Stilwater, moet de speler plastische chirurgie ondergaan. Hier kan je de neus, ogen, lichaamsbouw, persoonlijkheidstrekjes, zelfs make-up aan je personage veranderen. Bovendien eindigen de mogelijkheden hier niet. SR2 laat je ook toe om álle winkelkledij in de game te dragen. De discriminatie tegen travestieten is al veel te lang aan de gang.

Oercommunicatie

Om je uit te drukken in SR2 voorzien de makers gebarentaal. De gebaren variëren van de 'thumbs up' tot de 'middelvinger'. In SR had de speler tevens veel vrijheid over de tuningmogelijkheden van de wagen, vroeger kon je de wagen pimpen met allerlei kleurtjes en onderdelen. Nu komt daarbovenop dat je de motor van je wagen kan uitbouwen. Zo ontsnap je razendsnel aan 'het blauw' op straat.

Meet the Gang

De gangs keren terug naar Saints Row. Waarvan de 3rd Street Saints de enige overlevende gang is uit het eerste deel. Dat maakt wel dat er plek is voor drie nieuwe rivalen. The Sons of Samedi is gebaseerd op een nieuw camping district van Stilwater. The Brotherhood of Stilwater gang rijdt rond op motoren en bestaat uit stoere bikers in het rood. Hun specialisatie? Destructie en geweld. De laatste gang is van Aziatische afkomst. The Ronin vertegenwoordigen de eervolle Yakuza en zijn gespecialiseerd in gokken en prostitutie.

Bijklussen

Een onderdeel dat Saints Row boven GTA San Andreas liet uitschieten waren de 'activities'. Deze zijn sleutelelementen van het spel waarmee je respect, cash en nieuwe missie's kan vrijspelen. Alle activiteiten uit het vorige deel keren terug met enkele aanpassingen zodat ze net dat tikkeltje anders spelen. Enkele nieuwe activiteiten zijn autosurfen, helicopter assault (bescherm een dealer terwijl je door de stad rijdt) en fuzz (de speler doet zich voor als agent en moet seksdelicten aanpakken).

Saints Row 2 bouwt verder op het hartelijk ontvangst en pakt alle hekelpunten van de eerste aan zonder afbreuk te doen aan de formule.

- Tal van verschillende voertuigen: boten, jet-ski's, vliegtuigen, helicopters, monster trucks, motoren en buggy's.
- Nieuwe 'activities': autosurfen, helicopter assault, fuzz,...
- Nieuwe wapens waaronder tweehandig wapengebruik, automatische shotguns, bazooka's, vlammenwerpers, katana's en miniguns.
- Speel als man of vrouw met een indrukwekkend aantal aanpassingsmogelijkheden.
- 50% groter dan Saints Row.
- Nieuw terrein zoals: gevangenis op een eiland, universiteit, camping en grotten.

Platform:

Editie:

Op alle USED producten ontvang je 100% garantie. DLC codes meegeleverd met USED producten kunnen al gebruikt zijn.

  • Gratis verzending vanaf 50 euro
  • Spaar coins en ontvang korting met Game Mania XP (meer info)
  • Betaal veilig online via je eigen bank of mobiel via je bank app
  • Gratis verzending vanaf 50 euro
  • Spaar coins, unlock badges en ontvang korting met Game Mania XP (meer info)
  • Betaal veilig online via je eigen bank

Productspecificaties

Releasedatum 23/6/2009
EAN 4005209122054
Aantal spelers Online Multiplayer Competitief, Singleplayer
Genre Action
PEGI leeftijd 18
PEGI inhoud Gokken, Grof taalgebruik, Geweld, Drugsmisbruik
Publisher THQ