New Nintendo 3DS XL Samus Edition

Speciale 3DS XL, uitgebracht naar aanleiding van de release van Metroid - Samus Returns (een remake van een Metroid II), versierd met artwork van de legendarische Samus.

Opgelet: deze 3DS bundel bevat geen game en geen stroomadapter!

New Nintendo 3DS XL

Maak kennis met de New Nintendo 3DS XL, de nieuwe handheld van Nintendo. Deze nieuwe versie van de 3DS XL beschikt over een extra analoge 'C-stick' aan de rechterkant, een verbeterde processor, twee extra triggers en een verbeterd 3D-effect dat je ogen volgt, waardoor je de console ook onder andere hoeken kan bekijken zonder dat het beeld 'verschuift'. De lichtsterkte van het scherm kan zich nu ook automatisch aanpassen aan het omgevingslicht, zodat je steeds een goed zicht hebt op je schermen. De ingebouwde NFC-sensor zorgt er dan weer voor dat je je Amiibo figuren nu ook op je New 3DS XL kan gebruiken.

Je kan alle 3DS games afspelen op de New 3DS XL, maar dankzij de krachtigere processor kunnen er ook games uitgebracht worden die voorheen niet mogelijk waren op de normale 3DS XL, zoals Xenoblade Chronicles. Deze games zullen dan ook alleen speelbaar zijn op de New 3DS XL. Het SD-kaartslot op de New 3DS XL is vervangen door een micro SD-kaartslot, maar je zal wel je data vanaf je oude 3DS naar de New 3DS XL kunnen overzetten. Data van de New 3DS XL zal je echter niet meer terug kunnen zetten naar de oude 3DS.

Street- en SpotPass

Via draadloze communicatie kan je spelen met je vrienden over een lokaal draadloos netwerk of verbinding maken met het internet via een LAN access point. Dit is natuurlijk niets nieuw voor de huidige DSi-gamer. De 3DS is echter zo ontworpen dat hij ook met andere 3DS'en kan communiceren als hij niet gebruikt wordt. Van zodra je langs een andere persoon loopt met een 3DS op zak zal je 3DS informatie uitwisselen, zoals ghost data, high-scores, zelfgemaakte in-game voorwerpen en Mii-personages. Je 3DS zal tevens op zoek gaan naar draadloze internettoegangspunten om nieuwe gratis software te downloaden, zoals demo's, updates en nieuwe 3D filmpjes. Indien je dit wenst kan je deze functies, die StreetPass en SpotPass noemen, uitschakelen.

Nintendo eShop

De Nintendo eShop biedt toegang tot downloadable games, waaronder zowel Nintendo DSi-Ware als spellen die speciaal voor de Nintendo 3DS zijn gemaakt. Spelers kunnen in de Nintendo eShop ook filmpjes van spellen kijken, demo's downloaden van sommige spellen, en de beoordelingen van consumenten bekijken. Om voor de content te betalen kunnen gebruikers hun credit card-gegevens invoeren of in winkels een Nintendo 3DS eShop card aanschaffen.

De New 3DS XL bevat:

 • Verbeterd 3D-effect
 • Extra C-stick en twee extra triggers 
 • Verbeterde webbrowser
 • Krachtigere processor
 • Ingebouwde NFC-sensor (voor Amiibo figuren)
 • Inclusief 4GB SDHC kaartje

Niet meer beschikbaar

Niet meer beschikbaar
 • Gratis verzending vanaf 50 euro
 • Ontvang 550 coins & unlock een badge met Game Mania XP (meer info)
 • Betaal veilig online via je eigen bank of mobiel via je bank app
 • Gratis verzending vanaf 50 euro
 • Ontvang 550 coins ,unlock een badge en ontvang korting met Game Mania XP (meer info)
 • Betaal veilig online via je eigen bank

Productspecificaties

Releasedatum 15/9/2017
EAN 45496504595