Fallout The Board Game

Fallout The Board Game speelt zich af in een post-nucleaire wereld van het gelijknamige videospel. Het spel is avonturenspel dat gespeeld kan worden met 1 tot 4 spelers. Elk scenario uit het bordspel is gebaseerd op gekende verhalen uit spelreeks. Survivors beginnen het spel aan de rand van het onverkende landschap - onzeker over wat hen te wachten staat in deze vreemde wereld. Elke speler moet de verborgen map verkennen, met gemuteerde vijanden vechten en bouwt zijn personage verder op door uitdagende opdrachten te volbrengen.

Onderweg evolueren te verhalen van de spelers mee en leren ze nieuwe personages kennen die het spelbord bewonen en waarmee ze invloed kunnen verdienen. De verschillende facties in het spel vechten allemaal om de wereld van Fallout. Het is aan de spelers om een goede balans te vinden want als één factie met alle macht gaat lopen, verliezen alle spelers.

Creëer je eigen personage

Net als in het videospel worden de eigenschappen van je personage bepaalt met het S.P.E.C.I.A.L. skill systeem dat je vaardigheden bepaalt. De 7 attributen zijn: Strength, Perception, Endurance, Charisma, Intelligence, Agility en Luck. Elke overlevende start met twee basisvaardigheden, een bepaalt door de speler en een andere wordt willekeurig toegekend. Afhankelijk van de opdrachten die de speler wil volbrengen moet hij zijn vaardigheden optimaal benutten om vooruitgang te boeken in het spel. Door opdrachten te volbrengen kan de speler niet vaardigheden vrijspelen. Heeft de speler al een specifieke vaardigheid dan krijgt hij de mogelijkheid om te kiezen uit Perks (die je ook kan terug vinden in het videospel). Deze Perks zijn krachtige, éénmalig te gebruiken, acties zoals een gratis harnas ontvangen of een herlocatie op de speelkaart. Gebruik ze slim om het tij van het spel te keren.

Scenario's & Opdrachten

Het hart van elk Fallout spel zijn de unieke scenario's en de personages die spelers leren kennen op hun reis door de woestenij. Dat is in het bordspel niet anders. Aan het begin van elk spel kiest de speler een scenario dat de speelkaart, de strijden facties en het overkoepelende verhaal bepalen. Eens het scenario is gestart, trekken de spelers kaarten uit Encounter Decks en Quest Objectives met specifieke gebeurtenissen uit de meer dan 150 kaarten. Het hoofdverhaal wordt bepaald door de twee facties die vechten om het land.

Exploring The Vaults

Een van de meest geliefde eigenschappen van het videospel zijn de Vaults, deze mini-dungeons (kerkers) hebben vaak hun eigen unieke verhaal en bevatten speciale Vault-Tec technologie. In de Vaults worden meestal sociale experimenten gehouden met bedenkelijke moraal. Ook in het Fallout Board Game kan zulke Vaults vinden en kunnen spelers interageren met deze gestoorde gemeenschappen. Bij het ontdekken van een Vault maken de spelers een unieke Encounter Deck met telkens een kaart die de scenario zijn unieke setting geeft. In deze scenario's moet je moeilijke keuzes maken en soms de ernstige gevolgen dragen.

Winning the Game

Je hoofddoel is om een specifiek aantal invloed (Influence) te vergaren. Hoe meer Influence kaarten je verzameld door het spel, hoe meer kans je maakt om het spel te winnen. Elke kaart geeft 1 Influence punt maar specifieke condities kunnen de waarden van die kaarten beïnvloeden. Afhankelijk van het aantal spelers moet je meer of minder Influence punten verdienen om te winnen. Als twee spelers het aantal Influence punten behaald dan eindigt het spel maar als de strijdende facties een bepaalde punt bereiken op de Faction Track dan eindigt het spel zonder winnaars. Spelers zijn dus genoodzaakt om soms samen te werken en niet langer de Lone Wanderer te spelen.

 • Speelduur: 2 - 3 uren
 • Aantal spelers: 1 tot 4 spelers
 • Leeftijd: +14 jaar
 • Taal: Engelstalig
 • Geïnspireerd op de gelijknamige videospellen van Bethesda Softworks
 • Spelers verkennen de woestenij, vechten met vijanden en volbrengen opdrachten om invloed te verdienen.
 • Ontdek talloze scenario's, Vaults en spelerkeuzes die het bordspel beïnvloeden
 • Modulair spelbord met vertakkende verhalen voor eindeloze herspeelbaarheid.
 • Inclusief 4 hoofdscenario's uit Bethesda's Fallout 3 en Fallout 4

"Herbeleef vier unieke scenario's die gebaseerd zijn op verhalen uit Fallout 3 en Fallout 4!"

Niet meer beschikbaar

Niet meer beschikbaar
 • Gratis verzending vanaf 30 euro
 • Spaar coins en ontvang korting met Game Mania XP (meer info)
 • Betaal veilig online via je eigen bank of mobiel via je bank app
 • Gratis verzending vanaf 30 euro
 • Spaar coins, unlock badges en ontvang korting met Game Mania XP (meer info)
 • Betaal veilig online via je eigen bank

Productspecificaties

EAN 841333104252