Al het belangrijke nieuws van Ubisofts E3-conferentie

Watch Dogs Legion, Gods & Monsters en Rainbow Six Quarantine

We wisten op voorhand al dat we niet op de onthulling van een nieuwe Assassin’s Creed hoefden te wachten op Ubisoft’s E3-persconferentie, en ook waren er al wat games uitgelekt, maar dat mocht de pret gisteren niet drukken. De Franse uitgever heeft namelijk voor ieder wat wils, en neemt zelfs franchises die we al lang en breed kennen flink op de schop.

Lees meer over E3 2019:

Watch Dogs Legion komt in maart 2020 uit

Het bestaan van de derde Watch Dogs-game lekte vorige week al uit, en toen besloot Ubisoft zelf maar aan te kondigen dat Watch Dogs Legion inderdaad in de maak is. Op E3 toonde het bedrijf voor het eerst, en dat smaakt zeker naar meer. De game speelt zich in een licht futuristisch Londen af. Brexit is doorgegaan en de overheid houdt het volk behoorlijk onder controle, met drones die alles en iedereen controleren. Jij bent onderdeel van een verzetsgroep, maar wie daadwerkelijk bent ligt helemaal aan jou: je kunt namelijk élk personage in de spelwereld lid laten worden van de groep en ze vervolgens besturen! Watch Dogs Legion is vanaf 6 maart 2020 verkrijgbaar voor PlayStation 4, Xbox One en pc.


preorder

Pre-order nu!


PlayStation 4
Resistance Edition
Xbox One
Resistance Edition
PlayStation 4
Gold Edition
Xbox One
Gold Edition
PlayStation 4
Ultimate Edition
Xbox One
Ultimate Edition
PlayStation 4
Gold Edition + Resistant of London Figurine
PlayStation 4
Ultimate Edition + Resistant of London Figurine

Gods & Monsters wordt een kleurrijke adventuregame

Is het een Zelda? Is het een moderne uitvoering van Kid Icarus? Nee, het is Ubisoft’s nieuwe game Gods & Monsters! Het spel maakt meteen indruk door de prachtige, door oud-Griekenland geïnspireerde omgevingen en het epische mythologische monster dat tegenover het hoofdpersonage komt te staan. In Gods & Monsters verken je met Fenyx een grote, open wereld en bepaald je zelf welke uitdagingen je aangaat, terwijl de legendarische verhalenverteller Homer je avontuur van een narratief voorziet. Gods & Monsters komt op 25 februari 2020 uit op PS4, Xbox One, Switch, pc én Google Stadia, maar meer weten we helaas nog niet. Hopelijk leren we snel meer over dit prachtig ogende spel!

preorder

Pre-order nu!


PlayStation 4 Xbox One Nintendo Switch

Ghost Recon Breakpoint krijgt een bèta

Je kunt je nu aanmelden voor de bèta van Ghost Recon Breakpoint, zodat je nog voor de release op 4 oktober deze stoere actiegame uit kunt proberen. En anders kun je altijd nog onderstaande trailer bekijken voor de nodige hype. Breakpoint werd eerder dit jaar al aangekondigd en laat spelers afreizen naar een eiland waar een bedrijf drones met kunstmatige intelligentie ontwikkelt. Nadat een politicus wordt neergeschoten door zo’n drone, moet jij daar een stokje voor steken. Je komt tegenover de leider van de groepering te staan, een indrukwekkende vertolking van The Walking Dead- en The Punisher-acteur Jon Bernthal. Heb jij het in je om te overleven op dit eiland?

preorder

Pre-order nu!


PlayStation 4
Auroa Edition
Xbox One
Auroa Edition
PlayStation 4
Gold Edition
Xbox One
Gold Edition
PlayStation 4
Ultimate Edition
Xbox One
Ultimate Edition
PlayStation 4
Gold Edition + Nomad Figurine
Xbox One
Gold Edition + Nomad Figurine
PlayStation 4
Ultimate Edition + Nomad Figurine
Xbox One
Ultimate Edition + Nomad Figurine

Ubisoft lanceert eigen abonnementsdienst

Na succesvolle diensten als EA Access en Xbox Gamepass kon het natuurlijk niet uitblijven dat Ubisoft ook met zijn eigen abonnementsdienst zou komen. Uplay+ is vanaf 3 september beschikbaar. Voor 14,99 euro per maand kun je uit ruim honderd games uit Ubisoft’s catalogus kiezen. Denk aan Assassin’s Creed Odyssey, The Crew en The Division 2. Vooralsnog komt de dienst alleen naar pc, maar volgend jaar zullen ook Google Stadia-gebruikers lid kunnen worden.

Mobiele game Tom Clancy’s Elite Squad bevat Sam Fisher

Wat hadden we toch graag Sam Fisher uit Splinter Cell teruggezien tijdens E3… en dat gebeurde ook! Alleen niet in een nieuwe Splinter Cell-game. In plaats daarvan heeft hij een rol in de mobiele rpg Tom Clancy’s Elite Squad. Hierin komen verschillende personages uit het Tom Clancy-universum voor. Je kunt je nu al registeren voor de game, en dan ontvang je als exclusief cadeautje Cole D. Walker uit het aankomende Ghost Recon Breakpoint cadeau.

Wordt Roller Champions de nieuwe Rocket League?

Weken voor E3 lekte er al het een en ander uit over de nieuwe game Roller Champions, maar Ubisoft heeft het spel nu officieel uit de doeken gedaan. In deze multiplayergame speel je in teams tegen elkaar op inline skates, en probeer je te scoren met de bal. Dat zou wel eens heel verslavend kunnen zijn! Vooralsnog is Roller Champions alleen aangekondigd voor pc. Tot 14 juni kun je zelfs meedoen aan een testversie. Hier lees je hoe je mee kunt doen.

Co-op game Rainbow Six Quarantine aangekondigd

Voor je speler versus speler-wedstrijden zit je bij Rainbow Six Siege voorlopig nog goed. De nieuwe game Tom Clancy’s Rainbow Six Quarantine laat je echter samenwerken met andere spelers om het tegen een computergestuurde vijand op te nemen: een buitenaardse infectie. Dit originele concept is in ieder geval al veelbelovend, maar een releasedatum of de systemen waarop de game verschijnt is nog niet bekend.

The Division-film wordt in samenwerking met Netflix gemaakt

We weten al een tijdje dat Ubisoft een film maakt gebaseerd op The Division, waarin niemand minder dan Jake Gyllenhaal en Jessica Chastain de hoofdrollen gaan spelen. Nu is bekend dat Ubisoft de film in samenwerking met Netflix maakt. Een bioscooprelease zit er dus waarschijnlijk niet in, maar aan de andere kant kun je de film straks wel meteen in de comfort van je huiskamer bekijken! Een releasedatum is er nog niet.

The Division 2 blijf je voorlopig oko nog wel even spelen, want er komen drie episodes aan, waarvan de eerste episode, D.C. Outskirts: Expeditions, je een bezoek laat brengen aan de dierentuin. Deze eerste uitbreiding verschijnt al volgende maand. Alsof dat nog niet genoeg is, kun je The Division 2 van 13 tot 16 juni geheel gratis spelen.

Waag een dansje in Just Dance 2020

Just Dance bestaat tien jaar! En natuurlijk ontvangen we later dit jaar – op 5 november om precies te zijn – weer een nieuw deel in de reeks waarin je voetjes van de vloer gaan. Het spel komt dan uit op PlayStation 4, Xbox One, Switch, Wii en Google Stadia. Er zijn meer dan veertig nummers aanwezig, waar je in onderstaande trailer een selectie van hoort.

Meer dan genoeg fijn nieuws voor gamers dus op Ubisoft’s E3-persconferentie! Het bedrijf lijkt voor ieder wat wils te hebben. Waar kijk jij het meeste naar uit?

Lees meer over E3 2019: