Al het belangrijke nieuws van de Square Enix E3-conferentie

Van Final Fantasy VII Remake tot Marvel’s Avengers

Square Enix had een prima mengelmoes van Japanse en westerse games op zijn persconferentie, met enkele flinke uitschieters – games waar fans al lang op zaten te wachten. Daarmee wist het bedrijf dan ook behoorlijk indruk te maken. Hieronder vind je de belangrijkste aankondigingen!

Lees meer over E3 2019:

Final Fantasy 7 Remake komt op 3 maart 2020 uit

We wachten er al jaren op, maar vanaf 3 maart 2020 kunnen we eindelijk aan de slag met Final Fantasy 7 Remake! Nou ja, de eerste episode dan, want het spel wordt in verschillende delen opgesplitst. Toch is dit eerste deel blijkbaar zo groot dat het op twee blu-ray schijfjes komt! Square Enix toonde meteen flink wat gameplay en een uitgebreide trailer, waarin onder andere Cloud en Barret te zien zijn. Fans van het eerste uur staan te popelen om terug te keren naar deze klassieke rpg, en met goede reden, want het lijkt er op dat de sfeer van het origineel uitstekend behouden wordt in deze remake.


preorder

Pre-order nu!


PlayStation 4
Standaard Editie
PlayStation 4
Deluxe Edition

Final Fantasy 8 en Crystal Chronicles krijgen een remaster

Daar blijft het niet bij wat Final Fantasy betreft, want Final Fantasy 8 krijgt een remake. Gamers wachten al jaren op een nieuwe versie van de populaire PlayStation-rpg, en ergens later dit jaar kunnen gamers met een PlayStation 4, Xbox One, Switch of Steam-account aan de slag. Het origineel stamt al weer uit 1999, dus het werd de hoogste tijd dat de game voor een nieuwe generatie spelers beschikbaar kwam!

Een remaster van de GameCube-game Final Fantasy: Crystal Chronicles was al eerder aangekondigd, maar daar zijn nu nieuwe beelden van uitgekomen. Het spel moet deze winter naar Switch, PlayStation 4 én iOS en Android komen.


Marvel’s Avengers verschijnt in mei 2020

Tomb Raider-studio Crystal Dynamics werkt al jaren aan een Marvel’s Avengers-game, en deze E3 werd het spel eindelijk onthuld. Iron Man, Captain America, Thor, Black Widow en Bruce Banner moeten het opnemen tegen een mysterieus kwaad in San Francisco, waar het nieuwe Avengers-hoofdkantoor staat. De game krijgt ook een online modus waarin vier spelers met elkaar kunnen samenwerken. Er is meer goed nieuws: alle toekomstige downloadbare content voor de game wordt geheel gratis, en er zijn geen lootboxes in het spel te vinden. Vanaf 15 mei kun je aan de slag met Avengers op PlayStation 4, Xbox One, pc of Google Stadia.

preorder

Pre-order nu!


PlayStation 4 Xbox One PC

Makers van Bulletstorm komen met Outriders

Square Enix hintte er vorige week al naar, maar tijdens de persconferentie werd het nieuwe spel van People Can Fly onthuld: Outriders. People Can Fly is een Poolse studio bekend van de bikkelharde actiegame Bulletstorm en Gears of War: Judgment, dus de ontwikkelaar heeft zijn strepen wel verdiend. Toch is Outriders nog vooral in mysterie gehuld, en de eerste trailer geeft ook niet veel weg. Wel weten we dat de game met drie spelers tegelijk gespeeld kan worden en dat we deze winter meer info kunnen verwachten. Outriders komt in de zomer van 2020 naar pc, PlayStation 4 en Xbox One.

Final Fantasy 14-uitbreiding Shadowbringers komt op 2 juli

De afgelopen jaren is de hoeveelheid content – en het spelersaantal – van de mmo Final Fantasy 14 gestaag gegroeid. Op 2 juli komt er nieuwe content bij in de vorm van de Shadowbringers-uitbreiding. Een New Game+-optie geeft je de kans het verhaal opnieuw te doospelen en een nieuw Trust-systeem laat je met allerlei computergestuurde personages vechten. Tijd om deze verslavende mmo weer eens aan te slingeren dus.

preorder

Pre-order nu!


PlayStation 4

The Last Remnant Remastered kun je nu op de Switch kopen

Zomaar uit het niets werd aangekondigd dat de rpg The Last Remnant Remastered nu beschikbaar is via de Switch eShop! De game kwam oorspronkelijk in 2008 uit op pc en Xbox 360, en kreeg onlangs een remaster op de PlayStation 4. Nu kunnen dus ook Switch-gamers het avontuur van Rush en zijn vrienden en hun zoektocht naar zijn zus Irina ontdekken. De game was niet eerder beschikbaar op een Nintendo-console.

Circuit Superstars is een schattige arcaderacer

Circuit Superstars lijkt een beetje op Micro Machines – ook in deze arcaderacer zie je de actie van bovenaf, al zijn de wagens in dit spel van een normaal formaat. Ondanks de soepele en toegankelijke gameplay komt er ook wat realisme om de hoek kijken. Zo moet je pitstops maken, maar natuurlijk alleen wanneer dat het beste uitkomt tijdens de race. Het racespel moet volgend jaar verschijnen op PS4, Switch, Xbox One en pc. De schattige stijl is in ieder geval een reden om deze game in de gaten te houden!

Met bovenstaande line-up weet Square Enix deze E3 vriend en vijand te verrassen. Zeker rpg-fans komen aan hun trekken, maar met westerse spellen als Marvel’s Avengers en Circuit Superstars spreken ze een nog veel bredere doelgroep aan. 

Lees meer over E3 2019: