De beste singleplayer games van dit moment!

Vier dat je een bachelor(ette) bent!

Single zijn hoeft helemaal niet negatief te zijn. Zeker niet als gamer. Hoe minder afleiding je hebt om je favoriete games te spelen hoe beter. Als vrijgezel kan je tenminste een stevige portie uren in de grootste en de langste games pompen. De beste singleplayer games voor Singles Day zetten we hieronder voor je op een rij.

The Legend of Zelda: Breath of the Wild

De eenzame held die door een gigantische open wereld reist op jacht naar wapens en voedsel om zo sterk genoeg te worden om de grote vijand die de wereld teistert te verslaan. Een affiche dat voor Singles Day zonder meer geschikt is. In Breath of the Wild reis je met Link door het Hyrule dat door Calamity Ganon in een sneu hoopje wereld is veranderd. Uiteraard ga jij daar als Hero of Time en alle andere titels die Link door de jaren heeft gekregen een stokje voor steken. De enorme wereld en de vele puzzels zijn genoeg om je in je eentje misschien wel honderden uren te kunnen vermaken. Giet daar nog eens het unieke Legend of Zelda sausje overheen en je hebt een recept waarmee jij jouw Singles Day honger kunt stillen.

Zelda: Breath of the Wild - Switch

Marvel's Spider-Man

Peter Parker, misschien wel de ultieme loner, schopt, slaat en spuit met webben zich een weg door de onderwereld van New York op de PS4. Een beetje superheldenkenner heeft wel iets met Spider-Man, van de comics of van de films. Maar nu kan je hem dus ook zelf door New York heen laten slingeren aan zijn spinnendraden. Het is een waar superschurken bonanza met onder andere Kingpin, Electro, Rhino, Vulture en nog veel meer. Genoeg reden om je Dual Shock op te pakken en samen met your friendly neighbourhood Spider-Man schoonmaakdag te houden in de straten van New York. En welke dag is daar beter geschikt voor dan Singles Day?

Marvel's Spider-Man - PlayStation 4

Shadow of the Tomb Raider

De Tomb Raider-games zijn sinds de reboot in 2013 stuk voor stuk topgames en dat laat Shadow of the Tomb Raider, het afsluitende deel in de trilogie, perfect zien. Ga op Singles Day op een prachtig avontuur in Mexico en Peru, waar Lara Croft de wereld moet behoeden voor een kolossale ramp. Daarvoor wordt er een beroep gedaan op Lara’s sluipwerk en vaardigheden in gevechten. Van zenuwslopende hand-tot-hand-gevechten en het neerschieten van vijanden met stille bogen en oorverdovende vuurwapens, je zal nooit een saai moment beleven in de jungle. Bovendien zal je grijze massa het ook niet rustig krijgen, want het is geen Tomb Raider-game zonder de nodige hoeveelheid aan hersenkrakende puzzels.

Shadow of the Tomb Raider - PlayStation 4 Shadow of the Tomb Raider - Xbox One Shadow of the Tomb Raider - PC

Assassins Creed Odyssey

Een stevig Grieks Spartaans avontuur is op een normale dag al prima. Maar voor Singles Day is Assassins Creed Odyssey nog beter. Kies of je een sterke man of een stoere vrouw wilt zijn en kruip in de huid van Alexios of Kassandra om onder andere de de oorlog tussen de Spartanen en de Athenen te beslechten. Uiteraard beslecht je die strijd voor de kant waar jij voor vecht. Waar Kassandra voor de snellere aanvallen kiest tegen meerdere vijanden tegelijk, maait Alexios met zijn brute kracht en zwaard zijn vijanden neer. Met zowel epische veld- als zeeslagen en een klassiek Grieks verhaal om doorheen te wandelen kun je weinig beters doen op je vrije dag.

Assassin's Creed Odyssey - PlayStation 4 Assassin's Creed Odyssey - Xbox One

God of War

Ram, sla, schreeuw, en bulldozer jezelf als Kratos door de ondode Draugr en ander gespuis uit de Noorse mythologie. Terwijl je ondertussen ook je zoon in veiligheid brengt natuurlijk. Kratos heeft zichzelf opnieuw uitgevonden en heeft een nieuwe look en is zelfs single dad geworden. Klinkt dat interessant? Mooi! Dan heb jij wat te doen deze Singles Day! Het enige wat je nodig hebt voor een lekker Noors avontuur is je PS4, de game en uiteraard jezelf. We durven je de garantie te geven dat je geen moment doorhebt dat er niemand anders dan jijzelf in huis bent. Behalve misschien een mythologische Noorse ondode...

God of War - PlayStation 4

Crash Bandicoot N. Sane Trilogy

Al dat geweld lost misschien niets op, maar is wel prettig om op je Singles Day doorheen te rammen. Toch niet zo van het grove geweld? Dan kan je met Crash Bandicoot je lol op. Maar vergis je niet, onder dat koddige uiterlijk zit er in de N. Sane Trilogy toch een behoorlijk lastige game waar je behoorlijk wat tijd in kunt steken. De N. Sane Trilogy bevat, zoals de naam eigenlijk al weggeeft, de remakes van de drie Crash Bandicoot games die op de eerste PlayStation uitkwamen. En voor je jezelf door drie Crash Bandicoot titels heen hebt gewerkt ben je heel wat speeluurtjes verder.

Crash Bandicoot N. Sane Trilogy 2.0 - PlayStation 4 Crash Bandicoot N. Sane Trilogy 2.0 - Xbox One
Crash Bandicoot N. Sane Trilogy 2.0 - Switch Crash Bandicoot N. Sane Trilogy 2.0 - PC

Red Dead Redemption 2

Goed, je mag dan wel alleen zijn. Maar dat betekent niet dat je jezelf niet als volleerd cowboy in het zadel kan hijsen en samen met je posse op jacht kan gaan naar het grote geld of die ene grote score. Welke game is daar dan beter geschikt voor dan het spiksplinternieuwe Red Dead Redemption 2? In Red Dead Redemption 2 rijd je als Arthur Morgan met de Van Der Linde Gang en daarbij oude bekende John Marston door het Wilde Westen. Overvallen plegen, jagen, paardrijden, niets is te gek. Dat kan je dan allemaal ook nog eens doen in een grote open wereld. Er zijn in elk geval genoeg uren om in je eentje in de wereld van Red Dead Redemption 2 te steken. Dat maakt deze game zonder meer geschikt om jouw single leven te vieren!

Red Dead Redemption II - PlayStation 4 Red Dead Redemption II - Xbox One

Geschreven door Tony van Leeuwen (XGN.nl)