PlayStation 5 reserveren? Dit moet je weten!

Pre-order nu in een Game Mania-winkel

Op 11 juni heeft Sony eindelijk de PlayStation 5 uit de virtuele doeken gedaan! De console krijgt een modern wit en zwart uiterlijk, net zoals de nieuwe DualSense draadloze controllers die bij de PS5 horen. Daarnaast werden er tientallen games getoond die voor de PS5 zullen verschijnen. Eind dit jaar moet de nieuwe console al verschijnen!

Is een pre-order nodig?

Ben je stiekem al aan het inbeelden hoe de PS5 in jouw tv-meubel zal staan en jeuken je vingers als je de trailers van Horizon: Forbidden West en Marvel's Spider-Man: Miles Morales bekijkt? Dan wordt het misschien eens tijd om te denken aan een pre-order. Helaas is het nog onduidelijk hoeveel toestellen Sony kan leveren op de releasedatum. Het is daarom niet zeker dat er genoeg exemplaren zullen zijn om aan de vraag te voldoen. Om deze reden adviseren we om niet te lang te wachten met reserveren als je zo snel mogelijk een PS5 wilt hebben.

PlayStation 5 reserveren

De PlayStation 5 reserveren bij Game Mania

Bij Game Mania werken we sinds oktober 2019 met een wachtlijstsysteem. Je kan in een van onze winkels een pre-order op de PlayStation 5 plaatsen, waarna je toegevoegd wordt aan de wachtlijst van deze winkel. Om een pre-order te plaatsen is een aanbetaling van €50 vereist. Zodra bekend is hoeveel PS5-consoles beschikbaar zullen zijn op de lancering, nemen we verder contact met je op.

Uiteraard wordt jouw aanbetaling van €50 in mindering gebracht op de uiteindelijke prijs van de PS5. Je betaalt dus niets extra. Mocht je jouw reservering willen annuleren, krijg je je aanbetaling terug in cash. Je zit dus nergens aan vast!

Het is niet mogelijk om de PlayStation 5 via de webshop te reserveren. Pre-orders kunnen alleen in de winkel geplaatst worden.

PlayStation 5 reserveren

PlayStation 5 of PlayStation 5 Digital

Sony maakte twee verschillende modellen van de PS5 bekend: de 'gewone' PlayStation 5 en een PS5 zonder diskdrive, genaamd PlayStation 5 Digital. De PS5 Digital heeft geen 4K-disklezer en kan daardoor alleen digitaal gekochte games afspelen. Het is dus niet mogelijk om een spel in een doosje, nieuw of tweedehands, of dvd's en blu-rays erop af te spelen.

Momenteel maken we nog geen onderscheid tussen pre-orders op de standaard PlayStation 5 en de PlayStation 5 Digital. Zodra we de volledige informatie hebben over alle beschikbare PS5-modellen, inclusief prijs en beschikbare aantallen op release, worden klanten met een pre-order op chronologische volgorde gecontacteerd en kan je doorgeven welk model je wenst.

Krijg ik gegarandeerd een exemplaar op releasedatum?

Omdat het nog niet bekend is hoe groot de eerste oplage van de PlayStation 5 gaat zijn, kunnen wij niet garanderen dat iedereen op de wachtlijst een exemplaar op dag van release kan ophalen. Uiteraard houden we jou zo goed mogelijk op de hoogte over de status van jouw reservering. Daarom vragen we om je e-mailadres en telefoonnummer achter te laten bij het plaatsen van je reservering in de winkel.

Mocht je toch afzien van de pre-order, kun je uiteraard jouw reservering annuleren en ontvang je de aanbetaling terug.

PlayStation 5 lineup

Welke games en accessoires kan ik reserveren?

Kijk hier of op onderstaande banner voor een volledig overzicht van alle accessoires en games die momenteel al gereserveerd kunnen worden bij Game Mania! Houd deze pagina in de gaten, want we zullen hier geleidelijk meer accessoires en producten aan toevoegen.

PlayStation 5 alle games en accessoires

PlayStation 5 consoles en accessoires

PlayStation 5 hardware:

PlayStation 5 accessoires:

Alle aangekondigde games voor PS5

Games van PlayStation Studios:

 • Marvel's Spider-Man: Miles Morales
  Het nieuwste avontuur in het Spider-Man-universum bouwt voort op en breidt Marvel's Spider-Man uit met een geheel nieuw verhaal. Spelers zullen de opkomst van Miles Morales ervaren terwijl hij nieuwe krachten onder de knie krijgt om zijn eigen Spider-Man te worden. Met de supersnelle SSD van PS5 kunnen spelers bijna ogenblikkelijk snel reizen door Marvel's New York City, of de spanning voelen van elk van Miles's webschommelingen, stoten, webshots en gifstoten met de haptische feedback van de DualSense draadloze controller. Zeer gedetailleerde personagemodellen en verbeterde visuals in de game versterken het verhaal van Miles Morales terwijl hij voor grote, nieuwe uitdagingen staat terwijl hij leert zijn eigen Spider-Man te zijn.
 • Ratchet & Clank: Rift Apart
  Ratchet & Clank: Rift Apart is een gloednieuw intergalactisch avontuur van Insomniac Games dat laat zien wat er mogelijk is voor games die zijn ontworpen rond de supersnelle SSD van de PS5 en de draadloze DualSense-controller. Dankzij de supersnelle SSD van PS5 reizen spelers naadloos door verschillende dimensies in het midden van de gameplay. De DualSense draadloze controller brengt gevechten tot leven, met haptische feedback en de adaptieve triggers die krachtige sensaties toevoegen die de onderdompeling in gevechten vergroten.
 • Horizon: Forbidden West
  Horizon Forbidden West zet het verhaal van Aloy voort terwijl ze naar het westen verhuist naar een verre toekomst Amerika om een majestueuze, maar gevaarlijke grens te trotseren waar ze te maken krijgt met ontzagwekkende machines en mysterieuze nieuwe bedreigingen.
 • Gran Turismo 7
  Van klassieke voertuigen en circuits tot de herintroductie van de legendarische GT-simulatiemodus - GT 7 brengt de beste functies van eerdere afleveringen van de serie samen met de toekomst. Een nog realistischere rijervaring wacht dankzij haptische feedback, die tot leven brengt hoe het is wanneer de banden de weg op gaan. Dankzij de meeslepende 3D-audio van PS5 kunnen spelers de positie van andere auto's en bestuurders om hen heen voelen.
 • Demon's Souls
  Van Japan Studio en Bluepoint Games komt een remake van de PlayStation-klassieker, Demon’s Souls. Naast prachtige schaduweffecten en ray tracing, kunnen spelers tijdens het spelen kiezen tussen twee grafische modi: één gericht op natuurgetrouwheid en één gericht op framesnelheid.
 • Sackboy: A Big Adventure
  De iconische PlayStation-held Sackboy keert terug in een geheel nieuw 3D-avontuur met een meeslepend en expressief besturingsschema. Spelers kunnen solo op deze epische platformreis gaan, of ze kunnen samenwerken met vrienden voor gezamenlijk chaotisch multiplayer-plezier.
 • Returnal
  Returnal transformeert roguelike-gameplay in een third-person shooter waarin spelers vechten om een vijandige planeet te overleven die bij elke dood verandert. Spelers kunnen instinctief schakelen tussen schietmodi door een enkele adaptieve trigger te gebruiken en kunnen direct na het sterven weer in actie komen. De meeslepende 3D-audio van PS5 brengt de buitenaardse wereld tot leven rond de speler en helpt spelers door de intense positionele gevechten te navigeren. (Trailer)
 • Destruction All Stars
  Destruction All Stars is een sportevenement boordevol actie waarin coureurs het tegen elkaar opnemen in een intense competitie. Het doel? Vernietig zoveel mogelijk auto's.
 • Astro's Playroom
  Astro en zijn team leiden je op een magische introductie via PS5 in deze leuke platformgame die vooraf is geïnstalleerd op PS5. Verken vier werelden, elk gebaseerd op de console-componenten van de PS5. Elk gebied toont innovatieve gameplay die gebruikmaakt van de nieuwe functies van de DualSense draadloze controller van de PS5. (Trailer)

PlayStation 5 games
Ratchet & Clank: Rift Apart

Third-party games:

 • Grand Theft Auto V
  Grand Theft Auto V voor PlayStation 5 zal een reeks technische verbeteringen, visuele upgrades en prestatieverbeteringen bevatten om optimaal te profiteren van de krachtige nieuwe hardware van de console, waardoor de game mooier en responsiever wordt dan ooit. Bovendien zal er ook een nieuwe stand-alone versie van Grand Theft Auto Online beschikbaar zijn, drie maanden gratis exclusief voor PlayStation 5. (PlayStation Plus vereist voor online multiplayer)
 • Ghostwire: Tokyo
  Van Shinji Mikami en het team van Tango Gameworks komt Ghostwire: Tokyo, een next-gen actie-avonturenspel dat exclusief voor PlayStation 5 in 2021 op consoles komt. Tango Gameworks heeft volledig geprofiteerd van de kracht van de next-gen hardware van de PS5 om te creëren een verbluffende, meeslepende en mysterieuze wereld om te ervaren. Verken de straten van een stad vol geesten en mysterieuze buitenaardse bedreigingen, met een arsenaal aan krachtige vaardigheden tot je beschikking. (Trailer)
 • Godfall
  Je bent de laatste van de Valorian-ridders, godachtige krijgers die Valorplates kunnen uitrusten, legendarische pantsersets die zwaarden veranderen in niet te stoppen meesters in melee-gevechten. Spelers zullen vijanden doorbreken terwijl ze door enkele van de elementaire rijken klimmen.
 • Project Athia
  Project Athia is het hoogtepunt van de filosofie bij Luminous Productions om volledig nieuwe en frisse spelervaringen te creëren die de nieuwste technologieën combineren met kunst. Met de PS5 komt deze visie echt tot leven en met Project Athia kunnen spelers uitkijken naar een enorme en gedetailleerde wereld vol schoonheid en ontzetting. (Trailer)
 • Hitman 3
  Hitman 3 is de dramatische afsluiting van de World of Assassination-trilogie en plaatst je terug in de schoenen (en het stijlvolle pak) van Agent 47, een meedogenloze professionele huurmoordenaar die de belangrijkste contracten uit zijn carrière moet aannemen.
 • NBA 2K21
  2K Sports kwam langs om ons een eerste blik te werpen op pre-alpha PS5-ontwikkelingsbeelden van NBA 2K21.
 • Deathloop
  Met verbluffende en stijlvolle omgevingen, gedenkwaardige gevechten en de vrijheid om elke missie in elk tempo en met elke benadering die je kiest uit te voeren, is dit Arkane zoals je het nog nooit eerder hebt gezien (of gevoeld), gebouwd met de volgende generatie in gedachten. Deathloop wordt ontwikkeld voor een nieuwe generatie hardware en wordt exclusief voor de PlayStation 5 op de console uitgebracht. (Trailer)
 • Resident Evil Village
  De angst voor donkere hoeken is vervangen door de angst voor het onbekende, terwijl Ethan binnen vervallen gebouwen tussen besneeuwde bomen zoekt naar antwoorden. De terugkeer van een first-person perspectief zal een visceraal randje geven aan gevechten... Met een grotere focus op gevechten en verkenning vergeleken met Resident Evil 7, is het dorp zelf een net zo belangrijk personage als elk ander, met een eigen leven dat je vaak genoeg op het puntje van je stoel laat houdt terwijl je zijn geheimen onthuld.
 • Pragmata
  Capcom gaf ons ook een eerste blik op een intrigerende PS5-game genaamd Pragmata. (Trailer)

PlayStation 5 games
Kena: Bridge of Spirits

Indie Games:

 • Bugsnax 
  Een grillig, verhalend avontuur van de makers van Octodad. Onderzoek het mysterieuze Snacktooth-eiland, de thuisbasis van de legendarische wezens met halve insecten en halve snacks. (Trailer)
 • Goodbye Volcano High
  Een filmisch verhaalspel dat liefde, vriendschap en zelfrealisatie in de laatste dagen van de beschaving raakt. (Trailer)
 • Jett: The Far Shore
  Een bitterzoete interstellaire reis naar een mythische oceaanplaneet in een verhalend actieavontuur, met een emotionele mix van verhalen vertellen en wereldverkenning. (Trailer)
 • Kena: Bridge of Spirits
  Een verhaalgestuurde actie-avonturenspel die verkenning en ontdekking combineert met snelle gevechten. (Trailer)
 • Little Devil Inside
  Verplaats je naar een "Victoriaans-achtig" tijdperk en begin aan gevaarlijke missies om bewijs en bevindingen te krijgen voor je werkgever, een mysterieuze professor. (Trailer)
 • Oddworld: Soulstorm
  Een belangrijke visuele en filmische sprong voor de gevierde serie, met intelligente nieuwe gameplay-mechanica en verwrongen nieuwe apparaten om explosieve onoprechtheid mogelijk te maken. (Trailer)
 • The Pathless
  Het mythische verhaal van een boogschutter en een adelaar in een uitgestrekt bos die zich naar een mystiek eiland wagen om een vloek van duisternis te verdrijven. 
 • Stray
  Een kleine kat in een futuristische ommuurde stad, verstoken van leven, raakt bevriend met een bewuste drone. De kat moet zijn weg naar huis vinden en misschien onderweg de stad helpen. (Trailer)
 • Solar Ash
  Een reis door een surrealistische en levendige wereld vol mysterie, vertederende personages en enorme vijandelijke ontmoetingen in een uitgestrekte open wereld. (Trailer)